maanantai 7. maaliskuuta 2016

Leikkaus ja väri ohuisiin hiuksiinTällä kertaa tein pienen makeoverin ihan muuten vaan hyvälle ystävälleni Tiialle.
Tutustuttiin Tiian kanssa pari vuotta sitten hiekkalaatikolla.  Ollaan melkein naapureita ja pojatkin sattuivat olemaan ihan saman ikäisiä.

Tiia kertoi jo silloin ettei ole koskaan värjännyt hiuksiaan. Ja tuolloin laitettiinkin vähän vaaleita raitoja kirkastamaan omaa vaaleutta.

Tiia todellakin tarvitsi pientä uudistumista , koska hiukset on AINA ylhäällä valkkinutturalla.  Ihan  vain pari kertaa olen nähnyt Tiian hiukset auki.

Ehdotin pitkää polkkaa, sellaista, joka juuri ja juuri hipoo harteita. Siihen Tiia ei ihan heti rohkaistunut, mutta onkin ihan hyvä tehdä näin suuret muutokset asteittain.  Nyt Tiia jo puhuikin, että voisi siitä vielä sen pari senttiä lyhentää.
Ja varsinkin kiharoiden kanssa tämäkin pituus näyttää oikein hyvältä.


Tähän värjäykseen käytin L'oréalin PR-tapahtumasta saamaani Casting créme gloss 600 tyveen ja vaalennuspostauksesta ylitsejäänyttä L'oréal Préférence 11.21
Tuon 600 laitoin  hiusten tyveen n. 3 sentin matkalle ja sen jälkeen latvaan tuon vaalean sävyn, joka yhdistetään tyviväriin.   Väriä kannattaa pitää hiuksissa tuon ohjeiden mukaisen maksimi ajan, koska kuten kuvastakin näkee, se tummuu pikkuhiljaa.

Jos hiukset olisivat olleet paksummat, olisin leikannut ensin, mutta nyt tiesin värin riittävän hyvin, joten leikkasin vasta värin poispesun jälkeen.

Varsinkin ohuissa hiuksissa tuotteilla ja föönauksella on iso merkitys.

Tiialle laitoin Four resons black edition sarjasta kuituvaahtoa märkiin hiuksiin ennen kuivausta ja Four reasonsin ruskeille hiuksille tarkoitettua suihkutettavaa tyvipuuteria kuivien hiusten tyveen.
Ennen kiharrusta Elnett-lämpösuojaa.
Kiharat tein GHD-creative curls kiharrussauvaa, josta tässä postauksessa lisää.


Lopuksi suihkuttelin vielä Elnett-hiuslakkaa alhaalta päin, hiuksia nostellen, jolloin latvoihin saa runsaitta ja kiharat pysyy.


Tässä vielä kuvia lopputuloksesta:


Tiialle oli ihana tehdä myös meikki. Sitäkään Tiia ei tavallisesti juuri käytä. Mutta kevyt meikkivoide, kulmakynä ja ripsari on niitä juttuja, joita Tiia käyttää.
Luomiväri ja huulipuna antoi kasvoille hyvin väriä ja sopi hyvin nykyisen, vähän tummemman tyven kanssa.

Tuon tyvivärin sävy oli juuri sellainen, jollaista tyveen halusinkin.  Luonnollista tummempaa sävyä, joka ei kuitenkaan ole niin tumma, että tyvikasvusta tulisi kovin selkeää rajaa ja sopii Tiian melko vaaleisiin piirteisiin.
Latvan sävy pysyi melko samana. Sanoinkin Tiialle jo aluksi, että vaikka paketin kuvassa on lähes valkoinen tukka, niin nyt on tarkoitus vain vähän kirkastaa latvan sävyä ja saada aikaan liuku tuon tummemman tyven ja latvan välille.

Jos latvaan haluasi reilusti vaaleutta, kannattaisi siihen laittaa ihan vaalennusjauheesta tehty vaalennus ja sen päälle sävy. 
Ihan super tyytyväinen tähän Tiian uuteen tyyliin, kuten myös Tiia itse.  Ja niin helposti toteutettavissa oleva makeover!


20 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, ootko saanut muilta kampaajilta kritiikkiä siitä että käytät kaupan värejä? Ammattipiireissä kuulee joskus aika hurjia mielipiteitä kuluttajille suunnatuista väreistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo saanut. 8 vuotta värjäsin kampaamossa ammattilaissarjoilla ja käytännössä en oo mitään ihmeempiä eroja huomannut. Taittovärejä on selkeästi huonompi valikoima ja värien sekoittelua rajoittaa purkkikoko. Ennen saatoin laittaa neljästäkin tuubista sävyn. Näillä kaupan väreillä sekoitan korkeintaan kahta keskenään. Hapetteen valintaan ei myöskaan pääse vaikuttamaan:( Käytän välillä myös kuluttajille suunnattuja kasvivärejä tutorialeissa. Kyllähän voisin tukusta näihin värit hakea, mutta tarkoitus on antaa vinkkejä, joita voi itse kotona kokeilla. Tottakai kampaamossa kannattaa värjäillä, jos siihen vaan on mahdollisuus:) Allergisoivia ainesosia löytyy enemmän kaupanväreistä ja jopa kasviväreistä, mutta myös kampaamon väreistä.

