torstai 24. lokakuuta 2013

Liukuvärjäys kotona - pehmeämpi versio

Liukuvärjäys pysyttelee edelleen hiustenvärjäys trendinä. Vuonna 2014 hiukset värjätään kuitenkin pienimmällä värierolla. Kontrasti tyven ja latvan välillä on siis pienempi, kuin aiemmin. Jotkut kutsuvat tätä värjäystä myös nimellä sombre.

Viime keväänä tein ohjeet hieman erilaiseen liukuvärjäys tekniikkaan, jonka voi tehdä sekä kampaajalla, mutta myös kotona!
Muutama päivä sitten, värjäsin tällä tekniikalla kaverin hiukset.
Unohdin ottaa kuvan lähtötilanteesta, mutta väri oli keskiruskea, astetta vaaleammalla tyvikasvulla.

Lopputulos näytti kuitenkin tältä:liukuvärjäys kotona

Värjäykseen valitsin Garnierin 4.0  ja vaaleampien hiusten lorealìn wild ombre´s paketin.
Vaaleampien hiusten paketin siitä syystä, että ainakin uskoisin sen olevan vähemmän vaalentava, kuin tummille hiuksille tarkoitettu. Vaalea pohja kun vaalenee vähemmälläkin vaalennusteholla.
 Jotta vaalennus välikerroksen latvoissa olisi varmasti tarpeeksi kevyt, jätin pienen osan jauheesta pois seoksesta.
Toisaalta, kun vaaleampi osio on vain osassa latvan hiuksia, olisi vaalennus voinut olla voimakkaampikin. Tyylikkäämpi kuitenkin näin, kuin liian valkaistu(oranssi) latva !


Tältä väri näytti vaikutusajalla. Ensin  laitoin tyven joka puolelta tummalla ja sitten yläosan latvaan saakka, jonka jälkeen alaosan. Lopuksi hevosenkenkämäisen osion latvat. Marikan hiukset olivat ennen leikkausta hartiolle. Yksi paketti tummempaa väriä riitti juuri ja juuri tähän pituuteen. Liukuväri paketista oli riittänyt pidemmillekkin hiuksille.


Hiuksiinhan voi tehdä värjäyksen tällä tekniikalla myös kahdella värillä.
Tai pelkällä liukuvärillä.
Suosittelen että väliin valitaan väri, joka on vaaleampi ja muualle hiuksiin tummempi väri.

Tämä liukuvärjäys sopii yhtä hyvin lyhyisiin polkkahiuksiin, kuin pitkiin hiuksiin. Ainoastaan voimakkaasti kerrostettuihin hiuksiin tämä ei ole paras tekniikka.

Lisää ohjeita osioiden ottamiseen ja suuntaa antavia kuvia lopputuloksesta löydät Täältä.

Tämä on myös hyvä tekniikka siihen, miten saada voimakas liukuvärjäys pois, jos se on  alkanut kyllästyttämään tai sävyt ovat haalistuneet.
Tällöin välikerrokseen voi valita esimerkiksi oranssia/keltaisuutta taittavan sävy ja  väliin saadaan beigen sävyiset "raidat". Muualle hiuksiin valitaan tummempi sävy.

Mitä mieltä ootte tälläisestä liukuvärjäyksen "kevyt versiosta"?

19 kommenttia:

 1. Wau, kuinka ihanat! :) tekis mieli itsekin tulla sulle käsittelyyn :D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Oliskin kiva tehdä enemmänkin värjäyksiä ja muuta, ehkä taas jonain päivänä, saa nähdä!

   Poista
 2. Tosi kaunis ja luonnollinen lopputulos :) Mulla oli kanssa kesällä liukuväri ja viime viikolla juuri värjäytin sen pois. Mutta sulle sopii tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kans,että myös pois värjäys on yhtä suuri trendi tällä hetkellä:D
   Jos ei kuitenkaan ihan kokonana halua luopua vaalenevista latvoista, niin tälläkin tekniikalla voi liukuvärjäystä päivittää ja häivyttää!
   Niin ja kiitos, mutta kuvissa en ole minä vaan kaveri Marika..Mutta Marikakin varmasti kiittää:)

   Poista
 3. Hiukseni ovat sävyltään n.sävy 5.. jossa erisävyisiä vivahteita. Jos haluaisin vielä astetta vaaleammat hiukset uskaltaako tuon ombre värin laittaa koko päähän ja sen jälkeen jonkun sävyn päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisi hyvinkin soveltua siihen tarkoitukseen:)
   Paketissa on kehite-emulsio,vaalennusvoide ja vaalennusjauhe, kaikkea jauhetta ei välttämättä tarvi laittaa (vaalentaa ehkä liikaa ja liian nopesti). Tyvi vaalenee yleensä nopeammin ja helpommin, etenkin jos siinä on värjäämätöntä hiusta. Aloittaisin värin levityksen siis vasta muutama sentti tyven jälkeen . Ja hieroisin värin tyveen vain hetkeksi ennen pois pesua. Värimassaa myös kuluu yllättävän paljon, kun sen laittaa koko päähän,j oten voi olla ,että kannatta ostaa suosiolla ainakin 2 pakettia.
   Kun laitat sävyn päälle,ole varovainen, ettei sävy ole liian tumma..jolloin vaalennus menee hukkaan.
   Toivottavasti onnistuu:)

