Kysy hiuksista

Jos haluat vinkkejä hiusvärin valintaan tai muuhun hiuksiin liittyvään asiaan, voit lähettää  mailia osoitteeseen:
syrenlila@gmail.com

Liittämällä kysymykseen kuvan hiuksistasi, minun on helpompi neuvoa hiusvärin valinnassa.
 Jos haluat kysyä  mielipidettä hiusmallin tai värin valintaan, joka sopisi juuri sinulle, kannattaa lähettää kuva, jossa myös kasvot näkyvät.  (Sähköpostiin lähetettyjä kuvia ei julkaista blogissa).

Voit myös kysyä hiuksista kommenttiboxissa, jolloin vastauksesta on todennäköisesti hyötyä  myös jollekkin toiselle, joka miettii samaa asiaa.

kuva

160 kommenttia:

 1. Moi, onko siulla tietoa chi-suoristuksista? Haluisin lähinnä tietää, että voiko ennen chi-suoristusta ottaa värinpoistoja.. Vaalennusta ei kuulemma ainakaan sais ottaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kysyitkin aika vaikean kysymyksen, koska Chi suoristuksesta oli niin vähän virallista tietoa tarjolla!
   Chi- suoristuksessahan valitaan vaikutausajan pituus ja käytettävän aineen vahvuus hiuksen kunnon mukaan. Vaalennetulle, huokoiselle hiukselle pitäisi käyttää miedointa formulaa.
   Ei nyt kannata hiusta ihan loppuun asti rasittaa ennen tuota käsittelyä. Kannattaa kysyä ohjeita siitä kampaamosta, johon on menossa ja vaikka käydä näyttämässä hiusten kuntoa, samalla kun varaa ajan.
   Värinpoisto vastaa käsittelynä vaalennusta, ja lähes aina värinpoisto vaatii vielä "tasoittavan" värjäyksen siihen lisäksi :).
   Removerin (värinpoisto,joka säilyttää hiuksen oman väripigmentin) käytöstä ennen CHI-silkkisuoristusta en osaa sanoa.
   Kaikki näkemäni lopputulokset, silkkisuoristuksista ovat kyllä olleet oikein onnistuneita! :)

   Tarkempia tietoja voi kysellä myös biohairilta.


   Poista
  2. heippa. mulla oli pari vuotta sitten kahessa kohdassa pälvikalju (tuli stressistä)nyt jo kasvanu tukka hyvin takasin. mulla oli nuorempana tosi paksu tukka,ohentunut vuosien varrella hurjasti. oon värjänny hiuksia mustaks yli 10 vuotta. oikea värini on tumman ruskea.haluaisin nvärjätä lilan tukan mutta en tiedä uskallanko ottaa värinpoistoa ja sitten heti esim.viikon sisään tunkee lila väri päähän. niin kyllästynyt tähän mustaan :D mitä mieltä olet? kestävätköhän hiukseni moisen rasituksen? kiitos etukäteen vastauksestasi!

   Poista
 2. Hei, onko sulla kokemusta Lorealin sublime mousse hiusväristä? Oon ostanut sävyn 1000, "kaunis kirkas vaalea". Oon kerran hiukan epäonnistunut vaalean värjäyksessä, ja hiuksista tuli hiukan kellahtavat. Pelkään tämän virheen tapahtuvan uudelleen, ja siksi mietin uskallankohan enää värjätä.. Onko kokemuksia väristä, miten se toimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mulla ei ole väristä omaa kokemusta, mutta löysin tälläisen hiusvärivertailun :

   http://jadestyleblog.blogspot.fi/2013/08/hair.html

   Ainakin tässä arvostelussa tulos jäi kellertäväksi.
   Lopputulosriippuu tietenkin hyvin paljon pohjaväristä.
   Olen huomannut, että Swartzkpfin vaaleat hiusvärit vaalentaa useamman asteen, sekä taittaa keltaisuutta. Toisaalta lopputulos voi olla liiankin blondi :)

   Voithan kuitenkin laittaa värin, ja jos keltaisuutta jää, niin osta vaikka tehokas hopea shamppoo keltaisuutta taittamaan. Tässä värissähän ei ole kylmiä väripigmenttejä ,vaan se on sävyltään neutraali (00), ja koska vaalentaessa keltaisuutta syntyy, niin on mahdollista, että sitä jää liikaa lopputulokseen.
   Kokeilemalla löytää itselle sen toimivimman värin. Toivottavasti sulle sopiva löytyisi pian:)
   Life of Silja-blogin Silja käytti ainakin jossain vaiheessa Swartzkpopfin L101 silver blondia.
   Silja on enemmänkin testaillut noita kylmiä kaupan värejä:

   http://lifeofsilja.indiedays.com/2012/04/12/hiusten-vaalentaminen/

   Ehkäpä niistä löytyisi sopiva? :)

   Poista
 3. Heij!
  Osaisitko neuvoa onko olemassa jotain keinoa, jolla saisi hiukset kasvamaan? Tuntuu että oma kuontalo on saavuttanut nyt maksimipituuden.. Ne eivät vain kasva enää. En vaan haluaisi uskoa sitä :D
  Toimiiko esimerkiksi biotiinin syöminen oikeasti? Tai onko jotain muita vinkkejä esim. hiusten hoidon suhteen (hoitoaineet ym) joka voisi auttaa hiuksia kasvamaan?
  Niin ja kiitos mielenkiintoisesta blogista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin välttää hiusten runsasta kerrostamista, jolloin latvaan ei jää paksulti hiuksia, vaan pelkästään alimmat hiukset. Kerrostaa voi kuitenkin kohtuudella ja etenkin ihan päälimmäisiä hiuksia, jättäen latvaan kuitenkin riittävästi paksuutta.
   Kannattaa ehdottomasti lukea tämä artikkeli:

   http://www.terve.fi/hiukset/nain-pidat-hiuksesi-kunnossa

   Siinä on mielenkiintoista tietoa hiusten kasvusta ja tärkeimmistä hiuksia rasittavista tekijöistä.

   Myös hormonit vaikuttavat hiuksiin, joten raskaudet, e-pillerit,ikä, yms. vaikuttaa hiusten kasvuun.
   Kannattaa kyllä varmistaa kaikkien vitamiinien riittävä saanti. Itse käyttäisin ravintolisää mieluummin ihan ruoka-aineita, kuten pähkinöitä, kananmunia, hyviä rasvoja..:)
   Ja muutenkin riittävästi kaloreita sisältävä, monipuolinen ruoka ja riittävä vesi auttaa myös hiusten kasvatuksessa.
   Hiusten hoitoaineita kannattaa vaihdella. Esim. keratiini vahvistaa hiusta. Mutta kosteuttavat tuotteet pitävät hiuksen joustavana.
   Mutta eipä siihen taida olla sen ihmeempiä keinoja..
   Tai jos joku tietää, niin vinkkejä vaan tänne! :)
   Uskon kyllä, että hiuksesi vielä kasvavat, mutta kasvu on ehkä nyt hitaampaa, kuin aemmin.   Poista
 4. Moikka,
  Ensiksi; ihan mahtava blogi ;)
  Haluaisin kysyä mielipidettäsi pitkä aikaiseen ongelmaani koskien värjäämistä. Minulla on ollut viimeiset 20 vuotta vaalea tukka, oma väri tosin reilusti tummempi (tummuusaste noin 6-7), olen kuitenkin aina viihtynyt vaaleassa. Viimeisen kahden vuoden aikana olen pikku hiljaa muuttanut väriä lähemmäs omaa väriä, koska tyvikasvun värjääminen 4 vkon välein alkoi käymään työlääksi. Viimeisen puolen vuoden aikana hiuksiin on saatu ns. liukuvärjätty lopputulos, mutta tummempi tyvi alkaa nyt olemaan melko pitkällä näyttää hiukset mielestäni jo enemmän tummilta varsinkin jos ne ovat kiinni. Valitettavasti näytän mielestäni kasvojen värin suhteen "tunkkaiselta". Ongelmaa lisää vielä harmaantuvat hiukset :( joita kukaan muu ei kuulemma huomaa, mutta kampaajani on kyllä rehellinen :) Toivoisin niin väriä jonka ei olisi kokonaan vaalea, mutta yleisvakuikutelmaltaan myös päältä vaaleampi. Sekava selitys, mutta olisiko sinulla ideaa siitä mitä minun kannattaisi seuraavaksi kokeilla?
  Kiitos etukäteen tuhannesti jos ehdit vastaamaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!
  Taidan ymmärtää mitä ajat takaa :) Ja luulen, ettet ole ainoa, kellä on samantyyppinen ongelma!!

