maanantai 12. toukokuuta 2014

Värinpoisto: eroon liian tummasta tyviväristä

Pääsin pitkästä aikaa testaamaan, kuinka kampa ja värisuti asettuu käteen, vai onko taidot ruostuneet äitislomalla ja kotona ollessa..
Värjäyshommia tehtiin Jennin kotona kuistilla ja valmiin työn päälle otettiin pari siideriä, ei siis tuntunut lainkaan työltä.
 Aika monelle saattaa olla tuttu tilanne, jossa tyvi tarvitsee värjätä aina vain tummemmalla ja tummemalla tyvivärillä, että uusi (vaalea) tyvikasvu peittyy.

Kaverini, Jennin hiuksiin olisi pitänyt laittaa 3.0 tumma tyviväri, ettei eroa uuden ja edellisen värjäyksen välillä olisi jäänyt näkyviin. Jenni halusi vaihteeksi vaaleamman ruskeat hiukset ja silloin tarvitsee tehdä värinpoisto, jotta paria astetta vaaleampi tyviväri voidaan laittaa.

Lähtötilanne luonnonvalossa:
Ensimmäiseksi levitin Jennin hiuksiin Loreálin' super blonde creme -värinpoiston niin, että uutta tyvikasvua ei värjätty. Rajasta kannattaa tehdä pehmeä, se onnistuu käyttämällä sudin kärkeä. Pakkauksesta ei löydy sutia, vaan se oli hankittu erikseen.

Vaikutus ajan päätteeksi hiukset näyttävät jo lähes saman tummuisilta, kuin tyvikasvu.
En myöskään levittänyt värinpoisto ainetta ihan latvoihin asti, koska ne olivat jo valmiiksi vaaleammat.

Tältä hiukset näyttivät värinpoiston ja kuivauksen jälkeen:


Tämän jälkeen tyveen laitettiin Loreálin' Excellance creme 5.0 ja sen annettin vaikuttaa 20min.

Sen jälkeen laimensin loppua väriä lorauksella kädenlämpöistä vettä.( n.puolet vettä). Ja levitin se latvaan.

(Ihan alimmaisille niskahiuksille emme tällä kertaa tehty mitään, edes värinpoistoa).Vielä 10min vaikutusaika jonka jälkeen hiukset näyttivät tältä:


Tumma "pykälä" saatiin hiuksista pois ja hiukset ovat nyt kauttaaltaan tasavärisemmät.Ja sen pari astetta vaaleammat.
Oltiin Jennin kanssa molemmat tosi tyytyväisiä tähän värinpoiston ja värin jälkeiseen lopputulokseen! Oli myös ihanan kotoisaa sutia väriä päähän.

Laitetttiin sitten vielä perään Loreálin'  Glam lights -raidat.  Niistä vielä erillinen postaus myöhemmin.


Kiitos Loréal'ille yhteistyöstä!

21 kommenttia:

 1. Itsekkin haluaisin hiukseni takaisin vaaleamman ruskeaksi, niin kuin ne joskus olivat. Voiko tuon värinpoiston päälle laittaa garnierin olia hiusvärin? Koska mulla sattuu sellainen jo olemaan kaapissa:) Se on kyllä sävy 6.0..Vai olisiko hyvä olla tuo sama väri?

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Luulen ,että voit hyvinkin hyödyntää tuota aiemmin hankkimaasi väriä jotenkin, mutta en osaa oikein tarkalleen sanoa näkemättä. Riippuu niin paljon siitä, minkä sävyinen tyvikasvusi on ja miten paljon hiuksesi vaalenee värinpoistolla. Jos haluat, voit laittaa kuvan nykyisestä hiusväristäsi mun sähköpostiin: syrenlila@gmail.com
  Sitten osaan ehkä neuvoa paremmin:)

  VastaaPoista
 3. Minkälaisia neuvoja antaisit hento hiuksisille värinpoistoon varsinkin kun lähtökohtana olisi päästä mustasta hiusväristä eroon ja mustalla tyvi värjätty yli viisivuotta joka ikinen kuukausi.Miten prosessi tulisi aloittaa että näinkin rajun käsittelyn voisi jotenkin tehdä hellemmin vaikka veisikin kuukausia.Ruskea/punaruskea olisi ihanne väri mutta pelkään että ohuet hiukset korppuuntuisi totaalisesti jos värinpoiston lätkäsis tukkaan niine hyvineen.Olisiko tähän mitään kikka kolmosta neuvoa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit miedontaa värinpoistoa laittamalla vaan osan vaalennusjauheesta kehite-emulsion ja vaalennusvoiteen joukkoon.Mekin laitettiin vain n. 1,5 pussia(paketissa tulee 2 pussia jauhetta). Jopa vajaa 1 pussikin riittää, että väri vaalenee hieman!
   Myös esim feria ombre- liukuväri vaalennusta voi käyttää tähän tarkoitukseen. Kampaamoissa tehtävä Remover on hellävarainen, mutta tehoaa ihan mustaan vähän heikosti.
   Voit laittaa vaikka 3.0 tai 4.0 tyveen, värinpoiston jälkeen. (riipuen latvan väristä)