   Poista
  2. Täytyy vielä lisätä se että on todella tärkeää noudattaa värjäys ohjeita. Eli ei laiteta kaupan raita-ainetta päänahkaan saakka ja sen päälle vaalennusvärejä taitoksi:) Tai värjäillä mustalla(tai muillakaan väreillä) ihan parin viikon välein. Siinä saattaa helposti allergisoitua tai muuten vaurioittaa hiuksia/päänahkaa.

   Poista
 2. Wau, mikä muutos, upea lopputulos! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jenni:) Ollaan kans erittäin tyytyväisiä!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Hei
   Neuvoisitko minua, kun itse vaalensin hiuksia ja niistä tuli keltaiset? Halusin ihan vaaleat/hopeiset, jotka vähän lilahtavan väriset. Ostin sävyvaahdon 10V (sininen pullo, lilan värinen vaahto, joka vastavärinä keltaiselle), joka toimii hyvin sen suhteen että keltaisuus poistuu, mutta poistuu myös hiuksia pestäessä. Onko mitään vastaavaa vähän pitkävaikutteisempana, joka antaisi lilahtava/harmaa/vaalean sävyn pidempään?

   Poista
 5. tosi kaunis upea luonnollinen sävy wau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä kans ihastuin nyt tosi paljon tuohon castingin 600, tosi luonnollinen ja pehmeä sävy.

   Poista
 6. Aivan ihana tukka ja meikki! Pääsispä sun meikattavaksi :) Nimimerkki: en osaa meikata yhtään.

  Ps. Ja ihana paita Tiialla, mistähän se on? :D

  Osaatko muuten sanoa mistä johtuu, että omassa tukassa väri ei pysy? Nyt en tosin ole vuosiin värjännyt edes hiuksia, mutta nuorempana tein sitä vuosikausia. Ikinä hiuksiini ei päässyt muodostumaan juurikasvua, paitsi sillon kun värjäsin tylsänruskeaa tukkaani blondiksi. Muut värit haalistuivat riippumatta siitä värjäsinkö kotona vai kampaajalla. Hiukseni eivät ole huonossa kunnossa, vaan lähinnä lasimaiset ja helposti takkuuntuvat. Pesen kyllä hiukset joka päivä hilseilyn takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi nykyään on tosi hyviä meikki tutorialeja tarjolla. Pitäis varmaan itsekin tehdä joku sellainen, pitkästä aikaa:)

   Värit tosiaan kuluvat hiuksista pesuissa. Kestovärit avaavat hiusta, jotta väri pääsee sisään.Tällöin hyvä, hiussuomuja sulkeva hoitoaine auttaa pitämään värin hiuksessa pidempään. Kevytväri jää uloimpaan kerrokseen. Joskus hius on jo valmiiksi avoi, jolloin se saattaa pysyä tikastikin hiuksissa. Toisaalta on hyvä, että värjäys on vähän pinnallisempi ja pääsee haalistumaan. Muutoin joutuisi värjäämään aina vain tummella ja tummemmalla. Lasimainen hius saattaa vaatia kestovärin hapetteen, niinkuin myös paksu tai harmaa hius. Shampoolla on iso merkitys kaikkien värien kulumisessa. Suosittelen sulfaatittomia shampoita, jotka säästävät väriä ja ovat hyväksi myös päänahalle matalamman ja hellävaraisemman pesutehon ansiosta.:)

   Poista
  2. Niin joo ja paita...tiedän mistä se on , koska olin mukana kun Tiia sen osti. Vilasta löytyi pari viikkoa sitten:) Se on kyllä ihana!

   Poista
 7. Onpa kaunis ja luonnollinen muutos! Myös meikissä on kauniit sävyt ja sopii Tiialle niin hyvin. Kyllä sinä osaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä näillä pienillä jutuilla saa ison muutoksen aikaan:) Jep, silmämeikissä sävyinä luumun ruskeaa ja liilan harmaata. Huulet color richen kausisarjasta, naomi sävyllä. Kiitos!

   Poista
 8. Ihan mieletön lopputulos! :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis lopputulos :) Kiinnostaisi tietää miten tätä värjäystä olisi hyvä ylläpitää ja millä tekniikalla, jotta se pysyy kauniina? Vaaleaan kun laitetaan tummaa niin ainakin itselläni se haalistuu yllättävän nopeasti. Mutta myös muuttuu ns. luonnollisempaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Me laitettiin Tiialle vaan sama uusiks. Ja kohta pitäis laittaa taas. Välillä voi laittaa myös muutaman vaalean ridan joukkoon:)

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)