lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hiusten liukuvärjäys kotona.

Tänä vuonna liukuvärjäyksestä on tullut niin iso hitti, että kauppoihin on tullut liukuväripaketteja, kuten nämä yllä olevat lorealin värit.
Mun mielestä hiusten liukuvärjäys onnistuu parhaiten niin, ettei liioittele yhtään vaikutus ajan kanssa. Ehkä jopa mieluummin pitää väriä hiuksissä hieman ohjetta lyhyemmän ajan. Tällöin rajasta ei tule niin voimakas, eikä hius ehdi ns.läpivärjäytyä. Silloin pohjavärin sävy vielä hiukan kuultaa läpi.
Ajattelin tässä näyttää yhden tavan tehdä hieman "miedompi" liukuvärjäys. Itse en hiuksia tällä kertaa värjännyt, mutta jos värjäisin; tämä olisi se tapa miten sen tekisin.
liukuvärjäys


Ensimmäiseksi otetaan jakauksen molemmin puolin n.pari senttiä hiuksista ylös kiinni. Tämän osion paksuudesta riippuu se kuinka paljon liukuvärjäys näkyy. Ota siis vain vähän hiuksia ylös,varsinkin jos sinulla on paksut hiukset.
ombre

Seuraavassa vaiheessa,ota hiusten keskiosa hetkeksi sivuun,kiinnitä vaikka klipsillä ylös.

hiusten liukuvärjäys ohjeet

Lopuksi tee ponnari niskaan alimmaisista hiuksista. Nyt noin kolmasosa hiuksista jää vapaaksi, hevosenkengän muotoisesti.
liukuväri
Nyt voit värjätä kaikki avoinna olevat hiukset liukuväri paketin ohjeiden mukaan. Ja pitkiinkiin hiuksiin yhden paketin väri riittää helposti, kun vain osa latvoista värjätään.

Mikä tämän tavan etu sitten on, siihen perinteiseen verrattuna? Silloin kun kaikki latvat värjätään, lopputulos on selkeämpi. Jos taas haluaa kevyemmän näköisen liukuvärjäysen, (jollaisesta ainakin itse pidän). Tällä tavalla se on helppo toteuttaa.


Yllä vielä suuntaa antavia kuvia lopputuloksesta. Näissä siis myös latvoissa hitusen tummempaa jäljellä ja liuku alkaa pehmeämmin. Mutta kivan näköisen saa myös perinteisellä tavalla, jossa kaikki latvat värjätään, kuten seuraavassa.

Tällä tekniikalla toteutettu värjäys TÄÄLLÄ.

Lisäksi  Project:me 
blogissa tällä tekniikalla toteutettu värjäys


107 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Mitäs jos hiukset ovat värjätty aiemmin.. ja oikeen tummaksi.. ei sis ihan mustaksi mut..

  VastaaPoista
 3. Onko sulla nyt tyvikasvua?jos on,sun kannattaa värjätä se ekaks,eli samalla kuin laitoit viimeks mutta vain tyveen.
  Muutoin voit tehdä ohjeen mukaan. Ota päälliosaan vain pari senttiä molemmin puolin jakausta. jätä keskiosaan(jonka värjäät) riittävän paljon hiuksia. Voit käyttää tavallista raitaväriä(laita jauhetta hieman vähemmän,kuin ohjeessa ja seoksesta tulee tasaisemmin levittyvää) tai tummemmille hiuksille tarkoitettua ombreväriä. On ihan hyvä käyttää tätä tekniikkaa,koska mahdollinen värin epätasaisuus ei näy niin hyvin,kun se tulee näkyviin vain välistä. Luultavasti kannattaa pitää max.vaikutusaika. tarkkaile väriä vaikutus ajalla.
  Hyvä tulee:))

  VastaaPoista
 4. onko juurikasvu ihan pakko värjätä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tuohon liukuväriin sinänsä vaikuta,mutta näyttää vaan yleensä ottaen paremmalta,jos ei näy tyvikasvua:)

   Jatkossa kannattaa laittaa tumma väri vaan tyviosaan niin liukuvärjäys säilyy!
   Ja jos tyvikasvu on pitkällä,niin älä laita vaalennus väriä sen päälle,tulee nimittäin paljon vaaleampi,kuin värjättyyn hiukseen.

   Poista
 5. kiitti vinkistä. mut ei sulla sattus olee kuvaa minkälainen tukka tällä tekniikalla tulee. tai jollain muulla kuka on tehny näin?
  Kiitos. =D

  VastaaPoista
 6. Moikka! Itsellä ei oo kuvaa,tosin ennen äitiyslomaa,tein töissä asiakkaille tällä tekniikalla paljonkin värejä!Eli testattu on:) ja tykätty!..hmm..
  Voisit kokeilla laittaa paperin hiusten väliin ja katsoa siitä,minkä verran haluat vaalennuksen näkyvän. Eli sen verran otat hiuksia ylös.Voit ottaa vaikka vain pari sentin,pari molemmin puolin jakausta.(En tiedä saiko tosta nyt mitään selkoa?:) )
  Perinteiseen liukuväriin verrattuna tässä on se ero,että pintaan jää ohuesti sun nykyistä hiusten väriä ja alimmaiseksi myös. Tällä välttyy siltä,että tyven ja latvan väri erosta tulisi liian voimakas,kun latvaan vielä jää hiukan samaa väriä,kuin tyviosassa!

  VastaaPoista
 7. Apua! Mua pelottaa toi liukuvärjäys...

  VastaaPoista
 8. sopiiko liukuvärjäys puolipitkille sentin yli olkapäille ylettyville hiuksille...?

  VastaaPoista
 9. Oikein hyvin sopii! :) ,Ainakin mun mielestä!

  VastaaPoista
 10. ihana vinkki! kiitos!: ) ja ihana blogi love u!

  VastaaPoista
 11. Okei, löytyykö vinkkejä miten punaruskeat kannattaa värjätä jos haluaa mustat mutta punaisilla radoilla?

  VastaaPoista
 12. Okei, löytyykö vinkkejä miten punaruskeat kannattaa värjätä jos haluaa mustat mutta punaisilla radoilla?

  VastaaPoista
 13. Kuinka punaiset raidat haluaisit?
  Kampaamoissahan on värejä(ainakin wellan magma,joilla saa mustan päälle punaisia raitoja,väri vaalentaa pohjan samalla,kun värjää punaiseksi.Sävyvaihtoehtojakin on!
  Jos haluat liukuvärjätyt musta-punaiset,kuten seuraavassa linkissä:

  http://www.glamour.com/beauty/blogs/girls-in-the-beauty-department/2012/01/11/0111-snooki-red-hair_bd.jpg

  Voit käyttää tätä liukuvärjäys tekniikkaa.
  värjää hiukset mustalla ja jätä ponnari osuudet värjäämättä.
  Värjää ponnari osiot joko heti punaisella tai vaalenna ensin vaalennus-aineella(
  riippuen siitä,kuinka tumma nykyinen puna-ruskeasi on ja kuinka kirkkaan punaisen haluat).
  Jonka jälkeen punaisella värillä.(Ei haittaa,vaikka punainen osuisikin mustiin kohtiin,kunhan sitä on riittävästi vaaleammassa osiossa).