  Ensimmäiseksi on pakko mainita, että tähän aikaan vuodesta kasvot alkaa aina tuntumaan tukkaiselta. Parin viikon "lomahoito" , mieluiten auringossa, tekis naamalle hyvää!!
  Pidätkö muuten hiuksia yleensä niskassa vai ylhäällä, kun ne ovat kiinni?
  Itsekkin tässä juuri raidoittelen hiuksia ja tuo ylös nostettu ponnari vaatii vaaleutta eri kohtiin, kuin avonaiset/niskaponnarilla olevat hiukset.

  Tuossa mun google+ profiili kuvassa (ainakin tällä hetkellä) mulla on ihan muutama todella ohut raita, jakauksen molemmin puolin. Se voisi toimia myös sulla !(Muista tehdä tosi ohuita).
  Jos haluat raitojen olevan sävyiltään kylmiä, jotta ne sopisivat sävyltään niihin harmaisiin, kannattaa raidat tehdä folion välissä, apuria käyttäen. Siten raitoihin tulee mahdollisimman vähän kellertävyyttä. Siihen päälle sitten vielä ammoniakitonta, keltaisuutta taittavaa sävyä. Ammoniakitonta siksi, ettei sävy vaalenna pohjaväriä.
  Hehkutan aina noita Goldwellin vaahtoja, mutta ne on aika käteviä tähän tarkoitukseen! Juuri muutama päivä sitten laitoin ohimoille ja hiusten väliin raitoja ja ero vaahdon kanssa tai ilman, oli aika suuri.Ainoa huono puoli on, että sävy kuluu pesuissa ja sitä pitää aika usein lisätä. Pullosta kyllä riittää useampaan kertaan!
  Seuraavissa postauksissa saattaa nää kevyet raidat näkyäkin.
  Sitten vain jatkossakin koitat saada raidat suht samaan kohtaan, ettei kohta vaaleutta ole liikaa ja tyvikasvusta tulee taas on isompi ongelma!
  Miltä kuulostaa, Olisko tässä ideaa? :)

  VastaaPoista
 6. Hei Lila,
  Mistä kampaamosta sinut löytää :)??? Luin kirjoituksesi luonnollisen värisistä hiuksista ja hihkuin onnesta josko vihdoin löytäisin oman luottokampaajani :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kysymästä! Olisi kyllä hienoa olla luottokampaajasi:D
  Tällä hetkellä oon kotona 1-vuotiaan pojan kanssa. Mutta jos asia jossain vaiheessa tulee muuttumaan, niin hehkutan sitä kyllä täällä blogissa..
  Toivottavasti löydät mieluisan kampaajan! :)

  VastaaPoista
 8. Voi itku! Vastaus kysymykseen olisi varmasti löytynyt mikäli olisin lukenut hiukan tarkemmin blogiasi ;). Aion kyllä kahlata blogisi heti viikonlopun tullen läpi kun pääsen kiireettömänä sohvan nurkkaan :).
  Kun asia tulee jossain kohtaa muuttumaan, hehkuta ihmeessä sillä haluaisin ehdottomasti käsittelyysi! Jotenkin tuo tekstisi luonnollisen värisistä hiuksista kolahti niin suuresti, sillä jaan saman näkemyksen asiasta mutta hiukseni eivät valitettavasti tällä hetkellä sitä vielä ole ;).

  En tiedä sopiiko tätä kysyä toiselta kampaajalta, mutta sattuisiko sinun tiedossasi olemaan jotakin kampaajaa täältä Tampereelta joka nimenomaan olisi hyvä tällaisen luonnollisen lookin kanssa (hitunen liukuvärjäystä)? Olen nimittäin ihan hukassa kun en tiedä mihin suuntaisin... Vinkit olisivat oikein tervetulleita :)

  VastaaPoista
 9. Hieno kuulla, että tuo kirjoitus kolahti. Luonnollisuus on kyllä lähtökohtana lähes kaikkiin värjäyksiin, joita tykkään tehdä!
  Sopii kysyä:) Voin kyllä suositella useampiakin kampaajia, joiden kanssa oon tehnyt töitä:

  Laura Juusela - Stile
  Siru Salo - Rasta
  Tonny Hernesniemi - TH-paja

  Niin, ja hauskaa viikonloppua:) Toivottavasti blogista löytyy vielä lisää kiinnostavia ja kolahtavia juttuja sulle!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi suurkiitos suosituksista, tämä helpottaa ihan hirveästi. Ehdottomasti testaan jotakin heistä kun kerran sinä et ole vielä toistaiseksi saatavilla :).
   Blogissasi näytti olevan paljon mielenkiintoisia juttuja joten tulen kyllä jatkossakin tiiviisti seuraamaan kirjoituksiasi :)! Hiukset on välillä sellainen murheenkryyni joten tällaisen blogin olemassa olo piristää kyllä roimasti mieltä.

   Kiitos ja hauskaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 10. Heippa, minulla oli ennen blondiksi värjätyt hiukset, mutta laitatin kampaajalla lähemmäs omaa väriä olevia raitoja. Olen viihtynyt tässä luonnollisemman vaaleassa lookissa, eikä n. 5cm tyvikasvukaan ole kovin häiritsevä. Nyt olen kuitenkin huomannut että erityisesti ohimoille ja korvien taakse on kasvanut vaaleampaa "nukkamaista" hiusta, jotka ponnarilla näyttävät kaljuilta kohdilta. Jos värjään takaisin blondiksi kaljuefekti katoaisi, mutta sitten taas muualla päässä juurikasvu olisi huomattavampi.. Ideoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Eli tämä "nukkamainen" hius on siis vaaleampaa kuin muuten oma värisi?

   Voisit ehkä raidoittaa näiden alueiden hiukset vaalealla. Kasvojen vierestä ja korvien takaa.

   täällä

   Tai sitten voit värjäyttää koko tyven sävyllä joka on lähellä omaa hiustesi väriä. Esim.

   täällä

   Vai ovatko hiuksesi luonnostaan paljonkin tummemmat?

   Poista
  2. Siis tuolla "täällä" on kuva! :D
   "
   Piti kirjoittaa "kuva täällä"..

   Poista
  3. Oma värini on maantienharmaa ja nukka jota ohimoille on alkanut kasvamaan on kyllä aika paljon vaaleampaa. Ehkäpä taidan raidoittaa hiuksia, mutta se onkin asia erikseen mistä löydän kampaajan joka ymmärtää asiani.
   Toinen asia mikä mietityttää hiuksissa on se, kun olen saanut vihdoin kasvatettua hiukseni pitkiksi ja leikkasin huonoa latvaa n. 3 kk sitten ainakin 5cm ja latvat oli ihanan hyvä kuntoiset, mutta nyt latva näyttää jälleen kuivalta. Kakshaaraisia ei ole, mutta kuivalta ja haperolta se näyttää.. Käytössä itsellä bonacuren moisture kick, bonacuren repair rescue korjaava latvasuoja ja lämpösuojana osisksen flatliner. Onko sinulla jotain kokemusta hyvistä hiusnaamioista, shamppoista, hoitoaineista tai tuotteista jolla voisin ehkäistä latvan haperoitumista sekä millä sen saisi näyttämään paremmalta? Olisi myös kiva jos tekisit postauksen sinun ehdottomista lempi kauneuden- ja hiustenhoitotuotteista :-)