   Poista
 4. Heippa! Kiitos mahtavista vinkeistä..:) Ajattelin itse värjätä hiukseni juuri näillä samoilla väreillä kuin mitä sä olit käyttänyt..Ongelmana on nyt vaan se, että mä en osaa kahta väriä samaan aikaan hiuksiin, joten olisiko hyvä sitten värjätä ensiksi koko tukka tummalla ja sitten vasta laittaa liukuväri? Ja jos värjään tuolla samalla tummalla tai ainakin suunnilleen yhtä tummalla niin voiko silti laittaa tuon vaaleisiin hiuksiin tarkoitetun liukuvärin, vai olisiko hyvä valita tummille hiuksille sopiva liukuväri? Haluaisin kuitenkin sävyeron esiin, mutta mitään oranssia tukkaa..:) Huh, tulipas kysymyksiä. On vaan niin ihana, kun joku viitsii vastata ja auttaa/neuvoa, Kiitos siitä sinulle! :) Mites tuo vaikutusaika muuten tuossa vaaleille tarkoitetussa liukuvärissä ja tummillekkin, onko hyvä noudattaa paketin ohjeita? Mietin myös suklaanruskeita hiusvärivaihtoehtoja, olisiko sinulla näihin jotain vinkkejä ja mikä niihin sopisi liukuväriksi? Kiitos tuhannesti jo etukäteen vastauksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,voi sen niinkin tehdä:) Voi olla varmempi ottaa se tummempien hiusten väri. Ja vaikka sävy onkin vähän oranssihtava,niin se ei haittaa,kuin se on tumman rinnalla lavassa on n. 2/3 osaa tummia hiuksia ja 1/3 osaa liukuvärjättyjä. Jos siis käytät tuota alimmasta linkistä löytyvää värjäys tekniikkaa.
   Pohjaväri kannatta valita tyvikasvun mukaan, etenkin os sun omat hiukset ovat vaaleammat,kuin värjätyt hiukset. Voin auttaa enemmän,jos kerrot tämän hetkisestä väristäsi.. Vaikutus aika maksimissaan paketin ohjeen mukaan, mutta myös aikaisemmin voi värin pestä pois,jos näyttää siltä että se vaalenee liikaa.

   Poista
 5. Hei! :) Googlailin hiustenvärjäysohjeita ja tämä sivu tuli vastaani. Minulla on keskiruskeaksi värjätyt hiukset, joiden tyveä olen pitkään itse värjännyt ja kolme viimeistä värjäyskertaa laittanut pituuksiin myös tummanvaaleaa kuparin sävyä, koska alla oli liukuvärjäyksen myötä vaaleammat latvat. Kuparinen sävy nyt ei viikkoa kauempaa pysynyt, mutta on edelleen hailakkana menossa mukana. Nyt haluaisin jotenkin saada latvaa vähän kirkkaammaksi, ja tämä tekniikka tuntuisi kivalta, koska mitään suurta kontrastia en halua kuitenkaan. Osaatko kertoa, jos laitan tällaisen liukuvärivaalennuksen keskiosioon, tuleeko sävystä edelleen kupariin viittaava vai pitäisikö vielä sen päälle laittaa jokin sävyte? Haluaisin raitojen olevan kuitenkin lämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei:) Kiitos kysymyksestä! Joo,jää lämpimän sävyieksi ja sulle riittää hyvin se vaaleammille hiuksille tarkoitettu paketti ja voit laittaa vaikka vain puolet jauheesta.Silloin vaalennusta ei tapahdu niin paljon ja nopeasti,jolloin sävy jää toivottvasti kinuskisen sävyiseksi,eikä vaalene liikaa!
   Ja voihan sitä sitten myös sävyttää,jos siltä tuntuu:)

   Poista
 6. Jos vaalentaa vain sen keskiosion niin en älyä, näyttääkö hiukset oikeasti tuolta?:D Tuleeko väri oikeasti noin hyvin esiin, vau!! Ja sitten että tuossa kuvassa missä hiukset on vaikutusajalla; värjäsitkö alaosion kokonaan tummalla? Jos näin on, laskitko keskiosion vaalennetut hiukset tummemman osion päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja sitä, miten paljon vaaleapi osio tulee näkyviin, voi säädellä sillä,miten paljon hiuksia ottaa tuohon välikerrokseen:)
   Joo alimmaisiin hiuksiin on levitetty väri, heti tyvivärin jälkeen, ne on nipulla niskassa. Pysyy silleen, kun on niissä on värimassaa..
   Kokeilemaan vaan:)