  Mitä enemmän haluat punaista suhteessa mustaan,ota sitä enemmän hiuksia ponnari osioon.

  Punaista väriä kannattaa ylläpitää suoraväreillä,jotta se pysyy kirkkaana!

  VastaaPoista
 14. Linkin joutuu kopioimaan,mutta se toimii kyllä:)

  VastaaPoista
 15. Siis hetkonen, öö pikkusen meni ohi. Tuleeko tässä siis päälle ja alle punasta ja väliin mustaa vai just toistepäin? Meinaan mun silmään näyttäs että tossa Snookin kuvassa on mustaa päällä ja alla ja punasta välissä? ja ehkä päällä juurikasvu osio myös punaista??? Mutta kuva on juuri sitä mitä etsinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaa tulis tosiaan alle ja päälle välissä oleva osio punaisella.
   Joo,kuvassa näyttäs tyvessäkin hehkuvan jotain punaista,mut unohdetaan se:)

   Poista
 16. Menin sitten fiksuna tyttönä vaalentaa latvoja, ajatuksena et saisin niihin kirkkaamman punaista. Nyt ne on sitten oranssit ja niihin ei tartu mikään väri :( harmittaa, onko mitään ideoita miten sais korjattua?

  VastaaPoista
 17. Kirkkaan punaisen värin alla pohjan täytyy olla riittävän vaalea(oranssi käy hyvin)Ruskean värin päälle ei ihan kirkasta punaista saa.
  Punaisista väreistä kirkkaimpia ovat suoravärit,joissa ei ole ammoniakkia,eivätkä vaalenna hiusta lisää.
  Punaisten värien yleinen ongelma on se,että ne punainen pigmentti lähtee haalistumaan nopeasti!(punatukkaiset tietää:))Suoraväriä voi kuitenkin lisätä,niin usein,kun viitsii.Hiukset eivät siitä rasitu.
  Ja kun alue on selkeä,eli välissä olevat latvat,on suraväri myös helppo kohdentaa sille alueelle!

  VastaaPoista
 18. Juu, mutta kun näihin ei tartu väri. Laitettu nyt 2 kertaa ja mun ennen ihan suorat latvat on kuin ois permanentin ottanut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No,voi ei!Siinä on nyt käynyt jotain.
   Mitä vaalennusainetta käytit?Oliko vaikutusaika ohjeen mukainen?

   Poista
 19. Ostin tuon kyseisen pakkauksen kun ajattelin että liukuväri olisi ihan kiva. Mietin vaan että mitenköhän onnistuu kun aiemmin koko päävärinä ollut punainen ja nyt ostin koko pääväriksi ruskean. Mitenköhän onnistuu??

  VastaaPoista
 20. Moikka:)Ymmärsinköhän oikein..Onko sulla nyt punaiset hiukset,mutta aiot värjätä muut hiukset ruskealla värillä ja siihen tuo liukuväri päälle? Jos näin on,niin kannattaa ensin värjätä kaikki hiukset ruskealla ja vasta sitten laittaa liukuväri. Toivottavasti liukuväristä ei tule vaaleanpunertava,sillä punainen saattaa olla joskus tosi"tiukassa"ja se tulee vaalennuksenkin läpi:(

  VastaaPoista
 21. Juu tällä hetkellä on punaiset. Meinasin ensin värjätä tosiaan kaikki hiukset ruskeaksi ja sitten vasta liukuväri.

  VastaaPoista
 22. Joo! Enkä siis halua pelotella vaaleanpunaisella!:)
  Eikä siitä välttämättä sellainen tule,mutta halusin vaan kertoa,että se on mahdollista.
  Onnistunutta hiusten värjäystä!

  VastaaPoista
 23. Toivon mukaan tulee juu hyvä. Sit ku vaan saan sen itse vielä laitettua :)

  VastaaPoista
 24. Nyt on tehty mutta ei ihan lopputulos hyvä. En saanut laitettu sitä tasaisesti itse eli toinen purkki sitten ja pyydän kaverin laittamaan.

  VastaaPoista
 25. Kiva,jos saat kaverin avuksi:)
  Mites,tuliko hyvä sävy?Ei vaaleanpunaista?

  VastaaPoista
 26. Ihan hyvän sävynen kyllä mitä äitini katsoi, ei tullut onneksi vaaleanpunaista :). Ajattelin että äitini olisi auttanut hommassa mutta nuorimmainen tietenkin sitten nosti metelin pystyyn juuri kun olin saanut väri seoksen sekoitettua eikä rauhottunut kun aloin laittamaan hiuksia. Taakse jäi kauhean paksu raita :/ mutta huomenna uus pullo ja kaveri saa tsekata mitä tehdään :)

  VastaaPoista
 27. ;D Tuttu juttu täälläkin,vauvan kanssa käy useesti just noin!
  NO hieno juttu että sävyainakin on kohdillaan,huomenna sitten vielä toinen kerta,niin eiköhän siitä hyvä tule:)

  VastaaPoista
 28. Heippa! Miten saan liukuvärjättyä ihan normaalilla vaalennusaineella niin että ei tulisi semmoinen ruskesta blondiin töksähdys. Siis että se raja ei olisi semmoinen ihan suora ja voimakas? kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos käytät tätä tekniikkaa,niin ei tule sellaista rajaa koska vaaleammat hiukset tulevat sieltä hiusten välistä esiin voimistuen latvoja kohden.

   Riippumatta siitä käytätkö tätä tai sitä perinteistä liukuvärjäystä,jossa kaikki latvat värjätään,sun kannatta tehdä seoksesta riittävän löysää,silloin se on helpompi levittää. Eli vähemmän jauhetta ja enemmän kehitettä.
   kuinka voimakkaan kontrastin haluat?Jos haluat,että latvat vaalenee reippaasti,voit levittää värin ensin ihan latvaan ja sitten esim.5min jälkeen hiukan ylemmäs ja vielä kerran vähän ylemmäs.Tee reunasta epätasainen joka kerralla.
   Jos haluat vain hiukan vaaleamman latvat.Levitä väri kerralla ja jätä epätarkka reuna.Seuraa värin vaikutusta,joskus ihan muutama minuutti riittää!(riippuen pohjaväristä ja kuinka suuren vaalennuksen ltvaan haluaa..
   Minkä väriset hiukset sulla nyt on ja olisko joku noista ylläolevista kuvista lähellä sitä lopputulosta,jonka haluaisit? :)

   Poista
 29. Oon 13v ja mulla on vaaleat hiukset. Ostin kaupasta ruskeat liukuvärin niin meneeköhän se nätisti tolla paketin ohjeella? :)

