torstai 27. marraskuuta 2014

Kysymys lukijoille: Miten sujuu kihartaminen?


Edellisessä postauksessa näytin, miten tehdään rennot kiharat raudalla. No, olinkin melkein unohtanut sen faktan, että tuo suoristus/muotoiluraudalla kiharoiden tekeminen onkin monelle aika vaikeaa ja yrityksistä huolimatta, jokin menee vikaan, eikä kiharaa synny.


Haluaisinkin nyt tehdä postauksen, jossa keskityn niihin asioihin, jotka vaikuttavat hiusten kihartumiseen. Haluaisin löytää sen ongelmakohdan, joka jää esimerkiksi kihartamis-videoista huomaamatta.
Miksi?
Koska lähes kaikilta löytyy kotoa rauta, tai jos ei, niin nykyään hyvätkin kihartamiseen soveltuvat muotoiluraudat ovat edullisia.
Itselläni on myös kaksi erikokoista kiharrus-sauvaa; Jumbo ja sitten se kärkeä kohti kapeneva malli. Näillä molemmilla saa oikein kivat kiharat, mutta ainakin omasta mielestä hiusten kieputtaminen sauvan ympärille on sen verran enemmän aikaa vievää hommaa, että 99% kihartamisestani tapahtuu muotoiluraudalla.
Raudalla on helppo itse päättää, haluaako kiharaa, vai lainetyyppistä jälkeä. Myös hiusten pinta silottuu samalla, kun kihartaa.


Mutta, olen jo unohtanut ne asiat, jotka raudalla kihartaessa ovat niitä ongelmakohtia.
Osaisitteko auttaa niiden löytämisessä?

Jos suoristusraudalla kihartaminen ei suju, osaatko sanoa, minkä arvelisit olevan syynä? Tai miltä kihara näyttää kihartamisesi jälkeen?
Tai onko teissä sellaisia, joille kihartaminen oli joskus vaikeaa/ei onnistunut, mutta olet oppinut tekniikan myöhemmin? Miten opit oikean tekniikan, vai oliko syynä esimerkiksi vääränlainen suoristusrauta?

Entä onko joku muukin samaa mieltä mun kanssa, että raudalla saa nopeimmin ja helpoiten kiharat?

Olisi hieno homma, jos mahdollisimman moni kertoisi tähän oman kokemuksensa tästä asiasta. Siitä olisi apua tulevassa postauksessa.

31 kommenttia:

 1. Mun suurin ongelma on ainaki se että suoristusrauta ei meinaa kulkea eteenpäin vaan se menee sille töksähdellen ja sit menee hermo ja siirryn kihartimeen, koska sillä onnistuu aina ja se on niin helppoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on ainakin sellainen ongelma, johon yritän löytää syitä ja jotain keinoja myös sen ratkaisuun:)

   Poista
 2. Itsellä kihartaminen käy niin että käy suihkussa ja siinä se... eli luonnonkihara kuontalo on. Tosin en ihan osaa kiharaa puristella tai muotoilla sellaisksi pehmeän kivaksi. Mutta jos olen suoristusraudalla koittanut kiharaa tehdä niin tulos näyttää siltä kun joku olisi käräyttänyt hiukset suht hyvistä tuotteista huolimatta. Joten yleensä tyydyn alistumaan käkkärääni, ehkä aika ajoin jaksan vähän suoristella mutta hyvin harvoin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkihariin hiuksiin sopii kyllä kivasti joukkoon muutama kiharrettukin osio. Voi olla, että raudassa ei ole tarpeeksi lämpöä? Tällöin osa hiuksista jää siihen luonnolliseen muootoon ja osa taas taipuu kiharrettuun muotoon, ehkä tästä syystä lopputulos näyttää kärähtäneeltä:D ??

   Poista
 3. Rauta ei liu'u hiusta pitkin, vaan liikkuu töksähdellen, kuten mjai:lla. Tuotteita olen koittanut vaihdella, muttei auta :( Ja joissain tapauksissa, kun rauta sattuukin liukumaan, koko hiussuortuva jää täysin suoraksi! Miten se voi olla mahdollista, vaikka pitää rautaa käännettynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä ongelma taitaa olla yleinen.Yritän tosiaan tulevassa postauksessa löytää syitä tälle. Hmm. Tämäkin vaikuttaisi siltä, että lämpöä ei ole riittävästi tai käännöstä on liian vähän? Tai veto on tehty liian nopeasti. Myös hiuslaatu ja sen pituus vaikuttavat.

