maanantai 15. joulukuuta 2014

10 syytä, miksi hiukset eivät kiharru

 

Kokosin tähän nyt kaikki keksimäni syyt sille, etteivät kiharat onnistu suoristusraudalla.

1. LIKAINEN RAUTA
  -Jos raudan pintaan ja sivuihin on jäänyt muotoiluaineiden jäämiä, rauta saattaa TÖKSÄKDELLÄ kihartamisen aikana. Muita syitä tökkimiselle on liian kova puristus ja muotoiluaine, joka ei sovellu lämpötyokalun alle.  -Rauta siis kannattaa puhdistaa tarpeeksi usein.

2. OIKEA LEVEYS
  -Vielä muutama vuosi sitten käytettiin kihartamiseenkin hieman leveämpää rautaa, mutta nykyään kiharrukseen parhaiten soveltuvat levyt ovat alle 2,5cm. Ja levyjen reunat ovat pyöristetyt.

3.LÄMPÖTILA
  -Joissakin raudoissa on lämpötilan säätö, joka kannattaa asettaa 180-200 asteeseen. Alle 180 asteessa kiharrus ei onnistu kovin helposti.

4.VEDON NOPEUS.
 -Vedon tulee olla riittävän hidas, jotta kihara ehtii muodostua. Jos verratan vaikka kiharras sauvaan, siinäkin pidetään rautaa paikallaan muutama sekunti.  Muotoilu rautaa kuitenkin liikutetaan, mutta rauhallisesti. Varsinkin hiusten keskiosuus on vedettävä hitaasti, ettei osion paino vedä kiharaa suoraksi. Latvan kanssa voi olla nopeampi.5.HIUSTEN TILA
  -Parhaiten kihartuvat hiukset, jotka on kunnolla kuivattu. Ihan vastapestyt, puhtaat hiukset kihartuvat vähän heikommin, kuin hieman likaisemmat hiukset.

6.OTE RAUDASTA
  -Raudasta ei tarvitse puristaa ollenkaan, otteen pitää olla ainoastaan sen verran napakka, että hiukset pysyvät välissä samassa asennossa.

7.KÄÄNTÖKULMA
  -Käännä ainakin korvan etupuolella olevat osiot poispäin kasvoilta!

8.SOPIVAN KOVOINEN OSIO
  -Itse tykkään pystysuuntaisista, viipalemaisista osioista. Tärkeää on että, lämpö osuu kaikkiin välissä oleviin hiuksiin riittävän hyvin.

9.KÄÄNTÖ
  -Käännä rautaa ympäri vain 180 astetta, EI 360 astetta, se on tarpeetonta.

10.VIIMEISTELY
   -Odota hetki, ennen kuin kampaat tai availet kiharat. Anna niiden jäähtyä rauhassa. Voit lisätä hienojakoista, kevyttä muotoilu lakkaa jokaiseen osioon jo ennen avaamista ja vielä avaamisen jälkeen. Valitse lakka, joka ei ole tahmainen!


Mun oma rauta on Herstylerin Titanium-muotoilurauta, johon olen ollut oikein tyytyväinen. Hinnaltaan se sijoittuu Remingtonin uusimpien mallien ja Ghd:n:n väliin.

Tamperelaisille vinkiksi:

Reetalla edullisia rautoja kauppakadun Herelement-myymälässä. Herstyler vaihtaa nimeään Golden Curliksi, ja siksi nuo Herstyler-raudat pakkauksineen on nyt alennettuun hintaan. Raudalla on 10-vuoden takuu!

Myös tuo Remingtonin rauta on hinta-laatu suhteeltaan aika hyvä ja Ghd-rautaankin panostaminen kannattaa.

Lopuksi vielä video, jolla käyn vähän läpi, noita yllä olevia kiharajuttuja! Videoissa hankalaa on se, että ne pitää saada kerralla onnistumaan. Ennen videointia olin hieman suoristanut hiuksiani, öisten lettikiharoiden jäljiltä ja jotenkin tuntui, ettei tuo toinen puoli meinannut ottaa millään kiharaa vastaan.
Vaikka videolla onkin muutama epäonnistunut kohta, niin  mun mielestä kuitenkin video on paras näissä kihara-asiossa.14 kommenttia:

 1. Mulla on semmoiset hiukset, että edes kampaajat eivät saa raudalla (oli se sitten suoristusrauta tai puikko) ja viimeistelytuotteilla kiharia mitenkään pysymään enemmän kuin 10 minuuttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinkin painavat,pitkät ja paksut hiukset ei meinaa pysyä kiharalla. Lyhyemmässä/kerrostetussa mallissa kiharat pysyvät paremmin. Pohjalle kannattaa valita suihke, jossa on pitoa, eikä pelkkä lämpösuoja ja viimeistelyyn tosiaan hienojakoista lakkaa, jota voi suihkaista vaikka aina heti jokaisen valmiin osion päälle. Ja pitkä jäähdyttely aika vaikuttaa kyllä tosi oleellisesti kiharoiden pysyvyyteen. Itse en millään malta odottaa tarpeeksi kauan ennen kuin availen osioita:)

   Poista
 2. Oii oot hurjan nätti! <3 Mulla on ne puikot joilla teen kiharat en oo koskaan osannu käyttää tuota rautaa :/ Vois kyllä opetella :D Hei kerroppa mikä tää sun blogin fontti on? Määki haluan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon,Tania:) Joo, kannattaa opetella, raudalla saa kuitenkin vaihtelun vuoksi vähän erilaista kiharaa. Fontti on :Shorts Mill Goudy, 16px ja tumman ruskea väri.