  VastaaPoista
 30. Oon 13v ja mulla on vaaleat hiukset. Ostin kaupasta ruskeat liukuvärin niin meneeköhän se nätisti tolla paketin ohjeella? :)

  VastaaPoista
 31. Kyllä,uskoisin näin!Kellertävyyttä saattaa tulla,mikä johtuu vaalennukseta.
  Onko tää sun eka värjäys kerta?
  Kannattaa harkita myös tätä ohjetta,koska silloin saisit lavaankin vähän elävämmän värin,kun siellä ei olis pelkkää blondattua,vaan sun omaa vaaleeta myös:)

  VastaaPoista
 32. Hei! haluaisin kokeilla tätä liukuvärjäys tekniikkaa. kuinkahan mun kannattaisi tehdä se että saisin nykyisistä haalistuneista punaisista hiuksista ruskeat + liukuvärjätyt latvat? värjäänkö siis ensin hiukset kokonaan ruskealla ja sitten teen tällä tekniikalla liukuvärjäyksen? kuinka hyvin normaalisti tarttuu tuo vaalea väri latvoihin?

  VastaaPoista
 33. Moikka!
  juuri näin:-) eli kaikki hiukset ensin ja sitten vasta liukuväri.
  ihan hyvin noi käsittääkseni vaalentaa värjättyä hiustan,kuitenkin hieman miedommin,kuin esim.raitaväri,mikä on ihan hyvä juttu:-)

  VastaaPoista
 34. Hei, ymmärsinköhän nyt oikein. Eli otan pääliosan ponnarille ja sitten alaosan myös ponnarille ja värjään vain keskiosaan jäävän osion? Tuleeko näin sen näköinen ettei raja näy selvästi. Näyttääkö tyhmältä että keskiosa on vain vaalennettu? Sopiiko liukuvärjäys alle olkapäille ulottuville hiuksille? Miten saan värin joka ei jää keltaiseksi? Pitääkö useamman kerran värjätä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kyllä,juuri näin,mutta älä värjää sitäkään ihan tyvestä asti.
   Mitä vähemmän otat yläosaan hiuksia,sitä enemmän vaaleaa tulee näkyviin päällihiusten välistä. Tällä estää juuri sen rajan selkeyttä. Ei se sen kummemmalta näytä,kuin se,että vain latvat on värjätty.:)
   Värin ei välttämättä tarvitse olla ihan vaalea,vaan vaaleampi,kuin muut hiukset. Mun mielestä pieniero on "tyylikkäämpi"
   Keltaisuutta voi taittaa esim.goldwellin soft color vaahdoilla värjäämisen jälkeen.

   Poista
 35. Missä toimit kampaajana ja missä hinnoissa tuo liukuvärjäys ja leikkaus on? mietin että olisi ehkä helpompi tulla sinulle? Lopputulos ainakin miellyttäisi

  VastaaPoista
 36. Missä toimit kampaajana ja missä hinnoissa tuo liukuvärjäys ja leikkaus on? mietin että olisi ehkä helpompi tulla sinulle? Lopputulos ainakin miellyttäisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan vielä tähän erikseen:)
   Tällä hetkellä olen äitiyslomalla. Harmi sinänsä,olisin mielelläni tehnyt sulle liukuvärjäyksen!
   Meillä liukuvärjäyksen hinta ilman leikkausta puolipitkiin hiuksiin oli n.90€ siinä paikkeilla se taitaa olla muuallakin,riippuen paikasta.
   Ja suosittelen kampaajalle menoa,jos kotona värjäys mietityttää..kampaamosta saa varmemmin hyvän lopputuloksen:)

   Poista
 37. Kiitos erittäin paljon. :))

  VastaaPoista
 38. Voiko liukuvärjäyksen tehdä myös ihan tavallisella vaalennus raitavärillä?

  VastaaPoista
 39. Voiko liukuvärjäyksen tehdä myös ihan tavallisella vaalennus raitavärillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjaatteessa voi,mutta silloin kannattaa tehnä seoksesta "löysempää"että se on helpompi levittää hiuksiin...Muutenhan se on aika tököttiä ja vaalentaakin ehkä turhan paljon. Kantsii laittaa vaan osa jauheesta kehite-emulsion joukkoon:)

   Poista
 40. Kiitos vinkeistä :) ihana blogi <3

  VastaaPoista
 41. Voi kiitos vinkistä!:)

  Mä just kävin parturissa leikkauttaa tukkani, multa lähti semmonen 15-20cm pelkkää kuollutta hiusta. (Synnytyksen jälkeen tukkakin kuoli:D)
  Nyt mun tukkani on TODELLA typerä, tasapitkä, n. olkapäille asti. Voiko niin lyhyisiin hiuksiin tehdä liukuvärjäyksen? Tahtoisin jonkun kivan mallin tähän tukkaan ja justiin liukuvärjätä.

  Musta sait kyllä uuden lukijan, ihan superihana blogi!:)

  VastaaPoista
 42. Heippa! Kiitos kehuista:)
  Minkä väriset sun hiukset nyt on? Katso "ohuiden hiusten vinkit" postaus ja kolmas kuva! Olisko joku tuon tyylinen kiva?

  VastaaPoista
 43. Heippa, ihanaa kun löytyy näin hyviä ohjeita ja jaksat vastailla kysymyksiin! Joten minäkin kysyn :) Mulla on tässä ollut meneillään operaatio mustat hiukset vaaleiksi ja tällä hetkellä tilanne se, että päältä hiukset on melko vaaleat ja takaa ja latvoista oranssihkot. Päätin etten jaksa enää vaalentaa koska hiukset tuntuvat tosi huonokuntoisilta, inhottavan "pehmeät" ja menevät todella helposti takkuun. Haluasin tommoset tummanruskeat hiukset ja niihin liukuvärjäyksen vaaleammalla, Kate Beckinsale mallia. Eli miten lähden tästä nyt operoimaan, vedänkö kaikki hiukset ruskeaksi ja sitten vasta se liukuvärjäys? Vai koitanko jotenkin hyödyntää ja tätä valmiiksi oranssinvaaleaa hiusta, ja toivoa että liukuväri muuttaisi sen vaaleaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :) Voisit ostaa 2 väriä. Toisen ruskean esim.Olia ,garnier 5.0 tai 5.3 ja toisen vaaleamman esim.8.0 .

   Värjää ensin tyvi joka puolelta tummemmalla ja sitten tee ylläolevien ohjeiden mukaan.
   Muista olla tarkka varsinkin tummamman värin suhteen että saat sen tasaisesti levitettyä,kun siellä on se vaalea alla.
   Voit jättää keskiosaan n. puolet hiusten kokonaismäärästä niin vaaleampaakin tulee riittävästi.
   8.0 vois olla sopivan vaalea tumman kanssa. Väri ei kylläkään VAALENNA lisää,mutta tekisi oranssisesta latvasta luonnollisemman sävyisen:)
   Jos hiukset ovat latvasta vielä kovin tumman oranssit,voit kyllä laittaa latvaan myös liukuväripaketin värin,mutta luultavasti alta tulee aika keltaoranssia. (mutta voihan sitä sitten taittaa vaikka goldwellin vaahtosävyllä.
   Onnea värjäykseen:) Kannattaa otta kaveri avuksi!

