maanantai 28. joulukuuta 2015

Ei voi olla todellistaInstagramissa jo jouluna päivittelin sen verran, että jouduttiin siirtämään aaton viettoa joulupäivälle. Kosmo nimittäin alkoi aaton aattona oksentamaan.  Oli kyllä aika miettiminen, että mikä olisi paras ratkaisu joulun suhteen. Tilanne kuitenkin se että jouluruuat oli mummulassa ja meillä täällä kotona ei mitään!
Päädyttiin sitten odottamaan pari päivää tuleeko meille mitään oireita ja mihin suuntaan Kosmon vointi menee.  Kun aattonakaan meille muille ei mitään vatsatautiin viittaavaa tullut ja Kosmokin parani  jo aaton aaton iltana,  uskallettiin lähteä joulupäiväksi mummulaan.
Mutta niinhän siinä sitten kävi, että tapaninpäivän aamuyöstä Jaakko ja Mai sai vatsataudin.
Mulle ja Maille tehtiin peti kylppärin puolelle ja jaakko yrjös siinä seinän takana vessassa.  Joululailut vaan taustalla soi radiosta.
Aika mieleenpainuva joulu sinänsä. Onneksi ei kuitenkaan tarttunut veljen perheelle tai äidille ja isälle. Ja ihme kyllä, mäkin vältin vatsataudin tällä kertaa.
Onni oli myös se ettei sähköt mennyt joulupäivän myrskyssä. Vettäkään ei olisi tuolla maalla tullut ilman sähköä, ja sit oltaisiin oltu todellisessa lirissä..

Olishan se pitänyt arvata, että vatsatauti on aika helposti tarttuvaa, mutta piti tavallaan valita se riski tai siirtää joulu ensi vuoteen.
Nyt meillä oli sentään yksi päivä, kun kaikki oli terveitä, saatiin jouluruokaa ja päästiin joulusaunaan.  Mä en muuten yhtään tykännyt pienenä kun piti käydä saunassa ulkona, mutta nyt aikuisena pihasauna on kyllä tosi ihana, varsinkin jouluisin.


Tänä jouluna kyllä tuli miettineeksi sitä, ettei joulu itsessään suojaa miltään.  Ja joillakin asiat on vielä pahemmin, jotkut sairaudet on ja pysyy ja onnettomuuksiakin tapahtuu, joulunakin. 

Ja itseasissa joku vanhempi pariskunta kuoli aattona tulipalossa, ei kaukanakaan meidän mummulasta. Äiti luuli valoa ja pauketta raketeiksi, kunnes kuuli uutisista, mitä oli käynyt.

Huh, huh. Aikamoinen joulu.
  Mutta he, nyt päästään odottamaan sitä kesää:DD

4 kommenttia:

 1. Huhhuh! Meidän porukka selvis siis kuitenkin aika vähällä; auton hajoamisella ja vajaan tunnin hinausauton odottelulla aattoiltana. Siinäkin oli kyllä ihan tarpeeks extremee :)

  VastaaPoista
 2. Nää kun yhdistäs, niin olis totaalihajoaminen varmaan aika lähellä;D. Mut joo, joskus käy paska säkä, ei voi mitään. Onneks kuitenkin molemmat päästiin loppujen lopuks viettään joulua:))

  VastaaPoista
 3. Voi ettæ! Ei näköjään oltu sit ainoita, kellä oli pahaa tuuria näin joulun tienoilla.. Kesää odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei..luin noi vikat postaukset nyt äsken. Teillä tosiaan vielä ikävämpi juttu! Varmaan odotit tosi paljon suomen lomaa! Hyvää uutta vuotta Julia ja teidän perhe <3

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)