maanantai 11. tammikuuta 2016

Ecaille hiukset kotiväreillä


No niin, vuoden eka hiustenvärjäys tutorial.  Ecaille värjäys on 2016 vuoden isoin hiustrendi.  Miten se poikkeaa liukuvärjäyksestä tai balayage- raidoista?  Ainakin siten , että lopputulos on luonnollisempi ja sävyt ovat limittäin,  ja saa kokonaisuuden näyttävämään yhtenäiseltä, mutta vivahteikkaalta.

Balayage raidoillahan voidaan tehdä hiuksiin muutamaa astetta vaaleampia raitoja. Tällä kampaamossakin eniten käyttämälläni tekniikalla voidaan värjätä hiuksia vaaleasta tummempaan.  Värit voi valita itse ja tässä voi käyttää varmastikin satoja eri väri yhdistelmiä, jopa kaupan värivalikoimasta.  

Ystäväni Roosan hiuksiin valitsin L'oréalin ihanan uutuus-sävyn 532 (vitosen tummuinen kulta helmiäinen)  chocolate fondant, herkullisesti sanottuna. 
Sekä saman Casting Créme gloss -sarjan 8034( 8 tummuusluokan kevyt kulta kupari) Honey nougat-sävyt.


Tummempaa sävyä laitetaan tyveen ja sen lisäksi joka toiseen kerrokseen ja joka toiseen vaaleampaa sävyä.  Jotta väriä on riittävästi, suosittelen jopa paksuun polkkamittaan 2 tummaa väri pakettia ja 1 vaaleampaa sävyä.  Ja tarvitset ehdottomasti myös kaverin, joka auttaa värin levityksessä!

Lähtötilanne:  Tyvikasvua n. 1,5 cm  , tummuudeltaan 5.  alempana pykälä 4-5 välistä värjättyä ruskeaa. Latvassa kampaajalla vaalennettua, lämpimän sävyistä hiusta, n.8-7 tummuudessa.

1. Levitä tummempi väri hiusten tyveen. Suosittelen sudin kanssa levitystä.

2. Ota jakauksen molemmin puolin kapea osio hiuksia ja värjää se jommalla kummalla sävyllä.  Roosalle aloitin tummemmalla. 

3. Ota seuraava osio johon levität toista sävyä
4. Muista pesta tai pyyhkiä värjäyshanskat aina kun siirryt tummemmasta vaaleampaan sävyyn.
5.Jatka alas asti värien vuorottelua. Kerrokset voivat olla sentistä  kolmeenkin senttiin. Mitä ohuemmmat hiukset, sitä paksummat kerrokset voivat olla.   Itse etenen niin, että teen ensin sivut ja sitten takaosan.

6. Älä jätä rakoa tyvivärin ja pituuksien värin väliin. Ne saavat yhdistyä.

7. Ei haittaa, vaikka osiot makaavat toistensa päällä vaikutusajan.

Tätä kuvaa toivottiin kommenteissa, eli hiukset kuivauksen jälkeen, kun vasta osa on kiharrettu.Nyt latvaankin on saatu palautettua ruskeaa sävyä ja hiukset näyttävät kevyesti raidoitetulta.


Juuri nyt on kaikki L'oréal paris hiusvärit kaupoissa alennettuun hintaan ja isoimmissa marketeissa on paikalla väriasiantuntijoita neuvomassa ja auttamassa värinvalinnassa.

Kiitos yhteistyöstä  L'oréal ja Roosalle mallin hommista!

8 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis malli sinulla on ollut ja tosi onnistunut on tuo värjäys! Tällaiset postaukset pistää miettimään, että pitäisköhän tätä omaa pehkoakin sitten kuitenkin värjätä, en ole pariin vuoteen värjännyt, joten tällä hetkellä mennään ihan omalla värillä (tai värittömyydellä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep!älä muuta sano, mäkin aloin himoita noiden kahden sävyn yhdistelmää:D Mutta kun mun tyvikasvu pukkaa sitten niin vaaleana, että pakko nyt vaan pysyä tässä vähän vaaleammassa versiossa. Mutta kyllä väreillä saa eloa hiuksiin ja tämäkin lopputulos on niin luonnollinen, vaikka onkin sävyä ja lämpöä. Roosa on kyllä superkaunis!

   Poista
 2. Minua kiinnostaisi lyhyiden hiusten värjäys ...mikä on nyt in. Paljon näkyy pastelleja,mutta tämmöinen viiskymppinen ei oikein niihin innostu ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta, että pastelleja on paljon. Lyhyissä hiuksissa toimii mun mielestä usein vähän tummempi tyvi, joka muuttuu latvaa kohden asteen-muutaman vaaleampaan sävyyn. Eli esim. näitä sävyjä käyttäen; 5.32 tyveen ja 8034 latvaan(vaatii vaaleahkon pohjan, ainakin latvaosuudessa) tai kevyt vaalennus hiuksten latvoihin.:)

   Poista
 3. Moi! Olisko millään mahollista saada kuvaa lopputuloksesta ihan suorilla hiuksilla?☺ huvittais testata jotain uutta värjäystekniikkaa mutta en osaa hahmottaa miltä tämä näyttää suoristetuilla hiuksilla, jollaiset mulla on useimmin kuin kiharretut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas hetki, mäpä lisään yhden kuvan, jossa kiharrus vielä kesken. Suorana näyttää aika samalta. Kerrokset tulee vähän vähempi esiin ehkäpä..:)

   Poista
 4. Hei, pakko kysyä neuvoa, että miten tekisit tämän jos latvaväriksi jättäisi sen hiusten alkuperäisen värin? Ihan älyttömän hyvä ohje muuten, tästä sai paljon apua!! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)