   Poista
  2. Otan kaiken irti kun kerrankin joku neuvoo värjäyksen kanssa :D Mulla ois nyt tommonen garnierin 5.0 väri. Jaanko noi hiukset nyt silleen samalla tavalla kun tossa sun ohjeessa? Eli jos aloittaisin niin, että värjään noi päällimäiset hiukset kokonaan ruskeaksi, nostan ne pään päälle talteen ja sit koitan jotenkin erotella alimman osion ja laitan siihen ruskean värin, jonka jälkeen sit keskimmäisestä tyvi tummaksi? Kuulostaa ja varmasti onkin ihan pirun vaikeeta toteuttaa, varsinkin jos en saa kaveria auttamaan. Mutta periaatteessahan mitään "vahinkoa" ei tule, koska ei haittaa jos tummempaan värjättyyn hiukseen sekoittuu hiukan sitä valmiiksi oranssiakin (jonka siis jätän keskeltä värjäämättä, tyveä lukuunottamatta). Mulla ois valmiiksi kaapissa schwarzkopffin vaalea väri, ajattelin että sen kanssa voisin sitten värjäillä sitä liukuväriä jos näyttää ettei ruskea-oranssi liukuvärjäys miellytä, voi olla että sekin näyttää jo ihan sellasenaankin hyvältä :)

   Poista
  3. Hei,kantsii aloittaa alimmasta osiosta! Eli siihen se tumma,sitten seuraava osio,eli vaaleempi:sun pitäis saada siihenkin osioon tummaa tyveen,edes pari senttiä,koska nythän ne alkaa vaaleina.
   Jos et laita väriä tähän,niin laita vaikka joku hoitoaine niin on helpompi vaan sitten laskea ne siihen tumman osion päälle. viimeseks oläosa ja juuri niinkuin sanoit,sen voi vaikka kiinnittää klipsillä ylös vaikuttamaan.
   Ja kyllä,saattaa hyvinkin näyttää hyvältä,ilman että sitä keskiosaa heti värjäilee:)
   Pyyhi vaikka paperilla hanskoja,ennen,kuin aloitan seuraavan kerroksen.

   Poista
  4. KIITOS! Näillä ohjeilla tuli tosi kivat hiukset :)

   Poista
  5. Hei,ihan mahtavaa:) Kiva kuulla!

   Poista
 44. Haluaisin liukuvärjäyksen ja vähän omaa hiusta vaaleampia balayage raitoja ihan ylös asti, mietin vain että miten kannattaa värjätä juurikasvu piiloon jos on raitoja, ettei liukuvärjäys ja raidat tuhoudu? Jos värjään vaan tyven tummanruskeaksi mikä mulla on nyt, niin näyttää hölmöltä kun muualta se tummanruskea on haalistunut vaaleaksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan värjätä tyvi/pohjaväri ensin ja sitten liukuväri ja balayage raidat. Tyveen on paras valita väri joka on lähinnä sitä värjättyä väriä,joka nyt on ylin. .
   Jos susta koko hiusten väri on liiaan haalistunut,voisit värjätä ensin pelkän tyven sijasta kaikki hiukset? Ja sitten vasta raitoja ja muut.

   Sitten jatkossa,voit värjätä esim.joka toinen kerta pelkän tyven ruskealla värillä ja joka toinen kerta siihen vielä jakaukselle muutama raita:)
   Ilman kuvaa,en oikein osaa paremmin neuvoa..toivottavasti vastauksesta oli jotain iloa:)

   Poista
 45. Heippa! Kiitos ihanista vinkeistäsi hiusten värjäykseen.. Ajattelin kanssa vihdoin ja viimein uskaltautua yrittämään tota liukuvärjäystä. Mulla on aika tummanruskeat hiukset, niin mikäköhän väri noista kaupan liukuväreistä mahtaisi olla paras? En halua mitään älyttömän vaaleaa, mutta kuitenkin sellaisen että se erottuu. Mainitsit jossain kohtaa värin vaikutusajasta, eikö näillä kaupan liukuväreillä värjätessä kuitenkin pidetä väriä ihan se normaali aika mikä niissä mainitaan vai? Ja olisiko helpompi laittaa keskiosaa värjätessä hiukset vaikka folioon, ettei sotke muita hiuksia vai miten sen saisi helpoiten? Kiitos jo etukäteen vastauksistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Jos tuo tummanruskea on värjätty väri, voisit valita tummille hiuksille tarkoitetun. Jos se on sun oma väri, voitvalitaa vaaleammille hiuksille tarkoitetun pakkauksen. Vaikutus aika kannattaa olla ainakin yli puolet pakkauksen ohjeista. Voit pestä värin pois hieman etuajassa ,jos se näyttää jo tarpeeksi vaalenneelta. (tavoitteena on hyvä pitää sellaista lämpimän vaalean ruskeeta,ei välttämättä kellertävän vaaleeta.) Tuosta viimeisen kuvan alla olevasta linkistä pääsee postaukseen, josta näet värin vaikutus ajalla. Sulla kun ei ole noissa muissa hiuksissa väriä,tekisin pikku nutturan ylimmäisistä hiuksista ja alimmat taakse niskaan ponnarille. Sitten voit kampailla värin välissä oleviin hiusten latvoihin vetämällä puolet hiuksista toiselle sivulle ja puolet toiselle. Tämä aine kyllä värjää vaatteet pysyvästi,joten folion voi kääräistä osion ympärille,ihan suojaksi. (se saattaa tosin tehostaa vaalenemista ja silloin on vähän hankalampi seurata värin kehittymistä.)

   Hyvää värjäystä! Tummanruskeat hiukset on hieno pohja tälle värjäykselle!

