keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Miksi käytän kaupan hiusvärejä

(Vaikka olenkin kampaaja).


 Tätä multa kysyttiin edellisen makeover-postauksen kommenteissa ja kun olin siihen vastaamassa, huomasin, että vastauksesta meinasi tulla aika pitkä. Pyyhkäisin vastauksen pois ja ajattelin tehdä tästä aiheesta ihan postauksen.

VÄHÄN TAUSTAA:


Olen tosiaan valmistunut kampaajaksi vuonna 2004. Ehdin valmistua juuri sopivasti ennen ensimmäisen lapseni syntymää. Äitiysloman jälkeen aloin tutustua työelämään muutamalla päivällä viikossa Arctic design studio kampaamossa tampereella. Tammikuussa 2007 aloitin työt NAPS-kampaamossa, jossa olin vuoteen 2010 saakka.(Tampereen napsista tuli myöhemmin Estradi, kun omistajat perustivat oman yrityksen).
Tuolta siirryin kauneushoitola Paklaamoon tekemään kampaajan töitä. Ja kesällä 2013 jäin äityislomalle, kun Kosmo syntyi.

Kampaajana tykkäsin kokeilla erilaisia värjäystekniikoita ja nautin myös värien sekoittelusta. Mulla oli monesti siellä pöydällä pidennystupsuja testivärjäyksessä. Oli hauskaa kehitellä ihan uusia sävyjä. Ei vältämättä mitään omituisuuksia, vaan löytääkseni täydellisiä beigejä tai täytelään ruskeita sävyjä.

MITEN HIUSBLOGI SAI ALKUNSA:

Raskausaikana lueskelin päivittäin Tinkerbella- blogia. Meillä oli nimittäin Helin kanssa lasketut ajat hyvin lähekkäin. Tinkerbellan myötä aloin seurailla enemmänkin blogeja.
Pari vuotta sitten liukuvärjäys oli isoin hiustrendi ja olin nähnyt muutaman, luultavasti kotona tehdyn liukuvärjäyksen ja omasta mielestä niissä oli vähän turhan selkeä liukumakohta. Tällöin aloin miettimään, että mulla olisi muutama hyvä värjäysvinkki jakaa kaikille niille, jotka hiuksiaan kotona värjäävät. Silloin syntyi ajatus ihan oman blogin kirjoittamisesta.


Ensimmäinen teksti oli juuri tuo liukuvärjäys, joka on muuten nyt luettu reilu 40 000 kertaa! Ja kysymyksiä vastauksineen on sen tekstin perään kertynyt reilu jo 100. Huomasin siis, että kotona värjääminen herättää aika paljon kysymyksiä.
Ja juuri siitä syystä koska olen kampaaja, mun on helpompi myös noissa kotivärjäykseen liittyvissä asiossa neuvoa.
Näitä värjäyspostauksia löytävät lukemaan usein ne, jotka etsivät tietoa vaikkapa hiusten raidoittamisesta tai hiusten vaalentamisesta.
Kampaus ja hiustenmuotoilu-postaukset taitavat sitten kiinnostaa niitä teistä, jotka lukevat blogia säännöllisesti. Yritän siis vähän vuorotella aiheita ja toteuttaa tosiaan noita hiusväripostauksiakin niin, että niistä olisi myös iloa ja inspiraatiota myös teille, ketkä värjäätte kampaajalla.

VINKKEJÄ VÄRIN VALINTAAN:

Välillä mietin, pitävätkö muut kampaajat mua nyt jotenkin takinkääntäjänä, kun annan täällä vinkkejä kotivärjäykseen, mutta uskon kyllä että kaikki kenellä on mahdollisuus käydä kampaajalla, tekevät sen ehdottomasti mieluummin, kuin ryhtyvät siihen kotona.  Ja sitä minäkin tottakai suosittelen! Joskus vaan rahat ei riitä. Mulla on ainakin tässä elämassä ollut aika monta vaihetta, jolloin on täytynyt tarkkaan miettiä, miten ja mihin rahat käyttää.