   Poista
 3. Olipa tosi miellyttävä video! :) Kiitos tästä, tää tuli niin tarpeeseen mulle. Kattosin tosi mielelläni enemmänkin sulta videoita! Oot kyllä niin ihana! ♥ :D Ja whoa, kuin kaunis, jälleen kerran mainittuna ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:D Ajattelin ottaa videoinnin mukaan joihinkin tutorial-tyyppisiin postauksiin. Kaikki ei tietystikkään noita videoita jaksa katsella, joten yritän tehdä ne niin, että ovat vaan "extraa"
   Jotkut asiat on kyllä helpompi esittää videolla.Ja onhan se paljon nopeampaa, verrattuna kuvaamisen. Niin, mä ajattelin, että se ei haittaa, jos kaikki jutut ei mee ihan putkeen. Ei ne aina oikeestikkaan mene. Mullakaan välillä meinaa kiharrus onnistua yhtään ja välillä sujuu sitten paremmin:) -Kiitos:)

   Poista
 4. Muutaman lisäys jos sallit :) en ainakaan äkkiseltään bongannut näitä kohtia:
  Oikean pohjatuotteet valinta. Älä laita suoristavia lämpösuojia/muotoilutuotteita jos haluat kiharaa.. Hiusten leikkaus vaikuttaa pysyvyyteen myös. Todella paksuissa tasapitkissä ei vaan hius jaksa kantaa kiharaa. Jos tykkää paljon kihartaa-> kevyt kerrostus ja avot! Jaksaa kihara nousta :).

  VastaaPoista
 5. Hei olis mielenkiintoista lukea jos kirjoittelist rautojen, harjojen yms huoltamisesta/puhdistuksesta! Mitä aineita kannattaa käyttää ja kuinka usein se kannattaisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että ihan perus puhdistus aine kelpaa, jos välineet on ihan omassa käytässä. vaiikka mieto saippua-vesi seos. Raudan voi vaikka kostutetulla paperilla pyyhkäistä joka käytön jälkeen, niin eisitten kerry mitään isompia jäämiä:)

   Poista
 6. Hyvä postaus! Ite kyllä syyllistyn ehkä vähän likaisen raudan käyttöön, joka kerta ku laitan sillä kiireessä hiuksia huomaan että se on taas vähän törkyisempi kuin viime kerralla mutta sitten uskottelen itselleni että ensi kerralla sitten putsaan sen! Ja aina se tuppaa jäämään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Joo, mäkään en oo kyllä paras antamaan neuvoja tuossa asiassa :D No, nyt on sen verran uusi rauta, että kyllä luistaa! Mutta, eiköhän ne sitten tuu puhdistettua, kun alkaa näyttää krepatulta, enemmän kuin kiharalta..

   Poista
 7. Heippa! Toivottaavasti osaisit auttaa minua ongelmassa, vaikkei se tähän postaukseen liitykkään vaan värjäykseen. Eli haaveissa olisi hommata vaaleanruskeat hiukset, mutta lähtötilanne on hieman haastava ehkä. Juurikasvu on sellainen perus suomalainen ruskehtava, muuten tukka on ruskea ja latvat tummat, lähes mustat. Lisänä myös punainen vivahde, joka paistaa tietyssä valossa. Ja haaveissa olisi jotakuinkin tälläinen väri ->
  http://www.cliphair.co.uk/images/C/light-brown-hair-extensions-01.jpg
  Eli onko minulla mitään mahdollisuuksia saada tuollainen väri? :( Ja mahdollisimman nopeastikin, kärsimätön ihminen kun olen :D Suositteletko kampaajaa vai saako mitään aikaiseksi kotivärjäilyllä? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Voisit ostaa kaksi pakettia esimerkiksi värinpoistoa ja levittää toisen paketin sisällön tuohon tummimpaan latvaan.15min kuluttua laita toinen paketti tuohon värjättyyn väliosaan. Ja pidä vielä 15min. Värjäämättömiin hiuksiin ei kannata laittaa mitään. Varaa aika hyvälle kampaajalle, joka tekee ruskean värin tuon päälle. Loppu värjäys kannattaa tehdä kampaajalla, koska tähän päälle vaaditaan eri sävyä tyveen, kuin latvaan, jotta lopputulos on tasainen. Muista kertoa kampaajalle, miten olet käsitellyt hiuksiasi ja milloin värinpoisto on tehty. Pyydä, että kampaaja käyttää mahdollisimman mietoa hapetetta pituuksien värissä, kuten 1,5% tai max 3%.

   Koska värjäys näyttää värinpoistojen jälkeen varmasti epätasaiselta, kannattaa tuo kampaaja aika varata jo valmiiksi , ennen kuin rupeat värjäilemään. Jos taas päädyt tekemään koko homman kampaajalla, muista kertoa se jo aikaa varatessasi, jotta kampaaja osaa varata riittävästi aikaa. Olen kyllä kuullut osan kampaajista, sanovan, että tilanteessasi ei voi kuin raidoittaa latvan tai laittaa koko päähän värinpoiston, mutta mun mielestä on todella paljon parempi, jos latvan värinpoiston tekee tuolla tavoin vaiheittain! :)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)