   Poista
 46. Vautsi, ihan uskomatonta kuinka olet jaksanut kaikille erikseen vastata!! Itsekin sai lisää tietoa kommentteja lukiessa. Täydet pisteet sinne suuntaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Onneksi kysymykset on tullut pikkuhiljaa, niin niihin on hyvin ehtinyt vastata. Kiva,jos vastauksista on useammallekkin apua:)

   Poista
 47. Olipas hyvän kuulonen värjäysohje! Mulla on sellainen ongelma että oma hiusvärini ja tyvikasvuni on vaaleanruskea (noin 7cm verran) ja siitä alaspäin hiukset on keski/tummanruskeat. Eli usean asteen ero. Päällä on kuitenkin kampaajan tekemiä lämpimän ruskeita raitoja joten ei näytä ihan niin pahalta miltä kuulostaa :D). Taustalla siis se, että hiukseni värjättiin vahingossa melkein mustaksi 1,5 vuotta sitten ja pyrkimykseni on saada lämpimän keskiruskea sävy hiuksiin. Luuletko, että tällä värjäystekniikalla saisi latvoja vaalennettua niin että väriero latvoihin ja tyveen ei olisi niin suuri? Tai onko sinulla muita vinkkejä miten tässä kannattaisi edetä? Kiitos hurjasti jos jaksat vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Joo,toi on hankala tilanne, kun raidatkin tulee helposti niin eri sävyiseksi latvan tummaan värjättyyn pohjaan,kuin tyven omaan vaaleeseen pohjaan.
   Voit hyvin käyttää tätä tekniikkaa!!
   Voit myös edetä,kuten postauksessa:
   http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2013/03/hiusten-vaalennus-kesaksi.html
   Ja sen alla olevasta ketjusta muistaakseni löytyy joitain vähän vastaavia kysymyksiäkin,ehkä niistäkin on apua..
   Vaikka sulla ei olekaan tavoite saada vaaleita hiuksia,voisist vaalentaa latvoja muutaman asteen ja laittaa sitten ruskean värin päälle.esim 6.3.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Olin itseasiassa miettinytkin sävyksi Olian 6.3, mutta tosiaan ensin pitäisi latvoja vaalentaa. Kampaaja teki minulle kemiallisen värinpoiston (kuulema hellävaraisempi kuin tavallinen värinpoisto) sen jälkeen kun hän oli sen mustanruskean värin päähäni iskenyt, väri ei tosin vaalennut sen avulla kuin hitusen. Minkälaista värinpoistoa/vaalennusainetta noihin latvoihin kannattaisi laittaa? Toimisikohan tuo KC Remover missä tuossa toisessa postauksessa oli puhe, vai joku liukuvärjäysaine? Ja kannattaako laittaa koko latvoihin vai tällä "kevyellä" liukuvärjäystekniikalla? Sori että tulee näin paljon kysymyksiä, mutta vaikutat todella asiantuntevalta :)

   Poista
  3. Kiitti,ihana toi viimenen lause:))
   En tiedä mitä kampaajasi tarkoitti kemiallisella värinpoistolla.Tavallinen on kyllä kemiallinen.
   Removeria voit kyllä kokeilla. Mutta parhaimmillaan se on keskiruskeiden värien poistossa.
   Vaikea on sanoa näkemättä, että kumpaa tekniikkaa kannattaa käyttää.
   Jos vaalennat kaikki latvat, kannattaa väriä nostaa pikkuhiljaa ylemmäs,lähes omaan väriin saakka, jossa vaikutusaikaa ei kannata olla minuuttia kauempaa. Tämän vaalennuksen/liukuvärin jälkeen voit värjätä kok hiukset esim. sillä olian 6.3 :)

   Poista
 48. Heippa!
  en nytten tajua ihan tätä ohjetta eli jos värjään näin tämän ohjeen mukaan niin eikö minulle tule taakse lainkaan liukuvärjäystä vaan vain sivuille ja se jää piiloon??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osio on ylhäältäpäin katsottuna hevosenkengän muotoinen,eli myös taakse tulee väriä samanverran kuin sivuille.
   Tällä tekniikalla liukuvärjäyksessä osaan latvan hiuksista jää vaaleamman lisäksi tummaa,kuten Mila Kuniksella( Katso kuva yllä). Drew Barrymoren liukuväri on taas tehty perinteiseen tapaan,joilloin kaikki latvat on vaalennettu.

   Poista
 49. Mäkin alan ottaa liukuvärjäys mustiin hiuksiin , mutta en oikein tiedä miten sen kannatais alottaa ? :D Olen kyl värjänny hiuksia , ne näyttää vaan valoissa ja joskus auringossa sellaselt tummanruskeelt ja en tiedä minkäväriset hiusvärin kannattaisi ottaa et lopputulos olisi melkein tälläne http://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=NhgR_2yKw2aJCM&tbnid=GxKywWjtF6PXnM:&ved=&url=http%3A%2F%2Fjutta-onmyway.blogspot.com%2F2013%2F02%2Fkevat-hiuksiin.html&ei=5IetUtCyIunmywOjkoC4Dg&bvm=bv.57967247,d.bGQ&psig=AFQjCNGl5l_9zgKKfIvk2xL87gfdYs6e0Q&ust=1387190628904565 ( jos tää linkki ei näy niin et se olis sellanen kultaoranssi tai selanne vaalearuskeeoranssi , KIITTI etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :)
   Voi olla,että sun hiukset on sen verran vahvat ja luonnostaan tummat, ettei tällä liukuvärjäys paketin värillä saa niin vaaleaksi sun hiusta, ainakaan kertavärjäyksellä.
   Katsoin sun profiilikuvaa ja mun mielestä ne on oikein kivat kevyemmälläkin liukuvärjäyksellä! Itse ainakin vierastan tuota kellertävää.. Toisaalta, jos käytät tätä liukuvärjäys tekniikkaa, jossa vaaleampi tulee vain väliin, voit käyttää myös tavallista raitaväri/vaalennus pakkausta, joista löytyy enempi tehoa!

   Poista
 50. Moikka!
  Toimiiko tämä yhtä hyvin jos hiukset eivät ole aivan tasapitkät? Ja mulla on nyt itselläni tummanruskeat hiukset, ajattelin värjätä ne ensin mustaksi ja sitten siihen liukuväriä. Onko ihan ok?
  Ja kuinka tasaisesti tuo liukuväri pitää tehdä? Ja ei varmaankaan ihan koko pituutta kuitenkaan värjätä, vaikka väri tulee vain tuohon "keskiosaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä; vai oisko mahdollista että värjään alaosan mustalla; sitten keskiosasta tyven mustalla, sit muuten sitä vaaleempaa ja sitten päällyosa mustalla?

