maanantai 19. elokuuta 2013

Omien hiusten värjäystä.

Laitoin tällä kertaa  tyvivärin yhteydessä myös osaan latvoista hieman tummempaa väriä, koska edelliset kerrat oon laittanut vaan vaaleampia raitoja.
Sävyksi valitsin Garnier Olia 6.0, elikkäs ihan perus vaaleanruskean.
(Tuoksu oli muuten hyvä, kuten on mainostettu. Aivan kuin jacky jugu palaa:D )
Tyveen laitoin tukusta hankkimiani värejä. Oma hiusvärini on aika vaalea.
Tuo ylhäällä oleva pari on sopiva,eli 5.0 ja 6.3.molempia puolet ja puolet.
Olia olisi voinut toimia myös tyveen, mutta ainakin kampaamon väreissä 6.0 on ollut hiukan liian vaalea sellaisenaan,joten tein tutun sekoituksen.

Tykkään että hiukset ovat tyvestä hiukan tummemmat,mutta latvoissa saisi olla joukossa samaa sävyä.Latvojen värjäys tehtiin tyvivärin levittämisen jälkeen niin, että laitoin toiseen kuppiin väripaketin mukana tulleen hoitoaineen ja toiseen kuppiin värin. Otin jakauksen molemmin puolen osiot joihin levitin hoitoaineen.(ihan vaan hanskat kädessä,mutta ilman sutia)ja asetin ne toiselle puolen. Sitten Jaakko levitti sudilla väriä seuraavaan kaistaleeseen ja sitten taas mä laitoin hoitoainetta seuraavaan osioon.(Pari toistoa,sitten toinen puoli ja takaosa,johon hoitoaineen laitto oli kyllä aika hankalaa.)
Hoitoaineen tehtävä tässä oli suojata pohjaväri,ettei siinen tartu tuo toinen sävy,kun osiot lasketaan toistensa päälle.Värjäykset voi myös tehdä niin että laittaa värjätyt osiot folion sisään.Olennaista on,että  vain n.puolet hiuksista on värjätty. Kun värin laittaa kerroksittain,on pikkuraitojen nyppiminen turhaa, lopputulos on silti raidoitetun näköinen.


Väriä pois pestäessä kannattaa jättä väliin emulgoiminen,ettei värit yhdisty tässä kohtaa toisiinsa. Hyvä huuhtelu ja pesu shampoolla riittää.


15 kommenttia:

 1. No sehän on nätti! :)

  Piia

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvän näköinen tukka! Otitko niitä "raita"osioita/suikaleita siis jakauksen suuntaisesti? Entä kuinka leveitä? Tuo menee ehdottomasti testaukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)Joo,otin ja sunnilleen sentin paksuisia, ihan koko pään ympäri, hevosenkenkämäisesti.Tehtiin vaan 3 osassa.:)

   Poista
 3. Heippa =)
  Kiitos tosta värjäysvinkistä. Omiin hiuksiini en sitä pysty kokeileen, liian lyhyet. Mutta jos tulee joku pidempi hiuksinen eteen niin kokeilen.
  Siskot siis =D
  Säkänniemestä kivoja kuvia äidistä ja tyttärestä.
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin ehkä helpompi tehdä toiselle! Ota vaan joku pyyhe tms. Johon voit pyyhiä värihanskat ennen seuraavan osion ottamista. Tässä voi myös käyttää 2 eri väriä jos haluaa muuttaa myös pohjaväriä. Tummempi kuitenkin aina tyveen.
   Joo,meillä oli kyllä hauskaa!!

   Poista
 4. Maailman ihanin tukka!!!!!! Ja kaunis olet kertakaikkiaan! Ihana blogi! Haluaisin kysyä sun mielipidettä hiusväreistä, kun itekkin tykkään siitä tummemmasta juuresta, mut oma väri on se maantienharmaa... niin onko ne värit ihan kauheeta myrkkyä? Ja mikä väri voisi olla jotenkin "turvallisempi"? Kiitos vastauksestasi! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos !
  Jos noudattaa vaikutusaikoja ja pitää riittävän pitkän värjäysvälin,niin värit on mun mielestä ihan turvallisia,mutta mä saatan ehkä olla vähän puolueellinen;).

  Davines on kehittänyt tälläisen tosi turvallisen ja ekologisen hiusvärin;Finest pigments, siitä voit lukea lisää:
  http://umami.fi/muoti-kauneus/news/mahdollisimman-luonnollinen-hiusvari/

  Kaupan väreistä en osaa sanoa,mikä olisi paras.Tämä olia,jota käytin on ainakin ammoniakiton ja niin hyväntuoksuinen,ettei voi olla kauheeta myrkkyä:D

  VastaaPoista
 6. Kiitos ammentavasta vastauksesta! :) Perehdyn oitis tuohon luonnonmukaiseen hiusväriin! Ja totta tuokin että kun vaan värjäysvälin pitää riittävän pitkänä! Upeaa jälkeä tuli tuosta Oliasta kyllä!!

  VastaaPoista
 7. miksi laitat otsikon perään pisteen?

  VastaaPoista
 8. Jaa,en oo tullut ajatelleksi :D . Eipä sitä siihen tarvita.

  VastaaPoista
 9. Mitä tarkoitat tuossa lopussa emulgoinnilla? Terv. Tyhmä kysymys :D

  VastaaPoista
 10. Heippa! Ei ole yhtään tyhmä kysymys!! Joidenkin värien ohjeissa lukee, että emulgoidaan pois. Eli pois pestessä otetaan ensin vain pieni määrä vettä ja hierotaan jonkin aikaa ja vasta sitten huuhdellaan kunnolla. Joiskus se on ihan hyväkin juttu, mutta tässä sen voi jättää pois tai tehdä ihan nopsaa. Huuhtelu kantsii olla huolellinen aina!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)