   Poista
 7. Voi kun minäkin olisin tuollaisen liukuvärin saanut..kävin opiskelijalla jolle näytin kuvia ja kerroin haluavani pehmeän liukuvärjäyksen..no tuloksena ensin kokopään vaalennus,tummaa osaa oli n.10cm tyvessä ja tätä en missään nimessä halunnut pitkään tukkaani..hän korjasi väriä niin että jatkoi samaa tummaa pidemmälle,nyt vaaleaa(toffeen sävyistä paikoin kellertävää) on sopivasti vain latvassa,mutta jälki ei ole pehmeä vaan juuri perus töks töks efekti,mikä on ruma mielestäni..Mitä tälle voisi tehdä? varmaan mentävä leikkuuttamaan ja pyydettävä laittamaan tummaa koko päähän ja uskaltaako sitä enää ottaa vaaleita raitojakaan kun on juuri koko pää vaalennettu..nytkin vaalennus alkaa kuultaa läpi muutaman pesun jälkeen tuosta tummasta osasta. Saako kampaaja tumman pysymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Hei, sähän voisit edelleen tehdä tämän ohjeen mukaan( tai kampaaja) Eli päällisoa ja alaosa kokonaan tummalla ja välissä oleva kerros jätetään värjäämättä. silloin latvoihin jää vaaleaa, mutta raja ei ole niin selvä:)

   Toivottavasti tulee hyvä!

   Poista
 8. Moro! Kirjoitit tuossa, että ei sovi voimakkaasti kerrostetuille hiuksille. Oon lähes aina pitänyt vähän tummempaa hiusta ja se tuntuu kaikkein omimmalta, kun olen pigmentiltäni tumma ja luonteeltanikin aika räiskyvä. Mutta kun oma hiustenväri on maantienharmaa, niin tyvi tulee nopeasti esiin enkä millään haluaisi niin usein värjätä, että pysyisi kauniina. Aloin kesällä vaihtamaan väriä vähän vaaleampaan sen takia. Nyt mulla on sellainen keskiruskea johon viimeiseksi (n. 3 cm sitten) laitettiin kampaajalla raitaa ja se peittikin kivasti tyven. Hiirenharmaata taas.
  Ajattelin, että tuo liukuvärjäys kahdella värillä voisi olla mulle ratkaisu? Saisin siihen latvaan edes tummempaa, joka tuntuu kivalta omalle silmälle ja jos tyvessä olisi vähän vaalempaa, voiko sitä tehdä niin päin vai näyttääkö vaan sitten pitkältä väärän tyvikasvulta? Mainitsit myös, että tämä tapa ei sovi kovin hyvin kerrostetuille hiuksille, voiko sitä kiertää jotenkin (koska näähän on kerrostetut)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kyllä tämä tekniikka saattaa hyvinkin soveltua myös kerrostetuille hiuksille, tällöin vain päälimmäisen tumman kerronksen latvoihin ei tule tummempaa, koska ne ovat lyhyemmat. Mutta alimmaisen kerronksen tummempi kyllä on myös latvassa. Jos kerrostus ei ole tasainen, se saattaa tulla esille tässä värissä.
   Mutta, voisitko vielä hieman tarkentaa, mitä tarkoitat kahdella värillä värjäämistä? :)

   Poista
 9. Hei! Kiitos vastauksestasi!
  Tarkoitin kahdella värillä juuri tuota, että laittaisin sen tyven ja päälimmäiset ja alimmaisten latvat värillä, joka on lähellä omaa väriäni ja vain sen hevosenkengän latvoihin tummaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä..Yleensä ottaen, ei näytä niin hyvältä, mikäli latvat tummenevat loppua kohden. Olisi parempi jättää keskiosuus valan värjäämättä ja laittaisit päälimmisen ja limmaisen kerroksen värillä, joka on lähellä omaas? :))

   Poista
 10. Kiitokset taas inspiraatiosta :D Päätin taas kokeilla jotain uutta, kun oli jo kerinny hyvän aikaa olla tasaisen tumman ruskea pää. Aikani kaupan värihyllyillä pyöriskeltyäni päädyin kokeilemaan tummien hiusten Feria väriä.. Samaan aikaan puski juurikasvukin läpi, niin päätin kokeilla miten koko homman sais kerralla hoitoon. Otin siis kaveriksi Cameleo 4.4, jonka sekaan pistin Biozell ruskeaa color maskia pehmentämään väriä. Jaoin hiukset kolmeen osaan, keskimmäisen vielä kahtia sivuille ponnareilla. Värjäsin juurikasvun alhaalta ylös, sitten Ferialla keskimmäisen osuuden latvat ja lopuksi ylä ja alaosion ruskeaksi. Annoin olla 20min. Sitten huuhtelin niin että pidin keskimmäisen osuuden hiuksia vielä ponnarilla ylhäällä toisella kädellä :D Kun vesi oli lähes kirkasta, huuhtelin keskimmäisenkin osuuden hiuksista. Ja voilá, helpomminkin varmaan sais tehtyä, mutta yllättävän hyvä lopputulos näinkin hätähousulle :D

  https://lh3.googleusercontent.com/-8F6-3VyQsqY/VP7yvFA4H_I/AAAAAAAABqw/pCTVVcAs2eo/w369-h553-no/IMG_0060.JPG

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)