keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Miksi hiukset ei kasva?


Olen nyt kasvatellut hiuksiani, oikeastaan siitä saakka, kun otin pidennykset pois raskaana ollessani. Tietenkin raskausaikana mittaa kertyi useampi sentti. Mutta viimeisen vuoden aikana ei pituutta ole tullut juuri yhtään!

Tämän pituiset hiukset olivat vuosi sitten:
Ja nyt:

Näyttäsi jopa siltä, että hiukseni ovat lyhentyneet..
Sinänsä tämä ei haittaa, koska olen ihan tyytyväinen tähän nykyiseen mittaan.

Mulle on tarjottu pari kertaa testaukseen hiustenkasvatukseen tarkoitettuja vitamiinilisiä yms. Panostan kuitenkin mieluummin ruokaan, jossa on hiuksille tärkeitä vitamiineja.Sellaisia ovat mm.
- pähkinät
-kananmuna
-öljyt

Syy siihen, että hiukseni eivät NÄYTÄ kasvavan, johtuukin ehkä hiusten katkeilusta, eikä kasvusta!
Nimittäin tyvikasvua kyllä tulee, lähes sentin kuussa.  Eli sen mukaan mun hiukset pitäisi olla n. 10cm pidemmät, kuin vuosi sitten. (-pari senttiä, jotka on leikattu).

Pitäisi siis keskittyä hiusten hoitamiseen . Tietenkin tähänkin vaikuttaa vitamiinit, jotta hiuksista tulisi vahvemmat, mutta suurempi vaikutus on käsittelyillä: Värjäykset, suoristukset, kiharrukset.

Itse käytän fööniä ja rautaa pari kertaa viikossa ja se on omasta mielestäni ihan kohtuullinen määrä.
Vaalennuksia on tänä vuonna tehty muutama, mutta ihan siitä syystä, että väri olisi lähellä omaa väriäni, jolloin hiuksia voisi värjätä aiempaa harvemmin.

Tuotteet, joita olen käyttänyt, pitäisi olla hyviä ja laadukkaita!

Toisaalta, mun hiukset ei koskaan ole ollut kovinkaan paljon tätä pidemmät..Ehkä tämä on se maksimipituus, johon mun hiukset kasvaa:

"Hius kasvaa noin 6,4 milliä kuukaudessa. Kasvukausi voi kestää jopa kuusi vuotta, minkä jälkeen hius putoaa pois hiustupesta ja tekee tilaa uudelle hiukselle. Tämä on hiusten luonnollista uusiutumista.
Hiustesi enimmäispituus riippuu tämän uusiutumiskierron pituudesta. Jos kierto on kuuden vuoden sijasta vain kaksi, hiuksesi jäävät luonnollisesti lyhyemmiksi kuin kuusi vuotta yhtä mittaa kasvavat."

 *ote Terve.fi -artikkelista.


Onko muut huomnneet saman, että tyvikasvua tulee, mutta mittaa ei ? Tai onko jollain niin, että hiukset eivät juurikaan kasva tyvestäkään ?

14 kommenttia:

 1. otsatukasta sen huomaa, että hiukset on kasvanut:) latvasta ei tunnu kasvavan millään!
  t.TJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Silloin joskus, kun itselläkin oli otsahiukset, sitä sai kyllä leikata useasti..Saisinpa saman vauhdin muuallekkin hiuksiin! Näyttäisi sitten kaikki latvat terveemmiltä!

   Poista
 2. hmm.. olisiko kuitenkin vika hiustuotteissa, koska latvat katkeilee? Enemmän suojausta latvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä tuotteissa niinkään vikaa ole, enemmän ehkä käyttäjässä:D Välillä juuri tuo latvan suojaus ja lämpösuoja unohtuu laittaa. Ja sellainen vika kyllä hyvissä tuotteissa on, että ne on aina lopussa:)
   Ohut hiuslaatu on kans varmaan yksi syy katkeiluun..hiuksia kyllä riittää, mutta yksittäinen hius on aika ohut.
   Mutta joo, pitääpä taas muistaa käyttää suoja-aineita enemmän ja useammin:)

   Poista
 3. Itse leikkasin hiukseni juuri keväällä lyhyeksi, koska latavani olivat kokonaan kuolleet. Paljon lähti, mutta nyt olisi tarkoitus saada kasvatettua terveet, pitkät hiukset. Hiusten värjäys minua vain pohdituttaa.. Olen ollut värjäämättä tovin, mutta en en tunne löytäväni väriä joka on lähellä omaa hiustani :/ Mitkä hiusvärit vahingoittavat vähiten hiusta?

  // Anni, Blurry Runner

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anni!

