keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ulkonäön hinta

Uusimmassa Kauneus&Terveys-lehdessä oli juttu kolmesta naisesta, jotka kertoivat paljonko heiltä menee rahaa ulkonäköön.
Tähän laskettiin:Vaatteet, kosmetiikka, hiukset, kauneudenhoito-palvelut(ripset, kynnet,  kasvohoidot yms.) ja kuntoilu/liikunta.
Näillä haastatelluilla naisilla, rahaa kului  600-1000/kk.


Mietin, ettei mulla  olisi laittaa tuota summaa ulkonäköön. Varsinkin nyt, kun hoidan kotona 1-vuotiastani, on tultava toimeen pienemmällä...paljon pienemmällä:D .

Ajattelinkin nyt seuraavan kuukauden merkata ylös kaikki ulkonäköön liittyvät ostot ja kerron  sitten lokakuun puolessa välissä miten kävi, paljonko rahaa kului ja mihin se meni.

Haastaisin tähän mukaan myös lukemieni blogien kirjoittajat:
-Heli/ Tinkerbella
-Tuulia/Valkoinen kuin morsian
-Anna/Anna <3 you
-Anette/Donatte
-Anna/Addicted to material
-Helia/Äitiyshousut

Ja tietysti kaikki, jotka haluavat pitää kuukauden ostospäiväkirjaa!


10 kommenttia:

 1. Kiitos tästä haasteesta. Olen ehdottomasti mukana :)!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, otan osaa! Mä oon lukenut parivuotta sitten vastaavan just varmaan kauneudesta&terveydestä, jossa naisilla meni 600-1000e VUODESSA. Se se vasta hälyttävää olikin :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siinä on jo kieltämättä vedetty aika tiukalle kukkaron nyörit:D
   Vaikka luulen kyllä,että oma luku tulee tänä vuonna olemaan samassa haarukassa,tai ainakin lähelle.
   Hienoa,kun olet mukana! :)

   Poista
 3. Minusta on kyllä aika äärimmäisen omituista, jos kuntoiluun/liikuntaharrastuksiin kuukaudessa käytetty rahasumma onkin (muka) käytetty ulkonäköön! Jos hankkii vaikka laskuvarjohyppykurssin, uuden kajakin ja pyörään nastarenkaan talvilenkkejä varten, niin kyllähän niillä kai ulkonäkökin kohentuu :D

  Salilla tai ryhmäliikuntatunneillakaan ei kai yleensä käydä vain ulkonäön kohentamisen/ylläpidon vuoksi. Kyllä suurin osa ihmisistä varmasti nauttii harrastuksissaan ihan siitä tekemisen ja kokemisen ilosta, hyvästä olosta henkisesti ja fyysisesti + kohentuneesta terveydestä ja toimintakyvystä.

  Luulen että jos urheiluharrastusten kulut harrastusvälineineen ja laitteineen + kaikki vaatehankinnat lasketaan ulkonäköön käytetyiksi rahoiksi, menee monella miehelläkin ulkonäköön yllättävän suuria summia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D "menee monella miehelläkin ulkonäköön yllättävän suuria summia ;)" :D


   Kiitos kommentista:) ,tämä oli nimittäin hyvä pointti!!

   Ehkä tässä Kauneus ja Terveys-lehden jutussa haluttiin sellainen kokonaisvaltainen ulkonäköön panostaminen laskea!Ehkäpä juuri siksi nämä kuukausittaiset luvut nousivat melko suuriksi.
   Isommat hankinnat tosin jaettiin useammalle kuukaudelle(esim.pidennyshiusten kustannukset, puolellevuodelle).
   Ja tämä juttu oli tehty ihan positiivisessa mielessä, naisista,jotka haluavat pitää huolta itsestään, ihostaan,kropastaan ja näyttää hyvältä:)

   Uusi nastarengas pyörään on kuitenkin enemmän pyörän, kuin oman itsensä huoltamista. Reebokin uusi sporttiasu sen sijaan voisi liittyä ulkonäköön.
   Iso osa miehistä(ja naisista) varmaankin harrastaa liikuntaa muista syistä,kuin ulkonäköön liittyvistä. On kuitenkin niitäkin miehiä,jotka harrastavat liikuntaa pitääkseen kropan kuosissa. Miehillä,kun kosmetiikan ja ja kauneudenhoito-palveluiden osuus on aikalailla minimissä.

   K&T-lehden juttuun oli kuitenkin eritelty, eri osa-alueisiin menevät rahat:).

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! :) Tosi mielenkiintonen ja voisinkin lähtee tähän heti tästä päivästä lähtien mukaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)