   Kuulostaa siinäkin mielessä hyvältä suunnitelmalta vaalentaa hiuksia hieman, koska jos hiuksesi ovat ohuet, etenkin mustassa tyvikasvu tulee nopeasti näkyviin ja se korostaa ohuita hiuksia. Kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia hyvin, etteivät mene karheiksi:)

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta, juuri tämäntyyliset postaukset auttavat varmasti monia.. Olen värinpoiston jälkeen käyttänyt just tuollaista 5-steista väriä ilman taittovivahdetta, mutta en tykkää kun siitä jää punerrus. Haluttiinko tuloksesta lämmin ruskea, vai onko parempi valita neutraali sävy ilman vivahdetta, jotta peittävyys olisi parempi, tai ettei menisi vihreäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, värinpoisto saattaa aika usein epäonnistua kotona, siksi mäkin uskon, että tästä voisi olla hyötyä:)
   Valitsin 5.0 värin sen perusteella, mitä tyvi tarvitsee.(Kuitenkin mahdollisimman vaalea, että hiukset saadaan pikkuhiljaa vähän vaaleammiksi). Perusvärit peittävät vaaleampaa tyvikasvua parhaiten ja etenkin ne värit, joissa on hyvä harmaanpeitto, kuten tuossa Excellance cremessä.Vaikutusaika tyvessä pitää olla kyllä ohjeiden mukainen!

   Latvaan laitettiin se värinloppu, mitä tyven jälkeen jäi, vedellä laimennettuna ja vain 10min, juuri tuota värinpoistosta syntynyttä lämpöä taittamaan. Jos latvaan olisi valittu vielä oma väri, se olisi voinut olla joku tuhkainenkin , esim 6.1 .
   Tyveen 6.1 olisi ollut liian vaalea ja liian harmaa, koska pohjalla oli aika vaalea oma tyvikasvu.
   Jos valitset väriä latvaa ajatellen, voit hyvin ottaa tuhkaisemman, varsinkin jos joukossa ei ole vaaleita kohtia/raitoja, joihin väri tulisi näkyviin liian harmaana. Se saattaisi vain korostaa lämpimämpiä sävyjä siinä rinnalla!   Poista
 5. Hei!
  Hyvännäköinen lopputulos, kiva kun tukkaan jäi kuitenkin vielä eri vivahteita!
  Olen etsiskellyt kaupoista ja kampaamon tuotteista 6 tai 7 värejä kylmillä sävyillä, mutta näitä ei tunnu löytyvän. Olen miettinyt että voisiko esimerkiksi 5.0 ja 10.10 sekoittamalla saada kylmän sävyn 6-7 välillä? Jotain maantienharmaan suuntaan...? Tai jos värjää ensin 6.0lla niin, tekisikö 10.10 värjääminen sen perään siitä yhtään kylmempää?

  Kiitos ajastasi, ja inspiroivasta blogista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos!
   Oot ihan oikessa, aika huonosti noita kylmiä sävyjä löytyy noista tummuusluokista. Kampaamoväreistä kylläkin jonkin verran!
   Ideasi yhdistää 5 ja tuhkasävyinen 10 on hyvä, sillä 5 tummuudessa on paljon vahvoja väripigmenttejä, jotka vaalea 10 kuitenkin "laveeraa".
   Ehkä voisi yhdistää esim. 8 ja 5 tummuusluokkia. On kuitenkin aika vaikea sanoa, mikä olisi oikea vaikutusaika tai suhde näille sekoituksille, joten tästä syystä en uskalla niitä varsinaisesti suositella..
   Vaikka luulen, että se saattaisi onnistuakin hyvin! :)
   Tuohon viimeiseen; 6.0 päälle 10.010 värjäämiseen sanoisin kuitenkin, että jälkimmäinen vaalea väri vain tekisi lopputuloksesta jopa lämpimämmän, vaikka siinä tuhkasävy onkin. Aina kun hiuksia vaalennetaan, syntyy jonkin verran(vaalennuksen tehosta riippuen lämpöä.

   Kiitos:) Vastaan mielelläni!
   Ehkäpä joskus kokeilenkin tuota tummemman ja vaaleamman värin yhdistämistä:)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Hahah, kokeile sinä ensin! :D
   Ehkäpä tässä kuukauden päästä alan soppia keittelemään. Voisipa kokeilla vaikka eri suhteissa laittaa raitoja ja katsoa mitä siitä syntyy. :)

   Ajattelin tuossa aikaisemmin pohtimassani 10.10 värjäämisellä 6.0 jälkeen, että 10.10 ei vaalentaisi 6.0llaa (''värillä ei voi vaalentaa väriä'' tyylillä), tai välttämättä edes näkyisi mitenkään lopputuloksessa. Mutta taitaapa nykyään olla kaikissa kaupan vaaleissa väreissä semmoset mömmöt, että varmasti vaalenee... :)

