torstai 11. syyskuuta 2014

Ohjeet: oma hiusväri takaisin


Joku lukija kyseli multa, olenko kasvattamassa omaa väriä. Siitä sainkin idean tähän postaukseen, jonka uskon kiinnostavan monia teistä.

Itsellä tavoitteena ei kuitenkaan ole varsinaisesti kasvattaa omaa väriä takaisin, vaan pysytellä niin lähellä omaa väriä, että värjäysvälin voi pitää mukavan pitkänä ja tyveen ei juuri tarvitse väriä laittaa.

Tässä mun värjäysvaiheet:
 Aikaisemmin oon värjännyt hiuksia lähinnä 6-5 tuummuus asteen väreillä, sillä jos värjäys on tehty 4-5 tuummuusluokan väreillä/tai tummemmilla, on se poisto jo paljon työläänpää. Itseni tuntien, haluan välillä vaihdella. Eli vinkiksi muillekkin vaihtelun haluisille, kannattaa pitäytyä vaaleammissa ruskean sävyissä.
Viime talvena laitoin hiuksiini KC:n removerin, joka poistaa hiuksista värjättyä väri pigmenttiä, mutta vain n. asteen. Tämä ei myöskään tee niin keltaista väriä, kuin vaalennusaine. (Tehdään vain kampaamoissa.) Päälle laitoin KC:n luxima sävyn 6-8 tummuusluokasta.
Tätä voisi vastata kaupanväreistä joku 7.0 tai 7.1 tai 7.13

Jos lähtökohtana olisi 6 tummemmat hiukset, tarvitsee pohja värin poiston. Värin poistoa ei kuitenkaan kannata tehdä ihan tyvestä alkaen, vaan noudattaen esim. tätä ohjetta: värinpoisto.

Tämän jälkeen tein raidat ponnari tekniikalla, josta löytyy myös postaus:Hiusten raidoitus kotona.

Tällä tekniikalla hiusten väliin sai kerralla paljon vaalea ja etenkin latvat vaalenevät tehokkaammin, kuin pikkuraidoilla, jotka helposti sekoittuvat liikaa pohjaväriin. Koska tätä tekniikka käyttäen väri jää aika ruman näköiseksi tyvestä, on tärkeää, ettei sitä tee ihan päälimmäisiin hiuksiin.
Vaan päälimmäiset hiukset voi raidoittaa pienimmisttä osioissa.


Tältä hiukset näyttävät, kun välissä on isot osiot raitaa ja päällä pienempää.Koska vaalennettu hius on lämmin/kellertävä tarvitaan erilaisia taittosävyjä. Oma lemppari on yhdistelmä kahta eri KC:n Luxima sävyä: puolet 8-10.12 ja puolet 8-10.26, joka on hieman punertava helmiäissävy. Punertava pigmentti tekee värisävystä beigen, eikä lopputulos ole liian vihertävä tai harmaa. Tälläisen Luxima- värjäyksen saa kampaamoista, joissa käytetään KC:n värejä, kuten esimerkiksi NAPS-kampaamoista. Luximan etu on se, että sitä käytetään matalan hapetteen kanssa, eikä se vaalenna hiusta, jolloin lisälämpöä ei sitä kautta synny ja myöskään pohjaväri ja uusi tyvikasvu ei lähde vaalenemaan.

Odottelen kauppaan sävyä joka vastaisi tätä yhdistelmää, se voisi olla esim. 8.23 tällä hetkellä tuollaista 8 tummuista helmiäiskultaa ei taida olla valikoimissa.Mutta Garnier olia väreistä löytyy 8.13, joka voisi olla hieman samantyyppinen taittosävy.

Tältä näyttävät tällähetkellä nuo välihiusten "ponnaritekniikalla" tehdyt raitaosiot. Rajasta on tullut pehmeä ja väri on tuollainen nougat- vaalea.

