sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

HOT! Lämpimät kolmioleivät

 Nykyään tulee harvemmin postailtua lifestyleä.  Tai ehkä arkipostaus on se mitä tarkoitan.  En oo mitenkään tarkoituksella jättänyt niitä vähemmälle, mutta mulle on luontevampaa kirjoittaa kauneus-aiheista. Mukavaa vaihtetua aiheisiin tuo erilaiset kampanja-postaukset.
Tämä on Indiedaysin ja Vaasan Sano se leivällä-kampanja, jonka ajatus on tämä;
  Pienillä teolla voi piristää omaa ja läheisten arkea ja tuoda jokaiseen päivään ripaus taikaa. 

Mailla ja Kosmolla on seitsemän vuoden ikäero, ja välillä yhteisteistä tekemistä on vaikea keksiä.  Tämä leipien tekeminen kiinnosti molempia. Pitäisi useammin ottaa lapsia mukaan ruuanlaittoon, mutta aina kun on kuumat pannut, kiehuvat vedet ja puukot käytössä, niin mieluummin pyydän lapsia keksimään tekemään tekemistä vähän kauempana.  

Mutta ei sitä tarvitsekaan lasten kanssa mitään gourmet ateriaa laittaa. Heille on kuitenkin niin iso ilo, kun saavat osallistua.
 Ja Kosmo on vielä niin pieni, että tiskikoneen täyttö ja tyhjennyskin on hienoja apulaishommia:D

Me tehtiin yhdessä lasten kanssa lämpimiä leipiä, jotka on meillä muutenkin aika yleinen iltapala. Yritin ensin miettiä kaikenlaisia, vähän erikoisempiakin täytteitä, mutta päädyin kuitenkin ihan perinteiseen kinkku-juustoon. Siitä yhdistelmästä nimittäin molemmat lapset pitää.

Vähän uutta twistiä ja makua leipiin toi itse leipä.  TaikaRuis paahtoleivässä on kevyesti limppumainen maku, mutta siinä ei ole juurikaan makeutta ja on 100% ruista.

 Leipien vastakappaleeseen tuli punaleiman lisäksi myös mozzarellaa ja tuoretta oreganoa. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun ostin sitä tuoreena.  Maistettiin Main kanssa siitä lehdet ja se oli aika kitkerän voimakasta.  Mutta kyllä siitä sen tutumman, eli kuivatun oreganon maun tunnisti.
Laitettiin sitä sitten vain ihan muutama lehti.
Uunissa kuitenkin maku muuttui paljon miedommaksi ja olisin voinut ainakin omaan leipääni laittaa sitä muutaman verson lisää.    Ensi kerralla sitten.

Käytiin viikonloppuna Tigerissä ja sieltä ostin nuo viidakkoaiheiset lautasliinat ja pahvit, jotka on siis tarkoitettu kuppien ympärille, mutta mun mielestä ne oli hauskat näihin lämpimiin leipiin myös.

Ja vaikka mä olen nykyään kaikkia isompia leluhökötyksiä vastaan, niin nähtiin tigerissä myöskin tämä suloinen kettuteltta.
Hyvä ostos, vaikka viekin aika paljon tilaa.  Kosmo tykkää pitää siellä majaa vähän väliä.  Maikin mahtui juuri ja juuri Kosmon kanssa telttaan syömään "eväitä".

Yhteinen leipien tekeminen ja kampanja sai mut miettimään, mitä muuta mä voisin lasten kanssa tehdä ja lähdettiinkin sitten käymään uimahallissa, jonne meidän on pitänyt jo usempi viikonloppu mennä.  Kyllä kannatti, tämä viikonloppu oli erityisen kiva!


Tässä kampanjassa on mukana monta Indiedaysin ja Indiedaysinspirationin  bloggaajaa ja näiltä inspiroivilta Kampanjasivuilta näet millaisilla leipiä muut bloggajat ovat VaasanTaika leivistä taiteilleet.
On kyllä upeita brunsseja, makuyhdistelmiä ja jopa leipähahmoja!  ja lisää tulee, koska kampanja on vasta puolessa välissä.

Onko teillä jo maistettu Vaasantaika-sarjan leipiä?
@vaasan_leipomot  arpoo instagram tilillään joka viikko 2 voittajaa, jotka palkitaan herkullisella eväskoreilla (arvo 40€).
Osallistu tägäämällä leipäkuvaasi  #sanoseleivällä #vaasantaikaa @vaasa_leipomot .


2 kommenttia:

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)