torstai 17. maaliskuuta 2016

Montako vuotta iästä pois?


Palailen vielä edelliseen postaukseeni vielä muutamalla ajatuksella.  Postaus liittyi tosiaan Aamulehden meikkivideoon, johon mua pyydettiin tekemään nuorentava meikki.

Ennen kuin aloitimme, kuvaaja kysyi multa, että kuinka monta vuotta arvioisit tällä meikillä lähtevän 5, 10 ?
Hmm... ei ehkä yhtään vuotta,  vastasin.

Kerroin että omasta mielestäni pääasia ei ole näyttää erityisesti nuoremmalta, vaan tyylikkäältä ja trendikkäältä oman ikäiseltään.  Tottakai "sivuvaikutuksena" saattaa tulla nuorekkaita vaikutuksia :D

Noo, tämä tälläinen ei yhtään vuotta ei ollut tietystikään tarpeeksi myyvä.  Otsikkoon tarvitaan jotain mielenkiintoisempaa.  Mieluiten numeroita.
Ja ymmärrän tämän ihan täysin.  Itsekin otsikoin postaukseni nuorentavaksi meikiksi. Se oli tämän jutun aihe. Ja meikki oli sellainen, joka toimii hyvin etenkin +35 kasvoilla.

Joku olikin tuonne Aamulehden kommenteihin kirjoittut, että tekeekö tämä meikki nyt lainkaan nuoremman näköiseksi.
Niinpä, samaa mietin minäkin.  Siksi en mieluusti mitään isoja miinuslukemia lupailisi.

Itseltänikin kysytään henkkareita edelleenkin 33-vuotiaana, jos ostan vaikkapa siiderin. Ja ninimeomaan silloin kun olen  meikittä.  Laittautuneena harvoin enää kysellään.

Mutta, en todellakaan tarkoita, että parempi sitten ilman.  Pääasia kun ei ainakaan itsellä ole se että näyttäisi mahdollisimman nuorelta. Mutta on sitä paljon fiksumman näköinen, kun on meikki naamassa.  Ja paljon fressimpi ja parempi olo.
  Itsekin olen paljon pehmentänyt meikkiä viime kuukausina.  En tiedä onko sen aiheuttanut meikkitrendit vai se että olen huomannut ettei kovin tumma meikki enää sovi yhtä hyvin, kuin vielä muutama vuosi sitten.   Helposti sitä vaan jämähtää tekemään samoja juttuja joihin on tottunut.

Tässä mulla on noita mun nuorennusvinkkejä mukaillen ja samoilla tuotteilla tehty meikki, hieman vaaleampia luomiväri sävyjä käyttäen.
 Myös värianalyysi on vaikuttanut mun meikkityyliin.  Mustan sijasta käytän ruskeaa. Myös ripsiin ja rajauksiin.
Siis välillä.
Tässä alla myös kuva jossa mulla ei ole yhtään meikkiä, ihan vertailun vuoksi.
Tälläisiä täysin meikittömiä kuvia oon ottanut aika vähän.  Enkä niitä tosiaan halua viljellä mihinkään.  En tykkää niitä itekään katsella.   
Meikittömiä päiviä mahtuu kyllä ainakin pari joka viikolle.  Mutta silloin mulla onkin tosi laiska olo koko päivän.   


 :'D


Tuohon aamulehden juttuun jouduin tietysti miettimään meikkiä ja vinkkejä, jotka sopisivat mahdollisimman moniin kasvoihin.
Valitsemani luomivärisävyt olivat sieltä tummemmasta päästä, mutta samoja vinkkejä voi noudattaa myös kun käyttää vaaleampia sävyjä.
Tuollaisissa havainnollistavissa kuvissa on kuitenkin parempi käyttää esimerkkinä sävyjä, jotka näkyy.

Oli hauska huomata, että siinä missä joku näki meikin liian vahvana, toinen on pettynyt kun vahvoja rajauksia ei ollutkaan mukana.

Tähänkin haluan sen verran lisätä, että kaikkien silmänmuodot ja oma väritys (iho, hiukset, silmät, kulmat) ovat erilaisia. Toisille tummat kissarajaukset toimii kuuskymppisenä ja joillakin ne näyttää liian vahvoilta jo nuorena.

Iän mukana piirteet tavallisesti vähän vaalenevat, jolloin meikkikin voi olla pehmeämpi.  Trendikäs meikkityyli tuo nuorekkuutta.
 Monen vuoden tumman smoky eyes meikin rinnalle on nyt noussut pehmeämmät ruskean ja nuden sävyiset luomet.  Kuulto ja highlight tuotteilla tavoitellaan sellaista nuoruuden hehkuvaa ihoa.  Ainakin omasta naamasta se kuulto alkaa vähän sammumaan , ilman pieniä apuja.

Eli meikissä ei välttämättä tarvitse olla mitään mustaa ja se voi silti olla näyttävä ja jopa rock.

11 kommenttia:

 1. Hyviä ajatuksia! Olispa hauska joskus päästä jonkun toisen meikattavaksi, itestä tuntuu et oon meikannut aina ihan samalla tavalla. Siitä omasta signaturelookista on hemmetin vaikee päästä irti :)

  VastaaPoista
 2. Niin on!! Mun tyttö kysyi jokin aika sitten, että miks sä meikkaat aina samalla tavalla. Eka mä mietin että enhän. Mut sit mä tajusin, että on siinä jotain perää. Nyt on tullut kokeiltua vähän eri juttuja. Se on kyllä parasta kun saa vähän toisen ihmisen näkökulmaa meikkiin. Pitäis itekin joskus uskaultautua. Vain muutamiin kuvauksiin on joku muu tehnyt meikin. + on niin ihanan rentouttavaa istua meikattavana, siihen meinaa ihan nukahtaa:)

  VastaaPoista
 3. Onko sulla mikä huulipuna tuossa toiseksi alimmaisessa kuvassa? Näyttää tosi hyvän väriseltä!

  VastaaPoista
 4. Mikä sattuma, juuri poikkesin hakeen toisen samanlaisen . TIGERISTÄ, 2€ :D

  VastaaPoista
 5. Mikä sattuma, juuri poikkesin hakeen toisen samanlaisen . TIGERISTÄ, 2€ :D

  VastaaPoista
 6. Mä suosin kauhean tummaa silmämeikkiä nuorempana ihan arkilookissakin, nyt vaihtanut tosiaan ruskeaan ja toimii paljon paremmin :D Ulos lähtiessä sitten joskus taas sitä tummempaa.

  VastaaPoista
 7. Ai hitsi, sulla on upea sävy hiuksissa! Mitenkähän kannattaisi lähteä toteuttamaan, jos haluan tummanruskeasta vaalentaa tuohon sävyyn? Mulla on nyt siis päällä Loreal Preference sävy 4.0 ja täälläkin neuvomallasi tyylillä toteutettu liukuvärjäys osassa hiuksia.

  -Niina

  VastaaPoista
 8. http://www.lilasyren.fi/2014/09/ohjeet-oma-hiusvari-takaisin.html?m=1 Tossa postauksessa on ohjeita. Ja sit joulukuun postauksessa "fintage faux fur& näin värjään hiukseni" postauksessa jatkoa :)

  VastaaPoista
 9. Vähän siinä rintaa röyhistää, kun minut luullaan 10-7 vuotta nuoremmaksi!
  Parempi niin päin. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)