   Poista
  4. Hyvä keino tuollaisen luonnollisen sävyn väriin on myös kerroksittain värjääminen. Eli kahta eri vaalean sävyä kerroksittain, pari senttiä kumpaakin kerrosta. tällöin voi etuosan värjätä sillä vaaleammalla. Lisää tästä tekniikasta <a href='http://paastavarpaisiin.blogspot.fi/2013/08/omien-hiusten-varjaysta.html,>täällä</a>
   Tosin tässä kahden vaalean sävyn sijaan kaksi ruskean sävyä.
   Musta noi sun käyttämät tuotteet kuulostaa hyvältä. Ehkä voisit kokeilla välillä jotain toista lämpösuojaa. Ja ota käyttöön Paul Mitchellin super skinny serum! Tekee tosi pehmoiset latvat ja siitäkin löytyy lämpösuoja! (Tosin tuotetta laitetaan sen verran vähän hiuksiin, että lisäisin vielä toistakin lämpösuojaa.)
   Kiitos ideasta, sellainen multa on tosiaan jäänyt tekemättä...Joitain mun lemppareita löytyy tuosta sivunreunasta, kuten tuo PM:n serum:)

   Poista
 11. Voitko auttaa, miten ohuet lyhyet hiukset kannattaisi leikata kerrostaen polkan tapaiseksi? Kannattaako sivuja kerrostaa? Ongelma on niska, josta tulee helposti liian lyhyt eikä niin pehmeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka:)
   kuva
   Ainakin tälläinen pituus toimii hyvin ohuissa hiuksissa. Eli sivuilta polkka kannattaa leikata melko tasapitkäksi, mutta pemeyttä linjaan saa leikkaamalla pointaten, eli saksen kärjillä. Takaosiosta voi kerrostaa reilummin. Takaosan voi myös leikata saksenkärjillä, tai käydä muotoilusaksilla läpi leikkauksen viimeistelyvaiheessa, jolloin siitä saa pehmeämmän.

   Mitä pidät mallista? Ootko jo lukenut blogista nää jutut?
   vinkit ohuille hiuksille
   polkkahiuksista

   Poista
  2. Kuva ei näykkään näköjään, mutta tässä pari muuta:
   chelsea Kane
   sivulta

   Poista
  3. Pidän mallista, joskin hiukseni ovat kovin ohuet. Luultavasti vaihtoehtoja ei ole kovin paljoa, jos ei halua ihan lyhyttä mallia. Kiitos vastauksesta!

   Poista
  4. Joo, eihän nuo Chelsean hiukset kovin ohuet ole, mutta mun mielestä hänen lyhyemmät hiusmallinsa sopii myös ohuille hiuksille. voit googlettaa lisääkin kuvia Chelseasta, sieltä löytyy vähän erilaisia pituuksia ja versiota polkasta ja hieman lyhyemmästäkin :)

   Poista
 12. Moikka!:) Olen kyllästynyy hiuksiini.. Oma väri on vaalea/maantienharmaa ja kampaajalla olen värjäillyt vaaleita sekä "hiekanvaaleita" raitoja. Hiukseni ovat vivahteikkaat, eikä juurikasvukaan pomppaa silmille, sillä latvan ja tyven sävyero ei ole radikaali. Hiukseni näyttävät ehkä hieman liukuvärjätyiltä ja juurikasvua on nyt jo n. 7cm. Toiveena olisi eläväisen näköiset sekä "trendikkäät" hiukset ja mietinkin, että sopisiko minulle balayage raidat tai jotenkin liukuvärjätyt raidat. En kuitenkaan halua värjätä hiuksiani usein, raitojen tulisi sulautua omaan väriini/tyvikasvuun. Mikä sävy hiuksiini sopisi jos ottaisin balayage raidat? Vai värjäytänkö raitoja jotka ovat tyvestä omien hiusteni värisiä ja liukuvat latvaan vaaleampina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Useimmiten raidat jatkuu lähes samansävyisinä tyvestä latvaan. Jos haluat säästyä suuremmillta tyvikasvulta, kannattaa laittaa raitoja enimmäkseen hiusten "välikerrokseen", jolloin latvaan tulee eniten vaaleutta näkyviin ja vaikutelma väristä on liukuva :) (latvaa kohden vaaleneva).

   Poista
 13. Heippa!
  Minulla on tummanruskeaksi värjätyt hiukset ja haluaisin tähän jotain uutta. Elävyyttä.. Vaaleata raitaa tai liukuvärjäystä. Mikä olisi paras vaalennusaine jos laitan raitoja? Mikä tekniikka olisi paras? Hiukseni ovat puolipitkät.

  VastaaPoista
 14. Tuosta uusimmasta postauksesta "6 ideaa ruskeisiin hiuksiin" löytyy mun kaikki parhaat ideat.. siitä vaan valitsemaan, mikä miellyttäis sun silmää eniten :)
  Kaupan vaalennusaineet taitavat olla aika samanlaisia keskenään.
  Kokeile vaikka balayage-tekniikkaa Ihan muutamakin raita elävöittää väriä!

  VastaaPoista
 15. Moi! Minulla on värjäämättömät, hiukan vaaleammat kuin perus maantieharmaan väriset hiukset. En ole koskaan värjännyt hiuksiani, koska ne ovat hiukan huonokuntoiset ja myös luonnonkiharat. Haluaisin muuttaa hiusväriäni, joko hiukan vaaleammaksi tai tummemmaksi, mutta en värjäämällä. Toimivatko esim. KC:n color maskit tai Biozellin? Vai onko sinulla jotain muita hyviä vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Vaaleammaksi saa vain vaalentamalla, eli hapetteettomilla sävyillä hiukset ei vaalene. Aurinko taitaa olla tehokkain vaalennuskeino, ilman värjäystä :)

   Valitettavasti noi sävyttävät hoitsikat ja värivaahdotkin tarttuu aika heikosti värjäämättömään hiukseen. Hiuksen pinta on silloin suljettu, toisin kuin huokoisemman, värjätyn hiuksen. :(
   Mutta saattaa niistä jotain tarttua.

   Ehkä sinuna laittaisin muutaman vaalean raidan hiusten väliin, niin tyvikasvusta ei jatkossakaan tarvi huolehtia:)

   Poista
 16. moi! osaatko sanoa voiko todella ohuisiin hiuksiin (poninhännän paksuus/läpimitta juuresta n. 1 cm) saada leikattua suurin piirtein tämän näköistä tukkaa? siis kuva nro 12 selatessa tätä sivua alaspäin:
  http://celebbieber.blogspot.fi/2012/07/katy-perry-hairstyle-part-3.html

  voiko hiukset saada suht vähällä muotoilulla näyttämään jotakuinkin samalta vai onko mahdotonta näin ohuen tukan tapauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka:)
   Kuvan hiukset olivat kyllä melkoisen paksut.
   Hieman tuosta lyhyempi malli voisi antaa ohuempaankin hiukseen paksumman vaikutelman.
   Kiharoiden tekemiseen kannattaa käyttää lämpörullia, ja joitain rakennetta antavia tuotteita, kuten kuivashampoo, hiuspuuteri..
   Muotoiluraudalla on hankalampi saada volyymia hiuksiin, verrattuna rulliin:)

   Poista
 17. Moi, mitä mieltä olet ammattilaisena hiusten jokapäiväisestä pesusta? Urheilen päivittäin arkena ja pesen suihkussa myös hiukseni joka päivä (viikonloppuisin en pese ellei ole menoa). Olen koittanut useita kuivashamppoita, mutta vielä ei ole löytynyt kuivashamppoota joka ei tekisi ohuista hiuksistani tönkköjä ja inhottavan tuntuisia.. Tiedätkö jotakin poikkeuksellisen hyvää kuivashamppoota ohuille hiuksille vai onko 4-6 kertaa viikossa pesu tuhoisaa hiukselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Urheilun jälkeiseen pesuun voisit käyttää shampoota, jonka ph-arvo olisi sama kuin päänahan, eli 4.7 . Pieni, kolikon kokoinen määrä shamppoota rittää, kun pesee päivittän.
   Tällähetkellä mun kuivashampoo suosikki löytyy Fudgelta. Mulle on tulossa testiin myös kovasti kehuttu Batiste. Siitähän löytyy vaihtoehtoja:tummille, vaaleille, kevyttä, vahvempaa :)
   Saa nähdä, voi olla että se menee kärkeen. Postaus tulossa tulevina viikkoina!
   En kuitenkaan korvaisi urheilun jälkeistä hiustenpesua kuivashampoolla., kuin silloin tällöin. Mutta esim. viikonloppuna, kun pidät pesuista taukoa, voi hyvästä kuivashampoosta olla iso apu!

