maanantai 6. lokakuuta 2014

Kasvoihin sopiva hiustyyli


Mulle tulee välillä myös sähköpostiin kysymyksiä, joissa kysytään mielipidettä siihen, mikä hiusmalli tai väri sopisi parhaiten. Kiinnostusta on herättänyt myös oma kasvonmuoto. Näihin kysymyksiin on ollut kiva vastailla ja toivottavasti vastauksistani on ollut myös iloa ja hyötyä!

Täällä blogissa ei olekaan vielä tälläistä kasvojen muotoa käsittelevää postausta lainkaan, joten tässä muutama vinkki:

Kuva täältä

Minusta tuo yllä oleva kuva on aika selkeä ja auttaa hahmottamaan omaa kasvonmuotoa.

Parhaiten löydät oman muotosi, kun kiinnität  huomiota :

-Leuan kärkeean ja leukaperiin.
-Poskipäihin
-Otsan ja hiusrajan muotoon
-Kasvojen mittasuhteisiin

1.Pitkät kasvot:

Kasvot ovat selkeästi pidemmät, kuin leveät. Poskipäät tai leukaperät ovat samalla leveydellä.


2.Suorakulmio:
Kasvot ovat pidemmät, kuin leveät, leuan kärki ei ole voimakkaasti alempana, kuin leukaperät. Leukaperät ovat voimakkaat.
Hiusraja on neliömäinen.

 3. Pyöreät kasvot

Kasvot ovat kutakuinkin yhtä leveät, kuin pitkät.
Otsan ja leuan linjat ovat pyöreät.

4.Neliö:

kasvot ovat suunnilleen saman pituiset, kuin leveät. Leukaperät ovat voimakkaat ja leuka ei tule paljon niitä alemmas.

5.Kolmio:
Kasvot kapenevat kohti leukaa, myös leukaperien suhteen. Kasvot pitkät.

6.Sydän:

Poskipäät ovat voimakkaat ja leuka terävä, ja tulee leukaperiä alemmas.
Hiusraja on usein leveä tässä sydämen mallisessa muodossa.

7.Timantti:


Kasvot ovat leveimmillään poskipäiden ja silmien kohdalta. Muoto kapenee kohti otsaa ja leukaa.

8. Kolmio/päärynä
Leukaperät ovat kasvojen levein kohta.

9.Ovaali:

 Hiusraja on pyöreä. Poskipäät ja leukaperät on suunnilleen samalla leveydellä. Leuan kärki on leukaperiä alenpana.

Kun kasvojen muoto on selvillä, täytyy vielä päättää, haluaako piirrettä häivyttää vai korostaa hiusmallilla. Voisin tästä postata erikseen, jos on kiinnostusta??


Lisäksi vielä vinkki tekniikkaan, jota itse käytän. Olen nimittäin sitä mieltä, että se on kiva tapa etsiä uusia kampauksia ja hiustyylejä, jotka sopivat juuri omiin kasvon muotoon ja varsinkin sopivaan värimaailmaan. Ehkä osa jo tekeekin näin:

Pyydä ystäviäsi kertomaan, ketä tunnettua henkilöä muistutat tai mitä mieltä itse olet itsestäsi?
Välillä itse voi olla hankala sanoa, ketä muistuttaa.

Lähes kaikista kysymyksen lähettäneistä, mulle on tullut joku näyttelijä tai laulaja jne. mieleen. Tässähän ei mitään kaksoisolentoa etsitä, vaan samantyylistä olemusta, johon vaikuttaa silmien ja ihonväri. Kulmien tummuus ja muoto. Sekä tietysti kasvojen muoto.

Okei, sitten kun saman oloinen henkilö on löytynyt, voi hänet kirjoittaa kuvahakuun. Melkeinpä kaikki tunnetut henkilöt ovat kokeilleet monenlaista tyyliä ja niiden perusteella voi päätellä esim. sopiiko otsahiukset, tummat vai vaaleat, pitkät vai lyhyet hiukset. Nämähän ovat tietysti mielipide kysymyksiä, mutta ainakin saa itselleen uutta ideaa. Ja tuskin kenelläkkään sopii vain yksi malli ja väri, sehän olisi tylsää!

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kuviin vaikuttavat paljon myös meikki valaistus, kuvankäsittely jne.  Joten kuvien hiustyylejä on hyvä veratailla suurinpiirtein samanlaisista kuvista. Jos tyyppi on esimerkiksi kuvattu studiossa vaaleassa, lyhyissä hiuksissa ja sen sijaan tummista, pitkistä hiuksista on paparazzi kuva, ilman meikkiä, niin ensimmäinen tyyli näyttää aika varmasti paremmalta.

Tällä tekniikalla voi löytää hiusmallin lisäksi, oikeanlaiset värisävyt.


Mulle saa edelleen laittaa sähköpostia ja kysellä mielipidettä sopiviin väreihin ja malleihin. Joskus vastaukseen menee viikko, joskus ehdin vastata samantien. Kaikille kuitenkin vastaan!

