maanantai 20. heinäkuuta 2015

Testissä 5 kylmän vaaleaa hiusväriä:


Varmaankin ainoa keino vertailla eri merkkien hiusvärejä, on tehdä värjäys saman ihmisen hiuksiin.
 Hain jokin aika sitten tavalliseen tapaani, Päästä varpaisiin- facebookiin kautta jotakuta blondia avustamaan värjäyksessä ja tässä siis syy siihen, miksi pohjan tuli olla melko yhdenvärinen alta ja päältä. Myös pituutta ja paksuutta tarvittiin riittävästi.

Testattaviksi väreiksi valitsin kylmän vaaleita kestovärejä, jotka värifirmat sitten mulle toiveestani lähettivät. Muutoin kyseessä EI OLE yhteistyö-postaus.Tälläiset 10.tuummusluokan vaaleat hiusvärit soveltuvat parhaiten silloin, kun hiukset ovat jo ennestään melko vaaleat. Joko vaalennetut tai luonnostaan vaaleat.
Jos esimerkiksi tyvikasvu on tummahkoa, tarvitaan myös tehokkaammin vaalentava väri, eli vaalennusväri (11-12tummuusluokasta). jos taas vaalennettavaa on vain hiukan, mutta hiuksiin halutaan vaikkapa viileää sävyä, sitä saa parhaiten tälläisestä 10. asteisesta väristä, jolloin väri pysyy kuitenkin  kirkkaana.
9-8 tummuusluokan tuhksävyjä kannattaa käyttää silloin, jos hiuksissa  on paljon lämpöä, joka halutaan taittaa luonnollisemman viileään suuntaan.

Ja muistutuksena vielä, että väri ei juurikaan vaalenna väriä!  Eli jos tälläisen laittaa ruskeaksi värjättyyn hiukseen, siitä saattaa tulla ainoastaan hieman lämpöisempi, ei muuta.


Levitin värit Riikan hiuksiin kerroksittain, jolloin pienistä sävyeroista ei ollut mitään haittaa, ehkä jopa päinvastoin.

Käytetyt värit alhaalta ylöspäin:
1. Garnier Olia 10.1
2.Schwarzkopf  blonde 10.2
3.L'oréal Préférence 10.21
4.Vidal sassoon salonist 10/1
5.KCprofessional, Take away color 10.01

Levitin värit ensin jokaisen kerroksen tyviosaan, jonka jälkeen tein uuden kierroksen värjäten latvaosuuden.

Tässä vielä jokainen väri esiteltynä:

Garnier Olia 10.1

-Hyvän tuoksuinen väri. Vaalensi ehkäpä vähiten, sävy selkeästi viileä, tuhkainen.  taittoi myös tyvikasvun tuhkansävyiseksi!
***********************************************************************************

2. Schwarzkopf blonde

-Väri oli tehokkaimmin vaalentava. Tuntui myös eniten päänahassa.
Hyvä puhtaanvaalea lopputulos.
***********************************************************************************

3. L'oréal Préference 10.21

-Vähiten kylmä sävyltään. Ei pelkoa liian harmaasta tai vihreästä sävystä. 
Koostumus aika löysää ja geelimäistä. Mukana hoito-öljy. Väri tuntui kuulemma mukavan viileältä päänahassa.


***********************************************************************************

4. Vidal sassoon Salonist 10/1

- Uusi väri, jossa tyveen tulee eri seos, kuin latvaan. Toisin sanoen tyven levityksen jälkeen värimassaan lisätään seerumi, jolla värjätään latva.  Mukana myös värjäyskuppi, suti ja hyvät värjäys hanskat.

***********************************************************************************

5. KC professional, take away color

-Meidän molempien mielestä paras!
Hieno viileän vaalea lopputulos.  Vaalensi ja taittoi sopivan tehokkaasti. Houkutteleva pakkaus.