   Poista
  2. Joo, tää toimii ehkä juuri parhaiten tasapitkissä:)
   Ei ehkä kannata värjätä koko hiuksia mustalla, koska tuon liukuvärin vaalennusteho ei ole ihan yhtä hyvä kuin esim.raitavärin.
   Tyviväri kantsii kuitenkin olla päälimmäisissäkin hiuksissa kondiksessa, ja ehkä se sulla onkin.)
   Tekisin ehkä eka tuon liu'un. Sen voi laittaa aika tyvestä jos haluaa, vaikka 5cm päästä alkaen.
   Sen jälkeen voit miettiä jos haluat vielä mustaa, esim. sinne alle:)

   Poista
 51. Jesjes. Liukuvärjäystä googlettamalla löyty tämä sinun ohje. Ja kyllä onnistu !!
  Ihanan "kevyt" liukuvärjäys tuli.<3
  Minun muut hiukset ovat ns. suklaanruskeat, ja nyt täällä seassa on tuo vaalea liukuvärjäys. Ihanan luonnollinen liukuvärjäys tuli, kun ei tullut niin suurta kontrasti & väriheittoa.
  Kiitos ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvin onnistuit :)
   Ja kiva kun tulit kertomaan!
   Huomasin ,että olit tehnyt blogiPOSTAUKSEN KUVIEN KERA. :
   Tässä linkki siihen


   Poista
  2. Lisään vielä muillekkin tiedoksi, että tuossa on kyseessä voimakkaasti kerrostettu hius, jolloin ylemmän kerroksen hiukset ovat melko lyhyitä, eikä laskeudu keskikerroksen päälle, kuin jonkin matkaa.
   Hyvin näyttää toimivan myös kerrostetuissa hiuksissa, vaikka vaalennus tuleekin silloin vähän enemmän esiin :)

   Poista
 52. eikä, pakko kiittää, nää oli parhaat ohjeet ikinä!!!!!!!<3 olin aluksi vähän epäileväinen, mutta uskaltauduin kokeilemaan kun niin moni oli kommentoinut onnistuneensa. laitoin ihan blondista ruskeaan marketin väreillä ja tulos oli vähän vihertävä :/ keksin sitten laittaa liukuvärin näillä ohjeilla eikä tukka viherrä läheskään niin paljoa kuin ennen ja on tosi luonnollisen näköinen!! :):) tosin annoin värin vaikuttaa vain n. 20 minuuttia. kiitoskiitos tuhannesti!

  VastaaPoista
 53. Ihan loistavaa!!! Ja kiva kun tulit kertomaan:)

  On aika yleistä, että tummennettaessa lopputulos on vihertävä, ellei ruskeansävy ole rittävän lämmin. Onneksi se nyt häivyttyi!
  Jos jollain muualla on samantyppinen tilanne, hieroisin vaalennusainetta hetkeksi myös muualle hiuksiin pois pesun yhteydessä, niin vihertävyys taittuu pois nopeasti:)

  VastaaPoista
 54. Paljonko liukuväri suunnilleen maksaisi jos sen tekis kampaajalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen 100€, ilman leikkausta. Riippuen hiusten pituudesta.
   hinnat vaihtelevat myös paikkakuntien, kaupunkien ja eri liikkeiden välillä..:)

   Poista
 55. mistä tuollaisia hiusvärejä saa, mitä ylempänä näkyy? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko ihan noita Lorealin värejä? Aika monesta kaupasta pitäisi saada, Anttila, Sokos, Tokmanni. Tietenkin valikoima vähän vaihtelee:)

   Poista
 56. Ihanaa, että oot jaksanut vastailla kaikille erikseen! Olen palannut tämän postauksen pariin useita kertoja nyt n. vuoden aikana, mutta kun pelottaa ihan pirusti alkaa sohlaamaan kotona, niin nämä mun kokeilut jää aina suunnitelmien tasolle. Mä en ole käynyt kampaajalla yli kymmeneen vuoteen, joten kynnys mennä kampaajalle vaalentamaan on kyllä tosi suuri.. (:D) No, ongelmani on siis se, että olen vuosia vuosia värjännyt alunperin maantien värisiä hiuksiani mustanruskealla kestovärillä. Nyt oon kuitenkin jo pitkään kaivannut hieman vaaleampaa väriä hiuksiin, ruskeaa kuitenkin, mutta esim. vaalean- /kullan- /suklaanruskeaa. Tuohon vuosia kestovärjättyyn latvaan vaan ei tartu sitten niin mikään.
  Oon nyt ehkä vuoden ajan antanut tyven kasvaa niin pitkälle kun pystyn sietämään (2-3 cm) ja sitten värjännyt keskiruskealla että oon saanut juurta vähän vaalennettua ilman että kontrasti latvaan on hirvittävä. Olen kokeillut tehdä raitoja raitavärillä (ei tarttunut latvoihin ollenkaan) jonka seurauksena sain ainoastaan tyveen kullanruskeita raitoja, sekä värinpoistolla, jota en kuitenkaan uskaltanut pitää kovin pitkästi, mutta joka ihan hieman tarttui myös latvaan ja teki punertavanruskeita raitoja.
  Nyt tilanne on se, että hiukset ovat ponnariin asti ihan kivan monisävyiset, vaalean/kullanruskeat, ja latvat mustanruskeat.
  Mietin siis, että uskaltaisinkohan tätä taktiikkaa kokeilla ihan ehdalla värinpoistolla? Värinpoisto pelottaa, kun mulla on aika ohut ja luonnonkihara hius..

  ANTEEKSI pitkä selostus, ja sekin että et varmaan ammattilaisena halua suositella käytettävän värinpoistoa kotona... :D Mutta haluaisin silti kuulla mielipiteesi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mielelläni vastailen:)

   Voisit lukea postaukset "hiusten vaalennus kesäksi" ja "värinpoistolla eroon tummasta tyvestä"
   (sori, nämä ei nyt ole linkkejä, mutta toivottavasti löydät ne, vaikka ihan googlenkin kautta:)
   Ainoa keino, millä saat tuota latvan värjättyä väriä vaaleammaksi on raitaväri tai värinpoisto. Vaaleat kestovärit eivät juuri tehoa.
   Suosin vaalennuksessa tekniikoita, joilla väriä saadaan ensin latvasta vaaleammaksi, tähän käy juuri väliosion vaalennus. ja pintahiuksiin sitten lisäksi ihan ohutta raitaa. (näin tei omiin hiuksiini(tosin mulla pohjaväri oli keskiruskea, eli ei äheskään yhtä tumma.
   Jos kaikkialle laittaa ohutta raitaa, se sekoittuu varsinkin latvassa muihin hiuksiin ja lopputuloksena latva näyttää tummemmalta kuin päälliosa.
   Jos tavoitteenasi on ruskeat hiukset, lue tosiaan tuo värinpoisto postaus, se voisi toimia sullekkin nyt parhaiten:)

   Ja rohkeasti van kampaajalle,se on ihanaa:) Melkeimpä näihin kaikkiin tarvitsee kaverin auttamaan ja pari purkkia väriä. Kampaajalla voi sen sijaan istua tuoliin, juoda kupin kahvia ja lueskella lehtiä..niin, ja nauttia hiustenpesusta:)

   Poista
 57. Jatkoa vielä edelliseen...
  Sitä piti vielä kysyä, että mitenkähän tuollainen ns. osittainen liukuväri toimii jos hiukset on ponnarilla? Työssäni en juuri voi pitää hiuksia auki, joten mietin, että pitäisköhän tuosta hevosenkengästä jättää kasvoja reunustavat hiukset esim. muutaman sentin paksuudelta värjäämättä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan tähän erikseen ensimmäisenä.. Tämä tekniikka toimii hyvin vaikka hiuksia pitäisikin ponnarilla, koska hiusten tyveen jää muutama sentti omaa/tummempaa väriä. Tärkeää on, että pohja on suht. tasavärinen . Lopputulos on paljon parempi, jos tyvessä on sama/tai tummempi väri kuin latvassa:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Kun olin kommentoinut, lueskelinkin noita muita postauksiasi, ja niissä on kyllä tosi hyviä vinkkejä kotivärjäykseen.
   Itseasiassa juuri tuollaiset monisävyisen ruskeat hiukset mitkä sulla on nyt, olisi aivan ihanat! Ikävä kyllä omat tai ystävieni taidot ei missään tapauksessa riittäisi tuollaiseen lopputulokseen, eikä mun hiuslaadulla se näyttäisi muutenkaan yhtä hyvältä. :D
   Mutta ehkä kokeilen vielä tuolla värinpoistolla saada vaalennettua latvoja, ja sitten kun kaikki on pilalla, juoksen kampaajan tuoliin itkemään..

