torstai 18. heinäkuuta 2013

Ohuiden hiusten vinkit.

                             Tässäpä tulee tälläinen kooste ohut hiuksisille.
                           

Ohuiden hiusten värjäyksestä:

Ohuet hiukset saattavat "imaista värin helpommin,kuin paksut hiukset,  varsinkin huonompikuntoinen latva tummuu helposti.   Latvaan kannattaa valita astetta vaaleampi sävy tai värjätä vain tyveä joka toinen kerta.

Jos hiukset ovat hennot ja ohuet , hiusvärinä toimii parhaiten n.astetta vaalempi sävy, kuin omat hiukset ovat.  Tyvikasvun tullessa  esiin, on parempi että tyvestä kasvaa tummempaa kuin latvasta.

Toisinpäin tulee helposti "kaljuefekti". Tiedättehän hiukset, jossa tummien ohuiden hiusten tyvikasvu on lähes valkoista. (Tämä vaikutelma tulee,vaikkei hiukset oikeastiolisikaan kovin ohuet).

Vaaleat värit sopivat hyvin ohuisiin hiuksiin ja yleensä ohutta hiusta on helpompi vaalentaakin, kuin paksua (Tietty jatkuva vaalennus myös kuluttaa hiuksia).
Vaalentaminen myös jonkin verran turvottaa ja karhentaa hiusta, mikä on ohut-hiuksisille ehkä plussaa.
Jos taas hiukset ovat luonnostaan tummat, ei ainakaan hiusten kannalta paras vaihtoehto ole vaalennus ,vaan ehkäpä joku latvaa kohden vaaleneva väri tai värjäys, jossa on  eri ruskeansävyjä kerroksittain.


                                              kuva täältä

Ohuiden hiusten leikkaukset ja hiusmallit:

parhaiten sopivat mallit joissa on vahvoja graafisia linjoja, yhdistettynä pehmeämpiin osioihin (kuten ylimmässä kuvassa.
Vaikka ohut-hiuksinen saattaakin pelätä sanaa ohennus, mutta useimmiten latvan keventäminen auttaa hiuksia kohoamaan tyvestä ja asettumaan latvasta pehmeämmin,ns.sulkamaisesti. 
Tämä toimii etenkin lyhyissä malleissa!

Polkkahiuksia ja kerrostettuja malleja leikattaessa täytyy olla tarkkana korvien kohdalta kasvoja kohden, ettei tältä kohtaa viedä massaa pois,kun siinä sitä on vähemmän kuin takana.
(Tämä on kuitenkin kampaajan huomioitava).

                                                  kuva täältä
                                                  kuva täältä

 Ohuet hiukset:
On myös hiuksia,jotka ovat yksittäisinä paksuja jäykkiä,  mutta kasvavat harvassa  .Sitten on ohuita yksittäisiä hiuksia, jotka kuitenkin kasvavat tiuhaan.(Kuten itselläni).
Tässä jutussa tarkoitan kuitenkin ohuilla niitä, jotka ovat yksittäisenä ohuita ja myös kasvavat harvassa.

Ohuiden hiusten muotoilu ja viimeistely:
Hiukset kannattaa aina kuivata föönillä: Viileä ilma tekee hiuksista ilmavammat(ei avaa niin paljon hiuksen pintaa) ja antaa aikaa muotoiluun.
Tuotteiden täytyy olla riittävän keveitä!  Jotkut tuotteet ovat niin painavia itsessään, että vaikka purkissa lukisi "tuuheuttava"lopputulos on päinvastainen
.Kampaamotuotteita käyttäessä, todella pieni määrä on riittävästi
 Suurin syy siihen , miksi joku tuote ei toimi,  on se, että sitä on laitettu liikaa tai epätasaisesti.

 Viimeistelyssä kannattaa myös käyttää kevyitä tuotteita: Hiuspuuteria, kuivashampoota hienojakoista lakkaa...painavat vahat ja isopisaraiset suihkeet voivat  saada aikaan sen, että on aloitettava alusta..pesu..kuivaus..huoh..

P.s Bloggerissa on jotain vikaa(Vai onkohan vika jossain asetuksissa,ongelmaa ei ole kyllä ennen ollut),kun en saa kuvakokoa muokattua,jätin palautetta,mutta vastausta ei ole vielä kuulunut. Täytyy isontaa kuvat jälkikäteen!
  Onko jollain muulla sattunut oleen tätä ongelmaa?
Vastaus ongelmaan löytyi:)  Täytyi vaan ottaa firefox takaisin käyttöön.