Yllättävän isoja eroja löytyi, joten olin ihan hauska toteuttaa tälläinen vertailu, jollaiseen en ole aiemmin törmännyt missään.
Kaikki käytetyt värit ovat tosiaan kuluttajille tehtyjä ja niitä löytyy ihan marketeista, lukuunottamatta suosikkiamme take away coloria, jota löytyy kuitenkin esimerkiksi kampaamokaupoista, isoimmista Prismoista ja on tuo Ice, ice baby-blondy myös mahdollista tilata ainakin täältä.


Kiitos Riikalle mallinhommista! 

20 kommenttia:

 1. Ei ollut VS:n väristä oikein mitään arviota tässä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, musta sen parhaat puolet oli juuri noissa mukana olevissa välineissä. :) Värjäystulos oli tuollainen aika neutraali, kuten kuvastakin näkyy. Kevyesti taittoa. Vaalennusteholtaan näidän kaikkien välimaastosta.

   Poista
 2. Tää oli kyllä hauska postaus! Parhaiten nää tuotetestit onnistuukin samaan päähän, ni lähtökohdat on ainakin yhtenevät. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Kiva kuulla, että tää kelpas, vaikkei oliskaan ihan blondi:) Juu, näin juuri:)

  VastaaPoista
 4. Moikka!
  Todella hieno idea vertailla värejä!
  On kyllä melkoiset erot. Tosi hyvä tietää nämä.
  Itsekin näitä kylmiä vaaleita värejä päähäni laitan ;)
  Mä olen nyt käyttänyt halppis merkkiä elean 12.0 tulee kivan tuhkainen, tyvi jää kyllä keltaiseksi (niin kuin kaikissa väreissä, mun oma väri on sen verran tummempi).
  Riikkan hiukset on kyllä nyt upean väriset! Ihana malli ;)
  T:Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aattelin, että tämä säästää vaivaa teiltä blondeilta:) Sulla on tosiaan sen verta tummempi oma hius, että enempi tulee kellertävyyttä. Mutta kantsii joskus kokeilla toi take away color! Sekään kuitenkaan mikään hirveen hintanen oo..:) Tuli kyllä tosi hyvä väri Riikalle!!

   Poista
 5. Tosi kaunis lopputulos! Ja ihailtavaa miten hiukset pysyy noin hyväkuntoisen näköisinä ja pitkinä vaalentamisesta huolimatta. Tää postaus sai taas miettimään pitäisikö itse vaalentaa tän hetkistä luonnollista hiusväriä parilla asteella, toisaalta pelkään että suht pitkät hiukset kärsisivät siitä liikaa.. Hiusvärin valinta on vaikeaa :D Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Riikan hiukset on kyllä ihmeen hyvässä kunnossa. Toisaalta, oma väri on sen verran vaalea, ettei sitä ole kovin tehokkailla (kuluttavilla) aineilla vaalentaa. Nämäkään värit eivät tosiaan vaalenna, kuin asteen-pari. Tehokkaampaan vaalennukseen löytyy vielä tehokkaamminkin vaalentavia värejä, mutta silloin jää helposti myös kellertävyyttä enemmän. Toisaalta, tuollaiset kirkkaanvaaleat hiukset on kyllä kauniit ja raikkaat! Kiitos, kiva kuulla:)

   Poista
 6. Moikka! Semmosta asiaa kysyisin, ettäkun mulla on itellä oma väri ihan puhtaan vaalea. Tällä hetkellä sitä omaa väriä on kasvanut noin 10cm ja muualta om sitten vaalennettu vaaleaksi. Se vaalennettu vaalee on tietty vähän semmonen kellertävä ja mulla kotona on toi vs sassoon salonist väri sävyssä 10/1 :D Tuoku on toi kaks vaiheinen väri, että pystyykö sitä laittamaan pelkästään latva-osioon? Tuleeko seerumi sit alusta alkaen? Kun ei tosiaan oo tarvetta omaa väriä muutella :)

