sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Eka hiusväri lapselle

 

Mun tyttö täyttää huomenna 10-vuotta!

Synttärilahjaksi Mai sai pitkään toivomansa pinkit latvat. Aiemmin ollaan laitettu latvoihin pinkkiä hiusliitua ja pari kuukautta sitten koitettiin värjätä myös punajuurella, mutta se ei kuitenkaan tarttunut värjäämättömään hiukseen.
Tällä kertaa tein kevyen vaalennuksen, vain hiusten latvoihin. Vaalennusaine vaikutti vajaan 10 minuuttia latvoissa ja huuhtelin sen pois niin, ettei se osunut ihoon. Pesun jälkeen laitoin latvoihin tummanpinkkiä suoraväriä, jota oli sekoitettu hoitoaineen joukkoon ihan muutama tippa.

Tälläinen latvojen värjäys on turvallinen ensimmäiseen hiusten värjäykseen, koska väriä ei osu päänahkaan ja jos väriin kyllästyy, niin tuolta latvoista on helppo kasvattaa väri pois. 


Mai oli kyllä niin iloinen ja tyytyväinen, kun tällä kertaa väri pysyi hiuksissa vielä huuhtelun jälkeen. Ja mietiskeli, että "jotenkin mulla on nyt vähän vanhempi olo".

Itse taas toivon värjäyksen jälkeen, että mulla olis värjäyken jälkeen jotenkin vähän nuorempi olo...

18 kommenttia:

 1. Ootko kokeillu KC Color Maskia lasten hiuksiin? Niillehän tuli kanssa nyt myös jotain suoravärejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lapsille, mutta muuten Color maskit on tuttuja kyllä. Noissa Kc:n Color maskeissahan tuo sävy on jo valmiiksi hoitoaineen joukossa.. Tai en siis tiedä, millaisia ne uudet ovat.
   Mut joo, se kävis yhtälailla vaalennuksen päälle, jos on sopiva sävy:)

   Poista
 2. onpas kaunis tyttö sulla! ja kivan näköiset hiukset tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Vaikka Main hiukset on jo valmiiksi hienon väriset, niin tämä Main toivoma väri on kyllä munkin mieleen!

   Poista
 3. Mä värjäsin tuolla samalla värillä joskus pidennyksieni latvat pinkiksi ja lopputuloksena oli kyllä aivan ihana sävy! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuollaisesta voimakkaammasta sävystä on kiva sekoittaa itse sopiva voimakkuus. Sellainen ihan haalean vaalea pinkin hohde vois olla hieno koko päähänkin, jos on ihan kirkaanvaalea pohja..

   Poista
 4. Mäkin aikanaan tolla värjäsin itselleni pinkit latvat! :-) Itselle tosin laitoin suoraan vaan laimentamattomana ja omat hiukset kun on ihan 'luomut' niin en tehyt vaalennusta. Ekaksi oli aika tumman pinkki, mutta alkoi haalistua parin pesun jälkeen ja lopulta väri hävisi kokonaan, eikä onneksi tarvinnut leikata :-P Oon haaveillut just tosta sun puhumasta haalean vaalean punaisesta koko pään väristä, mutta.... Noh ehkä se ei oo ihan realistinen toive kuitenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoin kans maille, että tämä vaalea varmaan kuluu pesuissa, mutta sitä voidaan sitten lisäillä. Ja voi tosiaan olla, että leikkaustakaan ei tarvi, vaan voi antaa värin ihan kulua pois. Mutta jos niin kävis, ettei se haalistuiskaan,niin sitten oli helppo leikata latvat...lapsilla kun tuo hiustenkasvu on sen verta nopeeta muutenkin:)
   Niin, sellanen haalea pinkin sävy olis kyllä ihana, vaatii vaan ehkä vähän vaaleamman pohjavärin, kuin sun nykyinen:)

   Poista
 5. Tulipa ihanan näköiset hiukset :)

  VastaaPoista
 6. sori jos utelen, mutta minkä ikäinen sä oot? olisi myös kiva saada jonkin näköinen postaus, jossa kerrot enemmän itsestäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytin juuri 32. Joo, voisin tehdä. Välillä on ollut noita fakta-haasteita, mutta voisin kyllä kertoa ihan noita perusasioitakin hieman...:)

   Poista
 7. Eikä! Ihan älyttömän suloinen! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli:) Tollainen pinkki on kyllä kiva sävy näin alkuun ja muutenkin Mai saa kyllä pysytellä vaaleissa väreissä, ainakin seuraavat 8 vuotta!!:)

   Poista
 8. Onnea Maille :)
  Helmilläkin oli tota väriä edellis kesänä. Haluis nytkin mutta mietin et värjääköhän se noilla kosteilla ilmoilla ulkotakin? Ei olis kiva valkosissa takin osissa! Et vartoonko kesään :)
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   Voi olla, että väriä irtoaa märkänä, mutta jos tekee riittävän vaalean sävyn, niin en usko, että ainakaan paljoa lähtee. Me pestiin noi latvat vielä shampoolla tuon punaisen jälkeen, ettäi rtonaisen värin luulisi siinä lähteneen. Mutta kesään kyllä sopii pinkki:))

   Poista
 9. Onnea kauniille Maille! Kivat hiukset tuli :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)