tiistai 8. syyskuuta 2015

Long Bob Hairstyle Gallery

Supersuosittu polkkatukka on trendikäs monessa eri mitassa, ja näyttää siltä, että suosio jatkuu myös vuonna 2016. Pitkä polkka (longbob, lob) voidaan leikata moneen eri pituuteen, mutta suurinpirteen hartiamittaan.
Omasta mielestäni hiukset kannattaa leikkauttaa niin, että ne juuri ja juuri hipovat kuivina hartioita. Tällöin niitä voi pari-kolme kuukautta hyvinkin kasvatella ja malli näyttää hyvältä vielä muutaman kuukauden kasvun jälkeenkin.

Tähän postaukseen kokosin 7 seuraamani bloggaajan polkkahiustyylit. Mukana myös kuva, josta näette hiukset ennen muutosta lyhyempään suuntaan.

Kysyin jokaiselta bloggaajalta;

-Koska leikkautit mallin?
-Oletko katunut?
-Mikä on parasta polkassa?
-Muotoilu vinkkisi/tuotelemppari?

1.Riikka/Riikka K.
-Suurin muutos tapahtui tarkalleen 30.12.2014, jolloin pitkät hiukset pätkäistiin polkaksi. Toivoin Long Bobia, mutta kampaaja vetäisi hieman liian lyhyeksi. Ajattelin, että kun ne muutaman sentin kasvaa, niin perfect. Muuten tätä on viimeksi leikattu heinäkuun puolessa välissä.

-En ole katunut. Suoraan kampaajan jälkeen vähän harmitti, kun en saanut täysin toivomaani mallia, mutta en traumatisoitunut :-D . Elämä jatkuu ja hiukset kasvaa. Varsinkin nyt pituus alkaa olemaan just eikä melkein. Tahdon silti painottaa, että en ole katunut, vaikka olenkin kasvattanut lisää pituutta.

-Parasta polkassa on hyhdikkyys sekä trendikkyys. Pitkät hiukset näyttävät helposti tylsiltä, kun taas pitkässä polkassa pituus on skarppi ja malli ajateltu! Ryhdikkyys ei ole koskaan huono asia! Tähän hiusmittaan sopivat rennot laineet erittäin hyvin.

-Lämpösuoja (Sebastian Trilliant) ja rennot laineet! Instagramin käyttäjällä arielle, on täydellinen pitkä polkka. Usein haen sen tyylistä kampausta, kun lähden kihartamaan. Myös keskijakaus toimii siihen kampaukseen :-) Itse en osaa kikkailla muotoilutuotteilla, mutta kuivashampoo on hyvä! Sitten kun haluan enemmän kiiltoa, käytän Balmainin Silk Perfumea. Se tekee kiiltävät ihanat hiukset, ilman että hiuksista tulee tahmaiset tai littanat.


2.  Jenni/New life
-Oon lyhentänyt hiuksia pikkuhiljaa, koska en uskaltanut tehdä kovin isoa muutosta kerralla. Toukokuussa lyhensin kerralla vähän enemmän  ja siitä se sitten lähti.

-En ole katunut ollenkaan. Päinvastoin, haluaisin vieläkin lyhyemmät hiukset.

-Helppous, huolettomuus ja malli sopii paremmin takkuuntuvalle hiuslaadulleni, kuin pitkä malli.

-Ehdottomasti kuivashampoo ja suolasuihke. pikkuhiljaa olen alkanut käyttämään myös muotovaahtoa ja fööniä (aiemmin en käyttänyt fööniä edes kuukausittain). Ostoslistalta löytyy myös tupeerauskampa, jolla voisi saada vähän nostetta tyveen.


Reetta/Fashion statement
-Leikkautin mallin elokuun puolivälissä, enkä ole katunut.

-Parasta polkassa on sen helppous! ei tarvitse kuin harjata, ei takkuunnu, heti ns laitetun oloinen koska se on itsessään jo kampaus, ei jää laukun hihnojen alle, kuivuu nopeaa, peseminen on helppoa, muotoilu yksinkertaista ja vähemmän on enemmän. tulee aikuismaisempi look, varsinkin omalle baby facelle, ja keskijakaus ja sivujakauksen vaihteluilla saa paljon ilmettä heti aikaan.

