maanantai 11. maaliskuuta 2013

Balayage raidat kotona.

Ennen tämä tekstihän oli nimellä "valoraidat". Nyt huomasin, että kyseessähän on lähes sama tekniikka kuin balayage-raidoituksessa.  Tällä ohjeella se onnistuu myös kotona.

 Tänään laitoin valoraitoja balayage raitoja hiuksiin:). Ne on aika helppo ja nopea tehdä. Ja näyttää tosi luonnolliselta. Lapsillahan on usein sellaiset vähän raidoitetun näköiset hiukset luonnostaan. Sen tyyppiset raidat on helppo tehdä tällä tavalla, tietenkin vaikutusajasta ja vaalennus aineen vahvuudesta ja pohjaväristä riippuen.
Itse pidin 15minuuttia vaikuttamassa.  Jos haluat näkyvämmän lopputuloksen, pidä kauemmin.


Värjäykseen tarvitsee värin lisäksi: sudin, värikupin ja jämäkän pahvinpalan:)
Aloita korvan yläpuolelta. Ota sormin 3suortuvaa ja aseta pahvi alle. Sudi väri hiukseen ylhäältäpäin, mutta valtä ihan tyveä.
Käytä sudin kärkeä, jotta raitojen aloitus kohdasta tulisi luonnollisempi.


Sitten vedä hiukset pois pahvilta. Ota n.1-2cm ylempää seuraava osio. (voit laskea värjätyt hiukset värjättyjen päälle).
Mitä ylemmäs ja lähemmäs jakausta nouset, ota kapeampia osiota hiuksista. Sitten toinen puoli. Taakse raitoja ei ole pakko laittaa, koska raidat eivät ole niin voimakkaita. Mutta jos haluaa, ja on joku auttamassa, niin sama homma taakse.
Sitten saa vaikuttaa n.10-15min.
ÄLÄ koske hiuksia välissä turhaan,ettei värit sekoitu.

Jos tyvikasvua on paljon, raitoja ei kannata tehdä ihän jakauksen kohtaan, koska raitoja ei ole hyvä aloittaa tyvikasvun päältä. Paitsi, jos on vaaleat hiukset ja tyvikasvu on hieman tummempi. Huomenna kuvaa siitä, mitä tuli.
Katso myös uudempi videoni balayage raitojen laitosta:
4 kommenttia:

 1. Moikka! Mulla olis kysymys hiusten värjäämisestä. Värjäsin hiukset tiistaina kestosävyllä Lorealin Castingilla 734 ja tänään torstaina tein sun ohjeilla valoraitoja. Siihen käytin shwartzkopfin raita-ainetta. Sekoitin vain puoli pussillista ja annoin vaikuttaa vain 10 min. Niistä tuli kuitenkin omaan makuun liian näkyvät, niin voinko viikonloppuna värjätä hiukset uudelleen tolla castingilla vai tippuuko hiukset päästä? Kiitti jo etukäteen, Anne

  VastaaPoista
 2. Moikka! Joo,se on tosi paljon kiinni siitä pohjaväristä ja myös osioiden paksuudesta ja määrästä. Ja jos värin levitykseen menee kauan aikaa,kannattaa se myös laskea vaikutusajaksi:) Tämä kun on lähinnä värjäystekniikka ohje ja pitäisi toimia tummanruskeista,vaaleisiin hiuksiin.
  Itsellä noi raidat olis ehkä saanut vaikuttaa kauemminkin!

  Toi casting on aika kevyt,ja voit hyvin värjätä sillä vielä!
  Hyvällä tuurilla noi valoraidat sen jälkeen vielä hiukan erottuu,kun tuo sävy ei ole niin peittävä. Jos haluat,voit laittaa mun gmailiin kuvan sun hiuksista takaapäin,niin näen miltä ne näyttää..joku toinen sävy siihen päälle, voisi olla nimittäin vielä parempi,että lopputulos olisi sellainen kuin alunperin ajattelit.
  Kiitos kommentista ja kysymyksestä! on harmillista,ettei tullut sellainen,kun halusit :(
  Muille siis vinkiksi,että
  kannattaa seurailla vaalennusaineen vaikuttamista ja pestä vaan heti pois,kun sopivalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka taas! Kiitos avusta ja nopeasta vastauksesta! :) sun blogi on tosi kiva ja vaikutat tosi ihanalta ihmiseltä! mä värjäsin sillä samalla värillä päälle, kun oli yksi boksi valmiina kotona. Ne raidat ei oikeestaan tummunu yhtään vaan on vieläkin tosi vaaleat. Nyt täytyy vaan pitää kyllä väliä värjäämisestä ja kihartaa hiuksia, niin ei välttis oo niin näkyvät. Ei ne nytkään oo pahan näköiset, ei vaan sellaiset mitkä olisin halunnu. Riski sinänsä tehdä itse. Kannattaako mun sit seuraavalla kerralla värjätä tummemmalla vai pitäiskö kokeilla värjätä pelkät raidat?

   Anne

   Poista
 3. Voi Kiitos!:)
  No,Johan on kumma kun tuolla värillä ei tummunut.
  Joo,aina,jos vain mahdollista,kannatta värjätä kampaajalla!
  Kotona raidoitukseen on vaan niin surkean vähän keinoja,niin sillä tämä ohje:)
  Näihin balayage raitoihin soveltuisi parhaiten mieto hapete, mutta noissa kaupan raitaväreissä hapete on aika voimakas.(siksi ohjeessa laitetaan pienempi määrä jauhetta,jotta seoksesta tulisi miedompi.)
  Tarkoitatko liian näkyvillä raidiolla sitä,että raitojen alkamiskohta erottuu liikaa?(kun siihen tuo kiharrus auttaa?)Siinä tapauksessa voisit laittaa vähän tummemman tyveen ja jonkun matkaa tämän nykyisen värin päälle.Jotain tämän suuntaista:

  http://thefashiony.com/wp-content/uploads/2011/03/stylish-dark-roots-hair-stylesstylish-dark-roots-hair-styles-1.jpg


  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)