   Ps. milloin palaat töihin? ;)

   Poista
  3. Ole hyvä:) Kiva, jos noista muistakin vastauksista oli apua!
   Niin ja jos menee liian vaaleaksi, voithan myöhemmin laittaa vaikka jonkun vaalean ruskean sävyn/värin päälle, jolloin se näkyy juuri noissa vaaleammissa osioissa ja tasoittaa mahdollisia keltaisen ja oranssin sävyjä.
   Jos mahdollista, kyllä kampaaja on paras ratkaisu ja sitten voit vaikka itse ylläpitää väriä, esim. tyviväriä laittamalla:)

   En osaa kyllä yhtään vielä sanoa..mutta kyllä täällä blogissa sitten ilmoitan, kun palailen
   töihin:)

   Poista
 58. Ihana blogi ja hyvältä kuulostava ohje! Jäin miettimään, että voisiko tuon tehdä niin, että se keskikerroksen väri olisi omaa väriä tummempi? Itselläni on hiukset värjätty sävyllä 5,3, joka on tummuusateeltaan lähellä hiusteni omaa sävyä, enkä haluaisi nyt lähteä vaalentamalla kuivattamaan hiuksia, mutta jotain piristystä todella kaipaisi. Entä näkyisikö minnekään, jos se alimmainen kerros olisi vielä kolmannella sävyllä? Ehkei hirveän suurilla tummuuseroilla, vaan pikemminkin sävyillä leikitellen: vaikka kuparia keskelle ja hiukan tummempaa ruskeaa alimpaan? Vai mitä sopisivat tuon 5,3:n kanssa yhteen? Ja jos lähtee tälläista toteuttamaan, niin onko tarpeen jättää se liukuvärin tyvi eriväriseksi (jolloin minun pitäisi siitä tyvikasvut värjätä pois) vai voiko värin levittää juuresta asti, miltä se näyttäisi?

  Kiitos jos jaksat vastata. Saa myös sanoa suoraan, jos koko idea kuulostaa pöllöltä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja anteeksi, kun vastaus on kestänyt poikkeuksellisen kauan, oli kiireinen viikonloppu.
   Jos teet tuo keskikerroksen tummemmella, suosittelisin laittamaan myös tyven kauttaaltaan sillä samalla tummella. Silloin latva ei näytä "pinttyneeltä" . Omasta mielestäni nimittäin latvaa kohti tummeneva väri saattaa näyttää siltä.
   Kyllä kolmenkin värisävyn käyttö on mahdollista, mutta kyllä kaksikin on ihan riittävä:)

   Tummemman värin voi laittaa tyvestä alkaen, vaalennusväri vasta muutaman sentin päästä tyvestä, mutta, kuten jo tuossa alussa neuvoi, laittasin ihan koko pään tyven sillä tummemmalla:)

   Poista
 59. Moi! Tosi kiva blogi siulla, oon jo pari tuntia lukenut vinkkejäsi! :) Mitä luulet, onnistuisikohan tämäntyylinen "värjäys" pidennyksillä? Eli siis että laittais pari sävyä vaaleampaa pidennystä tuohon hevosenkengän muotoon? Miulla on tummanruskeat klipsipidennykset (oma väri tummanvaalea) ja kaipaisin raitaa, liukuväriä, vaaleaa, jotain uutta kivaa hiuksiini. On vaan niin hankala näitten klipsien kanssa aloittaa vaalennus kun pitäisi tilata kymmenet erisävyiset ja teippejä en nyt hetkeen halua takaisin :) Kiitos huipusta blogista ja vastauksesta etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla:)
   Joo, pitäisi onnistua hyvin!!
   Jos jossain vaiheessä innostut taas teipeistä, niin kantsii lukea vielä tää( ellet oo jo lukenut:) )
   pidennyksellä vaaleat hiukset

   Poista
 60. Hei! Miten lähtisin toteuttamaan liukuvärjäystä tai balayage-teniikkaa käyttäen, kun mulla on melko vaaleat alaselkään ulottuvat hiukset ja haluaisin pohjasta ruskean, mutta kuitenkin haluaisin jättää vaaleita raitoja kehystämään kasvoja ja latvoihin..loppituloksesta haluaisin tuohon tyyliin kuin tässä postauksessa toinen tai kolmas kuva? Värjäänkö ensin tyven n.korvien korkeudelle ja sitten raitoja vai kuinka ja millä tekniikalla? Kiitos paljon jo vastauksesta etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Paras tekniikka voisi olla tämä:
   http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2013/08/omien-hiusten-varjaysta.html
   (joudut kopioimaan linkin, kun mulla ei oo tuo linkin teko koodi tässä vieressä). :)

   Poista
 61. Moi :) kaipaisin vinkkiä kun tein tuossa itse liukuvärjäyksen värjättyyn 3 sävyiseen tukkaan. Vaalennettu osio on ihan hyvän värinen (toffean ruskea) mutta tuo raja jäi kyllä liian viivamaiseksi. Eli latvat on kokonaan Vaalennettu. Sinänsä esim. Kiharien kanssa ei näytä pahalta mutta itseä häiritsee. Hiukseni ulottuvat vähän yli olkapäille ja hieman on kerrostusta etenkin noissa päälihiuksissa. Haluaisin tuota rajaa nyt häivyttää, mutta mietin mikä olisi paras keino ? Mietin tätä sinun tekniikkaa mutta arveluttaa miten kerrostus siihen vaikuttaa etenkin kun on kyse näinkin suuresta värierosta. Suosittelisitko tätä vai kenties jotain muuta kikkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, nämä kommentit on jäänyt multa huomaamatta, tässä kuitenkin vastaus, vaikka siinä on kestänyt nyt aivan liian kauan:/
   Voit kokeilla, miten paljon kerrostus vaikuttaa, kun laitat paperin siihen kohtaan,johon ajattelit jättää tuon vaaleamman kohdan (sunhan nimittäin pitäisi tehdä tämä tekniikka nyt nurinperin, eli värjätä tummalla päälimmäinen ja alimmainen kerros ja jättä olemassa oleva vaalennettu kerros koskematta.)
   Jos sen paperin päälle tulee hiuksia ylimmäistä kerroksesta, joissa on vaalennetut latvat, niin silloin raja luultavasti peittyy tällä tekniikalla. Jos taas päälimmäisen kerroksen hiukset ovat niin lyhyet, että niissä ei ole kauheasti vaalennusta näy, niin silloin tällä tekiinkalla muutosta ei kauheasti sen rajan suhteen ole luvassa.
   Itse ehkä värjäisin jollain vaaleammalla ruskealla koko pään (paitsi mahdollisen tyvikasvun sillä 3. Esimerkiksi Garnierin sävy 6.23 voisi olla tähän hyvä! Silloin väri ero jäisi jäljelle, mutta väri vähän tasoittuisi:)

