maanantai 6. huhtikuuta 2015

Mustien/tummien hiusten vaalennus


 Tässä keväällä on aina osuva hetki tehdä postaus hiustenvaalennuksesta. Kampaamossa työskennellessä muistan, että näin keväisin toivottiin usein enemmän tai vähemmän vaaleampia sävyjä hiuksiin.
Monet toivovat myös väriä, joka olisi tummuudeltaan lähempänä sitä omaa hiustenväriä.
Totuus on kuitenkin, se, ettei tummaksi värjättyä hiusta saa vaaleammaksi toisella värillä, vaan tarvitaan vaalennusta.
Jos lähtötilanne on tummuudeltaan 5-6 tummuusluokkaa, kannattaa lukea myös tämä aikaisempi postaus:Oma väri takaisin, jossa kerron vaihe, vaiheelta omasta vaalennuksestani.


 Tästä mun nykysestä väristä olisikin jo aika helppo saada ihan vaaleat, vaikkapa raidoittamalla, jos niin haluaa. Itse olen kuitenkin tyytyväinen nyt, kun hiusten tyvessä on oma väri ja sitä piristää muutama vaaleampi balyage raita.

Jos taas lähtötilanne on tummempi kuin 5 tai MUSTA, tässä neuvoja sen vaalentamiseen.

Käytän tässä esimerkkinä ja kuvituksena Reetaa, jonka hiukset vaalensimme mustasta ruskeaksi.
Näitä kuvia ei ole otettu tätä postausta varten, mutta niistä kuitenkin näkee lähtötilanteen muutama kuukausi sitten ja värjäyksen jälkeisen nykytilanteen.

 Näissä kuvissa Reetalla on mustaksi värjätyt hiukset, lisäksi hiuksissa on mustia ja punaisia pidennyksiä. Reetan omat hiukset ylettyvät olkapäille.

Jos Reetan hiuksia olisi alettu vaalentamaan pelkästään raidoittamalla, olisi joukosta löytynyt pitkään myös mustaa pohjaväriä. Myöskin 5 tumma oma tyvikasvu olisi pitänyt värjätä aina ennen tai jälkeen raidoitusta aika tummalla, että se sopisi latvan väriin.
Ja jos raitaväri osuu vähänkään omaan tyvikasvuun, se tietenkin vaalenee sieltä paremmin, kuin mustasta latvasta, jolloin tuloksena on aika monivärinen tukka, eikä siis hyvällä tapaa.

 Löysin netistä tämän kuvan, joka toimii hyvin esimerkkinä sille, miten eritavalla tuo tyvi ja tumma latva vaalenee.
Ja voitte kuvitella miten vaaleaksi tuo tyviosuus muuttuisi perinteisten raidoitusten jälkeen. Latvasta sen sijaan löytyisi vielä pitkään tummempaa hiusta.

Tästä syystä suosittelin Reetalle koko hiusten vaalennusta/värinpoistoa. Ohjeeksi vinkkasin tämän postauksen:Eroon liian tummasta tyviväristä, jossa siis tehdään värinpoisto, tyveä lukuunottamatta ja tyveen laitetaan ruskea väri.

Reeta teki vaalennuksen kotona ja mun tarvitsi enää vain laittaa tyviväri (Préférence 5.0), jonka tummuus on nyt lähellä Reetan omaa hiusväriä.  Ja  latvaan laitoin kampaamosävyn (luxima 7-9.75) ,joka tasoitti hieman latvan sävyä.

Tältä näyttää lopputulos:

Jos ruskeista hiuksista haluaa vielä vaaleammat, hyvä tekniikka löytyy tästä postauksesta:
Hiusten raidoitus kotona, tällä tekniikalla hiukset vaalennetaan ensin välikerroksista ja latvoista, jonka jälkeen voi siirtyä päälimmäisten hiusten raidoitukseen. Se kannattaa tehdä pienemmissä osioissa. Vaikkapa ihan folio raidoin.

12 kommenttia:

 1. Tosi kivan väriset hiukset nyt :)

  VastaaPoista
 2. Joo, niin munkin mielestä! Eipä tuolle tarvi enää mitään, muuta kuin värjäillä tyveä ruskealla. Eikä tyvikasvukaan tule heti niin esille, kuin aiemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Joo, niin munkin mielestä! Eipä tuolle tarvi enää mitään, muuta kuin värjäillä tyveä ruskealla. Eikä tyvikasvukaan tule heti niin esille, kuin aiemmin. :)