18 kommenttia:

 1. Ihan mahtava postaus Lila!! <3 Tästä sai paljon hyviä vinkkejä minuakin mietityttäneisiin asioihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Onhan tämä aika kulutettu aihe, mutta kuitenkin sen verran laaja, että aina tulee vähän uuttakin vinkkiä:)

   Poista
 2. Hyvä postaus! Tuo on kyllä sitten mahdottoman vaikeeta koittaa päätellä oman päänsä muoto, saati sitten tukka mikä oikeesti sopisi. Ja väri onkin toinen mission impossible; nyt ollaan punapäitä mutta haaveena olisi sellainen kiva toffeenruskea. Mutta se prosessi minkä muutos vaatisi ahdistaa... eli punikkina vedetään vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, en oo ihan varma itsekkään, mikä muoto tässä munkaan naamassa on :D Oisko timantti, en tiedä:)
   No se punainen sopii sulle hyvin! Ja punaiset lähtee aina helposti kulumaan, niin siihen vaan pikkuhiljaa jotain lämmintä vaaleanruskeaa päälle, niin sehän on toffee vähän päästä!!

   Poista
 3. Hei tää oli hyvä vinkki! Tosin kukaan ei ikinä tiedä keneltä näyttäisin :D Haha, pitää varmaan kysellä uudemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Katsoin sun blogista kuvia ja mulle tuli mieleen Katie Holmes. Useimmissa kuvissa sulla ei ollut juurikaan meikkiä..?..Niin googletin myös Katie Holmes Without make up.
   Eli värien ja mallien lisäksi voit kokeilla jotain samantyylistä meikkiä:)

   Poista
 4. En löydä omaa muotoani noista:D Voisitko auttaa? Olisinko onnekas ja muistuttaisin jotakuta?:) Blogista ja ig'stä löytyy kuvia: http://wellulife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheii, mä tunnistankin sun kasvot instagramista:)) Sanoisin suorakulmio, eli tuo Gwyneth Paltrow'n muoto:) Ihanan oloinen blogi sulla!

   Poista
 5. Hyvä postaus. Itselläni on kampaajani mukaan eniten ovaalin muotoiset kasvot, mutta hiusraja ei ole pyöreä vaan keskellä on pyörre ja ns. lesken merkki, joka ainakin itsestäni tuntuu hankaloittavan hiusmallin valintaa. Mulla on pitkät hiukset, myös etuhiukset pitkät eli pois otsalta. Otsista olen kokeillut ja se oli kivan näköinen, mutta vaati jatkuvaa laittamista, koska pyörre tekee raon keskelle. Luonnostaan jakaus tulee keskelle. Olen pitänyt jakausta välillä keskellä ja välillä hieman keskikohdalta vasemmalle. Sivujakaus leventää mielestäni kasvojani, kampaajani tosin on tästä eri mieltä. Jakauksen paikan vaihtelu ei oikein onnistu, koska hiukset nousee pystyyn ja vaatii jonkin verran aikaa oppiakseen taipumaan haluttuun suuntaan. Hiuslakkoja ja muita muotoilutuotteita en käytä, koska olen allerginen ja päänahkani alkaa kutisemaan. Olisiko sulla antaa vinkkejä? Olen 36-vuotias, mutta näytän kuulema hyvin paljon nuoremmalta. Olen tosi hoikka ja pienikokoinen, mutta kasvot ei siis ole mitenkään superkapeat. Tykkään siitä, että näytän nuorelta eli en halua mitään vanhentavaa tyyliä. Toisaalta haluan kuitenkin näyttää aikuiselta eli en ihan teiniltä. Itselleni on aikaisemmin ollut keskijakaus se luontevin, mutta olen miettinyt, onko se ihan teinityyliä tai tylsä?! Toisaalta moni aikuinen julkkiskin pitää jakaustaan keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymyksestä:)
   Googlaa "deep side part" kuvahaussa. Viimeaikoina on ollut trendikästä laittaa jakaus tosi sivulle ja se on ainakin mun suosikki arkikampaus/hiustyyli. Siinä ei pyörtee haittaa ja on nuorekaskin! Kannattaa laittaa kuivashampoota tai hiuspuuteria tyveen, niin pyörrekkin taipuu paremmin:)

   Jakaus tehdään kulmakarvan korkeimmalta kohdalta, eli hyvin sivulta!

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 6. Oi tää oli hyvä postaus, ihan loistava vinkki! Googlaankin heti oman look-a-likeni, arvaaks kuka se on ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Olisko Eva Longoria?? Ja luulen tosiaan, että Evan parhaat hiustyylit sopii myös sulle :)

   Poista
 7. Oo, voi Lila! Osaisitkohan sä auttaa mua :)?
  Mä olettaisin, että olen pyöreä, eli pallo pää :D Joku on joskus sanonut, että muistutan Katherine Heigliä, mutta itse en näe mitään yhteyttä :D

  VastaaPoista
 8. Mulla on päärynän muotoinen pää. Tosin posket vähän pyöreämmät ja leuka pehmeämpi kuin Kelly Osbournella. Minkälainen hiusmalli mulle sopis?

  VastaaPoista
 9. Hei! Mikä on sähköpostiosoitteesi? Voisin laittaa kuvan kasvoistani, sillä minulla on paljon kysymyksiä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)