   Poista
 4. Mulla on kans ongelma, et se suoristusrauta töksähtelee, eikä kulje sujuvasti eteenpäin, jolloin kunnon kiharaa ei synny. Jos saan joskus suortuvan vedettyä kokonaan ilman pysähdystä, niin silloin kyllä kihartuu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli sullakaan ei ole tekniikassa vikaa, ainoastaan tuo töksähtely häiritsee. Toivottavasti löydän hyvät vinkit tähän asiaan:)

   Poista
 5. Suoristusraudalla kihartaessa hius ei helposti kiharru..en tiedä onko syynä liukas tukkani ja väärät pohja-aineet, koska olen yrittänyt aina ottaa mahdollisimman pieniä osioita. Yleensä jonkinlainen kihara tulee lopulta aikaiseksi, kun olen hinkannut samaa kohtaa monta kertaa. Mulla on ghd:n rauta, joten siinä pitäisi olla riittävästi potkua. Pohja-aineina olen käyttänyt suihkutettavia tuotteita ja sitten olen kokeillut myös jämäkämpää vaahtoa, mutta en ole tykännyt sen tahmamaisuudesta. Niin ja kampaajalla tukka kihartuu aina nätisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joitakin hiuslaatuja on vaikeampi kihartaa, kuin toisia. Rauta on kyllä hyvä. Onhan lämpö siellä 180-200asteen välillä? Joissakin pohjasuihkeissä on enemmän pitoa ja toiset suojaavat lähinnä lämmöltä.

   Poista
 6. Minäkään en ole ikinä onnistunut suoristamaan raudalla, mikä olisi ihan lottovoitto osata koska tämän megatukan kihartamisessa kihartimen avulla menee varmaan kaksi tuntia. Postausta odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raudalla saa juuri siksi niin nopeasti koko tukan tehtyä, kun osiot voi olla isompia:) Joo, toivotaan, että tulesta postauksesta on hyötyä!! :)

   Poista
 7. Siis mä en ole ikinä oppinut tekemään kiharoita suoristusraudoilla, vaikka kaapista ghd:kin löytyy. Sen vuoksi käytänkin useimmiten Remingtonin sauvakiharrinta, sillä onnistun aina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Remingtonin kihartimet on kyllä hyviä! Myös Remingtonin suoristus/muotoilurauta on oikein hyvä, etenkin hintaansa nähden! Kannattaa vielä kuitenkin opetella, sillä muotoiluraudalla saisi tehtyä hieman erinäköistä kiharaa, ihan vaihtelun vuoksi:)

   Poista
 8. Hei tästä tuli mieleen että voisitko tehdä postauksen saisiko tuollaista loivaa kiharaa aikaan ilman lämpökäsittelyä? Eli esim. jotain väkertämällä yön ajaksi hiuksiin? Oma ongelmani näissä on se että kiharat ovat ihan kamalaa pikkukikkaraa.

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olenkin nähnyt tuollaisia tekniikoita monessa paikassa, mutta mikään niistä ei ole vielä omaan mauuni lopputulokseltaan. Ehkä sellainen postaus on siksi jäänyt vielä tekemättä.:) Mutta HETI, jos hyvä tekniikka löytyy, niin teen siitä ehdottomasti postauksen!

   Poista
 9. Itse opin suoristusraudalla tekemään kiharoita ihan pelkällä harjoittelulla. Vieläkään en osaa tehdä samanlaista jälkeä molemmille puolille tosin, koska käsien ja raudan vääntely on vain hankalaa "väärälle" puolelle, mutta se on vain pieni ongelma :D
  Itsellä oli myös pitkään ongelmana tuo useiden mainitsema raudan töksähtely. Itsellä se ainakin johtui siitä, että puristin rautaa liian kovaa kiinni, kun tajusin että rautaa ei tarvitse hirveästi painaa, niin rupesi homma sujumaan.
  Alussa myös hiusten suoristumista kihartumisen sijaan tapahtui, mutta kyllä senkin sitten harjoittelemalla oppi, että kyllä sitä rautaa ja hiusta voi käännellä vaikka ja miten, ehkä eniten auttoi että tajusin, että hiusta voi myös kieputtaa raudan ympärille :)
  En tiedä onko tästä mitään apua muille selventämään ongelmia, mutta kyllä mä itse ainakin huomasin, että harjoittelemalla vain oppii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on kyllä totta, että harjoittelua tuo oikean asennon löytäminen vaatii. Ja itsellänikin tuo toinen puoli on selkeästi vaikeampi tehdä. Joo, hyvä pointti myös toi liiaallinen puristaminen. ;Mutta aika napakka ote saa kyllä olla:)