   Poista
 18. Hei!
  Onkohan sinulla kokemusta punaisen Elumenin vaalentamisesta? Lähtötilanne oli tummuudeltaan 6 ja värjätty ellulla ainakin viiteen kertaan. Olen tehnyt miedolla värinpoistolla/vaalennuspesulla ja ellun poistoaineella vuorotellen vähintään viiteen kertaan. Tilanne on nyt ysin tummuinen ja selkeästi oranssi, ei kuitenkaan läheskään niin räikeä kuin alussa. Vaaleanpunaisia läikkiä on myös siellä täällä. Olen kahden vaiheilla ostanko uuden purkin elumenin poistoainetta vai luovutanko suosiolla, koska se aine ei ole kaikkein halvinta.. tavoitteena olisi siis saada tuhkanvaaleita (10) raitoja harmaanruskeaan pohjaan (7) yleisilmeenä vaalea.. Hiukseni ovat (todella) luonnonkiharat ja aika ohuet. Mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
 19. Moikka! Mulla itsellä on aika vähän kokemusta elumenista, koska elumen värit ehti olla mun työpaikalla vain pari kuukautta käytössä, ennen kun jäin äitiyslomalle.
  Nyt kun olet tehnyt jo noin ison työn ja olet jo lähellä oikeaa lopputulosta, niin osuosittelisin kyllä ostamaan poistoaineen.
  Toisaalta ysin pohjaan luulisi jo saavan ihan suoraankin kylmän 7tummuisen värin. Siinä ja siinä. Juuri sen pari astetta väri tummenee, että siitä saa kylmän, tuhkaisen sävyn.
  Toisaaltakirkkaampien raitojen vaaleneminen saattaa olla isompi ongelma, jos punainen on kovin tiukassa. Ja luultavasti onkin.
  Aiotko laittaa värin kampaamossa? Se varmasti olisi viisainta noin isossa muutoksessa:)
  Käy poikkeemassa siinä kampaamossa, jossa aiot värin laittaa ja kysy kampaajan mielipidettä.

  Toivottavasti pääset tavoittelemaasi lopputulokseen. Se kuulostaa väriltä, jota onkin sitten helppo ylläpitää:)

  VastaaPoista
 20. Miten värjäisit luonnonvaaleat käsittelemättömät hiukset pastellin vaaleanpunertavaksi? Ei taida suoravärit tarttua. Miten värin saisi halutessaan pois haalistuisiko itsestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluat pitää hiukset käsittelemättöminä, niin ainakin itse laittaisin hiusliidulla vaaleapunaisen sävyn..Esim. color bugilla.
   Tähän tyyliin

   Poista
 21. Hei!
  Mitä aineita voi käyttää ennen suoristusrautaa, että saisi myös tuuheutta? Minulla on pitkät, ohuehkot hiukset. Voiko esim. kaikkia lämpösuojalla varustettuja aineita käyttää suoristaessa? Pelkään, että laitan ainetta joka palaa hiukseen kiinni. Mielelläni ottaisin myös tuotesuosituksia vastaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Jos tuotteessa on lämpösuoja, sitä pitäisi voida käyttää raudan alla. Osa lakoista ei käy raudan alle, vaan ainoastaan viimeistelyyn. Suosittelisin käyttämään jotain hienojakoista lämpösuojaa, joka ei tee hiuksista raskaan tuntuisia. Esimerkiksi Avonin uutuuksissa on lämpösuojasuihke, joka on edullinen ja hienojakoinen:)
   Tuuheuttavia tuotteita, kuten kuivashampoota voit laittaa sitten lämpökäsittelyn jälkeen. Batisten xxl-kuivashampoo on tosi tuuheuttava, ja toimii myös ohuemman hiuslaadun kanssa hyvin!
   Voit myös käyttää jotakin tyvikohottajaa jo föönatessa. Hiusten pituuksille, esim PM:n super sculpt-kampauneste antaa hiuksille ryhtiä ja vahvuutta, ilman tahmaista tunnetta. Tämä tuote laitetaan pyyhekuiviin hiuksiin ja sopii myös lämpökäsittelyiden alle!

   Poista
 22. Moikka, kävin kampaajalla tampereella värjäämässä hiuksiani joissa oli pohjalla oma värini eli tummanvaalea (ns. maantienharmaa). Kaipasin latvoihin vain vaaleampaa väriä liukuväri/balayage tekniikan tyyliin, sillä en halunnut väriä tyveen, jotta vältyn värjäyskierteeltä. Lopputuloksena sain kamalat paksut raidat, jotka lähtivät kaikki samalta tasolta, eli aivan kuin minulla olisi ylikasvaneet raidat ja hirveä juurikasvu.. Soitin kampaajalle ja hän korjasikin raidat yrittämällä rikkoa raitojen rajaa tyveni sävyisellä värillä. Hän lisäsi myös ohuempia raitoja, mutta edelleen pyynnöstäni huolimatta ne lähtee samalta tasolta ja on todella tökerön ja luonnottoman näköiset.. Kampaaja ei näyttänyt peilillä hiuksia takaapäin, kun olin toisella kerralla näitä korjauttamassa, ja nyt vasta kotona huomasin kuinka kauhea tukka erityisesti takaa on. Voinko enää soittaa kampaajalle, vai ehdottaako hän jälleen korjausta? Sanoin kampaajalla korjauksen lopputuloksen olevan ok, mutta jos olisin tiennyt miltä tukka näyttää takaa, niin en olisi kyllä ollut tyytyväinen! Miten siis menetellä? Pakko on mennä jonnekkin muualle kampaajalle tai hakea kaupasta väri, mutta olenko oikeuttu pyytämään rahaa takaisin? Hän varmaan itsekkin tajusi jälleen epäonnistuneensa, koska ei näyttänyt takaosaa peilillä minulle. Pelkään hiuksieni menevän pilalle, kun joudun laittamaan vaaleita raitoja lisää, jotta lopputulos olisi siedettävä. Kestääkö ohutlaatuinen hiukseni enää kolmatta blodiraidoitusta kahdenviikon sisällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että näin on käynyt! Kannattaa ehdottomasti vielä soittaa. Se on niin kampaajasta kiinni, että kuinka hän haluaa asian korvata.
   Voithan sanoa, että haluaisit mieluummin rahasi takaisin, koska et uskalla heti uudestaan hiuksia värjäyttää.
   Kuulostaa siltä että kampaajalla ei ehkä ollut kovin paljoa kokemusta liukuvärjäyksestä..Mutta en osaa sen tarkemmin sanoa, koska en ole nähnyt lopputulosta.
   toivottavasti asia saadaan sovittua ja saat värin, johon olet tyytyväinen.
   Nämä liukuvärjäykset on siinäkin mielessä aika haastavia kampaajillekkin, että monessa kuvassa, jossa on liukuva väri, ne on useampien värjäysten tulosta. Voi olla, että jo seuraavan värjäyskerran jälkeen, hiuksesi näyttävät enemmän siltä, mitä lähdit hakemaan:)

   Poista
 23. Moikka! Osaisitkohan auttaa seuraavaan pulmaan? Haluaisin tällaiset hiukset: http://cdnpix.com/show/imgs/f9de52466a423381b258b9fb95efe3d6.jpg Mikä sävy näissä on ja millä tekniikalla raidoitettu? Voit viitata suoraan värikarttojen sävyihin, esim. 5.32 yms. :) Onnistuisiko raidoitus GlamLightsilla? Oma luonnollinen hiustenvärini on keskiruskea, nyt hiuksissa juurikin 5.32, värjätty 4.54 (haalistuneelle) pohjalle. Kiitos jo etukäteen! :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Mäkin haluaisin tuollaiset hiukset:D
   Uskoisin, että sun pohjaväri on nyt oikea, hyvin lähellä kuvan pohjaväriä.
   Laittaisin raitoja hiusten välikerroksiin, vaikka ponnari tekniikalla, joka löytyy mun bogista tai sitten ihan folion välissä..Voit käyttää varmaankin glam light väriä tähän, mutta luulen, että paketin harjaa käyttämällä väriin ei vältämättä tulisi noin selkeitä raitoja.
   Kannattaa muistaa, että kuvissa monet hiukset näyttävät vähän eriltä, kuin oikeasti. Riippuu niin paljon valonsävystä jne.

