maanantai 3. marraskuuta 2014

Eyebrows: Do's & Don'tsOlen jo jonkin aikaa miettynyt tälläisen do's and don'ts -tyyppisen postauksen tekemistä. Tarvitsin vain mallin, jolla on aika vaaleat omat kulmat.

Tutustuin Marikaan, kun tein meikkejä Miss Tampere kilpailuun. Pyysin Marikaa malliksi tähän postaukseen ja hän tulikin mielellään.


Aika usein näkee ihmisiä, joiden kulmat kiinnittää huomion, joskus myös "ei niin hyvällä tavalla". Siksi ajattelin tehdä näihin samoihin kasvoihin muutamia erilaisia kulmakarvojen muotoja.

Olen näissä muodoissa hieman liioitellut, mutta en halunnut tehdä kulmista ihan "övereitä", jotta näihin olisi helpompi samaistua ja ehkä löytää muutamia vinkkejä omien kulmien muotoiluun.


1.Liian paksut/lyhyet kulmakarvat:

 -Vaikka paksut kulmakarvat ovatkin nyt muodissa, kannattaa näissäkin noudatella sitä omaa kulmakarvan paksuutta, muuten lopputulos ei näytä kovin luonnolliselta.


2. Liian kaarevat kulmat:


- Näissä kulmissa korkein kohta on liian keskellä ja muoto laskee liikaa molemmista reunoista.


3. Liian kaukana toisistaan olevat kulmakarvat:

-Tämä on tosi yleistä, että kulmia on nypitty keskelta liikaa. Useimmiten kulmia ei tarvitse nyppiä alkupäästä  lainkaan. Ainoastaan keskellä kasvavat hajakarvat kannattaa nyppiä.
Marikakin itse sanoi näistä, että nenäkin näyttää isommalta.


4. Liian tummat kulmat:


- Liian tummat kulmat johtuvat usein siitä, että niiden muoto on tehty kajal-kynällä. Jos käyttää kynää, sen on hyvä olla kulmakarjoille tarkoitettu. Tällön sävy ja kynän kovuus on oikeanlainen.


5. Uunot:

- Eli tälläiset etuosasta paksut kulmat, jotka lähtevät yhtäkkisesti kapenemaan.


6. Liian jyrkät kulmat:


-Nämä kulmat näyttävät usein kovin piirretyiltä, lähtevät liian keskeltä ja ovat muutoikin hieman teennäisen oloiset, vaikkakin kohottavat kyllä kieltämättä katsetta.


Sitten vielä pari oikeanlaista muotoa, vaikka taitaapa tämäkin olla makukysymys.


Itse käytän mieluiten puuterimasia kulmavärejä:


Lumenen puuterimaisessa duo paletissa on hyvät sävyt ja pigmentti!

Puuterimaisen kulmavärin plussat ovat:

-Ei tarvitse teroittaa
-Jälki tasainen, luonnolline ja pehmeä
-Nopea tehdä

Tarvitsee hyvän vinokärkisen siveltimen. Lumenen pakkauksessa on mukana hyvä matkasivellin, mutta pidempi varsi on kotona parempi. Itse käytän Ecotools-sivellintä.

Jos olet käyttänyt vain kynää, suosittelen todellakin tuon puuterimaisen testausta!

KULMAKYNÄ:

Lumenen kulmakynistä sävy 2 sopii useimmille ja kynän plussat ovat:

-Meikin kestävyys ja tarkka jälki. Teroitetulla kynällä on helppo täydentää "aukkokohtia" Ja myös kulmien kapeampi ulkokulma on kätevä tehdä myös kynällä.


Tässä vielä kynän avulla muotoillut kulmat:

Kumpaa te lukijat tykkäätte käyttää, kynää vai sivellintä? Löytyikö tästä postauksesta uusia vinkkejä?

Kiitos Marikalle, olit loisto malli! Kiitos myös Studio facelle tiloista.

 
Ja Lumenelle kulmaväreistä.

36 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Mä oon viime aikoina havainnut et omat kulmat on alkaneet harventua iän myötä, eikä enää pelkkä kestoväri riitä, pitäis alkaa meikkaamaan niitä. Kiitos hyvistä vinkeistä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kestovärjäys on kyllä helppo ratkaisu,mutta tosiaan muotoa on helppo muokkailla meikillä ja tummuuttakin saa sopivan määrän lisättyä:)

   Poista
 2. Mää teen usein juuri tuolla Lumenen kynällä kulmat tai siis täytän aukot ja sudilla siistin loput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Lumenella on sekä kynässä, että puuterimaisessa värissä hyvät sävyt ja siks niitä onkin kiva käyttää vaikka molempia:)

   Poista
 3. Tää oli hyvä postaus! Mä käytän nykyisin puuterimaista, kynä tuppaa tekemään niin kovaa jälkeä herkästi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Niin, sähän kävitkin siellä kulmakarva-baarissakin testaileen noita:) Niin, puuterimainen on kyllä ihanan luonnollinen!

