torstai 22. lokakuuta 2015

Mikä hiusväri sopii sinulle: Talvi


Aloitin tosiaan pari viikkoa sitten värianalyysi koulutuksen Beauty colorsilla ja nyt ajattelin kertoa millaiset hiusvärit sopivat millekin värivuodenajalle.

Tässä ensimmäisessä postauksessa esittelen TALVEN sävymaailmaa.

Miltä näyttää talvi-ihminen?

-Talvella on yleensä tummat hiukset, vaikka ne ovat saattaneet lapsena olla vaaleat. Sävyt vaihtelevat vaalean ruskeasta hiilentummaan. Joskus harvoin punertavuutta on aavistus.

-Ihon pohjaväri on sinipunainen, mutta sitä saattaa olla vaikeampi havaita, kuin kesältä. Useimmat talvet ovat harmaa-beigeihoisia ja tummuus vaihtelee. Myös oliivi-ihoiset ovat joko talvia tai syksyjä. Myös maidon valkea, punertava tai läpikuultava iho on talvi-tyypillä ominainen.

-Silmät ovat usein syvän väriset; Punaisenruskeat, mustanruskeat, pähkinänruskea (harmaan vihertävä). Myös harmaansininen, harmaanvihreä ja tummansininen esiintyvät myös usein talven silmissä.

Tein Polyvoressa esomerkki kollaasin, jossa käytin talvelle parhaita värisävyjä.   Sävykartan vasemmalla puolella näet neutraalit värisävyt ja oikealla tehostevärit.   Asusta voi tehdä hyvin maanläheisen käyttämällä neutraaleita sävyjä, ja sitä voi piristää asusteilla ja yksityiskohdilla, jotka löytyvät talven sävyistä.   Tai sitten voit käyttää rohkemmin värejä. Jos kaapista löytyisi ainoastaan näitä värisävyjä, olisi kaikki helposti yhdisteltävissä.

Millaiset värit sopivat talvelle?

-Talvi näyttää parhaalta kirkkaissa ja kylmissä väreissä ja voimakkaissa kontrasteissa. Vaatteiden ja kuvioden graafisuuden vuoksi muös hiuksissa voi olla selkeä malli. Leikkaus voi olla skappi ja sileä.

-Värit ovat parhaimmillaan tummia, kylmiä ja selkeitä. Joukossa voi olla vähän raitaa, mutta niitä kannattaa ottaa vain muutamia. Raitoja parempi vaihtoehto on tummasta tyvestä latvaa kohti kevyesti vaaleneva ruskea.

-Lämpimän sävyiset ruskeat eivat sovi talvelle, vaan oika ruskean sävy on  kuin kylmät.


Kuvat: Pinterest.
Vinkkejä Värin valintaan:

-Ruskeisiin lämpimänsävyisiiin hiuksiin saa kylmyyttä ja syvyyttä laittamalla tyveen esimerkiksi KC Four reasons, Take away color 4.1 Espresson tai 5.1. Caffe macchiato.   Ennen poispesua voi latvaakin kevyesti sävyttää ottamalla pienen määrän vettä (pää hetkeksi suihkuun alle:D ) ja hieroa n. minuutin ajan hiuksia, jotta tyven väri levittyy tasaisesti myös latvaan.  Älä käytä tätä vaaleiden hiusten kanssa, koska siitä voi tulla liian harmaa tai tumma, myös epätasaisesti latvaan levittynyt väri voi näkyä.

- Jäisiä, viileitä ja kirkkaita pastellisävyjä voi kokeilla, jos hiukset ovat luonnostaan vaaleat.  Tummien hiusten vaalentaminen tarpeeksi vaaleiksi voi olla hankaa ja pastellisävyyn tulee liikaa lämmintä sävyä mukaan. Tällöin esimerkiksi vaaleanpunaisesta ei tule liilaan taittava, vaan persikkainen.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En usko, että oot talvi. Pitäisi testata joskus, niin voisi sanoa varmaksi. En viitsi ruveta veikkaileen. Ettei mene väärin:)

   Poista
  2. No testataaskin kun nähhään :) ...tuutko muuten lauantaina joogaileen?