-Muotoilu vinkkisi/tuotelemppari? nopeat kiharat suoristusraudalla, joita en koskaan osannut pitkiim hiuksiin, mutta näihin tosi helpot! kuivashamppoo ja hiuspuuteri on hyvät rakenteen tuomiseksi!


3. Rilla/Rillan koti
-Leikkautin mallin viime tavena.

-Olen katunut :P .Malli on sinänsä kiva, mutta pitkää tukkaa on ikävä!!! Lyhyimmästä versiosta tämä on nyt kasvanut jonkin verran ja alkaa olla taas osastoa lob, bobin sijaan ja viihdyn huomattavasti paremmin.

-Parasta polkassa on muunneltavuus, keveys ja pöyhkeys. Ei tule samaa liiskaletti vaikutelmaa, mitä pidemmän hiuksen kanssa helposti.

-Ehdoton lemppari on evin Murphun smooth again.  Mulla on tapanalevittää tuota pieni määrä pyyhekuiviin hiuksiin ja pölläyttää loput hiustenkuivaajalla.


4. Anni/Piece of inspiration

-Leikkautin mallin noin viikko sitten.

-En ole katunut! Tykkään tästä niin paljon :)

-Polkka on helppo pestä ja hoitaa sekä näyttää kivalta myös ilman erikoisempia kampauksia. Superkiva rentojen laineiden kanssa!

-Hiuspuuteri, jonka avulla saa kivasti kohotusta tyveen ja kuohkeamman lookin. Edellä mainitut, rennot, muotoiluraudalla
taivutellut laineet on superkivat ja käy niin arkeen kuin juhlaankin :)


5. Annika/Annika O.
- Leikkautin "pitkän polkan" viime keväänä, enkä oo katunut hetkeäkään! Välillä tulee kaipuu pitkiä kutreja tukkaa kohtaan, mutta ne fiilikset on olleet aina ohimeneviä. Lyhyt tukka on vaan niin helppo ja sitä on supernopeaa laittaa!

- Tuotelemppari lyhyen tukan kanssa on ehdottomasti suolasuihke, joka antaa vähän rakennetta ja tekee hiuksista helpommin käsiteltävät.


6.Elisa/ Miten niin liikaa?
-Alkukesänä osana hiusmalliproggista. Sitä ennen latvoista oli jo lähtenyt pitkä pätkä huonompaa hiusta, mutta vasta malleilun myötä A-linjainen, pitkä, kerrostettu polkka varmistui malliksi.

- En ole varsinaisesti katunut. Aluksi kuitenkin vähän pelotti, vaikka mulla on ollut leukamittainenkin polkka. Aika pian kuitenkin tajusin polkan kätevän pituuden ja sen, että muotoiltavuus helpottui huomattavasti.

-Parasta polkassa on se että voin oikeasti muotoilla hiukseni aamuisein, eikä siihen mene varttia pidempään. Aiemmalla, paksulla ja pitkällä kuontalolla, esimerkiksi suoristamiseen täytyi käyttää aikaa paljon enemmän. Nykyään hiuksia ei tarvitse pikasuoristusta varten jakaa osioihin, vaan riittää kun rauta suurin piirtein koskettaa tukkaa. Samoin kihartaminen on ihan yltiöhelppoa <3

-Paul Mitchellin Hott Of The Press on ihan paras suoristuksen alle ja supersiloisen polkan saa paksustakin tukasta Redkenin all soft-öljyllä. Kiharaan Evon Liquid Rollers Curl Balm (pyyhekuiviin hiuksiin) ja KMS Free shape 2-in-1 suihke(raudan alle) ovat olleet parhaaksi toteamani tuotteet. Ja hei, suolasuihke on ehdottomasti polkkatukan paras ystävä kiire aamuina.


7.Paula/ Aeska
-Leikkasin lyhyemmäksi 2014 marraskuussa ja siitä eteenpäin tullut lyhennettyä enemmän ja enemmän :) katunut en ole kyllä päivääkään!!

