lauantai 25. tammikuuta 2014

Tätä lisää

Viime aikoina multa on kyselty töihinpaluusta. Varsinainen äitiyslomahan multa loppui jo viime toukokuussa. Niin äkkiä aika menee.
Oon kyllä huomannut, miten paljon tykkäänkään työstäni kampaajana! Sitä on jo vähän ikävä;
Suunnittelu vaihetta, värien sekoittelua, levitystä,  lopputuloksen näkemistä! Ja tietty ihania asiakkaita <3

Siitä huolimatta, ajattelin vielä jonkin aikaa viettää päivät täällä kotosalla. 
                     Ja onko se nyt ihme..


16 kommenttia:

 1. Ei oo ihme <3 tosi suloisia kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Ei se mikään ihme ole. Nauti elämästä, töitä ehtii tekemään kyllä! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia Lila! Terkuin Maria.

  VastaaPoista
 4. No ehdottomasti! Ei voi olla tärkeämpää ja parempaa :)

  VastaaPoista
 5. Vau, todella erikoinen ja ihana nimi! (joku tossa yläpuolella kommenteissa mainitsi, ja otin vielä vanhoista postauksista selvää.) Mulla ois pieni kysymys hiuksiin liittyen, kuinka taittaa oranssisuutta?:) se ei ole vielä niin kirkasta, mitä värinpoistossa tulee, mutta sellaista selkeetä oranssia/tummanoranssia kuitenkin. Mulla on pari tollasta goldwellin soft color -vaahtosävytteitä, toinen vissiin semmonen kylmänbeigeen taittav (sinisen väristä mössöä muistaakseni) ja sitten se ref. Oisko kummastakaan apua?

  VastaaPoista
 6. Kiitti:)
  Varmasti on apua molemmistakin vaahdoista! Jos kyseessä on tummanoranssi, niin juuri tuollainen sinertävä sävyinen toimii hyvin:)
  Tosin, osa näistä vaahdoista on suunniteltu vaalealle pohjalle, eli jos hiuksesi eivät ole kovin vaaleat?,niin tuo REF sävy taittaa vähän tummempaakin hiusta. Minkälaiseen väriin pyrit? hiekan sävyiset?

  VastaaPoista
 7. Joo, siis ei oo vaaleeta pohjaa:/ mulla on vähän liukuvärjätyt hiukset, halusin luonnollisen värisiä mutta se värjäys vissiin epäonnistu koska tyvestä on tumman punertavat ehkä violettiinkin menevät ja latvoista oranssit. Ja en pyri oikeestaan mihinkään muuhun kun että ois luonnollisen väriset hiukset.. Alunperin menin kampaajalle värjäyttään niin että voisin kasvattaa tyveen oman värin ja latvoja liukuvärjätä vaaleemmaks, ja nyt kahen kerran hintaa 180e köyhempänä mulla on ihan kaiken muun väriset hiukset kun tahdoin. :D entä mitä tuolle punertavuudelle vois mahdollisesti tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, harmillinen tilanne.. Nuo liukuvärjäyksen mainoskuvat hämää aika paljon. Tummemman pohjan kanssa lopputulos näyttää usein juuri enemmän tuolta sun kuvauksen mukaisilta, kuin siltä miltä mainoskuvissa.
   Onko sun omat hiukset sitten minkä väriset?
   Tuollaiseen punertavuuteen/oranssisuuteen ei välttämättä ihan yksi ja sama väri toimi, sillä se mikä neutralisoisi punertavuutta, tekisi oransseista (eli vaaleamista) kohdista ehkä liian tummat.
   Toisaalta luonnollisen värisävyn saa ehkä helpoiten nyt hieman tummentamalla sävyä.
   Näyttäkö sun hiukset nyt tämäntapaisilta?
   kuva

   ja haluaisit jotain:

   kuva täällä

   Tuohon voisi toimia parhaiten ehkä joku 6- 7. tummuusluokan väri.
   joko ihan perusvärinä esim.(6.0 tai 7.0)
   tai sitten tuhkasävyllä (usemmiten merkitään 6.1 tai 7.1).

   Tai sitten hyvä kampaaja tekee sulle siihen sopivan sekoituksen :)

   Poista
 8. Totta! Omat hiukset on sellaset hmm.. aika perus maantienharmaanruskea. Joo, sitä vähän yritettiinkin pesupaikalla että kun niistä oli kai tullut iha kirkuvan oranssit niin laitettiin tummempi väri päälle, joista nyt siltikin se oranssisuus taas puskee läpi:/ Joo todella paljon ton sun linkkaaman kuvan suuntaan! Latvat ei ehkä ihan noin kirkuvan oranssit, mutta siis oranssit selkesti kuitenkin. Ja tyvi on violetin ja punertavan tumman värinen. Ja tuo toinen kuva vastaa todella hyvin mitä haen, mutta paljon vaaleammalla värimaailmalla. Kun kuitenkin oma väri on sen verran vaaleempi, että jos annan tyven kasvaa niin latvoja täytyy vaalentaa varmaan todella paljon että saa sen kontrastin siihen.. Oukei :) Varsinkin noi tuhkasävyt kuulosti hyvältä! Eikös ne vie sitä punasuutta vois vai oliko se joku toinen väri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on sinänsä aika klassinen ongelma, että tuon omaa väriä muistuttavan värin saaminen tummemmaksi värjättyihin hiuksiin on melkoinen prosessi, vaikka kyseessä ei olisi kuin muutaman asteen tummusero.
   Hiuksia vaaleantaessa syntyy siis aina lämmintä sävyä, varsinkin jos kyseessä on värjätty hius.
   Jotta hiuksista saisi tuhkaisen/neutraalin sävyiset, tarvitsee keltaisuutta/oranssisuutta taittaa.
   Tällöin hiukset tummenee taas, jotta lämmin sävy saadaan taitettua.
   Tässä esimerkki:
   Oma hiustenväri on tummuusasteeltaan 7. (1 on musta 10 vaalea)
   Värjätty väri on tummuusasteeltaan 4.
   Hiuksia on vaalennettava 8-9 tummuusluokkaan, että taiton jälkeen sävy vastaa omien hiusten 7. tummuutta ja sävyä.
   Eli hiukset on saatava ensin 1-2 astetta haluttua tuhkasävyä vaaleammiksi.

   Nyt sun vaan tarvis pyrkia saamaan riittävä vaaleus kauttaaltaan hiuksiin, että niistä voi taittaa halutun kylmän sävyiset.
   Nauti nyt hetki kuitenkin nykyisestä väristä, vaikka se ei olekaan vielä sellainen kuin toivoit. Se kuitenkin kuulostaa ihan kivalta väriltä:) Ja tsemppiä vaalennusprojektiin:)


   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)