   Poista
 2. Höh, mun kommentti aikaisempaan värianalyysipostaukseen ei ilmeisesti oo koskaan päässy perille. No mut anyways, oon kyllä niin vahvasti talvi kuin olla voi. Mulla onkin ollu tän tuhkablonden lisäks niin musta, violetti, kirkkaanpunanen kuin tummanruskea tukka, ja kaikissa olen viihtynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :) Mä en osaa kuvitella, oon niin tottunut suhun vaaleilla. Sunkin kannattaisi joskus käydä ihan analyysissä, musta nimittäin tuntuu, että saatat olla joku muukin kuin talvi... En En nyt sen enempää veikkaile sullekaan. Ei olisi kiva, jos menee väärin. Täytyisi nähdä kankaiden vaikutus ihon väriin. Silloin myös itse näkee vaikutuksen ja ottaa nuo oman vuodenajan värit omakseen.

   Poista
  2. Kerroin siinä hävinneessä viestissä just tosta et oon käyny analyysissä ja oon siis erittäin selkeesti talvi. Tunnistin itteni jo luonteenpiirteiden kuvauksesta mitä talvelle esitettiin, heh :) Ollaan työn puolesta käyty päivän mittasessa koulutuksessa, ja näitä pyöritelty asiakkaiden kanssa aika paljon, vaikkei nyt mitään täydellisiä analyyseja tietty tehdäkään. Mut musta silmien ja ihon väri kertoo jo aika paljon :)

   Poista
  3. Joo, ja mä tulinkin tähän juuri lisäämään, että en siis sano, ettet olisi talvi, mutta musta esimerkiksi kesä olis ollut yksi vaihtoehto sulle..Mutta tosiaan kankaillailla sen vasta näkeekin. Kiva, että oot päässyt analyysissä käymään:) Kuulostaakin, että oot oman jutun löytänyt!!

   Poista
 3. Osaisitkohan tutoroida tuon ihanan lettikampauksen ekasta kuvakollaasista? Aivan huikean ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on mustakin tosi kaunis:)) Voisin ainakin yrittää :D

   Poista
 4. Meneekö nää luokittelut aina niin mustavalkoisesti? :D Mulle sopii parhaiten juurikin nää talvivärit mutta ihon sävyni on todella lämmin ja kellertävä, mikä ei ilmeisesti ole kovinkaan talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä kaikille pitäisi yksi ryhmä löytyä. Talvilla tosiaan on myös noita oliivi-ihoja jne. Mitkä varsinkin ruskettuessaan hämää. Eli voit olla talvi, vaikka iho vaikuttaisikin lämpimältä(ei tosin kovin kellertävältä) Mutta voi myös olla, että joistakin väreistä vaan pitää niin paljon, että niitä pitää itse parhaina väreinä...:D Yleensä kellertävän ihon kanssa ei esimerkiksi monet siniset ja harmaat näytä niin hyvältä. Kuten omalla kohdallani olen huomannut. Nämä talven värit on kyllä sellaiset, joita paljon tykätään käyttää. Itelläkin on paljon mustaa ja harmaata, vaikka ne ei juuri mun piirteitä parhaalla tavalla korosta...:)

   Poista
 5. Kiitos :) T:Talvi ihminen

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mä oon nyt ihan sekaisin mikä mä voisin olla! Mulla on todella vaalea iho, joka on keltapohjainen ja kesällä mulle tulee pisamia eikä naama juurikaan saa väriä(Päivettyy enemmänkin). Ranteessa näyttäisi olevan sekä vihertäviä että sinertäviä verisuonia. Silmien väri on tumman ruskea ja hiukset keskiruskeat eikä mun mielestä kovin lämpimän väriset, mutta jos värjään vaaleita raitoja menee ne helposti keltaisen värisiksi. Mulle sopii parhaiten hopean väriset korut ja vaatteista valkoiset, beiget yms ei sovi mulle/ saa mut näyttämään oudolta. Viileä Burgundyn väri mielestäni sopii mulle kun mallasin sen väristä hametta kasvoja vasten :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)