keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Hiusten maksimipituus

Törmäsin tälläiseen artikkeliin.
"Hiustesi enimmäispituus riippuu tämän uusiutumiskierron pituudesta. Jos kierto on kuuden vuoden sijasta vain kaksi, hiuksesi jäävät luonnollisesti lyhyemmiksi kuin kuusi vuotta yhtä mittaa kasvavat."

Mitä? olen kyllä kuullut hiusten kasvukaudesta,mutta tämä maksimi pituus asia on jäänyt kuulematta.Tai sitten oon sen unohtanut. Hiuksia kasvattavana tieto siitä,ettei tästä tukasta välttämättä tulekkaan niin pitkää kun ajattelin, harmittaisi.

Asiakkaissa oli, aina silloin tällöin,  heitä,joille kasvatus on ikuisuusprojekti.
"Yhtään ei saa leikata" tai "tasataan ihan 1 sentti" Vaikka hiukset jatkuu siihen saakka mistä housut alkaa.
Luulen,että he,joilla on ihan superpitkät hiukset, ovat monta kertaa kuulleet "Ompa sulla pitkät hiukset"kommentteja.Vaikka oikeasti ne eivät välttämättä ole sama asia,kuin "Ompa sulla hienot hiukset". Vai mitä mieltä, Voiko hiukset olla liian pitkät?


 kuva täältä


11 kommenttia:

 1. jos hiuksilla pystyy pyyhkimään takapuolen niin sitten ovat liian pitkät :D

  VastaaPoista
 2. Mä oon just sellainen puoli senttiä pois vikisevä asiakas;) voi olla liian pitkät, mun mielestä paljon rintojen yli menevät on jo raskaan näköiset:)

  VastaaPoista
 3. Joo,Ja saa vikistäkkin jos hiuksia yrittää kasvattaa!(Itsekkään en halua latvoista pois senttiäkään,vielä tällä hetkellä:)
  Just siihen rintojen alle,on hyvä mitta munkin mielestä!

  VastaaPoista
 4. Just rintojen alle on hyvä mitta;)

  VastaaPoista
 5. Hiukset ei ole liian pitkät, jos ne ei käyttäjänsä mielestä sitä ole. Eivätkä ne myöskään voi olla liian lyhyet, jos omasta mielestään ne on hyvät. Kokemuksesta kerron - hiukset tulleet takapuoleen asti, ja hetki sitten hiukset vedettiin osasta päätä koneella alle sentin mittaiseksi. Ja musta molemmat oli aikanaan hienot.

  Jos kampaaja ei tykkää ja tekis eri tavalla niin voivoi. Se on kampaajan ongelma.

  VastaaPoista
 6. Kyllä, kampaaja leikkaa sen verran mitä pyydetään!
  Ja se onkin mielipidekysymys mikä pituus on hyvä.

  VastaaPoista
 7. Minulla on kuusivuotias tytär, jonka hiukset ulottuvat reiden puoliväliin ja letti on ranteen paksuinen. Siis oman ranteeni. Tyttö on ollut aina todella tarkka hiuksistaan, aina kun olen viisi senttiä latvoja napsaissut, seuraa kauhea itku kuinka rumat ja lyhyet ne nyt ovat.. Selvä sentistäinisijä tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D "Selvä sentistäinisijä tulossa!" :D

   Meidän Maille tuli ainakin yhtäkkiä ekalla luokalla toive lyhyistä hiuksista. Melkein vuoden harkinnan jälkeen(äiti harkitsi) sellaiset sitten leikattiinkin.
   Töissä huomasin että juuri 5-6 vuotiaat ovat aika tarkkoja hiuksistaan:)

   Poista
 8. Hei. Kirjoitan kysymykseni tähän vanhempaan postaukseen kun tämä on aiheellinen minulle tällä hetkellä :D ja kiitos mielenkiintoisesta blogista jota seurailen. Käyn "vakio kampaajallani" ja minulla on pitkät hiukset mutta edestä aina leikataan kevyemmäksi ja leukalinjasta alaspäin piteneväksi. Kampaaja ottaa tämän aina veitsellä mutta onko se "parempi" vaihtoehto vai ei kun itsestäni tuntuu että se latva jää jotenkin lieruksi. Saisiko saksilla paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kiitos,kiva kuulla:)

   On mahdollista leikata myös saksilla etuosan kehystykset.
   Voit hyvin pyytää kampaajaasi leikkaaman tuonkin osion saksilla.
   Itse ainakin tykkäsin leikata kaiken saksilla, tosin monesti vuolemalla joka muistuttaa veitsellä leikkaamistä. Tai sitten pointaten saksen kärjellä.
   Veitsen ainakin tulisi olla hyvin terävä, että se leikkaa hiuksen nätisti!


   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)