perjantai 31. lokakuuta 2014

Vihertävät hiukset: Näistä apua

Tiedän, että tämä postaus ei ehkä kiinnosta niitä, kenellä vihreys ongelmaa ei ole ja putkistot on kunnossa :D Halusin kuitenkin laittaa muutaman vinkin, joilla vihreydestä pääsee eroon.  Kokemuksesta tiedän, että jos tälläinen ongelma on, niin se on aikas ärsyttävä.

 kuva täältä

 Vihertävät hiukset voivat johtua joko vääränlaisesta värivalinnasta tai pesuveden suurista metallipitoisuuksista.

Värjäyksestä aiheutuvan vihertävyyden voi korjata parhaiten punaisella taittosävyllä, jonka punapigmenttien voimakkuus valitaan, hiusten tummuuden ja vihreyden määrän perusteella. Vaaleisiin hiuksiin vain kevyesti punertava taitto ja ruskeisiin voi laittaa hieman voimakkaammin punaista sisältävän taiton.

Useimmiten vihertävyys syntyy, kun vaaleat hiukset värjätään tummemmiksi. Tummemmaksi värjätessä on hyvä käyttää  lämpimämpää sävyä, kuin mitä lopputuloksesta haluaa. Mahdolliseen tummempaan tyvikasvuun voi se sijaan laittaa kylmemmänkin sävyn.

Metallikertymät hiuksissa:

Joistakin putkistoista irtoaa metalleja, kuten rautaa ja kuparia. Nämä metalit kertyvät hiukseen ja aiheuttavat vihertävän sävyn. Tämä vihertävyys näkyy erityisesti vaaleissa ja vaalennetuissa hiuksissa.

Tähän auttaa syväpuhdistavat shampoot, kuten Cutrin, Anti-green wash.


Syväpuhdistavia shampoita löytyy monesta sarjasta ja niitä suositellaan käytettäväksi n. joka viidenteen pesuun, riipuen käytettyjen muotoilu-ja viimeistely tuotteiden käytön märästä.


Mulla on myös ollut kokeilussa Chanson-suihkusuodatin. Suodatin asennetaan omaan suihkuun ja sen pitäisi suodattaa vesi lähdeveden tasolle. Suodatin poistaa vedestä myös kloorin n. 95% ja rikkoo veden rakenteen pehmeämmäksi.
Suodatetulla vedellä on positiivisiä vaikutuksia myös ihoon ja päänahkaan, sekä hengityselimiin.

Käytössä olen huomannut, että vesi tosiaan tuntuu hieman pehmeämmältä, tosin vedenpaine laski hieman asennuksen jälkeen, joka saattaa vaikuttaa siihen miltä vesi tuntuu iholla.
Harmillista, ettei mulla ollut tälläistä suodatinta silloin kun asuin vielä vanhempieni luona. Silloin tälle todella olisi ollut käyttöä, nimittäin hiukset olivat voimakkaasti vihreät. Ei tepsinyt syväpuhdistavat, eikä muutkaan konstit joita äidin kanssa kokeiltiin, kuten konjakki- öljy sekoistusta, joka pestään pois mäntysuovalla.

Metallikertymät hiuksissa voivat aihettaa myös reaktion erityisesti vaalentavien hiusvärien ja aineiden kanssa, jolloin hiukset saattavat kuumentua liikaa värjäyksen aikana.

Voit myös hankkia apteekista askorbiinihappoa(C-vitamiinia) ja liottaa sen veteen. Huuhtele seoksella hiuksia muutaman minuutin ajan. Tämä irroittaa metallikertymät hiuksista.

Myös tummissa hiuksissa saattaa olla metallikertymiä, jotka tekevät hiukset jäykän tuntuisiksi. Tummissa ja punertavissa hiuksissa ei vain huomaa värjäävää vaikutusta.

Niin, ja ellei jaksa poistaa, niin aina voi korostaa: 


8 kommenttia:

 1. Mä niin muistan ne vihertävien hiusten taistelut!��
  Mulla oli kyllä itellä ennemminkin ongelmana keltaset tai oranssit "vivahteet" ��
  -Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siihen ei silloin tainnut auttaa muu kuin muutto:) Jeps, keltaset ja oranssit vivahteen on varmaan kyllä paljonkin yleisempi ongelma...Niin ja hei, nythän sulla ei oo sitä ongelmaa, kun taitettiin se "kultainen" alue siitä pois!

   Poista
 2. Hei, tää nyt liippaa hiiiieman aiheen vierestä mutta osaisikko neuvoa tehdäänkö kampaamoissa suoriin hiuksiin ns kestokiharaa (?) En meinaa nyt permanenttia vai onko sitäkin eri vahvusia? Mulla on aivan termit hukassa niin en tiiä ymmärräkkö mitä meinaan vai meinaanko mää mitä tarkotan :-D ähh.. siis vähä niikö kiharrinpuikkohommelila tekis kiharat mut et ne jäis pitemmäks aikaa. Tarkotus siis suoriin hiuksiin lähteä tekemään hieman muutosta. Ja onko olemassa jotain oikeaa termiä jolla voisin lähtä kyselemään tätä kampaamoista? :) kiitoksia hirmusesti jos ossaat mua auttaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa se olla juurikin kestokihara..mutta itse en tehnyt lainkaan permanettejä liiketyössä, niin mä tiedän siihen liittyvistä asioista hyvin vähän. Pääpiirteittäin homma menee kuitenkin niin, että mitä isompi rulla, sen vähemmän aikaa kihara pysyy. Silloin kihara ei myöskään ole selkeää, jolloin se ei oikeastaan muistuta isollakaan puikolla tehtyä kiharaa, vaan on sellainen taipuisa.
   Lyhyehköissä hiuksissa isommat kiharat saattavat pysyä vähän paremmin, kuin pitkissä.

   Juuri tästä syystä en tehnyt kiharakäsittelyjä, koska se millainen lopputulos niillä saadaan, vastaa harvoin asiakkaan toivetta kiharatyypistä. Kannattaa keskustella ja suunnitella kampaajan kanssa ihan kuvien kanssa, siitä millainen lopputulos on mahdollinen saada:)

   Poista
  2. Poistaako Chansonin suodatin siis myös metallijäämät vedestä vaiko vain kloorin? Yritin katsoa linkistä, mutta sivuilla mainittiin vain kloorin poisto.

   Poista
  3. Joo, näin mulle kerrottiin:) Osa ihmisistä on herkempiä haitalliselle kloorille, jota on suihkuvedessä ja tuo suodatin on suunniteltu sen poistoon, mutta suodattaa myös metallelleja.

   Poista
 3. Moi toimiiko tuo cutrin-shampoo jos pesen hiukseni edelleen vedellä jossa on sitä rautaa? Ja kuinka usein sillä pestään vai otetaanko se kokonaisvaltaiseksi shampooksi? Minua ärsyttää tämä vihreys ja kellertävyys joten toivottavasti löysin nyt tästä ratkaisun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä siinä tapauksessa kannattaa pestä sillä shampoolla jatkuvasti. Toivottavasti siitä on apua! Luulen, että tuo suodatin olisi paras keino. Voit kokeilla kuitenkin ensin, jos shampoosta olisi riittävästi apua! Toivotaan niin:)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)