18 kommenttia:

 1. Kiva blogi mutta mä en kertakaikkiaan pysty lukemaan noita sun tekstejäsi! Kaikki lauseet on päin prinkkalaa, pilkut väärissä paikoissa, lauserakenteet niinku kolmevuotiaalla. Luettavuutta parantaisi edes pienenpieni huomion kiinnittäminen perusasioihin kuten yhdyssanoihin ja normaaliin oikeinkirjoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa kiva tyyppi. Miksi välität? Tämä ei ole kaunokirjallisuusosasto.

   Poista
 2. Joo,täytyy myöntää että saattaa vaatia kärsivällisyyttä ja keskittymistä,että saa jotain selvää.Kirjoitan nimittäin kauheessa kiireessä,sillä välin,kun Kosmo nukkuu päikkärit. Mutta toisaalta tää on vaan blogi..

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä! :) olin ennen niin kova värjään hiuksia että latvat oli ihan lahot. Enkä oo omistanut pitkään aikaan ees fööniä, kun ajattelin että se pilaa viimeisetkin hiukset :( oikeesti nyt vasta tuon postauksen luettua tajusin että nekin on ilmeisesti kehittynyt jos niillä voi puhaltaa myös viileää :D oon niin kauan kuin muistan antanut hiuksien kuivua luonnollisesti. Ehkäpä nyt uskaltaudun hankkiin itselleni föönin :) ja osaatko sanoa että pitääkö se paikkansa kun jostain luin että lämpösuojat ei oikeasti suojaiskaan ainakaan tarpeeksi kuumuudelta. Ja mikä aste ois hyvä esim suoristusrautaa käyttäessä? Entäpä mikä ois paras lämpösuoja joka ois mahd hyvä hiuksille :)? Ja mun mielestä sun kirjoituksessa ei ole mitään vikaa :) minäkin aina vaan kirjoitan ja varmasti äidinkielellisesti miten sattuu mutta kirjotanpa kuitenkin :D nää on vaan blogeja, se on totta :)

  VastaaPoista
 4. Joo,mun mielestä hiuksista tulee jotenkin "mömmösen "tuntuset,kun kuivaa kuumalla.
  Taitaapa se osittain paikkaansa pitää,sillä lämpösuoja kuluu pois hiuksista lämmön alla ja harvoin sitä tulee niin pajon suihkuteltua,että sitä olisi joka hiuksessa.

  Lempparini lämpösuojista on davineksen "melu shied",lämpösuoja,joka on niin kevyt,ettei tunnu hiuksissa ja siinä on tosi hienojakoinen sumute,jolloin se on helppo saada tasaisesti hiuksiin.Ainoa miinuspuoli on hinta N. 29€(mutta riittoisaa on kyllä).

  180-190 astetta on hyvä lämpötilä,jolloin hiukset suoristuvat tai kihartuvat yhdellä nopealla vedolla. Matalemmalla lämmöllä samaa kohtaa joutuu työstämään enemmän.

  Ja kiitos tuesta! Näillä taidoilla mennään,mitä on:)

  VastaaPoista
 5. Moi.
  Mun mielestä kuvia ei kannata suurentaa. Ainakaan ihan kauheesti. Tässä postauksessa toi ylin kuva on ihan hyvä. Ei yhtään isompi kannata olla. Niistä saa paremmin selvää kun näkee kuvan kokonaisena ruudulla ettei sitä tarvi rullailla.
  Tosi monella on liian isoja kuvia, siis mun mielestä =)
  Oli kivat kuvat kyllä taas =)
  Nähdäänkö Hämyillä?
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Noora!
   Nyt sain ogelman ratkaistua!
   Tavoitteena mulla kuvakoon kanssa on se,että kuvat olisi keskenään mahdollisimman saman kokoisia. Netistä otetut kuvat on usein pystykkäisiä ja ne on omassa postauksessaan.Joten ne saa olla tätä kuvakokoa,mikä on munkin mielestä sopiva pystykkäiskuvalle!

   Omien kuvien kohdalla leveyden ratkaisee vaakakuvan leveys,jolloin pystykkäiskuvista tulee jopa liian isoja!!
   Ja rullaus ON ärsyttävää:)
   Kuitenkin haluan, että kuvien reunat on samalla leveydellä,ettei sivu näytä liian "levottomalta".
   En oo vielä miettinyt hämy asiaa..Kuulin kyllä,että Annukalla syötäs lauantaina rapuja:) Voi olla,että tuun, Siinä tapauksessa nähdään siellä!