   Väreistä eniten hiuksia vahingoittaa vaalennusvärit ja kestovärit. Oikeastaan vain suoravärit (värit, joissa ei ole hapetetta/kehitettä), ovat hiuksille harmittomia.
   Toisaalta, ne myös pysyvät heikommin, koska väri tarttuu vain hiuksen pintaan. Ja jos hiukset ovat värjäämättömät,aika huonosti siihenkin:(
   Niillä ei myöskään voi saada vaaleampia sävyjä, kuin oma hiusten sävy.

   Usein värjätytkin hiukset näyttävät hyväkuntoisilta ja terveiltä.. riippuu paljon myös hiuslaadusta.
   Olisi tietysti kiva, kun löytäisit värin, joka olisi lähellä omaa väriäsi:) Oletko nähnyt sublime mousse sävyn 623? Se voisi olla aika lähelle?

   Poista
 4. Mulla sama homma, ikuisuuden kasvatellu eikä koskaan kasva :D Toisaalta tyvestä en osaa sanoa kun en värjää hiuksia ollenkaan.. Mut tosi harvoin saan aikaseks leikkauttaa, joten kerkee kyllä siinä ajassa aina menee niin huonoon kuntoon että vaan haarottuu ja sitten pitää napsasta enemmän pois. Ja joka ikinen kerta ku leikkautan lupaan että alan leikkaa parin kk välein...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se mitta on nyt sitten tullut täyteen:D meillä molemmilla:)

   Poista
 5. Biotiini Strong Hair & Nail, on ollut täällä hiusten kasvatuksen tukena jo.. parisen? vuotta. Kuuriluontoisesti syön silloin tällöin ja sen lisäksi että hiukset kasvaa nopeemmin, niin ne tuntuu myös vahvemmilta. Positiivisia vaikutuksia on myös kynsissä, jotka ei liuskotu ollenkaan ja on kun teräksestä veistettyjä. Huomasin myös jossain siinä pahimmassa vaiheessa, että valokuvat on tärkee tuki kasvatuksessa.. Kun kerran kuukaudessa on ottanu kuvan ja pistänyt ne riviin niin ero on silminnähtävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun laitoit tälläisen oman kokemuksen tuollaisesta kuurista:) Kuulostaa tehokkaalta, hyvä jos noista on oikeasti apua ja toimivat!
   Totta, kuvista näkee muutokset, niin ei tarvitse arvuutella:)

   Poista
 6. Moikka, tää on melko vanha postaus, mutta mietin tässä että oon ollu ite samassa tilanteessa jo todella monta vuotta elikkä tyvikasvua tulee mutta hiusten pituus ei kasva :( Mulla on ollut pienenä pitkät hiukset (n.alaselkään) ja huonon kunnon vuoksi leikkasin ne ehkä 8. luokalla olkapäille ja sen jälkeenpä nämä eivät ole kasvaneetakaan ja siitä on kuitenkin jo n. 4-5 vuotta... olen tosin suoristanut näitä ja nyt kuitenkin yrittänyt pysyä erossa muotoilutuotteista... latvat on olleet pitkään jo huonossa kunnossa, ja olenkin miettinyt että jos menisin kampaajalle ja alkaisin raidottamaan näitä lähelle omaa sävyä ja jättäisin kokonaan sen jälkeen hiusten rasittamisen, niin olisikohan mahdollista saada hiukset vielä kasvamaan? :) Olen miettinyt tätä melko pitkään että eihän nämä voi olla maksimipituudessaan jos on aiemmin ollut kuitenkin pitkät hiukset :o ? Anteeksi tästä pitkästä viestistä enkä itsekkään tiedä enää mitä seliän :D Tv. Peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Ihan alkuun, miksi yrität pysyä erossa muotoilutuotteista? :) Entä kämpösuojat? Ne on tärkeet, tuon kasvatuksen kannalta!
   Hiukset ilmeisesti kasvaa nopeammin lapsena ja aikuistuessa kasvu hidastuu.. eli siinä mielessä, voi olla mahdollista, että tuosta maksimimitasta voisi olla kysymys.
   Kuulostaa ihan hyvältä suunnitelmalta päästä lähemmäs omaa sävyä, niin sitten voi vähän pitää pidempiä taukoja värjäilyssä:)
   Tosin kyllähän se raidoituskin aika paljon hiuksia kuluttaa.
   Niin, ja kyllä mä uskon, että niitä senttejä nyt jonkin verran tulee lisää, jos vaan kasvattaa... Ehkä:) Ainakin toivotaan niin:)

   Poista
  2. kämpösuoja=lämpösuoja :DD

   Poista
 7. Minullakin on sama tilanne. Ennen aina halusin kasvattaa pitkät hiukset ja nyt kun kasvatan, nei eivät kasva enään. Olen kasvattanut pitkiä hiuksia jo viisi vuotta ja hiukset ovat vain lapaluiden alle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)