  VastaaPoista
 7. Moi. En tiiä huomaatko näiden vanhempien postausten kommentteja, mutta kirjotan nyt kuitenkin. Oon seurannut sun blogia jo jonkun aikaa, mutta silti tämä kirjoitus mennyt ihan ohi. Todella hyvä postaus! Oon ite käyttänyt tota L'oréal Préference 10.21 ja ihmetellyt miks siitä tulee niin kellertävät, mutta hyvä huomata etten ole ainoa! Pakko kokeilla tuota KC professional, take away coloria. Miten siis on, väri vaalentaa, mutta ei mitenkään pahasti? Entä luuletko jos värjää ensin koko tukan tuolla värillä ja jatkossa vain juurikasvun onko mahdollista saada tasaista lopputulosta? Oma värini aika lähellä tämän hiusmallin omaa väriä. Onko tuon KC professionalin väriseokset helposti puolitettavissa? Kiitos etukäteen vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, enpä oo huomannut näitä kahta täälä (tuohon edelliseen en viitti ees vastata, ku näytti tulleen elokuussa:D Joo, tämä vaikuttaisi vaalentavan tehokkaammin, kuin tuo Lorealin. Tässä myös enempi taittoa. Joo, voi tehdä just niin, että välissä vain tyveä värjää. Kaikki on puolitettavissa, jos niitä ei vaan yhdistä kuin vaan sen määrän, mitä käyttää:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, jään innolla odottamaan uusia postauksia! :) Erityisesti kiinnostaa kaikki kampausvinkit tämmöiseen pidempään polkkaan :) Niin arki- kuin juhlakampauksetkin.

   Poista
  3. :) Joo, pidetään mielessä! Sellainen postaus olisi varmasti monenkin mieleen. Kiitos postaustoiveesta:)

   Poista
 8. Moi! Muistatko laitoitko tuon four reasonin sävytteen kuiviin hiuksiin? Paketissa sanotaan, että pyyhekuiviin, mutta mietin tarttuisiko väri paremmin kuivii ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, en ole huomannut tätä kysymystä aiemmin. Laitoin kaikki kuiviin. Ainakin tuntui hyvin toimivan. Pyyhekuiviin saa väriin ehkä riittoisuutta paremmin ja ehkä hieman miedompi lopputulos.

   Poista
 9. Mistä tampereen prismasta löysit take away colorin ice ice blondin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy usein niistä isoimmista marketeista, joissa on kampaamo/kampaamokauppa.

   Poista
 10. Kiitti hei!☺ Vieläkin toimiva postaus..googlettamalla löysin ku tietoa etsin. Hyvin havainnollistava ja onnistunut! Tän perusteella lähden suosiolla 8 pohjan tuhkaa laittamaan. Ihana malli!
  T.Tuuli

  VastaaPoista
 11. Kiitti tästä testistä! Laitoin sit ton KC:n päähän, sävystä tuli kyllä todella viileä/tuhkainen (oikeastaan harmaa näin heti värjäyksen jälkeen), mutta n. 7.5-8 tummuista juurikasvuani ei onnistunut mulla kunnolla peittämään. MUTTA pakkauksen ohjeita orjallisesti seuraten laitoin värin pyyhekuivaan tukkaan kuivan sijasta, mikä saattoi tosiaan vaikuttaa lopputulokseen... ens kerralla kuivaan tukkaan.

  VastaaPoista
 12. Kokeilin tuota iceice blondya omiin hiuksiin enkä huomannut mitään eroa.. pyyhekuiviin laitoin, jos sillä jotain merkitystä. Sen verran edellisestä värjäyksestä että vanhaa väriä ei ollut pohjalla lainkaan. Oma väri vaihteleva, ohimoista esim ihan puhtaan vaalea, päältä jotenkin harmahko /tummunut (mutta ei silleen ikääntyväharmaa, ikää +30). Täytynee kokeilla jotain stydimpää. Pelottaa vain keltainen lopputulos...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)