Täällä blogissahan on useampikin värjäystutorial, joissa olen käyttänyt jotain töissä oppimaani värjäystekniikkaa, mutta täällä nähtävissä värjäystöissä olen käyttänyt kaupanvärejä. Näin värjäykset on helpompi toteuttaa myös kotona. Olen antanut myös vinkkejä oikean sävyn valintaan kommenttiboksissa ja sähköpostitse. Takuuseen en näistä mene, mutta parhaani yritän! Mun mielestä isommissa tavarataloissa saisi olla aina joku "värikonsultti"  jolta vois kysyä neuvoa värin valintaan.
Sillä siitä huolimatta, että monet värjäävät hiuksensa kotona ja marketeista löytyy valtavat määrät värejä, on niiden käyttöön aika vähän vinkkejä ja opastusta.
Isoin haaste kuitenkin on juuri tuo oikean värin valinta, joka riippuu aina myös siitä pohjaväristä, eikä pelkästään siitä, mikä väri halutaan saavuttaa. Myös värjäys tekniikalla on iso merkitys lopputulokseen. Pelkästään vaalennusraitavärille on monen monta käyttötapaa ja se minkä niistä valitsee, vaikuttaa hyvin paljon lopputulokseen.


MITEN KAUPAN HIUSVÄRIT EROAVAT KAMPAAMOVÄREISTÄ:

Kampaamoissa voi hiusväriin valita hapete voimakkuuden tarpeen mukaan, kun taas kaupan väreissä kehite on valittu sen mukaan, että sillä onnistuu värjäämään myös vaativaakin pohjaa, eli esimerkiksi harmaita tai paksua, lasimaista värjäämätöntä tyvikasvua. Kampaamossakin nämä vaativat hieman voimakkaamman hapetteen.

Kotiväreistäkin löytyy erilaisia sarjoja, kuten L'oréalilta Excellence, joka on peittävä juuri tyveen ja harmaisiin. Sitten on Préférence, joista löytyy muotisävyt, ja esimerkiksi casting creme gloss-kevytväri, joka on hyvä silloin kun halutaan vain sävyttää hiuksia. Värisarjat löytyvät  L'oréalin sivuilta >hiusvärit: tuotemerkit.
Usein valinta tehdään kuitenkin jonkun muun asian, kuin hiusten tarpeiden perusteella. Kuva purkinkyljessä tai vaikkapa hinta saattaa ratkaista valinnan.
Allergisoivaa PPD-kemikaalia löytyy sekä kaupan, että kampaamon väreistä. Kaupanväreissä sitä on mahdollisesti enemmän. Vaalennusjauhe on kaupoissa ja kampaamoissa PPD vapaata, mutta vaalennusaine on hiuksille ja päänahalle muutoin haitallista,vaikka ei olekaan allergisoivaa.

Onhan mulla ikävä kampaamovärejä ja heti kun taas alan tekemään töitä, niin pääsen takaisin niiden pariin. Silloin täällä blogissakin ehkä nähdään muutama kampaamoväreilläkin tehty työ. Mutta myös kotivärjäysvinkkeihin tulee uusia ideoita työnteon kautta.

Täältä voit lukea myös aiemmin kirjoittamani postauksen: 10 syytä käydä kampaajalla

6 kommenttia:

 1. Cool blog xo


  fridaynightstyle.com

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Kyselin joskus pään muodoista tekemässäsi postauksessa kommentilla minkälainen kampaus/leikkaus mulle sopisi. Olisi muutenkin tosi mielenkiintoista lukea siitä pidempi juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Anteeksi, kun vastaus on kestänyt. Tämä oli mennyt multa huomaamatta ohi.Joo, se olikin suosittu postaus ja äsken lukaisin sen uusiks ja siihen olinkin vähän lupaillut jatkoa. Olin ihan unohtanutt, hyvä kun muistutit:) Kirjoitan tässä jossain kohtaa!

   Poista
 3. Moi! Oletko kokeillut Color wow rooth cover up tyviväripuuteria? Tästä aika vähän löytyy kokemuksia suomalaisilta nettisivuilta. Voisi olla kiva idea tuoda sekin esille. Varsinkin itsellä joka kuukausi täytyy värjätä tyvi, niin tilasin kyseisen tuotteen kokeeksi, jos sillä saisi värjäysten väliä pidemmäksi.
  Kiitos muuten todella hyvästä blogista. Olen saanut niin paljon vinkkejä täältä hiuksiin ja meikkaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Hyvä idea:) Teen jossain vaiheessa! Mulla ei oo ollut tyvikasvu ongelmaa vähään aikaan, niin olen sen ihan unohtanut: Mutta muistan kyllä tummatukkaisena, miten jatkuva, ja rasittava se onglema oli! Kiitti siis ideasta ja kiva, että täältä on löytynyt vinkkejä!!:)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)