torstai 7. toukokuuta 2015

Hiusten kasvivärjäys kotona

Sante kasviväri
Tämänkertainen värjäys tutorial on toteutettu Sante-kasvivärellä. Hain värimallia Päästä varpaisiin facebook- sivujen kautta ja useimmalla hakijoista oli hyvin tummat hiukset. Koska kasvivärit eivät lainkaan vaalenna pohjaväriä, hakijoista parhaiten tähän tutoriaalin soveltui ystäväni Katri.

 Katrin pohjaväri oli kuparisen oranssi ja hän myös viihtyy lämpimissä sävyissä.
Tällä värjäyksellä halusin hiuksiin luonnollisuutta ja monivivahteikkuutta ja Katrinkin mielestä suunnitelma kuulosti hyvältä!


Muutama asia siitä, miten kasvivärit eroavat kemiallisista hiusväreistä:

-Niissä ei ole lainkaan avaavia ainesosia, kuten peroksidia tai ammoniakkia, eikä myöskään keinotekoisia väriaineita.
- Väripigmentit ovat peräisin luonnosta. (Yrteistä, hedelmistä, hennasta ja puunkuoresta)
-Väri tarttuu vain hiusten pintakerrokseen, eikä ole peittävä, vaan hiusten pohjaväri kuultaa läpi ja vaikuttaa näinollen myös lopputulokseen.
 -Sopii hyvin raskausajan värjäykseen/sävyttämiseen, jos haluaa vältellä kemiallisia hiusvärejä. -Hiusväri allergian aiheuttaa pääosin p-fenyyleenidiamiini, jota kasviväreissä ei ole.

Valitsin tähän värjäykseen sävyt: Cocoa brown ja cocnag blonde, jotka ovat molemmat Santen color cream-värejä.
Aikaisemmin Santen värit olivat jauhemuodossa, jotka sekoitetaan kuumaan veteen. Nyt sarjasta löytyy myös näitä voidemaisia värejä, joissa väriaine on  kokonaisuudessaan tuubissa ja se on koostumukseltaan paksua voidetta. Putkilon sisältö on 150ml, joten se on melko riittoisaa.

Katrilla oli sentin verran melko vaalea tyvikasvua. Nämä kasvivärit tarttuvat myös värjäämättömän hiuksen pintaan, mutta koska tyven pohjavärissä ei ollut lainkaa lämpöä, kuten pituuksien värissä, siitä tuli värjäyksen jälkeen tummempi, mutta sävyltään pituuksia viilempi.

Koska kasviväreissä ei ole hapetetta, niiden vaikutusaika on puolesta tunnista kahteen tuntiin. Väri laitetaan, kemiallisista väreistä poiketen, ihan puhtaisiin hiuksiin. Hiusten luonnolliset öljyt ja muotoilutuotteiden jäämät saattavat heikentää värin tarttumista.

Levitin ensin sudilla cocoa brownia tyvialueelle muutaman sentin matkalle.
Tein tyven ristipääjaon. eli ensin jakaus, otsalta niskaan. Sitten korvalta korvalle. Tämän jälkeen ohuina viipaleina kaikki neljä aluetta.  Väriä kului lähes kokonainen putkilo, koska levitin värin kuiviin hiuksiin. Vaikutusaika tyvessä n. tunti
Hiusten kasvivrjäys kotona
Seuraavaksi laitoin kerroksittain cocoa brownia ja cocnag blondea. Aloitin tummemmalla ja ja päälimmäisiin tuli vaalea. Kerroksia tuli vain neljä. Eli kaksi tummempaa ja kaksi vaaleampaa.
 Vaikutusaika vielä n. tunti
Sante kasvivärit

Tässä videonpätkä värinlevityksen loppuvaiheilta:

Pakkauksen mukana tulee myös kiinnitysaine, joka laitetaan 5-10 minuutiksi vaikuttamaan, huolellisen huuhtelun jälkeen.
Meidän molempien mielestä hiukset tutuivat vähän takkuisilta ja raskailta, kun niitä pesun jälkeen kuivasin, vaikka paketissa luvattiinkin hoitavuutta ja kiiltoa.
Toisaalta, luulisin tämän raskauden johtuvan siitä, että jokaisen yksittäisen hiuksen pinnassa on väriä, jolloin siitä tulee raskaampi. Tämä vaikutelma varmaankin häviää muutamissa pesuissa.

