maanantai 11. marraskuuta 2013

Color genius - apua hiusvärin valintaan

Muutamana päivänä oon nähnyt telkkarissa Lorealin hiusväri mainoksen, jossa lisäksi kerrotaan uudesta ohjelmasta, joka auttaa hiusvärin valinnassa.
tottakai sitä täytyi testata, ihan mielenkiinnosta.


Ensimmäiseksi valitaan kuva, jonka jälkeen määritellään hiusten tämänhetkinen sävy. (Vaihtoehtoja voisi olla enemmänkin.)


Hiukset väritetään, joko kaikkialta, tai liukuvärjätessä latvoista.
Sitten kerrotaan tavoite, eli halutaanko tummentaa, vaalentaa, vai sävy oka on lähellä omaa hiustenväriä.
Näillä perusteilla ohjelma antaa väri vaihtoehtoja, kuten sävy 4.12 iced cacao ,jonka itse sain. Tässä lopputulos..ei ihan sitä mitä piti.
 Niinkuin ei aina oikeassa elämässäkään. Useampien eri vaihtoehtojen jälkeen huomasin, ettei yksikään lopputulos vastannut totuutta kovinkaan hyvin.
Tosin tietokoneen antama tulos oli todellisuutta huonompi. Parempi niinpäin.

Ohjelmassa oli kuitenkin hyviäkin puolia. Oikeastaan, ellei lopputulos  kuvaa lasketa, ohjelman antamat värisävyvaihtoehdot olivat ihan hyviä. Niitä vinkkejä kun soveltaa vielä maalaisjärjen kanssa, niin uuden värin löytyminen on ihan todennäköistä tai ainakin mahdollista!

Tästä pääset kokeilemaan colorgeniusta.

Niin, ja jos haluat lisää neuvoja hiusvärien valinnassa, niin multakin saa kysy!
Esimerkiksi liukuvärjäys postausten ja "hiusten vaalennus kesäksi" tekstin kommenteista löytyy pitkä pätkä hiustenvärjäys kysymyksiä ja vastauksia.
Jokainen on vastauksen saanut, toivottavasti niistä on ollut myös apua! :)13 kommenttia:

 1. tota vois kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Oletko kokeillut myös tätä? http://www.instyle.com/instyle/makeover/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jokin aika sitten kokeilin noita eri make over ohjelmia ja tuo oli kyllä paras ja kivoin..
   Sitten oli myös tälläinen:

   http://www.amway.com/Shop/Product/VirtualMakeover.aspx

   ,jossa pystyi kokeilemaan eri meikkejä, hiusten lisäksi. :)

   Poista
 3. Onko hiustenpidennyksistä haittaa omille hiuksille, kun tavoitteena on omien hiusten kasvatus? Olen pitänyt taukoja välillä, mutta nyt on taas teippipidennykset. Oletko käyttänyt pidennyksiä itse ja mitä mieltä niistä olet? Olisi kiva lukea niistä enemmänkin ja esim. tuotteista mitkä auttaisi pitämään sileyden pidennyshiuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on ollut nimenomaan teippipidennykset käytössä. Viimeisen 6 vuoden aikana ehkä useammin pidennykset,kuin omat hiukset:D Nyt edelliset pari vuotta oon ollut ihan omilla hiuksilla. Mun mielestä ne on ollut ihan hyvät kasvatuksen aikana!
   Tärkeintä on,että niitä huoltaa, eli nostaa uudelleen tyveen riittävän usein.max.2kk. välein.
   Hiuksia pitäisi olla teippauksen välissä juuri sopiva määrä, jotta teippi pysyy kiinni, mutta hiukset jaksavat kannatella pidennystä.
   Jos omat hiukset ovat kovin hentoiset, kannattaa teippiosiosta tehdä vähän tavallista kapeampi,jotta se ei ole niin painava hiusten juurille.
   Tuotteista en osaa nyt oikein mitään tiettyä suositella,kun itse käytin Davineksen tuotteita ja nyt niitä ei taida enää kukaan maahantuoda..:(
   Joo,karheus on pidennysten isoin ongelma, oon käyttänyt eri merkkien pidennyksiä ja parhaat laadultaan on ollut blongin hiukset.(Niissäkin välillä eroja eri erien välillä).Pääosin kuitenkin pysyneet pisimpään sileinä. Sen olen huomannut, että hiusöljyt eivät sovi pidennyshiukselle ja muutenkin kannattaa käyttää vain tuotteita,jotka on juuri pidennyksille suositeltuja.

   Täytyy katsoa,luultavasti jossain vaiheessa pidennyksistäkin tulee postaus. Tällä hetkellä,kun niitä ei ole itsellä käytössä, on aihe vähän päässyt unohtumaan :)

   Poista
  2. Kiitos kattavasta vastauksestasi:) Ok, nyt selvisi sit sekin, miksi pidennykset tuntui menneen pilalle.. sekoitin avocado öljyä joskus jätettäväksi..
   Vai koskeeko tuo ei öljyjä kielto luonnonöljyjä?

   Anyt olen käyttänyt pidennyksille vain kosteuttavia tuotteita, joskus silikonista kiiltoa antavaa Tigin kiiltosuihketta.

   Poista
  3. Joo, luonnonöljyt ei sovi pidennyksille, vaikka omille hiuksilla sopii.. Hassua sinänsä, koska onhan pidennyksetkin aitoa hiusta.
   Ai niin, tuo uusimman postauksen Super skinny serum sopi muistaakseni aikas hyvin:)

   Poista
 4. Moi.
  Tarvii kokeilla =)
  Kokeilkaas kaikki kiinnostuneet myös www.taaz.com. -> makeover. SUOSITTELEN =)
  Ota kasvokuva suoraan edestä päin, kaikki hiukset taaksepäin. Kannattaa myös vähän jättää pään ympärille tilaa. Lataat kuvan ja teet sen jälkeen ohjeiden mukaan.
  Ihan mahtava. Yli 300 julkkista jonka hiusmalleja voi kokeilla omaan päähän ja värejä yli kymmenen. Samassa ohjelmassa on myös meikit.
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Kävin kurkkaamassa.,vaikutti hyvältä ohjelmalta...Pitäis ottaa pari kuvaa suoraan edestäpäin,multa löytyy varmaan yks sellanen ja nyt sekin on hukassa:D
   Toi color genius poikkee näistä make over ohjelmista sillä tavalla,että se ehdottaa tiettyjä hiusväri paketteja.. muutenhan se on ehkä vähän heikkolaatuisempi..:D

   Poista
 5. Moi.
  Se on kyllä hyvä ja hauskakin ohjelma (taaz). Mä en taas saanut tota sun ehdottamaa ohjelmaa kunnolla toimiin. Kun rajasin hiukseni niin siihen viereiseen kuvaan se meni ihan väärään kohtaan...
  en sit jaksanut enään sählätä sen kanssa. Ja mulle se ehdotteli jotain punasävysiä värejä,
  ehei ikinä mulle =D Tiedät ettei vois mulle laittaa.
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,Mä olen siis itsekkin sitä mieltä,ettei tuo ohjelma toimi ihan niin kuin sen pitäisi. Sehän oliskin kiva ,kun se osaisi ehdotella sen mukaan mikä sopii!! Mutta se ehdottelee lähinnä sen mukaan,mikä on mahdollista millekkin pohjavärille..

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)