  VastaaPoista
 4. Ähh tekisi mieli itsekin.. mutta en tiedä uskaltaako :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä tässä on se, ettei laita turhaan vaalennusta ihan tyvestä asti, jos on yhtään tyvikasvua, kuitenkin niin, että kaikkiin mustiin /tummiin tulee väriä. Vaalennus aineen levitys kannattaa aloittaa latvoista ja pitää sitä siellä n. 5-10min sitten yläosaan(sitä tyveä lukuunottamatta) ja taas 5-10min. Silloin väri lähtee tasaisemmin. Hitsi, nyt vasta tajusin, etten lisännyt tätä, Reetallekkin neuvomaani vaihetta tuohon tekstiin. Taidankin laittaa vielä näin jälkikäteen:) Sitten vielä vähintää se tyviväri päälle. -Kiva kuulla, Kiitos:)

   Poista
 5. Itselläkin vaalennusprojekti käynnissä. Hienosti Reetalta lähti väri kyllä! Oma oranssi/punainen ei meinaa millään kesyyntyä vaikka takana useammat raidoitukset, yksi värinpoisto ja yksi vaalennus. Vaatii kyllä hermoja. Hienot hiukset tuli Reetalle. Ja aivan valloittavan ihana blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä noiden punaisten pigmenttien kanssa on vieläkin vaikeampaa, kuin mustien hiusten vaalennus. Mustia hiuksia kun vaalentaa pari astetta, niin alta tulee lämpimän ruskea(ellei vaalenna liikaa). Punaisten alta tosiaa tulee vain oranssinpunaista... Punaisiin hiuksiin suosittelen vaalennusta, johon sitten ruskeaa väriä päälle. Sitten vasta raidoitusta. Muuten tuo ruskea tarttuu eritavalla raidoitettuihin kohtiin, kuin muuhun pohjaväriin. -Kiitos paljon:))

   Poista
 6. Minulla siis lähtötilanne musta/tumman ruskea. vaalennuksesta muuttuu oranssiks/punaseks. Voiko oma punapigmentti tehdä sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, okei.:) Onko sun omat hiukset minkä väriset? Voi myös johtua hiuslaadusta, esim.paksuudesta ja siitä, kuinka paljon hiuksia vaalentaa kerralla..jne.

   Poista
 7. Moikka ! Osaisitkohan auttaa mun hiusprobleemassa jotenkin. Mulla on menossa "oma (vaaleahko) väri takaisin"- projekti, jota on toteutettu kampaajalla raidoittamalla monta kertaa. Nyt viimeksi oltiin jo siinä pisteessä, että jäljellä olevaa keltaisuutta taitettiin kylmällä sävyllä pois. No nyt mun tukka on harmaa, vihertävä ja violetti...kampaajan mukaan liika taittosävy kuluu pian pesuissa pois ja jäljelle jää hyvä sävy. Onkohan näin? Voikohan tätä nyt kotona koittaa vielä pelastaa, ja jos voi niin millä tuotteilla ? Ja toki saan mennä takaisin kampaajalleni, jos tämä ei tästä asetu, mutta ajattelin kysyä toistakin mielipidettä. Kiitos jos jaksat vastata ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo,uskoisin, että kuluu kyllä:) Toisaalta on hyvä, että sitä taittoa on laitettu reilusti, niin siitä on pidemmälle iloa. Jos se juuri ja juuri taittaisi keltaiset pigmentit, olisi aika todennäköistä, että parin viikon pesujen jälkeen, hiukset näyttäisivät taas keltaisilta. Toisaalta, taittosävy olisi hyvä sekoitella niin, että mukana olisi aavistusmahonkia mukana, jolloin sävystä tulee beige. Se taittaa keltaisuuden, mutta myös tasapinoittaa sävyä siten, ettei se ole liian harmaa, saati vihertävä. Mahongin käytössä pitää kyllä tietää, miten sitä käyttää ja minkäverran sitä tulee mukaan seokseen!
   Mutta joka tapauksedssa, kyllä nuo sävyt tosiaan pesusuissa tasoittuvat ja jos haluat, voit nopettaa sitä, pitämällä shampoota vähän pidempää hiuksissa, kuin tavallisesti:)

   Poista
 8. Hei, ja kiitos loistavista vinkeistäsi! :) Olen myös mietiskellyt hiuksieni vaalentamista mustasta kullanvaaleaksi kotona. Kerran olen kampaajalla vaalennuttanut kylmäksi keskiruskeaksi ja huomasimme, että latvasta lähti todella hyvin väri pois, mutta keskelle hiuksien pituutta jäi tummempaa. Kampaaja kuitenkin sanoi, että väri lähti yllättävän hyvin pois vaikka olen vuosikausia värjäillyt mustalla. Olen kuitenkin vain värjännyt juurikasvua pois, jonka jälkeen olen levittänyt vähäisen jäljelle jääneen värin hiusten latvoihin. Oma hiusvärini on maantienruskean ja kullan/beigenvaalean välimaastosta ja luonnonkihara. Tuli mieleen, että pitäisikö tuossa värinpoiston levityksessä ja aikajaottelussa jotenkin ottaa huomioon tuo, että latvasta väri irtoaa paremmin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)