Olimme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen, josta tuli ihanan luonnollinen, mutta lämmin.
Näissä kasviväreissä sävy-valikoima onkin aika lämmin ja esimerkiksi kylmiä vaaleita ei valikoimasta löydy.  Kuitenkin esimerkiksi tämä cocoa brown oli hyvinkin maanläheinen ja viileä perusruskea. Vastaisi enkä parhaiten 6.0 . Tästä syystä sillä ei kannata ruveta värjäämään vaaleaa hiusta, ellei pohjavärissä ole voimakkaasti lämpöä. Muutoin lopputulos saattaa mennä vihreän puolelle.
Muutoinkin värivalinnoissa on hyvä pysytella lähellä nykyistä väriä.

kasvivärjys kotona
Sante sävyt
Sante kasviväri sävyt
Sante
Kokonaisuudessaan pelkkään värjäykseen meni aikaa yli kaksi tuntia, eli reilusti kauemmin, kuin muilla kaupanväreillä värjätessä. Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja 100% luonnollinen. Santen hiusvärejä voi ostaa myös netistä:Biodellys

*Yhteistyöpostaus/ Sante

12 kommenttia:

 1. Tää oli mielenkiintoinen! Ite en tykkää värjää millään tuommoisilla kaupan tai kampaamonkaan perusaineilla, vaan oon aina hennaillut tukkaa, mut noi Santen värit on aina vähän kiinnostanut. Kiva nähdä tämmöinen postaus, jossa ne on ollut käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla:) Näitä oli kyllä tosi mielenkiintoistakokeilla , koska mulla taas ei ole aiempaa kokemusta kasviväreistä. Itselle tuli näistä sellainen fiilis, että näillä saa yllättävän luonnollisia ja pehmeitä sävyjä. Odotin ehkä jotain räikeämpää :D Omaan makuun kyllä maanläheiset sävyt sopii oikein hyvin:) Kannattaa kyllä testata joskus omiinkin hiuksiin, jos sopiva sävy löytyy. Tämä voidemainen väri oli kyllä tosi kätsy koostumukseltaan!

   Poista
  2. Voiko yli jääneen värin (voidemainen putkilossa) säästää seuraavaan kertaan?

   Poista
 2. Vau miten upea väri!! :) Ja jee opin taas lisää kasviväreistä, kiitos paljon tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lopputulos näyttää musta yhtä hyvältä, kuin muillakin väreillä tehtynä. Varsinkin kun tyvikasvua ei ollut paljoa.Hyvä:) ,mä kans opin uusia juttuja tätä postausta tehdessäni!

   Poista
 3. Heippa.
  No kylläpäs tuli upean väriset hiukset.
  Muutenkin upea Katri =) Todella kauniit hiukset.
  T:Noora

  VastaaPoista
 4. U P E A väri! Ja muutenkin kadehdittavat hiukset :) Nuo valmiit voidemaiset kasvivärit on varmasti helpommin lähestyttäviä vasta-alkajan näkökulmasta verrattuna jauheisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väristä tuli kyllä oikein onnistunut:) Joo, varmasti juuri näin. Tosi selkeää, kun väri on kokonaisuudessaan tuubissa, eikä mitään tarvitse sekoitella.

   Poista
 5. Oih, miten hyvä ja upea lopputulos!

  Mä olen pari kertaa kokeillut jauhemaisia ekovärejä enkä tykännyt eikä värjäys onnistunut ja lisäksi sain niistä kai jotain allergiaakin, kun päänahkaa kutitti monta päviää värjäämisen jälkeen. En taida enää uskaltaa kokeilla ekovärejä ollenkaan :( Ekoihmisenä harmittaa, mutta tässäkin asiassa kuljen kultaista keskitietä eli käyn tavallisella (ei siis eko) kampaajalla n. 3 kk välein jä käytän shampoita ja hoitoaineita luonnokosmetiikan puolelta.

  Sen verran "luomulinjaa" mainostan, että eräs ystäväni jätti hoitoaineen käytön, pesee ekoaineilla, käyttää ekovärejä eli juuri niitä jauhemössöjä :) ja hänellä on hiukset paremmassa kunnossa kuin ikinä aiemmin!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Lueskelin postauksesi ja ajattelin itsekin kokeilla tuota cocoa brownin sävyä lämpimän ruskeisiin hiuksiini. Hiukseni ovat luonnonkiharat ja pitkät. Tarvitsenkohan useamman tuubin? Mietin myös että haluaisin tukkaani ruskean lisäksi jotain muutakin vivahdetta, joten tekisi mieleni kokeilla creme sävyistä honey mahoganya ehkäpä samalla tyylillä kuin käytit konjakkivaaleaa. Hieman pelottaa vain kun en ole koskaan värjännyt kasviväreillä, että miten tukka reagoi :D Rohkaistuin vain kun näin miten upean lopputuloksen te olitte saaneet!

  VastaaPoista
 7. Tarttuuko jo harmaantuneeseen hiukseen?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)