   Poista
 4. Kiitos tästäkin postauksesta, mä en osaa muotoilla kulmia, en sitten millään, en ymmärrä miten se voi olla ihmiselle niin vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se:) Sitä paitsim joitakin kulmia on vähän hankalampi muotoilla, kuin toisia. Mun pitäiskin vielä jossain kohtaa tehdä siitä muotoilusta erikseen postaus!

   Poista
 5. Aivan loistava postaus. Itse vihaan että toinen kulmani on ohuempi, koska pienenä olen lyönyt kyseisen kulman portaisiin ja siinä on arpi muistuttamassa. Nuo "älä tee näitä" kulmat oli kyllä hyvät. Aivan liikaa näkee tollasia..
  xx Simple Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika monelta löytyy lapsuuden aria kulmista ja niihin kohtiin ei meinaa väri tarttua millään!

   Eks ollukkin:D Meill oli kyllä hauskaa, kun niitä kuvailtiin. Näyttivät luonnossa vielä hauskemmilta, kuin kuvissa. Tosin malli oli niin kaunis, että vaikka olis millaset kulmat laittanut, niin aina vaan kaunis:)

   Poista
 6. Mahti postaus! En tiedä teenkö itsekään kulman oikein, mutta näistä mää olen oppinut tykkäämään.
  Puuterimaisella teen siveltimen kera, nopea ja helppo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Joo, kauniit on sun kulmat ja pääasia onkin, että itse tykkää! Samat sanat:)

   Poista
 7. Kiitos tuosta puuterimaisen värin vinkkaamisesta! Mulla on joku Seppälän nyt, ja ihan hyvä on ollut, mutta kohta täytyy hommata uusi. Tuon ostan! Kynällä tulee liian kovaa jälkeä.. ja liikaa näkee noita "vääriä" kulmakarvoja! Miten paljon muuttavat kasvon ilmettä.. en ollut aluksi uskoa, että aloituskuvassa on kaikissa sama malli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, osta se, et varmasti tuu pettymään:)
   Eiks ookkin uskomatonta , miten paljon kulmat vaikuttaa koko kasvoihin!!

   Poista
 8. Tämä oli loistava :) Kiitos tästä. Itse käytän tuota Lumenen kynää nro 2 ja sitten yhtä MSCHIC:n puuterimaista palettia. Vahamaista palettia kokeilin Elfiltä, mutta se kanssa sai olla niin tarkka, ettei mennyt överiksi. Eniten tykkään tuosta puuterimaisen paletin ja kynän yhdistämisestä. Kulmien alalinjaa saatan vahvistaa kynällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! MSCHIC meikkejä on ollut mullakin käytössä, tykkään niistä paljon:) Joo, vahamaisilla tulee varmaankin helposti samanlaista jälkeä, kuin pehmeillä kajal-kynillä.
   Yhdistelmällä saa kyllä aivan varmasti hyvää jälkeä:)

   Poista
 9. Loistava postaus! Diorin kynä on suosikkini, mutta käytän myös Lumenen kulmakarvavahaa. Pitääkin katsella omia vanhoja teinikuvia, sieltä löytyisi hyvien naurujen kera loistavia esimerkkejä huonosti tehdyistä kulmakarvoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, mulla oli kans ysiluokalla vaihe, jolloin nypin ihan liian ohuiksi. Ei kyllä yhtään sopinut mun naamaan sellaiset kapeat kulmat..

   Poista
 10. :D heh. Kaikkia noita näkee. Itelläni sattuu usein eripariset. Tarkennuksena : toinen kiireessä jäänyt vaalemmaksi :D uh. Ja niin. vaihtelen. Välillä kynä ja välillä puuterimaista tuotetta :) ja joskun kumpaistakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tulee helposti hieman eripariset, koska ne on jo valmiiksi hieman erilaiset keskenään. Mäkin käytän kynää aina siihen asti, kun se pitäisi teroittaa. Jostain syystä mun teroitin on aina hukassa..

   Poista
 11. Kulmakarvat on mun lempiasia ja kiinnitänkin niihin älyttömän paljon huomiota. Vaatekaupassa työskennellessä näkee asiakkailla jos jonkinmoista, varsinkin kun on yläasteikäisiä asiakkaita jotka vasta harjoittelevat kulmakarvojen meikkaamista.

  Tää postaus olis niin hyvä printattuna johonkin koulun seinälle :D Sekä olisin ollut tosi kiitollinen jos jossakin nuortenlehdessä olisi ollut tällainen opas. Olin itse ihan hukassa omien kulmakarvojeni kanssa, eikä ollut oikein ketään kaveriakaan tai äitiä/siskoa jotka olisivat neuvoneet niiden piirtämisessä. Enkä YMMÄRRÄ mikä siinä on että aina jokainen teini tuntuu nyppivän kulmakarvansa sellaisiksi ohuiksi kalapuikoiksi, niin tein myös minä. Ai kamala millaista on katsoa kuvia noilta ajoilta, silloinhan kulmat tietty näyttivät omasta mielestä tosi hyviltä :)

  Nykyisin teen kulmakarvani viistopäisellä siveltimellä sekä Anastasia Beverly Hillsin Dip brow pomadella. Pienillä kynsisaksilla ja pinseteillä siistin karvat, tuolla värillä piirrän ja kulmakarvageelillä harjaan paikoilleen. Sit vielä viimeistelen ja siistin rajan kulmakarvan alapuolelta vaalealla peitevoiteella, jonka häivytän.
  Sit jos on meikittömämpi päivä (normaalisti tykkään käyttää silmämeikkiä, minkä takia kulmatkin ovat "erottuvammat"), samalla viistopäisellä siveltimellä teen kulmat mutta käyttäen Viva la Divan kulmakarvapaletin harmaanruskeaa sävyä. Kyseinen palettihan on oikeastaan kopio Make Up Storen tri brow-paletista.