   Mutta hei, mahdollisia värikeitoksiasi odotellessa! :)

   Poista
  4. Joo, kerro mullekkin miten kävi, jos koitat ennen mua!
   Niin, luulen kans, että sen verran tuossa 10 saattaa olla vaalentavia ainesosia, että saattaisi alkaa vaalentumaan sen verran, että lämpöä saattaisi väriin tulla:)

   Poista
 6. Heippa! Mulla on ongelma.. Mulla on 3/0 eli varmaan aika mustalla värjätty tukka, kaupan väreillä ja aina värjättäessä levittäny värin latvaan.. Ja joskus ollu permis. Kesää kohti haluun olla blondi, mitä suosittelisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Tämä voisi olla hyvä ohje heti ensi alkuun, jotta saat pohjan ruskeammaksi! Jatkossa voit raidoittaa hiuksia jollain tekniikalla lisää.
   Täältä blogistakin löytyy monta hyvää tapaa raidoittaa.. Keskittyisin ensin välikerroksen raidoittamiseen, jolloin latvat vaalenenvat tehokkaasti ja pikkuhiljaa lisäisin raitoja myös päälimmäisiin hiuksiin! :)

   Poista
 7. Satutko tietämään mitä hapetetta näissä väreissä on käytetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hapetteet olivat ihan niitä paketissa olleita, ainoastaan latvan värjäyksessä "laimensin" väriä lorauksella kädenlämpöistä vettä.. Veikkaisin, että hapete on 4-6 % noissa kaupanväreissä.

   Poista
 8. Kiitos! Juuri ajankohtainen aihe itsellenikin tämä vaaleampana kohti kesää meneminen :) Voisitkohan neuvoa tarkemmin värivalinnoissa myös minua, jos laitan s-postiin kuvan nykyisestä sävystäni?

  VastaaPoista
 9. Hei.. olen nyt tovin värjännyt hiuksiani l'orealin casting värillä sävy 500. Ja jopa tämä sävy jättää tyveen ns. Tumman palkin.. pituuksissa sävy on hyvä ja kun värjään juurikasvua niin juuri jää vaaleammaksi tuon tummemman palkin vuoksi. Toimisikohan tässä tilaanteessa esim.b4 color remover, levittäisin sen koko päähän ja myöhemmin väjäisin vaikka sävyllä 6.0. Onko sävyssä 6.0 peittoa tarpeeksi..kun 5.0 näköjään on "liian" tumma tai pystynkö sekoittamaan purkin 5.0 ja 6.0 yhteen. Kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäyksenä edelliseen. Mikä kaupan väreistä olisi lähinnä tälläistä sävyä.. Tietenkin pohjaväri ym.vaikuttaa lopputulokseen.. http://www.google.fi/search?q=cheryl+cole+hair+colour&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2615U8_INaKCzAP044KoBw&ved=0CEEQ7Ak&biw=320&bih=533#facrc=_&imgrc=xx5OTdsPq334IM%253A%3BYJcU1_K1svE1BM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.stealtheir-style.com%252Fcole%252Fcole%252520cheryl%2525202007%252520airport.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.stealtheir-style.com%252FHair%252520Styles%252Fceleb-hairstyles-search-straight.htm%3B1191%3B1452

   Poista
  2. Hei! Vastaan tässä molempiin kysymyksiin:)
   Jos latvan sävy on hyvä, ja tyvi jää vaaleammaksi, ehkäpä paras vaihtoehto olisi sekoittaa 4 ja 5? Vai haluaisitko kaikista hiuksista vaaleammat? Voit sekoittaa ainakin saman sarjan värejä ja varsinkin jos tummuusasteet ovat vierekkäiset, jolloin ei tule mitään isompia yllätyksiä:)

   Mun mielestä tuossa kuvassa on juuri 5 ja 6 välistä tuo hiusväri. Minkä värinen sun tyvikasvu on? Tyveen ja latvaan väri tarttuu yleensä eritavalla(päänahan lampö, värjäämätön hius..)Joten Lähes aina tyvee kannattaa valita perusväri ja latvaan sävyllinen/ astetta vaaleampi väri, että lopputulos on tasainen. Ja yleensä väri näyttää paremmalta, jos tyvi on hitusen tummempi verrattuna latvan sävyyn:)
   Saako tuota removeria vielä? Käsitin,että tuota kaupanversiota ei enää olisi myynnissä, mutta en ole varma.
   Jos sitä saa, voit hyvin vaalentaa sillä pohjaa ja värjätä se jälkeen 6.0 , silloin latvaan kannattaa laittaa vaikka 7, jotta tyvi ei jää vaaleammaksi. (Silloin hiuksesi ovat kyllä tuon kuvan tummuutta jonkin verran vaalemmat!)

   Poista
 10. No eipä mitenkään erikoinen lopputulos. Leiki sinä vain kampaajaa ja sikiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)