   Poista
 62. Hei!
  Olen 13.v ja haluaisin värjätä ensin tumman ruskeksi ja sitten liuku värillä latvat, tällä hetkellä minulla on punertavan ruskeat hiukset, joissa on blondi juuri kasvu. Voisinko värjätä ensin tumman ruskeiksi hiusteni ns. Yläosan ja jatkaa siitä alas päin vaaleammalla liukuvärillä vai olisiko fiksumpaa värjätä ensin koko hiukset ruskeiksi ja sitten vasta liukuvärilä?, haluaisin vahingoittaa hiuksia mahdollisimman vähän. Mitä minun pitäisi tehdä?

  Ps. Kiitos jo vastauksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaisimman värin varmasti saat, jos värjäät ensin koko pään ruskealla ja sen jälkeen latvat. Mutta saattaa onnistua myös ehdottamalla tavallasi. Tuon yhtymäkohdan kanssa vaan pitäisi olla aika tarkkana, ettei sitä pohjaväriä jää näkyviin:)

   Poista
 63. Vahingoittaako tämä saman verran hiuksia kuin normaali hiusväri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vaalennusaine, joten on voimakkuudeltaan enemmänkin vaaleinpien värien ja värinpoiston välimaastossa. Tässä un tekniikassa vaalennus tulee vain n. 3 osaan hiuksista, jolloin muyös värjäämätöntä latvaa jää paljon!

   Poista
 64. Hei, törmäsin blogiisi kun aloin miettimään liukuvärjäystä. Tällä hetkellä hiukseni ovat lähes platinan sävyiset vaaleat, kasvatusvaiheessa. Kerrostaen leikatut, päällisin kerros n. 15-20cm pitkät. Sivuilta edelleen lyhyemmät kuin takaa ja tämän vuoksi tuloillaan micro ringit sivuille jotta tasaisempi pituus, hieman a-malliin. alin kerros myös n.20cm. Probleemana myös, että hius on kuiva ja imee kaiken värin aika innokkaasti, yrittää myös vääntää punapigmenttiä urheasti ja lämpimään päin, joka ei minulle sovi yhtään. Eli, tarkoitus olisi siis että tyven saisi ruskean sävyllä ja latvat saisivat olla vaaleat. Kuinka olisi fiksuinta toimia, ja mikä ruskean sävy olisi sellainen, josta ei koituisi aivan kamalan rankkaa kontrastia - eikä myöskään sitä lämmintä sävyä. :) Kiitos jos jaksailet vastailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän, mitä tummuutta haet. tummusluokasta 8 garnier nutrisse 8.13 vois olla hyvä. 7 tummuusluokasta Loreal excellence 7.31 ja 6 suosittelisin garnier olia 6.3. Mitä tummempi väri, sitä enempi sais olla lämpöä muka, jotta ei tule vihertävä:)

   Poista
 65. Moi! En ole ikinä värjännyt hiuksiani ja nyt minulle tuli joku pakkovärjäyshinku :D ajattelin että liukuvärjäys olisi tosi jees. Hiukseni ovat siis perus maantienharmaat/vaaleanruskeat. Miltä blondi tai ainakin huomattavasti omaa väriäni vaaleampi väri näyttäysi liukuvärinä? Tai mitä väriä sä suosittelisit maantienharmaiden kanssa? :D

  VastaaPoista
 66. moikka!haluaisin värjätä tuon liukuvärjäyksen,mulla on nyt vaaleat hiukset joissa on aika pitkä juuri kasvu.voiko tähän suoraan värjätä liukuvärjäyksen?:D

  VastaaPoista
 67. Hei! Hiukseni ovat värjätty Garnier nutrisse värillä 7.64. Haluaisin luikuvärin tällä ohjeella, mutta väri on hakusessa. Olisiko noissa feria ombre väreissä joku sopiva? Värin ei tarvitse olla ihan vaaleakaan, saa olla vaikka esim. kuparinen väri. Sitä yritän kysellä, mikä väri mielestäsi sopisi;) Hiukset ovat muuten pitkät ja melko ohuet. Kiitos jos viitsit vastata!

  VastaaPoista
 68. Tervehdys,

  ja ensimmäisenä kehut todella hyvästä ja kattavasta blogista!

  Itselläni on nyt ollut projekti mustasta vaaleaan, pahimman oranssisuuden sain pois tuhkanvaalealla värillä (nyt hiukset tummanvaaleat, harmahtavat, ehkä viherätävätkin :D)
  No nyt tulin kuitenkin siihen tulokseen että haluaisin tummat takaisin, liukuvärjäyksen kera. Nämä pelkät vaaleat ovat vaan jotenkin niin... blaa. Haluaisin hiukset samantapaisiksi kuin Lauren Germanilla tuossa sivuillasi, tai drew barrymoren yläpuolella olevassa kuvassa. Eli sävyerot saisivat olla selvät, mutta se raja kuitenkin kauniisti vaalentuva. Mitä sävyjä suosittelisit että kaupasta menisin ostamaan, jotta ne vastaisivat suurin piirtein kuvassa olevia? Kylmiä sävyjä haluaisin. Onko tummanruskea pohjaväri liian tumma? Ja pitäisikö ensin värjätä koko pää tummaksi (jäiks..) ja sitten ostaa ombre-väri? Olen joskus aiemminkin kyllä kokeillut ombre-värejä mutta silloin en saanut niitä tummiin hiuksiin tarttumaan, siksi en ehkä uskaltaisi lähteä koko päätä värjäämään ensin. Ja tosiaan tuo vaalea osuus, värjäisinkö sen sitten vaalentavalla värillä vai ombrella? Ja mikä tekniikka olisi paras? :D

  VastaaPoista
 69. Moikka! Oon lueskellu blogiasi ja nyt mietin tämän tyylin ja ponnariraidoituksen välillä. Tarkoitus olisi tummanruskeisiin hiuksiin pinkkiä niin, että se näkyy kivasti hiusten välissä/alla, ei siis selkeästi raitoja tai selvää rajaa liukuvärjäyksessä. Kumpikohan tyyli olisi parempi? Toivottavasti vastaat vaikka vanha postaus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)