keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mitä etsiä kirppareilta juuri nyt


Mä rakastan vanhoja vaatteita! tykkään tietysti uusistakin, mutta joku noissa kierrätetyissä jutuissa kiehtoo.  Kirppareilla on sellanen löytämisen mahdollisuus. 
Hauskaa inspiraatiota second hand vaatteiden etsimiselle tuo muoti ja sen kiertokulku.  Jonain vuonna parhaat löydöt tekee 80-luvun vaatteista, nyt huippuja on monet 90&70-luvun jutut. 
Vintage kelpaa mulle aina.

Juuri nyt kierrätetyn tavaran joukosta kannattaa etsiä:

-Lakerikenkiä, loafereita,  matalia korkkareita, pistokkaita.   Aito nahka tai mokka ovat niitä, joissa hinta tulee käytettynä selkeästi alaspäin, mutta hyväkuntoisina niiden arvo on uudenveroinen.

-Korkea/normaalivyötäröiset housut.  Selaan usein housurekit läpi niin, että katson ensin vyötärön korkeutta.  Esimerkiksi farkuissa matala vyötärö vie  helposti sinne 2000 luvulle.  Näistä korkeampi vyötäröisistä vaihtoehdoista katson seuraavaksi kulutukset ja detailit. parhaita ovat aika tasalaatuiset kulutukset ja aito denim.
Mietin myös tuunaus mahdollisuudet. lahkeet leikkaamalla ja polvet avaamalla, farkkuihin saa tämän kesän fiilistä, jos malli istuu muilta osin.

-Lahkeet.   Housuissa on muodissa leveä linja, jota voi korostaa vajaamitalla.  Leveissä housuissa vyötärölinja voi olla myös matalampi.

-Paidoissa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin.  Toiset materiaalit pysyvät hyvännäköisinä paljonkin käytettyinä. Eivät haalistu, nyppyynny tai rypisty.  Tälläiset ovat hyviä myös second hand ostoksina.    Röyhelöpaidat ovat tämän vuoden juttu. Jos ne yhdistää erilailla, kuin 80-luvulla. Osta olkatoppauksettomana tai sellaisena, joista ne voi poistaa.

-Mekot ja hameet.  Näissä toimii hyvin vintage!

-Printit ja kuosit.  Tänä vuonna on paljon pitsiä, jota löytyy usein paljon kirppareilta. Myös erilaisten printtien yhdistely on aika vapaata.  Etniset kuviot on tulossa taas muotiin.
Myös kiiltävät materiaalit on cool!

-Asusteet.  Pienet neliöhuivit ovat nyt selkeästi muodissa ja niitä löytyy yleensä hyvä valikoima miltä tahansa kirpparilta.  Aurinkolasi ja korut kannattaa myös käydä läpi.  Esim. rintaneuloja voi käyttää myös hiuskoruina. 

Kävin viimeviikolla tampereleisessa Helga-neiti second hand shopissa valitsemassa kaksi asua sunnuntaina järjestettävään hyväntekeväisyys muotinäytökseen.  Halusin nämä asut myös tänne blogiin nähtäville.

Mun valkkaamista asuista ensimmäisessä (kuvat yllä) oli leveälahkeiset raitahousut, yhdistettynä kiiltonahkaisiin loafereihin.  Yläosana rento paitapusero.

Toisessa asussa (kuvat alla) yhdistin kahta erilaista kuosia, joita yhdisti mustavalkoiset yksityiskohdat.  Paita oli vintagea ja housut sopivan korkeavyötäröiset.

Helga-neiti on second hand shop, jossa on vaihtuva valikoima vaatteita, jotka ovat pääasiassa parilta viime vuosikymmeneltä tähän päivään.  Mukana on myös vintage vaatteita.  Omistaja valitsee myyntiin tulevat vaatteet itse. liikkeeseen voi siis myös tarjota myyntiin käyttämättömäksi jääneitä vaatteita, kenkiä, koruja ja laukkuja.
  Kaikista edullisempien ketjujen (h&m, lindex jne.) vaatteita ei juurikaan ole tarjolla. 

Löysin sopivan erilaiset kuvauspaikat tuolta aleksanterin kadulta, jossa Helga-neitikin sijaitsee.   Näissä molemmissa kuvissa on mun mielestä  sellaista ranskalaistyyliä, ja molemmat taustat kivasti tukee noiden asujen henkeä.  Kuvaamaan pääsi kaverini Roosa.

Nämä asut ovat siis mukana tämän viikon sunnuntaina järjestettävässä kevätmuotinäytöksessä.

Tapahtuman järjestää tamperelaiset Lions clubit ja tuotto menee lyhentämättömänä pirkanmaalaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Tapahtuma järjestetään Technopolis yliopistonrinteen tiloissa tämän viikon sunnuntaina 10.4.2016
Ovet avautuvat klo:15.30  Muotinäytöksessä on mukana useita tamperelaisia yrityksiä ja näytöksen väliajoilla on mahdollisuus tehdä ostoksia ja osallistua arpajaisiin.

Lisätietoja lipuista ja ohjelmasta voit lukea tapahtuman Facebook-sivuilta.


4 kommenttia:

 1. Älyttömän kiva postaus! Oli kyllä todellakin hyödyllinen.
  Itse kirppareilla vaan kävelen ja kävelen, jos en nää mitään mielenkiintoista. Harvemmin siksi tulee pengottua, enkä kyllä edes osaa, haha!

  VastaaPoista
 2. No hyvä, jos tykkäsit lukea ja oli vielä hyödyllinenkin:) Kiva kuulla! Mäkään en millään jaksa penkoo sellaisia isoja kasoja, vaikka niistä varmasti voisi löytyä jotain kivaa. Second hand liikkeet on siinä mielessä kivoja, että niissä tavarat on järjestyksessä. Mutta hinnat on yleensä vähän korkeammat kylläkin. Ja sit mulle käy myös välillä kirppiksillä niin, että puolessa välissä kiertelyä tajuan, että oon unohtanut katsoa pöytien alta kenkätarjonnan :D Aikaisemmin ostin kirppaleilta myös aika kuluneita vaatteita ja myös halvempia merkkejä. Nykyään etsin pääasiassa laatua tai erikoisempia merkkejä hyväkuntoisena. Ja sovitan aina kaikki ennen ostamista:)

  VastaaPoista
 3. Kirppiksien parhaimpia löytöjä viime keväältä oli leviksen 501 farkut joista lyhensin shortsit. Hintaa kaksille shortseille jäi yhteensä alle 5€. :) Toisinaan kirppiksillä tulee vastaan edullisia vaatteita, jotka itsessään eivät innosta, ovat väärän kokoisia tms. mutta kangas on kiva. Silloin tulee mietittyä hankintaa pelkästään kankaan vuoksi; asusteiksi, lastenvaatteiksi yms. uudelleenkäytettynä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo vieläkään löytänyt yhtiäkään 501 , vaikka oisin kyllä kans halukas ostaan käytettyinä. Hyvä löytö kyllä!! Ja halpa:) Joo, en osaa ite oikein mitään ommella, mutta jos osaisin, niin tulis osteltua varmasti vieläkin enemmän. Joistakin vaatteistakin sais pienillä muutoksilla paljon nykyaikaisempia.

   Poista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)