   Toivottavasti tulee upee tukka!
   Terveisin.Lila

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! :) Se on ihan totta, että väri vaihtelee valaistuksen mukaan ja uskon että ponnaritekniikkasi voisi toimia niin että tulos on nätti :) Pakko kokeilla! :)

   Poista
  3. niin mäkin uskon:)
   Kokeile ihmeessä.. Ja tuolla ponnaritekniikalla on aika mahdoton epäonnistua:)

   Poista
 24. Hei. Luonnostaan minulla on maantien värinen tukka, olen värjännyt sen oikein tumman ruskeaksi, ja väri on ollut sama ainakin 7 vuotta. Haluaisin värjätä hiukseni vaaleiksi. Onko se mitenkään mahdollista tehdä kotona? :) Mitä suosittelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Mulla itsellä on ollut tässä aika samanlainen projekti meneillään ja se on onnistunut musta aika hyvin. Kannattaa edetä maltilla. Suosittelen vaalentamaan ensinhiusten välikerrosta, ja siirtyi sitten vasta päälimmäisiin hiuksiin, muuten näyttää helposti siltä, että latvat ovat tummemmat.

   olen tehnyt hiuten välikerroksiin isompia vaalennusosioita "ponnaritekniikalla" ja sitten päälimmäiseen ihan pientä raitaa.:) Nyt hiukseni ovat jo aika lähellä omaa maantienhaarmaata sävyäni ja vieläpä ihan suht hyvässä kunnossa.
   Suosittelen myös keltaisuuden taittoon pigmenttihoitoaineita ja vaahtoja!

   Poista
 25. Hei! 14-vuotias lapseni haluaisi kovasti värjätä hiuksensa suoravärillä, jolloin väri koskettaisi päänahkaa. Onko väri vaarallinen, imeytyykö sitä päänahan läpi? Kestoväreillä en ole antanut värjätä kuin latvoja. Mitä mieltä olet, voinko antaa tytön värjätä hiuksensa sellaisella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Suoravärillekkin saattaa voida olla allerginen, mutta se on jo todella harvinaista ja varsinkin jos väri ei vaikuta päänahassa, en usko että siitä on mitään haittaa. Suoraväreistä ei ole hiuksillekkaan haittaa, joten itse ainakin uskaltaisin antaa lapseni sillä värjätä.
   Kannattaa kuitenkin muistaa, että joskus suoraväri tarttuu heikosti värjäämättömiin hiuksiin. Ja toisaalta jotkut värit voivat tarttua tiukastikkin joihinkin pohjiin. Kantsii eka kokeilla sävyä vaikka yhteen suortuvaan, että se on varmasti sellainen, mitä on toivottu:)
   Onnea ekaan värjäykseen!

   Poista
 26. Moi! Kiitän vastauksestasi jo etukäteen jos satut näkemään viestini :) Mulla on ongelma hiusteni kanssa. Hiukseni olivat n. 2 vuotta sitten pitkät ja todella hyväkuntoiset. Niihin oli laitettu hieman raitoja, mutta muuta hiusväriä ei päässä ollut. Aloin kuitenkin värjäämään hiuksiani enkä hoitanut niitä tarpeeksi hyvin. Leikkasin myös hiukseni olkapäille. Viime elokuussa vaalensin keskiruskeat hiukseni kotona, ja jouduin tekemään sen vielä kaksi kertaa. Tämän takia hiuksista tuli todella huonokuntoiset. Hiukseni eivät kasvaneet vähään aikaan ollenkaan. Nyt olen sitten epätoivoisesti syksystä lähtien yrittänyt kasvattaa/hoitaa huonokuntoisia hiuksiani toivoen, että saisin vanhat terveet hiukseni takaisin. En ole uskaltanut käydä puoleen vuoteen kampaajalla, koska hiukseni ovat olleet niin lyhyet että olen halunnut antaa niiden kasvaa. Nyt hiukseni ovat kuitenkin kasvaneet jonkin verran joten ajattelin että kampaajalle voisi mennä. Hiusteni väri on vaalennuksen takia epämääräinen tummanblondi/vaalenruskea hieman oranssilla vivahteella, ja ruskea hiusväri ei pysy siinä vaan haalistuu heti. Olen myös huomannut katsoessani yksittäisiä hiuksia niiden olevan ns. "kuoriutuneita", (yksittäisen hiuksen pinta on "laikukas", ihan kuin vaalennus olisi mennyt vain osaan hiuksesta) hius kimaltaa auringossa vain osittain ja näyttää rumalle. :( Hiusnaamioita ja kaikkea olen kokeillut. Miten voin pelastaa hiukseni? Onko jättimäinen leikkaus ainoa vaihtoehto? Kampaajaa olen miettinyt. Itsetunto on laskenut hiusten takia, ne oli ennen niin kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :(
   Kyllä nyt voisi olla parasta mennä johonkin hyvälle kampaajalle ja kertoa tilanne ja toivoa vaikkapa väriä, joka olisi mahdollisimman lähellä omaa väriäsi. Näytä myös niitä laikukkaita osia. Käytätkö rautaa? Voisiko se olla hiuksiin kiinnipalanutta hiuslakkaa? Joistain merkeistä jää sellaista valkoista "pilkkua" hiuksiin.
   Voi myös olla, että se on värjäyksestä johtuvaa.
   Nyt oot kuitenkin jo hiusten kasvatuksessa hyvässä vauhdissa:) Kyllä ne siitä kasvaa!
   Muista suojata hyvin lämmöltä!

   Varmaankin kaikki tekee joitain värjäysvirheitä elämänsä aikana tai katuu lyhyeksi leikkaamista yms. Sen jälkeen osaa paremmin arvostaa paremmin omaakin väriä, vai mitä? :)

   Ja voin uskoa kyllä, miten harmittavaa on, kun tukka ei ole hyvä tai sellainen, kuin toivoisi sen olevan..

   Toivottavasti saatte kampaajan kanssa suunniteltua ja tehtyä sulle kivan tukan!! Tämän paremmin en nyt oikein osaa neuvoa. Tsemppiä kauheesti:)

   Poista
 27. Moikka!

  Olen tässä mietiskellyt pääni puhki, että onko mahdollista värjätä liukuväriä siten, että oma väri on fuchsian punainen, mutta juurta pitäisi saada tummemmaksi...? Tässä vielä kuva kyseisestä liukuväristä. Toivottavasti linkki tuli :) http://29.media.tumblr.com/tumblr_m367wfe2Sh1r24kgxo1_500.png

  Kiitokset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, ihana tukka:) Siis kyllä, aivan hyvin. Katso postaus "liukuvärjäys punaisiin hiuksiin" Voit myös laittaa päälliosankin vähän pidemmälle levitettynä, jos haluat:)
   Väriksi voisi sopia hyvin esim. preference 4.15, joka on 4. tuummuusluokan tuhka mahonki. Eli sopisi hyvin tuohon viileään latvan sävyyn:9

   Poista
 28. Moikka! Oon tässä muutaman vuoden ajan ottanut säännöllisesti permanenttia jo valmiiksi taipuisaan tukkaani. Kuitenkin se aina jää jotenkin liian prinsessakiharaksi vaikka haluaisin enemmän afromaisen ja villin pienen kiharan pehkon. Nyt mietin että onko mahdollista tehdä permanentti niin että aine laitetaan rullien sijaan pikkuletteihin. Pikkuletit muuten tuottavat juuri sellaista kiharaa jonka haluaisin permanentinkin tuottavan niin nyt ajattelin yhdistää nämä kaksi. Mitä mieltä olet, onko yrittämisen arvoista?

  VastaaPoista
 29. Moi! Osaatko sanoa miten paljon mineraalinpoisto hiuksista rasittaa hiuksia tai aiheuttaa muuta haittaa hiuksille? Entä miten hyvin mineraalit sitten lähtee hiuksista tällaisella käsittelyllä?

