perjantai 13. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän makeover

muuttumisleikki

Vihdoin pääsen esittelemään teille Tiian ja Riian uudet tyylit! Päätin nimittäin julkaista tämän postauksen näin viikonlopun alkajaisiksi, vaikka se ystävänpäivä onkin vasta huomenna. Tämän muuttumisleikin suunnittelu alkoi jo viimevuoden puolella, kun laitoin päästä varpaisiin-facebookiin julkaisun, jossa etsin kahta ystävystä stailaukseen. Olin tosi yllättynyt siitä, kuinka paljon viestejä tuli. Ja myös siitä, miten vaikeaa oli tehdä valinta, sillä kaikki hakemukset oli ihania ja varmasti kaikki kaverukset olisivat tälläisen muuttumisleikin itselleen ja ystävälleen ansainneet.

 Tiian ja Riian valinta tuntui kuitenkin heti oikealta, sillä molemmilla heistä on kolme lasta ja Tiian kaikki kolme ovat vieläpä alle 3-vuotiaita.
Riian lapset ovat iältään jo vähän vanhempia, nuorin on kolme ja vanhin yhdeksän. Mutta lisäksi Riialla on 8 hevosta ja työ päiväkodissa, joten kiirettä varmasti hänelläkin riittää, kotona, töissä ja tallilla.

30-vuotias Tiia ja muutaman vuoden vanhempi Riia ovat tutustuneet miestensä kautta yli kymmenen vuotta sitten. Nytkin he päättivät tehdä koko porukalla pienen roadtripin Kuopiosta Tampereelle muuttumisleikkiin. Lapset jäivät kuitenkin reissun ajaksi kotiin isovanhempien kanssa.  Kun näimme aamulla Tampereen keskustassa, oli jännitystä ilmassa, ihan molemmin puolin. Tätä päivää oli odotettu!
Näiden tyyppien kanssa oli kuitenkin todella helppo aloittaa hiushommat ja musta tuntui, kun olisin tuntenut heidät jo pitkään!

Lupasinkin tytöille kirjoittaa tähän, ettei tämä nyt sentään se ihan perus arkilookki ole. Kyllä sitä tulee normaalisti vähän meikattua, ihan arkenakin. Kuka nyt ei näyttäisi olevan muutoksen tarpeessa, ilman meikin hiventäkään.


Tiian hiukset ovat luonnontaipuisat ja niissä oli mun blogista löytyneiden ohjeiden mukaan tehty liukuvärjäys.
Ajattelin voimistaa tuota olemassa olevaa värjäystä niin, että pääli-ja alaosan hiuksista tulee hieman syvemmän ruskeat ja välikerroksen vaalennuksen päälle laitan oikein kirkasta oranssia.
 Kaikki käyttämäni värit löytyvät myös kaupanhyllystä.

Aloitin vaalentamalla vielä lisää keskiosan hiuksia.
Siihen käytin Féria wild omrés nro 1- vaalennusväriä.


Kun tämä väri oli vaikuttanut ja pesty pois, kuivasin hiukset ja laitoin kaikkialle hiusten tyveen L'oreal Récital Préférence 4.0 -kestovärin ja tuohon vaalennettuun välikerrokseen saman sarjan erittäin intensiivisen kuparin 7.46 , jonka kirkkaus riippuu pohjan vaaleudesta.


Hiuksista leikkasin muutaman sentin latvasta, jota myös kerrostin kevyesti. Hieman ylikasvaneen otsatukan muotoilin sivulle ja kevensin sen latvaa, jotta se asettuu kasvoja vasten, ilman paksua alareunaa.

 Meikit, joita käytin olivat pääosin L'oréalin, kuten Infallible 24h-meikkivoide ja perfect slim-rajaustussia.

Meikin ja kiharoiden  jälkeen oli uusi look valmis:
Väliosan kupari tulee tosi kauniisti esille myös kiharrettuna. Tarkemmat ohjeet tuon väliosan vaalennukseen täällä:Helppo liukuvärjäys kotona


Riian hiukset kokivat isomman muutoksen leikkauksen osalta, kun halusin leikata hänelle pitkän polkan, joka on yksi tämän hetken suosituimmista hiusmalleista.
Vaikka Riialla olikin kauniit, pitkät hiukset, hän oli tosi avoin muutokselle. Ja tämä mallihan korosti ihan uudella tavalla Riian kasvoja!


Koska Riialla oli omasta takaa hyvä pohjaväri, sen piristykseksi riitti balayage-raidat. Balayage värjäyksen paras ominaisuus on pehmeä lopputulos. Raidoista tulee vain paria astetta pohjaväriä vaaleammat. Kun taas esimerkiksi perinteisissä foliraidoissa raidat vaalenevat enemmmän ja kontrastista tulee suurempi.
Tällä kertaa käytin myös Riian raitoihin Féria wild ombrés nro 1 , vaikka myös L'orealin Glam lights-raitaväri käy näihin yhtälailla.