Luxima sävyn lisäksi olen käyttänyt Goldwellin soft color vaahtosävyjä. Suosikkeina 8N ja REF. Näitä vaahtosävytteitä voi ostaa vaikkapa:TÄÄLTÄ

Kun kasvattaa omaa väriä/haluaa pitää värisävyn mahdollisimman lähellä omaa variä, tärkeimmät asiat on pitää väri riittävän kylmänä ja mieluiten ainakin asteen vaaleampana tyvikasvuun nähden.
Taittovärit nimittäin tummentavat kellertävää sävyä n. puoli astetta.

Koska oma tyvikasvu on useimmiten kylmä (maantienharmaa), niin näyttää paremmalta, jos latvan väri on myös luonnollisen viileä, eikä kovin keltaiseen tai oranssiin vivahtava.
Vaikka välillä tälläinen tummanvaalea tukka tuntuu hieman tylsältä, on ollut tosi ihanaa, että hiuksia ei välttämättä tarvitse pariin kuukauteen värjätä ja muutama ohut raita jakaukselle riittää pitämään värin aika fressinä! Varsinaista tyviväriä mun ei ole tarvinnut laittaa viime talven jälkeen kertaakaan, kun aikaisemmin värjäsin tyvikasvun kerran kuussa.
Luxima sävytettäkään ei laita tyvestä alkaen, vaan aloitan levityksen vasta muutaman sentin päästä tyven jälkeen.

Saa nyt nähdä kauanko tätä "luomutukka" vaihetta jatkuu, mutta tähän asti oon ollut tyytyväinen sen helppouteen, eli voin suositella! Ihan pelkkä oma väri saattaisi kyllä olla ainakin mulle liian tylsä vaihtoehto, mutta muutaman raidan kanssa sopivan simppeli väri.

Toivottavasti tästä postauksesta löytyi muutama vinkki samaa suunnitteleville! 

14 kommenttia:

 1. Löytyi kyllä vinkkejä! itse haluaisin myös hiusten värin niin ettei tarvitsisi alvariinsa olla värjäämässä. Seuraavan kerran kun mietin hiuksille jotain täytyy tulla tää kurkkaamaan uusiks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Joo, on kyllä oikeesti aika helppoo, kun on tottunut joka kuukausi värjäämään ja nyt riittää kerran 2-3 kuussa!

   Poista
 2. Mulla on takana vuosikausien värjäysrumba minkä jälkeen omaan väriin pääsy oli todella hankalaa (ja kesti kauan!) Nyt en oo värjännyt hiuksia kohta kolmeen vuoteen, mutta arvaa vaan - haluaisin taas vähän vaaleamman :D Sun sävy on tosi kaunis, jotain tuollaista haluaisin itsekin mutta pelkään kuollakseni että joutuisin siihen värikierteeseen taas.. Mut ehkä ne raidat, edes ihan muutama :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä yllättävän aikaa vievää hommaa! Laita vähän raitaa hiusten välikerroksiin, vaikka kapeitakin. Ei näy tyvikasvussa, ainakaan jakauksella. Ja jos ne laittaa matalalla hapetteella, niin niistä ei tule ihan blndeja, vaan vaikka vaaleanruskeat:)

   Poista
 3. Hyvä postaus. Minulla on nyt vaaleanruskeat (n.5 luokkaa) hiukset, mutta oma väri 7-8 asteinen. Mietin, että tekisinkö värinpoiston ja laittaisin tuon Olian sävyn 8.13.. Vai olisiko se turhaa, ja taistelua punertavia hiuksia vastaan kuitenkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Nyt en tiedä, voi olla että toimii, mutta todennäköisesti sun tarvii laittaa siihen 7tummunen väri päälle, että saat värinpoiston mukana tulleen lämmön pois. Voihan sitä sitten vaikka jatkossa pikkuhiljaa raidoitella:) Kannattaa tehdä hitaasti nää vaalennushommat, niin hiukset näyttää ja tuntuu paremmilta! Vie jonkun aikaa, ennen kuin väri alkaa näyttää luonnolliselta. Värinposton jälkeen värit saattavat näyttää sen päällä vähän tunkkaiselta, mutta muutaman värjäyksen jälkeen näyttää jo paremmalta.