   Poista
 10. Mullakin on tuota muiden mainitsemaa töksähtelyongelmaa. Rauta ei aina kulje eteenpäin siten kuin pitäisi ja usein hiusosioiden latvoihin jää pitkä suora pätkä. Mun kesti muutenkin aika kauan oppia suoristusrautakiharoiden tekniikka. Se näyttää helpolta, mutta omissa käsissä rauta ei meinannut aluksi taipua oikein mihinkään suuntaan, haha! Nyt saan kiharaa aikaiseksi raudan tökkimisestä huolimatta jo aika rutiinilla, mutta lopputulosta saa silti aina vähän arpoa. Välillä tulee lainetta, välillä kiharaa, enkä oikein osaa sanoa, mitä eroa niiden tekemisessä on. Siksi olisikin kiva kuulla yksityiskohtaisia vinkkejä sitä, miten tehdään laineita ja miten taas vähän tiukempaa kiharaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, otan postaukseen myös tämän mukaan!! :) Elikkäs vinkit erikoiseen kiharaan:)

   Poista
 11. Sormet palaa ja takahiukset on ihan mahdoton kihartaa itse niin että kihara alkaisi sopivan ylhäältä! Lisäks oon hirmu nipo siitä miltä niitten kiharoiden pitäs näyttää enkä oo ikinä tyytyväinen :D Muutaman kerran jälkeen annoin suoristusrautani siskolle enkä oo sen koommin sitä käyttäny. Tapahtumasta muutama vuosi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, otan myös tuon takahiusten kihartamisen mukaan postaukseen:)

   Poista
 12. Mulla kyllä kihartuu MUTTA, hiuksia on paljon ja ne menee aina sotkuun. Oon yrittänyt ensin alahiukset ja sitten päältä, mut aina jotkut yksittäiset karvat menee pörhölleen ja väliin. Kiharoista ei siis tule kauniit ja selkeästi erottuvat vaan hirveä sotkukasa missä on väkkärää joka suuntaan. Oon yrittäny raudalla ja puikolla ja pötkylöillä. Hiusmassaa on vaan ihan helvetisti :( usein tunnin hikoilun jälkeen laitan hiukset vaan kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään edetä pystysuuntaisissa viipalemaisissa osioissa edestä taakse.:) Tietenkin homma kestää kauemmin, mitä enemmän on hiusta..

   Poista
 13. Siis mä vaan en osaa kihartaa suoristusraudalla, en tajua miten sitä käännetään että tulisi kiharaa eikä kulmaa :D Sauvakiharrinta osaan käyttää, mut mulla on vaan se puikko ja sillä tulee musta vähän liian pientä kiharaa. Tykkäisin just tuollaisista laineista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sulle sopisi laineet!:)
   Onhan sulla tarpeeksi kapea rauta, joka on suoristuksen lisäksi tarkoitettu myös kiharoiden tekemiseen?

   Poista
 14. Teen paljon kiharoita ja harjottelemalla on opittu :) itse puhdistan rautani säännöllisesti. Raudan reunaan kertyy hiustuotteitten jämiä, jotka aiheuttaa tökkimistä. Suoristaessa sitä ei niin huomas, kun rautaa ei tarvitse kääntää ja hiusta liuttaa nimenomaa"kulmaa" vasten. Erityisesti jos olen lainannut toisten rautoja, jotka on esim.käyttänyt muotovaahtoja hiuksissaan ja sitten suoristusrautaa on rauta ihan kamalassa kunnosss, eikä liiku mihinkään!! Itse kastelen talouspaperin vedellä ja pyyhin sillä pinnan puhtaaksi ja varovasti kynnellä raaputan loput töhnät poid ja avot :D rautaa pitää myös puristaa tarpeeksi napakasti ja vetää rauhallisesti hiusten läpi niin tulee hyvät kikkarat :) toiv.auttaa nää vinkit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,tuota mäkin pidän syynä tökkimiselle.myös jotkin pohja-aineet saattavat aiheuttaa ongelman. Ja ongelma tietysti pahee, jos raudan pintaa ja reunoille kertyy kitkaa aiheuttavia muotoilutuotteita

   Poista
 15. Täällä ongelmana on kiharoiden pysyvyys. Saan hiukset kyllä raudalla jotenkuten kihartumaan, mutta viimeistään tunnin päästä hiukset ovat melkein suoraa takkukasaa :( Ottaisin siis ilomielin vastaan vinkkejä muotoilutuotteista ja muista vinkeistä joilla kiharat saa pysymään :)

  Kiitos muuten kivasta blogista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)