Tähän raidoitustekniikkaan löytyy tarkemmat ohjeet täältä: Balayage-raidat kotona.

 Molemmille tytöille tehtiin kiharaa. Oltiinhan tekemässä tätä muuttumisleikkiä ystäväni Reetan Her Element-liikkeessä kauppakadulla, jossa myydään mm.Her stylerin-muotoilurautoja. Liikkeestä voi muuten hakea itselleen upean HerStyler raudan -40% hintaan.
 Lainasin myös muutaman liikkeen myyntihyllystä, ne ovat yllä lopputulos kuvissa.

Riian hiukset ja meikki näyttivät valmiina tältä:


Lopputulokset siis onnistuivat ihan suunnitelmien mukaan, jopa paremmin! Tämän postauksen kuvat tulevat tytöille itselleenkin yllätyksenä ja Tiia tuossa jo tällä viikolla laittoi viestiä, että "onnistuiko kuvista mikään, toivottavasti postaus kuitenkin onnistuu..".
 Kuvat onnistuivat loistavasti, molempien. Tuolloin kuvaushetkellä ei ollut enää luonnonvaloa, joka tietenkin vaikutti vähän kuvien tekniseen laatuun, mutta tytöt olivat kyllä huippu kuvauksellisia!

muuttumisleikki
makeover
muuttumisleikkki
Lopuksi pääsin näkemään vielä poikaystävien ilmeet, kun he tulivat hakemaan Tiiaa ja Riiaa.
                                      SO SWEET!!!   Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijolle!


Ja näitä makeovereita on muuten tulossa lisää!

 Tosin ihan yhdelle ihmiselle kerrallaan, ainakin seuraavaan ystävänpäivään saakka. Haut tulevat jatkossakin näkymään Päästä varpaisiin-facebook sivuilla

Kiitos Tiia ja Riia! Olette upeita! 

Kiitokset myös L'oréalille yhteistyöstä. 

31 kommenttia:

 1. VAU! Todella kauniita naisia ja ihan tajuttoman upeita make-overeita!! Oot kyllä tosi taitava! Siitä tulikin mieleen, että voiko sinulle edelleen lähettää omia kuvia, joita arvioisit esim. sen suhteen millainen hiustyyli/meikkityyli sopisi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kyllä onnistuneet lookit molemmille! Joo, niitä tulee tasaiseen tahtiin ja se on ihan hyvä. Viimeksi, kun otin asian esille kasvojenmuoto-postauksen yhteydessä, mun sähköpostiin tuli parin päivän aikana niin paljon kyselyitä, että saatoin mennä vähän sekasinkin niihin vastatessa. Mutta parhaani yritän, että vastaus tulisi kaikkiin kysymyksiin!

   Poista
 2. upeat naiset ja upeat make overit! <3 mäkin haluun uuden lookin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Uusi tyyli kyllä piristää aina kivasti:) Sä vaikutatkin sellaiselta, että uskallat kokeilla uusia juttuja:D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos sulle ja Riialle!!! Eikös ookin sulla KAUNIS hymy:) Nyt vaan hymyä, aina kun näet kameran:)))

   Poista
 4. Aivan mielettömän ihana postaus, tämä postaus viritti mielen täydellisesti ystävänpäivään! <3 Ihanat mallit olleet sulla ja oot kyllä melkoisen taitava typy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Joo, nämä muuttumisleikit on kyllä ihan mun lempihommaa ja on kyllä kiva saada ilahduttaa näin mahtavia tyyppejä, kuin Tiia ja Riia!

   Poista
 5. Tätä postausta oon kovasti odottanut, ja ihan mielettömän upeat lookit olet molemmille loihtinut <3 wau! Oot kyllä todella taitava, osaava ja sulla on silmää :) oot just semmoinen kenen luo uskaltaa tullakin ettei olis pelkoa lopputuloksesta :) ihana postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin vähän tälläinen isompi projekti mullekkin, kun nyt oli kaksi tyttöä kerralla, jännä päivä!
   Kiva kuulla! Sitten, kun jatkan taas kampaajan töitä, olis kiva, jos kaikki asiakkaani ajattelisivat noin:)
   -Kiitos Tiina!

   Poista
 6. Vaauuuu!!! Aivan mielettömät makeoverit! En malta oottaa että pääsen sun laitettavaksi :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Siitä tulee kivaa, mäkin ootan jo kovasti!!!