-Polkka on niin helppo pitää! Mulla on perus suomalainen suora ja liukas tukka. Sekin vaikuttaa, kun en värjää hiuksia lainkaan, niin terveessä hiuksessa tämä liukkaus tuntuu näkyvän ja tuntuvan entisestään :D joten tässä lyhyemmässä mallissa kotinutturakiharatkin näyttää joltain! :) tuo myös kasvoja kivasti esiin. Pitkissä hiuksissa naama tuntui lopulta vain roikkuvan :D

-Muotoiluvinkkini; nutturakiharat kunniaan! Tuotetta en osaa sen erikoisemmin eritellä, mutta silikoonittomat shamppoo/hoitoaine plus öljy latvoihin on itselleni tärkeitä :) 

8. Milla/ Lack of colour- Leikkasin pitkän polkan ekaa kertaa viime kevättalvena, eli malli on pysynyt samana n. puolivuotta.

- En ole katunut polkkatukan leikkaamista hetkeäkään! Mietin päätöstä pitkään etukäteen joten kun aika leikkuulle tuli, olin valmis ja tiesin mitä haluan.

- Pitkässä polkassa on niin paljon plussapuolia! Lyhyempää tukkaa on niin paljon helpompi käsitellä, huoltaa, laittaa.. Lista jatkuu vaan! Ainoa miinus on että mitään sen erikoisempia kampauksia ei tukalla voi totetuttaa.

- Mun vinkki on erilaiset suolasuihkeet, niillä saa polkkaan kivasti tekstuuria ja eloa! Lyhyemmässä tukassa suolasuihke ei takuta tukkaa, niinkun joskus pidemmälle letille voi saman tuotteen kanssa käydä.


P.S.Polkkalinjalla jatketaan vielä seuraavakin postaus! Kävin nimittäin Millalla eilen kylässä ja kuvasin erilaista tyyliä muotoilla ja viimeistellä polkkahiukset! Samassa postauksessa mun omat tuotetesuosikit ja ohjeet niiden käyttöön.
Ja Iso kiitos teille kaikille kuvaansa lainanneille bloggaajille:) Teidän vinkit oli huippuja!

27 kommenttia:

 1. Upeita mimmejä kaikki! Ja näiden kuvien jälkeen tekisi itsekin mieli napsaista hiukset lyhyemmiksi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Kieltämättä ajatus käväisi mullakin mielessä:D

   Poista
 2. Uuu, miten ihanat hiukset jokaisella. Tuli kyllä vähän himo napsaista omastakin vielä vähän lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän sä ehdit vielä napsaseen, kun siltä tuntuu. Takaisinpäin onkin vähän vaikeampi homma:D

   Poista
 3. Jeee vähän tästä tuli makee!! :D Nyt ootan innolla sitä seuraavaa postausta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä tuli, kiitos vaan sullekkin vielä:) Ainakin kuvat näytti hyviltä, jopa ne vasemmalla kädellä otetut:D

   Poista
 4. Ihan superhyvä idea tää kyllä! :-) Kiva, että sain olla mukana!

  VastaaPoista
 5. Upea postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 6. vau on kyl tosi hyvä postaus ! hahh nauran noita omia hymiöitä joita tuli kirjotettua Turkin lämmössä enemmän ja vähemmän lähettämääni sähköpostiin..:D ja vitsit minkä kuvan löysit, tais olla blogin ensimmäisiä kuvia..pikkupaula:D kiitos kun sain olla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmaan olis mullakin jokaisen pisteen paikalla hymy, jos etelästä käsin kirjottelisin. Ja muutenkin, varmaan makukysymys, mutta mun blogissa saa olla kyllä hymynaamoja miten paljon vaan :)))) Otin tuon, missä sulla oli tuollainen superpitkä, on sitten kunnon kontrasti :D Kiitos sulle!