  Pakko vielä sanoa, että onpa todella nätti malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas hauska lukea tälläinen pidempikin kommentti:D

   Jeps, teininä sitä ehkä matkii sen verran muita, että menee sitten jotenkin överiksi, kun ei tee juttuja itselleen sopivimmaksi..Silloin kun itse olin ylä-asteella 90-luvun lopussa, kaikilla oli aika kapeaksi nypityt kulmat. Silloin se taisi olla muodissakin. Itsekkin nypin sellaiset, mutta mulla on sen verran paksu ja voimakas kulmaluu ja luonnostaan paksut kulmat, että eihän sellainen kapea sopinut. Onneksi sitä kautta kesti vain vuoden. Jotkut ovat puhuneet, ettei kulmat ole enää kasvaneet samalla tavalla, kuin aiemmin, jos niitä on paljon nyppinyt. Pitää varmaankin paikkaansa.
   Vaikuttaa siltä että sun kulmat näyttää hyviltä nyyään:))
   Mäkin olen joskus ollut aikeissa ostaa tuon make up storen paletin, mutta siinä ei oo ollut ihan nappisävyt mulle. Viva la Divan palettia en oo nähnyt. Monesta paletista puuttuu mun mielestä se välisävy. Eli ei ihan tumma, mutta eiihan vaaleakaan. Tuota lumeneakin sekoittelen. Eli otan siveltimeen vähän molempia sävyjä samaan aikaan.

   Poista
 12. Hei hauska postaus! Hyvä, että joku jaksaa näyttää, mitä vääränlaiset kulmat voi tehdä koko kasvojen ilmeeseen :)

  xo Erika
  http://nude.costume.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)) Olihan tuossa pari tuntia piirtämistä ja pyyhkimistä, mutta onneks oli huumorintajuinen ja kärsivällinen malli:D
   Joo, on se jännä, miten kuitenkin aika pieni juttu muuttaa koko ilmeen. Ja joskus nuo linjat vaikuttaa sananmukaisesti ilmeeseen, reunasta laskevilla näyttää vähän surulliselta ja liian alhaalta ja läheltä toisiaan lähtevät kulmat saattavat näyttää vihaiselta jne..:D

   Poista
 13. Vau miten kattava postaus kulmista! Aivan huippu ja lopputulos se "oikeanlainen" oli tosi kaunis!

  VastaaPoista
 14. Mä en ole koskaan laittanut kulmiin mitään väriä, tuli ihan olo että pitäisköhän... Täytyy päästä sun meikkiopastukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa ainakin kokeilla, niin huomaa ainakin minkälainen vaikutus sillä olisi :)

   Poista
 15. hmmh mua vaan vähän ehkä ärsyttää kuinka ne ''oikeanlaiset'' kulmat on aina samanlaiset eri näköisillä naisilla. kaikille ei vaan sovi semmoset neliömäiset ja ''oikeaoppiset'' kulmakarvat. ja tarkotan siis tämmösiä: http://www.kamdora.com/wp-content/uploads/2014/03/eyebrow.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan totta, että kannattaa aina kuitenkin noudatella sitä omaa luonnollista muotoa, esimerkiksi Jessica Alballa on kauniit kulma, vaikka ovatkin aika suoralinjaiset:)

   Poista
 16. Sopivasti löytyy pussista juuri kyseinen kynä nro 2 ja sama kulmaväripaletti! Hyviä perustuotteita hyvällä hinta-laatu-suhteella =) Mukavan perinteiset ruskean sävyt juuri tuossa paletissa, monissa kun on kovin tumma se tummin, tai ihan ihmeellisiin väreihin meneviä "ruskeita" =)

  VastaaPoista
 17. Kynällä tehty näyttää nätimmältä kun ei ole niin tummat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa, molemmilla tavoilla saa tummemmat tai vaaleammat. Riippuu ihan sittä kuinka paljon väriä ja tummuuttaa haluaa:)
   Tässä tosiaan olen tehnyt kynällä aika vaaleat ja nehän on kivan luonnollisen näköiset!

   Poista
 18. Kiitos hyvästä postauksesta! Itse jätän usein kulmat käsittelemättä, koska niitä näkee paljon pieleen tehtyinä. Minäkin pidin kynäjäljestä eniten. Ehkäpä aloitan nyt kulmien meikkauksen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)