   Poista
 7. Aivan upeaa jälkeä ja upeita naisia!! Tuo polkkatukka on erityisen upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, naiset olivat upeita!! Toi LOB-malli on tosiaan nyt aika in :)

   Poista
 8. Aivan upeita naisia! ♥ Heille on varmasti merkannut tuo päivä niin paljon, tietää itsekin äitinä kuin sitä hemmottelua joskus niin tarvii, ja he varmasti sitä ansainneetkin! Ihania nuo kuvat vielä miehekkeiden reaktioista! :D Oot kyllä niin taitava, ja mielettömän arvostettava teko sinulta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mustakin oli tosi hauskaa, kun saatiin vielä lopuksi nuo heidän miehetkin paikalle!
   Oon niin iloinen , että mulla on tälläisen tekemiseen mahdollisuus:) Nyt kun on aikaa ja L'oréal sponssaa, niin pääsen tekemään näitä mun lempijuttuja!

   Poista
 9. Miksi värjäät kaupan väreillä kun olet kampaaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli hyvä kysymys, jota ei ole taidettu vielä aiemmin kysyä, enkä asiasta ole tainnut sen kummmemmin mitään kertoakaan, joten ajattelin tehdä tästä aiheesta ihan postauksen.. Joten en nyt vastaa tähän vielä sen laajemmin:)

   Poista
 10. vauu ihana idea ilahduttaa lukijoita!!! todella onnistuneet lopputulokset ja näistä naisista todella näkee, että olivat ikionnellisia<3 ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olenkin pitkään halunnut tehdä tämäntyyppisiä muuttumisleikkijuttuja, joten olen knas ite innoissani:) Joo, vaikuttuvat kyllä oikein tyytyväisiltä!

   Poista
 11. Siis ihan uskomattoman hienot makeoverit, Lila sä oot niin taitava! Ja mitkä kaunottaret - vau! Munkin on pakko vielä joskus päästä sun käsittelyyn :D

  VastaaPoista
 12. Sä se sitten osaat! Wautsi vau :)

  VastaaPoista
 13. Hei, oisko sulla heittää vinkkiä miten saisin vaaleisiin hiuksiin balayage-efektin? Hiukset ovat tällä hetkellä 10 tai ehkä jopa 9 väriset ja oma väri on maantieharmaat. Näin vaaleisiin ei ilmeisesti onnistu balayageraidat vaalennustekniikalla, joten olisiko mahdollista tehdä ikäänkuin päinvastoin? Eli jättäisi tämänhetkisestä väristä niitä balayageraitoja ja muun pään värjäisin värillä joka lähellä omaa väriäni? Hirvean hankala selittää mitä tarkoitan, toivottavasti ymmärrät. :D En ole täysin tumpelo hiusten värjäämisessä, mutta ainoastaa mietin kuinkakohan onnistuisin tässä balayagehaaveessani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   9. tummuusluokassa voisi vielä vaaleampi raita näkyäkin ihan kivasti, mutt tosiaan 10, ei enää oikein.
   Mun mielestä vaaleisiin hiuksiin ei ikinä kannata laittaa tummempaa raitaa, silloin hiukset näyttävät latvoista tummemilta, kuin tyvestä ja väristä tulee "likaisen näköinen. Paras tekniikka olisi ehkä tämä:
   http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2013/08/omien-hiusten-varjaysta.html
   Mutta vaikka vähän vaaleammilla sävyillä.
   Surin ongelma onkin se sävy..Kaupan valikoimasta on aika vaikea löytää hyvää väriä vaalean päälle muutoinkin, menee helposti vihreäksi, jos yrittää tummentaa lähelle omaa sävyä.. Veikkaisin, että L'orealin Exellence 7.31 on hyvä, tosin en tiedä onko sitä myynnissä tällä hetkellä.

   Tässä on sitten käytetty 8 tuummusluokan väriä:
   http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2014/11/luonnollinen-vaalea-kaupan-hiusvareilla.html
   En tiedä onko tämä sitten vähän liian vaalea kokonaisuus..?

   Poista
  2. Hei olenkin käyttänyt tuota ensimmäisen linkin tekniikkaa aikaisemmin, miten satuinkaa unohtamaa! :) Balayage-efektiä haettaessa kannattaa varmaankin jättää kasvojen ympärille vaaleita hiuksia enemmän kuin takaosan hiuksiin?

   Mulla onkin ennestää tuota L´orealin väriä, siinä taitaa olla nykyään uudistettu ulkonäkö...? Mutta kuitenkin, tuo vastaa täydellisesti omaa väriäni. :) Kiitos sinulle!

   Poista
 14. Voi että sä olet taitava!!! Upeat muodonmuutokset!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)