  VastaaPoista
 30. Heipsan! Mulla on kampaajalla värjätty tällänen perinteinen liukuvärjäys jossa raja on aika selvä. Päällä on tummaa ja latva tällänen toffeinen/kellertävä.Onnistunko tämän päälle kaupan vaalealla värillä saamaan vaaleamman luonnollisemman sävyn,esim hiekka,viileä beige(melkein mikä tahansa kuin tämä nykyinen)? Latvan väri on aikalailla sama kuin beyoncella koko pää kuvassa jonka linkitit väriä taittavista aineista kertovaan postaukseen. Ylipäätänsä ideoia mitä tälle voisi tehdä?? Vai pystyisikö kampaaja jotenkin hyödyntämään jo olemassa olevaa vaalennettua latvaa ja tekemään kauniimman liukuvärjäyksen,juurikin sellaisen luonnollisemman ilman kellertävää sävyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kampaajalle toi tilanne on ihan unelma:)) Eli latva on jo valmiiksi vaalennettu, niin, siihen vaan taittoa, matalalla hapetetteella( ettei tumma osio lähde suotta vaalenemaan) ,niin hyvä tulee!

   Kaupan väreistä, ehkä joku 8. tummunen, voisi tepsiä parhaiten:)
   Myös goldwellin 8N vaahtovärillä saa hiekansävyä!

   Poista
 31. Hei!
  Minulla on kotiväreillä sekä kampaamon väreillä vaalennetut hiukset (oma sävy jotain tummanvaalean ja vaaleanruskean rajamailta) ja sävy on kullan/hunajan/ehkä jopa hieman keltaisen vaalea. Nyt haluaisin kuitenkin mennä ehkä _hieman_ tummempaan sävyyn, sellaiseen kylmähköön beigeen, mutta koska en haluaisi enää rasittaa vaalennettuja latvoja liikaa, niin mietin onnistuuko näinkin vaativa sävyn vaihtaminen ilman värjäämistä ja kotikonstein? Tällainen sävy olisi ehkä se unelma: http://ezupdos.com/wp-content/uploads/2014/07/beige-hair-color-2ji1wmto.jpg
  Kiitoksia jo etukäteen vastauksista! :)

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Itse valikoisin kaupan väreistä Garnier Olia 8.13. Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta vaikuttaisi aika hyvltä tähän:)
   Jos sun hiukset on pidemmät kuin polkat/ paksut. Suosittelen ostamaan 2 pakettia, että väristä varmasti tulee tasaisesti kaikkialle:)

   Poista
 32. Hei! Kaipaisin ideoita oman luonnollisen hiusvärin kasvatukseen, tai lähinnä siis siihen, kuinka oman tyven ja värjätyn osuuden välistä sävyeroa kannattaisi lähteä käsittelemään, että sitä omaa väriä jaksaisi kasvattaa ilman järkyttävää värieroa. Lähtötilanteena n.3cm tummanharmaaruskeahko tyvi/haalistuneet keskiruskeat pituudet/vaalennusta latvoissa/vaaleita raitoja välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, anteeksi, oon unohtanut vastata tähän!
   Tosin kysymys vaikuttaa tutulta, ehkä oon vastannut jotenkin väärään paikkaan tai kyselitkö myös sähköpostitse? Anyways, laita joku kylmä, tuhkansävyinen väri. esim. Kc:n take awy color caffe machiatto. Ellei se nyt näytä kauheasti tummemmalta, kuin sun tyvi. Jos tyvi on vaaleampi, kuin 5 tummuus, niin, ehkä 7.1 voisi kokeilla tuohon latvaan, eli värjättyyn osuuteen. Ehkäpä myös Goldwellin vaahtosävytteistä olisi apua. Sävy 6N tai 7N tässä tapauksessa olisivat sopivimmat:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi. Odotan tällä hetkellä pääsyä hiusväriallergiatestiin,joten en valitettavasti voi värjätä hiuksiani. Toivottavasti en ole allerginen, että voisin koittaa keksiä jonkin menetelmän saada hiuksiin luonnollista sävyä muistuttavan värin ja alkaa sitten kasvattamaan omaa väriä takaisin.

   Poista
  3. Joo toivotaan, että sulla ei ole allergiaa!! :) Ja jos sulla on, niin taitaa olla silti muutama "väri", joita voi käyttää.Muistaakseni Davinesilla oli ainakin sellainen..Mutta voin selvitellä asiaa myöhemmin, jos haluat:)

   Poista
 33. Hörökorvat ja lyhyehköt hiukset. Millaisia malleja suosittelet? Minulla on karvaa tosi paljon päässä, mutta helposti jää ns. karvalakki malli. Joutuu siis keventämään tosi paljon. Minulla myös hiuksissa ns. luonnonkiharaa, eli aina täytyy suoristaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen pituus/malli spii hyvin luonnonkiharille hiuksille ja näyttää hyvältä myös suoristettuna:
   Kihara polkka

   P.s: Eikä korvatkaan näy ;)

   Poista
 34. Moikka! Mulla on maantien/hiirenharmaan värinen tylsä tukka, johon oon parina viime vuotena ottanut vaaleita raitoja, joista oon tykänny todella paljon. Kuitenkin talossa jossa asun on rautaputkella joista irtoaa metallia veteen ja sitä kautta hiuksiin joista vaaleat raidat reagoivat ja muuttuvat vihreiksi. Yritän pestä aina kylmällä vedellä ja käyttää syväpuhdistavia shampoita, mutta ne eivät oikeen tunnu tepsivän. Onko mulla mitään mahdollisuutta saada pitää vaalee tukka kun tykkään siitä niin paljon ja kuulemma myös sopii? Vai pitäisikö vaan suosiolla siirtyä tummempiin sävyihin? Kiitos vastauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Mulla on joskus vuosia sitten ollut tuo sama ongelma, kun asuttiin asunnossa, jonka putkista irtosi metalleja veteen. Ja se on todella ärsyttävää!! Mäkään en keksinyt siihen ratkaisua. Värjäytyminen loppui vasta muuton jälkeen..Jos et nyt kuitenkaan halua muuttaa :D Voisi suihkusuodattimesta olla apua! Sen hinta on 68€ ja kestää käytössä vuoden, jonka jälkeen on hankittava uusi filtteri. Tämän vaihtofiltterin hinta on 19€. Suihkusuodattimella on muitakin suotuisia vaikutuksia, koska se suodattaa suihkuvedestä raudan ja kuparin lisäksi myös kloorin yms.
   Jos hankit suodattimen, olisi kiva kuulla, miten se tepsi ja poistuiko ongelma suodattimen myötä täysin:)
   Suodattimen löydät TÄÄLTÄ

   Poista
 35. Moi! Olen menossa hiusväriallergiatestiin,sillä ihotautilääkäri epäili allergiaa. Mietinkin nyt,mitä vaihtoehtoja minulla on hiusten värjäämiselle suhteen,mikäli minulla todetaan ppd-allergia. Omaa harmaata en kyllä haluaisi..Pohjavärinä tällä hetkellä n.2 cm harmaa tyvi ja muuten kulahtanut keskiruskea. Onko mahdollista vaalentaa hiuksia ja ylläpitää vaalennusta folioraidoilla? Kun ihokosketus ja tyviväri selvästikin ovat niitä kutinan aiheuttajia. Elumneista olen kuullut, mutta riittääkö se värjäämään tasaisesti oman tyven ja muiden hiusten välisen sävyeron?