   Poista
 4. oisko sulla mitään tietoa, millä kaupan hiusvärillä (tai miksei usemmallakin, jos pitää käyttää useampaa? sori jos kuulostaa tyhmältä, en tosiaan tiedä kauheesti näistä jutuista mitään:D) sellaset tosi kylmänsävyiset/tuhkanväriset keskiruskeat tai vaaleanruskeat hiukset? suunnilleen tämänväriset hiukset olis hakusessa:

  http://www.cromatika.info/wp-content/uploads/2014/01/light-ash-brown-hair-colour-phag6gfk.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja siis omien hiusten väri on tällähetkellä sellanen melko lämmin tumma blondi :)

   Poista
  2. Joo, tuon kuvan väri on tosi kaunis ja varmaan moni tavoittelee juuri tämäntyyppistä väriä. Siinä mielessä tuo kaupan värivalikoima on aika suppea noiden kylmien tummanvaaleiden suhteen. Lorealilta kyllä kerrottiin, että loppuvuodesta olisi tuontyyppisiä sävyjä tuloillaan ! Itsekkin odottelen innolla:)
   Jos haluat tuollaisen n.8-9 asteen kylmän värin. Sun pitäis vaalentaa hiukan tuota nykyistä lämmintä tummanvaalea , koska kylmä sävy tummentaa kellertävää n. puol astetta - asteen. Eli pohjalla pitäisi olla 9-10 tummuus, riippuen lämmön määrästä.
   Jos vaikka 7.3 laittaa 7.1 saattaa lopputulos olla liian tumma ja tunkkainen :) Toisaalta, siihenhän voi sitten vaikka jatkossa laittaa vaalea raitaa:)

   Poista
  3. kiitos paljon avusta <3

   Poista
 5. Yritän saada myös itselleni luonnollisen näköiset hiukset (takana yksi ombre-värjäys kampaajalla, jonka lopputulos latvoissa vaaleanoranssi ja yksi kotona tehty värinpoisto puoliin hiuksista). Tukka alkaa olla jo latvoista melko vaalea, häivähdyksellä keltaista ja oranssia, mutta tyvi on siis edelleen suht. tumma (värjättiin tuon ombren yhteydessä) + juurikasvua ehkä 1 cm:n verran. Kysymys koskeekin nyt tuota taittoväriä: Levitetäänkö se siis kaikkialle hiuksiin (myös tyviin) vai pelkästään latvoihin? Haen siis juurikin samanlaista lopputulosta kuin sinulla (ja tilanne tällä hetkellä siis melko sama kuin sinulla ennen tuon taittovärin laittamista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Se riippuu nyt taittoväristä,jos käyttää esim ihan vaahota tai pigmenttihoitoainetta, sen voi laittaa tyvestä saakka,koska se ei ala vaalentamaan tummia osia. (vaalentuminenhan tarkoittaisi samalla lämmintä sävyä). Jos käyttää tuota samaa, kuin minä, eli luximiaa, niin itse olen laittanut sen aikalailla siitä kohden mistä vaaleat osiot alkaa ja vielä hetkeä ennen pois pesua, hieronut sitä myös tyveenpäin. Siinä värissä käytetään matalaa hapetetta, joka ei juurikaan vaalenna omaa hiusta. Jos taas laittaa jonkun esim. 10.12 tai vastaavan kylmän vaalean värin, jossa on tuhka/helmiäissävy. niin sen voi laittaa ensin noihin vaalennettuihin osioihin. Jos laittaa ensin tummiin osiin ja antaa vaikuttaa niissä pitkään, niin tummat osiot saattavat tulla kellertäviksi, koska ne alkavat vaalentumaan, sen taittoon värin kylmät pigmentit eivät välttämättä riitä. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, tästä oli paljon apua! :)

   Poista
 6. Miten noista raidoista sait tuollaisen ns.ombren näköisen lookin? Mitä teit raitojen jälkeen

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)