maanantai 4. tammikuuta 2016

Hiusvärit 2016: Näin valitset täydellisen sävyn


Tämän vuoden hiusmuodissa on paljon kaksisävyisiä värejä, mutta kontrastit ovat pieniä.

 Jotta saisit selville, mikä hiusväri sopii juuri sinulle parhaiten, tehdäänpä pieni testi:

Kaiva lapsuuskuvasi esiin. Sanoisin, että n. 6-7. luokan kuva (jos silloin hiuksia ei ole vielä värjätty) sopii tähän ehkä parhaiten.


Katsotaan ensin hiusten tummuus.  Itselläni se oli  7-8 välistä.   Tällöin paras tummuus hiusvärille on 0-2 astetta sitä tummempi tai 0-2 astetta vaaleampi.
 Tai parhaimmillaan näiden yhdistelmä, joita voi käyttää vaikkapa Ecaille-värjäyksen sävyinä. (kaksi Ecaille tutoriaalia tulossa tämän ja ensi kuun aikana.)


Itsellä se tarkoittasi sitä, että tummimmat kohdat olisi 5-6 välistä ja vaaleimmat 9-10 välistä.   Tai jos valitaan värit pienemmällä kontrastilla;   vaikkapa 8 ja 6 tummuudet.
Ecaille ja balayage tyyppisissä värjäyksissä tummemmalla värjätään hiusten tyvi ja pituudet, raidoissa/kerroksissa on vaaleampi sävy.


Sitten tarkastellaan sävyä.   Jos sulla on ollut lapsena kultaiset, hunaiset, punertavat, tai punertavan ruskeat hiukset, valitse lämpimiä sävyjä.

Jos taas hiukset ovat olleet platinaiset, hopean vaaleat, harmahtavan tai hiilen väriset, valitse viileitä sävyjä.

Neutraalit ja beiget sävyt sopii molemmille ja niitä voi hyvin yhdistää kylmiin tai lämpimiin.Punaisia hiuksia suunnitteleva voi myös katsoa vinkkiä lapsuussävyistä. Tällöin tiedät, sopiiko lämmin vai kylmä punainen.

Voit ottaa huomioon myös nykyisen ihonsävysi.  Kellertävälle iholle lämpimiä sävyjä ja vaalealle, sinipohjaiseille iholle kylmiä.   (tämän erottaminen voi olla aika vaikeaa, mutta voit miettiä sopivatko sinulle
-hopeat(kylmät) vai kultaiset(lämpimät) korut.
- Pinkki (kylmä) vai persikkainen(lämmin)  huulipuna&poskipuna.

Eli Kevät ja syksy ihmisille lämpimät ja talvi ja kesä-ihmisille kylmät sävyt.


Liian tumma:

Liian vaalea:

Liian kylmä:

Liian lämmin:


Muuta huomioitavaa:

-Jos käytät paljon itseruskettavia, sopivat lämpimät sävyt hiuksiin paremmin.
-Lapsuusajan hiukset ovat harvoin selkeästi punaruskeat. joten kevytkin kultaisuus/punertavuus viittaa lämpimään.
-Jos kampaajasi on joskus sanonut vaalennuksen yhteydessä, sinulla olevan punapigmenttiä, se saattaa hyvinkin olla kampaajan selittelyä (joskus tietysti myös totta).  Vaalennuksessa syntyy lähes aina keltaisuutta ja lämpöä, varsinkin jos hiukset ovat paksut/tummat.
-Toimii parhaiten pohjoismaalaisilla.
-Vaikka lämpimänsävyiset hiukset sopisivatkin paremmin, saatetaan kuitenkin värjäyksessä tarvita viileitä sävyjä, esimerkiksi vaalennuksen jälkeen.  Lämpimällä en nyt nimittäin tarkoita blondatun keltaista väriä.  Lämpimiä sävyjä on muitakin:Voit ottaa huomioon myös kulmakarvojen ja ripsien tummuuden, miettiessäsi värivalintaa.  Jos ne ovat hiustesi luonnollista huomattavasti tummemmat, mene tummempaan suuntaan tai käytä isompia kontrasteja.  Jos vaaleammat, mene vaaleampaan suuntaan tai käytä pienempiä kontrasteja.

4 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen yrittänyt löytää neuvoja oikean sävyn valintaan, mutta hankalaa on. Ehkä piirteeni ovat niin ristiriitaiset, ettei kampaajakaan osaa varmaksi sanoa, mikä käy parhaiten :D Itselläni on luonnostaan tummat hiukset (keskiruskea?), tummat kulmat ja ripset, mutta ihon sävy on hyvin vaalea eikä rusketu herkästi. Lisäksi minulla on vähän pisamia, mikä kai viittaisi punapigmenttiin.. Luulisin olevani sävyiltäni talvi, ja koen että hiusväreissä viileät toimivat paremmin, mutta tummuusaste on yleensä liikaa jommassakummassa laidassa. Ehkä näytän tämän tekstisi kampaajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Joo, eli hiusten pohjasävyä (varsinkin lapsuuden)kannattaa muuttaa max. pari astetta vaaleampaan tai tummempaan. Tai pysyä suht samassa tummuudessa. siihen voisi sitten lisätä raitaa, joka poikkeaa pohjaväristä 0-4 astetta. Tällä ohjeella kun tekee, on vaikea mennä ihan metsään värivalinnan kanssa. Tietysti monet muutkin värit voivat sopia hyvin. Mutta tämä on tälläinen hyvä ja varma valinta:)

   Poista
 2. Nyt on pakko tulla oikaisemaan yksi asia! "Punapigmentti kampaajasi selittelyä". Niin sanottua (kansankielellä) punapigmenttiä, eli oikealta nimeltään feomelaniinia, on IHAN JOKAISELLA - toisilla sitä on enemmän kuin toisilla. Myös eumelaniinia löytyy meiltä jokaiselta. Tummahiuksisilta enemmän.

  VastaaPoista
 3. Tiiän:
  http://www.lilasyren.fi/2016/04/testaa-heti-onko-hiuksissasi.html
  :DD

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)