  VastaaPoista
 36. Moi!
  Pidän blogistasi todella paljon, luen aina uusimmat postaukset:) Mutta nyt tulisi nämä ongelmat joihin sinulta kysyn vastauksia: ennen olen ostanut Tigin Bed Head shampoota, mutta se on jatkuvan käytön vuoksi aikas kallista.. Olisiko sinulla kokemuksia ja suosituksia, mistä shampoosta itse tykkäät, ja joka ei ole kovin kallista? Mietinnässä on ollut mm. Aussien shampoot. (kokemuksia niistä?)
  Toinen ongelmani liittyy hiusten värjäykseen. Haluaisin piristää hiusteni väriä, joten olen harkinnut raitoja. Paikkakunnallani se maksaa parturissa lähemmäs 100€, joten kotona raitojen värjääminen olisi tuplasti halvempaa! En vain oikein tiedä, miten se sujuisi, kun itse sen tekisin. Onko neuvoja hyvän lopputuloksen saamiseksi?:) Tai mikä tuote kaupasta kannattaisi ostaa raitojen tekemiseen? Kiitos vastaamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ompa kiva kuulla! :)
   Itse tykkään tosiaan eniten tuosta Loccitanen repair shampoosta, joka maksaa n. 18€. En kovinkaan paljon välitä TIGIn shampoista. Niillä tulee jotenkin aika raskaat hiukset.. ainakin osasta sarjan shampoista. Prismassa myydään esim urtekramin shampoita, jotka ovat hyviä, koska eivät sisällä kuivattavaa ja värit pois pesevää sulfaattia. Myös lifehairin oliivi shampoossa on sama juttu. Tosin siinä sarjassa pidän enemmän hoitoaineesta. Niitäkin saa prismasta. Nämä shampoot maksavat n. 3-6 €
   Minkälainen väri sulla on nyt? Onko tyvikasvua,minkäväristä? haluatko voimakkaastipohjaväristä vaaleammat raidat, vai vain hieman valoraitaa?
   Mun on helpompi auttaa tässä, kun tiedän nämä jutut:)

   Poista
 37. Kiitos, pitääpä käydä katsomassa prismasta noita tuotteita:)
  Mulla on siis nyt tällaiset aika keskiruskeat hiukset, värisävy taisi olla 5.3. Tyvikasvua on ihan vähän, ja väri on vähän tummemman ruskeaa kuin värjätty osa. Haluaisin raidat, jotka olisivat aika paljon vaaleammat kuin hiukseni nyt ovat:)

  VastaaPoista
 38. No tuohon pohjaan käy tosi moni raidoitustapa:) katso vaikka ppostaukseni "6 ideaa ruskeisiin hiuksiin" Löytyy myös tuosta yläosan ruskeat hiukset osiosta. Siellä näet vähän minkälaista tyyliä saa milläkin eri raidoitus tekniikalla:)
  Raidoituksissa olisi aina hyvä olla joku kaveri apuna!

  VastaaPoista
 39. Moikka! Haluaisin leikata solisluille ylettyvät puolipitkäni tähän tyyliin: https://www.google.fi/search?q=scarlett+johansson+polkkatukka&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dmU_VOnkGqSBywPg54CgDg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=scarlett+johansson+short+hair&facrc=_&imgdii=_&imgrc=egNzXL_h9JtDJM%253A%3BY7HICypVF42XYM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hairstylingtips.net%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F10%252FScarlett-Johansson-Hair.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.hairstylingtips.net%252F415-scarlett-johansson-short-hair%252F%3B371%3B589 ja https://www.google.fi/search?q=scarlett+johansson+polkkatukka&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=dmU_VOnkGqSBywPg54CgDg&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#tbm=isch&q=scarlett+johansson+short+hair&facrc=_&imgdii=_&imgrc=Nuxcd-SY7aBioM%253A%3BoGK0kx2liG-AOM%3Bhttp%253A%252F%252F2.bp.blogspot.com%252F-4hCoOs481HQ%252FUGn3CBPQPJI%252FAAAAAAAABm0%252F1QbVif-aVIg%252Fs1600%252Fhbz-Scarlett-Johansson-short-hair-113011-xl.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Frivaj.blogspot.com%252F2012%252F10%252Fthe-10-most-inspiring-short-haircuts.html%3B600%3B859 mitenköhän malli olisi helpoin kuvata kampaajalle? Sitten vielä kysyisin, että sopiiko malli ohuille hiuksille? Hiukseni ovat purukumisoituneet ja katkeilleet paikoittain aika paljon värikäsittelyjen takia. Nyt olisi haussa malli, jossa pääsisi noista huonokuntoisista osioista mahdollisimman hyvin eroon ja voisi alkaa kasvatella tukkaa parempikuntoisena. Mitkä olisi parhaimmat keinot myös saada oma väri takaisin (perus maantienharmaa) ja nyt on väri n. 6-7 tummuusasteeltaan?

  VastaaPoista
 40. Hei vaan!
  Miten puolipitkistä, irokeesimalliin leikatuista hiuksista saisi loihdittua mahdollisimman naisellisen kampauksen? Edestä ylettyvät jotakuinkin leukaan asti ja niskasta melkein olkapäille. Mallia en tahtoisi vaihtaa - eli leikkaus ei tule kysymykseen, mutta tulevissa juhlissa näiden pystyyn laittaminenkaan ei oikein ole vaihtoehto :D

  VastaaPoista
 41. Hei :)
  Oon tässä jo jonkin aikaa miettinyt hiusten värjäämistä punaiseksi, ja tarkotan nyt siis sellasta kirkkaan Ariel punaista. Oma hiusväri on tumman ruskea, on aina ollut, eli en ole koskaan värjännyt hiuksia. Ainut toimempide mikä hiuksilleni on tehty, on yksinkertaisesti vain hiustenleikkaus.
  Eli onko mahdollista saada punaiset hiukset vahingoittamatta hiuksenlaatua kovinkaan pahasti? Ja mikä olisi paras hiusväri tähän tarkoitukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kyllä tuo kirkkaanpunainen vaatii vaalennuksen alle, jos oma/nykyinen väri on tummanruskea. Kirkkaanpunainen itsessään on n. 6 tummuinen, joten pohjan täytyisi olla ainakin 7.vaalea, jotta väri tulee näkyviin kirkkaana..:)

   Poista
 42. Moi!:) Voiko liukuvärjäystä tehdä täysin värjäämättömiin hiuksiin? Omistan vaaleanruskeat/vaaleahkot hiukset ja minulla on joskus ollut täysin blondit hiukset mutta se ei yhtään sopinut minulle, että ne oli juuresta latvoihin samanväriset. :/ Eli voinko värjätä blondit latvat värjäämättömiin hiuksiin vai pitääkö juuret värjätä jollakin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin voi vaalentaa vain latvat, niin se on myös paljon helpompaa. Ja noissa ombre paketeissahan onkin vain se vaalennusväri. Niin, ja harkitse myös tuota mun suosittelemaa tapaa tehdä liukuvärjäys. Löytyy tuosta blogin reunastikin pikkukuvakkeesta. Siinä ei voi oikein mennä pieleen ja ei ainakaan tule sellaista selvää rajaa, jossa väri vaihtuu tummemmasta vaaleaan:)

   Poista
 43. Heips! Mietiskelin, että mitähän tuo raitojen tekeminen "ponnaritekniikalla" mahtaa tarkoittaa? Yritin sitä googletella mut en löytänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, siitä taitaakin löytyä postaus vain multa. Mutta ohjeet on siinä postauksessa. Tämä tekniikka oli joskus NAPS- kampaajien koulutuksessa ja olen sen pohjalta tätä tekniikkaa käyttänyt.:)

   Poista
 44. Heippa :)
  Missä kampaamossa työskentelet? Etsin luottokampaajaa ja olen varma että olisit sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Oliskin kiva olla sun luottokampaaja:)) Mutta tälä hetkellä en työskentele missään...Ilmoittelen täällä blogissa sitten, kun jossain vaheessa aloitan taas liiketyön:)

   Poista
 45. Moikka! :) Osaisitko sanoa, että saisko tälläsiä hiuksia laitettua permanentilla?

  http://i.ytimg.com/vi/dSiJVSsqmiU/hqdefault.jpg

  Omat hiukset on lyhyemmät kuin hänellä, ehkä hieman rintojen yläpuolella, luonnon suorat/hieman taipuisat.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näyttää permanentti kiharalta. Ihan on mahdollista siis:) Vähän ne hiukset nousevat sitten lisää, kun iharan laittaa, mutta toisaalta, lyhemmissä se permiskin pysyy parempana:)

   Poista
 46. Hei :) Mulla on pikkunen ongelma hiusten ja niitten tulevaisuuden kanssa.