   Poista
 6. Eikun ensin rapuja syömään Annukalle
  ja sit törmäillään Hämyillä =)
  T:Noora

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon vinkeistä! Itse ainakin koen, että minulla on ohuet hiukset ja yritän soveltaa näitä neuvojasi tulevaisuudessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa jos postauksesta on iloa ja saat hiuksesi tuntumaan paksummilta:) Käväisin kivassa blogissasi ja huomasin, että hiusta sinulla kyllä riittää, mutta hius on laadultaan ohutta:)

   Poista
 8. Hei!

  Kiitos hyödyllisistä vinkeistä erityisesti ohuiden hiusten käsittelyyn ja hoitoon. Osaa niistä olen testannut ja jotkin hyväksi havainnut. Ja mitä tulee kielioppivirheisiin, itse en ole sellaisia edes huomannut (!), vaikka olen akateemisesti koulutettu ja työskennellyt useiden eri kielten parissa. Kirjoitat mielestäni ihan hyvää suomea ja ne, jotka ovat oikeasti blogista tietoa etsimässä, eivät takerru kieleen. Blogisi on erittäin ansiokas ja miellyttävä lukea. Kiitos sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tälläisestä palautteesta!! Hyvä, että vinkeistä on ollut apua, ihan mahtava kuulla!
   Äidinkieli on mulle vähän vaikempaa, en oo siinä koskaan loistanut..mutta hyvä, että tekstistä nyt jotain tolkkua saa.
   Ja olen kyllä samaa mieltä siitä, että tuskinpa moni jaksaa pikkuvirheisiin takertua. Mutta aina on niitä joitain, jotka jaksaa:D

   Poista
 9. Hei! Kiitos kivasta postauksesta ja ihanaa etten ole ainut jolla on ohuet hiukset. Olisinkin halunnut tiedustella mitä tuotteita suosittelisit muotoiluun? Jotain kohottavaa föönauksen yhteyteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:)

   Ohuiden hiusten muotoilussa kannattaa valita tuotteet, jotka on helppo saada tasaisesti levittymään, eli hienojakoiset suihkeet ja helposti levittyvät nesteet.
   Tuotteeen itsessään olisi hyvä olla riittävän kevyt, ettei se latsita hiusta.
   Lyhyisiin , ohuisiin hiuksiin sopii hyvin esim Davinesin Sea salt water, josta viime kuussa tein postauksenkin! Kantsii kokeilla, se on huippu hyvä!

   Poista
 10. Moi!
  Löysin tänne etsiessäni vinkkejä ohuille hiuksille. Mulla on entuudestaan ohut hiuslaatu ja nyt kun ne ovat vielä vähentyneet lääkkeiden johdosta niin peiliin katsominen tuntuu tosi masentavalta. Kampauksen muutos vaikuttaa pitkään niinkuin olen epäonnisista leikkausmalleista saanut kokea. Tässä tuli nyt niin paljon vinkkejä hoitoaineita myöten ja ihania kuviakin. Meg Ran tyyppiset hiuskuvat kun saavat entisestään masentumaan omien hiusten tilasta. Mitä tulee kirjoituksen oikeakielisyyteen, niin tuon ensimmäisen arvostelijan kannattaisi katsoa omasta kirjoituksestaan virheitä, joita oli niin paljon, että pahaa teki. Blogi e olisi enää blogi, jos koko ajan pitäisi miettiä mihin pilkut ja pisteet tulevat. Minusta kirjoitit tosi kivasti. Kiitokset vinkeistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja tosi kiva kuulla, että olet löytänyt täst vinkkejä omaan käyttöön! Harmi kun uolta vaanm noita kuvia katoilee,En tätä kirjoittaessa tajunnut, ett nuo kuvat pitäisi ensin tallentaa koneelle, jotta ne säylyisivät postauksissa. Hienoa, että tekstistä saa selkoa:) Tätyy tosin myöntä, ett kävin sitä tuon ekan kommentin jälkeen vähän läpi ja hieman parantelin, nyt virheitä on vähän vähemmän. Mutta olen kyllä samaa mieltä, että blogi on aivan eri asia, kuin esim. lehtijutut. Eikä vrheitä ei kannata ottaa niin vakavasti:)
   Tsemppii hiustenlaittoon ja toivottavasti hiuksillesi on tiedossa myös vähän paksumpi kausi! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)