   Poista
  2. Ihan varmaan olis mullakin jokaisen pisteen paikalla hymy, jos etelästä käsin kirjottelisin. Ja muutenkin, varmaan makukysymys, mutta mun blogissa saa olla kyllä hymynaamoja miten paljon vaan :)))) Otin tuon, missä sulla oli tuollainen superpitkä, on sitten kunnon kontrasti :D Kiitos sulle!

   Poista
  3. hahah:D ihana! Minun hiukset on kyllä joskus ollu niin pitkät, et sille on oikein sokaistunu! ny jälkeenpäin ku kattoo kuvia pitkälä tukala niin..jösses !

   Poista
 7. Ihana postaus! Kiitos, että valkkasit mut mukaan :) Lob = <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Kiva kuulla, että tykkäät:)

   Poista
 8. Itse leikkasin kaksi vuotta sitten polkan, mutta en tuntenut sitä omaksi. Mutta nyt rupesi tekemään mieli leikata uudestaan polkka tukka :D no ehkä vuoden päästä, koska ensi kesänä on omat häät jossa haluan olla pitkä hiuksinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin siinä käy:D Voit vaan kuvitella, miten vaikeaa on kampaajan työssä pysytellä pitkätukkaisena, kun näkee koko ajan kaikkia vaihtoehtoja. Varmaan, just siks mulla onkin omat hiukset suht pitkät, kun en oo pariin vuoteen ollu töissä :D .Niin, kyllähän kampausvaihtoehdot kasvaa, kun pituutta on hiukan enemmän. No, saatpahan kunnon harkinta ajan ja tuntuukin varmaan sitten ihan uudelta, jos päädyt sitten häiden jälkeen leikkauttamaan lyhyemmän mallin:)

   Poista
 9. Mun on varmaan pakko vihdoin kokeilla tota suolasuihketta, kun kaikki tuntuu hypettävän sitä :D Oon niin surkea laittamaan omaa tukkaani, mutta tää antoi taas vähän lisäpotkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, se toimii kyllä hyvin juuri polkkahiuksissa. Ja sitä lyhemmissä myös! Kiva juttu, että tästä sait inspistä hiustenlaittoon. Seuraavastakin postauksesta voi olla iloa, siihen tulossa vielä lisää tuotepuolesta jne..:)

   Poista
 10. Ihanat long bobit! Näyttävät mun mielestä kaikilla paremmilta kuin pitkät :) Jaajaa, pitäisköhän itsekin..? Vaik johan mä pätkäisin, mut jos ottais vielä lisää :D Hieno postaus!

  VastaaPoista
 11. Niin näyttää mustakin :) Antaa mennä vaan, jos siltä tuntuu..eipä ainakaan kovin moni oo katunut, ainakaan ylläolevista:)

  VastaaPoista
 12. Minulle kävi niin,että kasvatin hiuksiani n.4 vuotta ja ne olivat jo pitkät. Sitten kyllästyin ja leikkautin tuollaisen pitkän polkan....siinä kävin niin,että nälkä kasvoi ja kohta mulla oli lyhyt polkka :D Ja ei se siihen jäänyt vaan nyt on ollut kesästä asti aivan lyhyt hiusmalli and I love it! Hiukan haasteellinen tämä on,kun mulla on paksu tukka ja niskasta pyörteinen,mutta sopii näin yli viiskymppiselle parhaiten ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä pitkät hiukset kannattaa muutenkin vähän asteittain leikata lyhyiksi! Ehtii vähän tottuun ajatukseen, luultavasti silloin onkin tyytyväinen lopputulokseen, kuten säkin:) Oon ksns samaa mieltä, että useimmiten lyhyemmät mallit sopii yli viiskymppisille, pitkää paremmin. Ps. Näytät kyllä nuorelta viiskymppiseksi!

   Poista
 13. Kiitps :) 54v. oon...Mistä näet ,minkä näköinen olen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, huups... Luulin katsovani tuosta sun profiilista blogiisi, mutta linkki olikon seuraamaasi blogiin :D . Eli en nyt sitten kuitenkaan tiedä, miltä näytät. Haha, varmaan vähän ihmettelit :D

   Poista
  2. Heh :D No hiukan joo. Kohteliaisuus tuntui silti hyvältä sen hetken :D

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)