torstai 14. maaliskuuta 2013

Vaalea tyvi ja tummunut latvaAneten kysymys gmailista:

Mulla on luonnostaan aika vaaleat hiukset ja värjäsin ne syksylla ruskeiksi garnierin värillä 5.3 Nyt värjäsin uudestaan  sillä samalla värillä,  mutta hiukset jäivät ylhäältä vaaleammiksi.
Latvasta tuli vielä entistä tummempi.
Mitä nyt pitäis tehdä? En ainakaan halua yhtään tummempaa, kun oikeastaan haluaisin vähän vaaleamman ja punertavamman ruskeat hiukset, niinkuin siinä väripaketin kuvassa oli.

Vastaus:

Noissa hiusväreissä , joissa on joku sävy (eli kulta,kupari,mahonki), on aika vähän sitä peittävää perusväriä. Esim tämä 5.3 keskiruskea.kulta.
Oli kuitenkin hyvä että ensimmäisellä värjäyskerralla valitsit värin, jossa oli vähän lämpöä mukana, ettei väristä tule samea/vihertävä.
5.34. tai 5.35 voisi olla vaalealle pohjalle ensimmäiseen värjäykseen vielä parempi!
Nyt voisit laittaa tyveen, eli sinne ylhäälle 5.0 tai 4.0..mutta älä siis laita koko hiuksiin.
Tarvitset tässä kaverin apua. Näin tyvestä tulee tummuneen latvan kanssa saman sävyisempi. (latva tummuu helpommin kun siellä on jo pohjalla se edellinen värjäys ja hius on valmiiksi avoimempi.).
Tämän jälkeen voit tehdä raitavärillä valoraitoja* tai liukuvärin*.
Kannattaa kuitenkin laittaa vain n.puolet jauheesta hapeteemulsion joukkoon. Näin väristä ei tule niin vaalea, vaan ennemminkin vaaleanruskea. Vaalennusväri  vähän niinkuin putsaa ylimääräistä tummuttaa pois hiuksesta. Silloin yleisilme ei ole niin tumma.

*ohjeet löytyy aikaisemmista postauksista.Ja tarkemmat värjäysohjeet väripaketista.

Alkuperäinen väri

5.0 tyveen.

6 kommenttia:

 1. Oisko sulla ideoita hääkapaukseen? Tai voisitko koota jonkun postauksen aiheesta, olen yrittänyt etsiä mieleistä kampausta tulevia häitä varten mutta taidan olla nirso. Omat hiukseni ovat pituudeltaan rinnan alle ylttävät.

  VastaaPoista
 2. Huhtikuussa tein hääkampauspostauksen:)
  Löytysköhän näistä sopivaa:

  http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2013/04/haakampaukset-2013.html

  VastaaPoista
 3. Moi! Osaisitko kertoa mitä mun kantsis tehdä kun laitoin itselleni parin viikon välein raitoja, sit vaalennusaineen koko päähän ja sen jälkeen vielä Lorealin ammoniakittoman 801 sävyisen värin koko päähän. Ongelma on nyt se että tyvestä tuli ihan vaalea/harmaa/vihertävä ja latvoista paljon tummempi, oranssi. Eli vähän niinkuin liukuvärjäy "väärin päin". :D Mulle olis ihan sama saisinko korjattua tämän niin että tulee suurinpiirtein yksvärinen tai sit liukuvärjäys tyyppinen. Toivottavasti ymmärsit. :)

  VastaaPoista
 4. tarkoituksenani oli siis alunperin vaalentaa koko pää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on aika yleinen ongelma! Se tyvi vaalenee niin paljon helpommin, kuin tuo latva, johon on tummempaa on väriä kerrostunut.
   Siksi vaanlaentaessa kannaatkin kayttää esim tuota mun "ponnaritekniikkaa", ja laittaa lisäksi raitoja. Sillä tavoin latvan saa vaalenemaa ensin ja sitten vasta myöhemmin vaalentaa kokopään, jos haluaa.
   Joka tapauksessa, nyt voisit laittaa vaikka garnier olia 6.3 siihen tyveen, jolloin tyvestä häipyy vihreys ja siitä tulee tummempi. Tietenkin kokeilla voi myös 8. tai 7. tummuluokan väriä tyveen, mutta voi olla, ette ne eivät peitä vihertävyyttä Vaikea sanoa, varsinkin ilman kuvaa.Kun pohja on vaalennettu, tuon 6.3 ei pitäisi näkyä kovin lämpinä, koska siellä on niin vaalea pohja alla. 6.0 saattaisi mennä vihreäksi!

   Poista
  2. Ok, kiitos hirmusti! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)