  Olin ihan melkein platinablondi pitkään, kunnes värjäsin ruskeiksi (värinä oli joku 6 tummunen markettiväri). Melkein heti kyllästyin ja aloin vaalentaa: raitoja oon kai kolme kertaa laittanut siten että latvoihin enempi väriä, tyvestä jääny tummempi. Koko tukkaan oon kuitenkin suihkutellu vaalennussuihketta, niin tyvikin vaalentunu aika paljon.

  Nyt hiukset on jotain vaaleenruskean, tummanvaaleen ja blondin sekotusta. Tyvestä vaaleenruskea, vähän kellertävä/oranssihtava ja latvoja kohti vaalenee nätisti sellaseks luonnonvaaleeks, vähän kultaseen vivahtavat/beiget. Nää on oikeestaan tosi kauniit varsinkin pituuksista ja latvoista, oon yllättyny miten onnistuin ihan kotona värjäämällä saamaan tasasen lopputuloksen. Mulla on parin sentin juurikasvu ja oma väri on sellanen harmahtavan tummanvaalee, mikä nyt suomalaisilla yleensä on. Toi värjätty tukka tyvessä on vähän tummempi kun oma väri juurikasvussa.

  Ongelma on se, että ton suht lämpimän tukann rinnalla kylmä vähän vaaleampi juurikasvu näyttää tosi rumalta, riippuen vähän valosta. Jossain valossa näyttää jopa ettei olis mitään juurikasvua, mut esim. luonnonvalossa paistaa kunnon harmaa.

  Haluaisin pois värjäyskierteestä ja hiusten värin mahdollisimman lähelle omaa väriä.
  Onnistuisko mitenkään jos vaalentaisin vielä vähän tota oranssihtavaa hiusta juurikasvun tummuseksi (vaikka sillä vaalennussuihkeella levittäen tarkasti niin ettei osu omaan väriin) ja värjäisin sen jälkeen jollain tuhkanvaaleella? Meniskö pituuksien/latvojen hiukset sitten vihreäks, kun ne on nyt enemmä keltaset?
  Tai sit toinen vaihtoehto jota oon miettiny et jos vaalentaisin aika vaaleeks ja kun tulee juurikasvua, niin laittaa sinne omaan väriin jotain tosi kaposia kirkastavia raitoja häivyttämään juurikasvua?
  En tiiä yhtään miltä nää ideat kuulostaa ammattilaisen korvaan :D

  Jotain ratkaisuja kaipailisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän hyvin , mitä tarkoitat, koska mulla on ollut aika samoja ongemia tässä nykyisessä värissä:)
   Ite päätin nyt talvella värjätä tuota omaa tyveä ihan pikkuisen sävykkäämmäksi. Niin, ettei se tummene tai vaalen, mutta siihen tulee vähän sävyä, jotta se sopisi paremmin tuohon latvaan. Laitoin tyveen KC.n Luxima 7-9.32 eli Latte-sävyn. Tosiaan latvan pitäisi olla melko vaalea, että siihen saa niin viileän vaalean, että ma tyvi näittäisi vähemän haarmaansävyiseltä. Ja kovin kylmä tummanvaalea koko hiuksissa saattaisi olla aika tylsä. En ole itse kokeillut tuota vaalennussuihketta koskaan. Kyllähän se voi olla myös ihan hyvä ratkaisu, vaalentamaan pohjaa sen verran, että siihen saa riittävän vaaleuden taittovärille. Ite tykkään myös taittoväreissä Luxima-sävyistä. Niitä käytetään kampaamoissa, joissa on KC.n värit. Esim sävy 8-10.26 Strawberry, sekoitettuna johonkin tuhkahelmiäiseen, estää hyvin vihreyden, sillä siinä on kevyesti punaista.:)

   Poista
 47. Moi! Miten aloitan ja MILLÄ hiusten sävyn vaalentamisen?

  Mulla on nyt jotain 5 tummuusasteen ruskea väri,joka jossain valossa hehkuu melko punaisenakin..Mulla on punapigmenttiä ja punaisuus hehkuu kaikesta läpi..
  Ajatuksena ois joku 6.34-6.43 mutta ei ihan kirkuvan kupari/oranssi. Ashlee Simpsonilla kiva väri..;)
  Mulla on aina ollu joku 4-5 tummunen tukka ja selkeesti liian tumma,mutta jotenkin tunne kaljuksi itseni yhtään vaaleammassa värissä.. Pisamia on,vihreät silmät ja vaalea iho eli sinällään tuommonen "mattaporkkana" kai kävisi mutten tiedä mitstä alottas. Hiukset on melko hyväkuntoiset että kunnon soisi säilyvän vielä jatkossakin..Mainittakon vielä että pienellä pojallani,nyt 9kk, on kuparin värinen tukka jonka ottaisin myös itselleni :D
  Mietin että kun vaalennustahan tämä pohja vaatii,niin tulisiko ombres -liukuvärjäys värillä muuta kuin sanomista? Sieltähän se kumminki antaa alta oranssihtavan värin kun ruskeaa alkaa vaalentaa..;)


  Kiva jos ehdit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mahdollisimman kevyellä vaalennusaineella kannattaa lähteä vaalentamaan, olisi myös hyvä, että seos olisi aika löysää, jolloin se on helppo levittää hiuksiin tasaisesti ja silloin myös vaalennus on kevyempi. Ombre-paketti voisi tähän siis olla oikein hyvä. Tai itseasiassa kaksi pakettia. Aloita levitys latvoista ja laita ihan tyviosa (n. 3cm.) viimeisenä. Anna vaikuttaa tyvessä vain noin 5-10 min, pituuksissa paketin minimi vaikutusajan mukaan. Tähän päälle suosittelen Lorealin pure paprika-sävyä 7.46 tai KC-take away colourin sävyä marmelade. Ja sitäkin kannattaa ostaa kaksi paekettia, jotta väristä tulee hyvä:)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Kuullostaa hyvälle! :) Tämä oli juuri sellainen vastaus kuin toivoin! :)

   Poista
 48. Moi!

  Mulla on ohuet hiukset (ohut hentonen hius, mutta sitä on paljon) ja näyttää vähän liruilta kun on suorat ja ilman mitään muotoilua. Mutta kihartamalla /laittamalla ne saa runsaiksi ja näyttäviksi. on nyt tonne puoleen selkään pitkät tasapituset. Leikkasin itse niistä jo 25 cm... oma värjäämätön tummanvaalea hius.
  Eli mikähän olisi paras hiusmalli kun olen laiska laittamaan kauheasti.. muotoilutuotteita jotain voin käyttää mutta sen koommin arkena jaksa kiharrella ym.. mikähän olisi siis hyvä? joku hieman lyhyempi? kerrostettu?(taitaa vain ohentaa) otsatukka? voitko laittaa esimerkki kuvaa tai jotain? itselläni on ilmeisesti ovaalinmuotoiset kasvot mutta aika korkea otsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kyllä mä tätä pituutta suosittelisin:
   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d1/70/0d/d1700debe83400a1fe17498e4962981c.jpg
   Tyveen kannattaa suihkutella uivashampootata, vaikkapa Batisten xxl ja latvoja voi käydä vähän raudalla läpi, että ne taipuu kaikki ihan aavistuksen sisäänpäin.

   Poista
 49. Hei

  Mulla olis pari kysymystä hiusten värin vaihtamiseen liittyen.

  Eli tällä hetkellä mulla on vaalennetut hiukset, muutama sentti perus suomalaista tummanvaaleeta/vaaleenruskeeta tyvikasvua ja takaa, alta hieman tummennetut (vaaleanruskeat) hiukset. Latvat on niin huonokuntoset et oon päättäny pitää vuoden tauon värjäämisestä ja siinä ajassa päättää minkä väriset hiukset oikein haluun :D

  Oon alkanu haaveilemaan punertavan tummanruskeista hiuksista, tässä linkki kuvaan jossa ihanneväri:
  http://i2.wp.com/therighthairstyles.com/wp-content/uploads/2014/03/long-burgundy-hair.jpg?resize=500%2C491

  Haluisin tietää sun ammatilaisen mielipiteen, et käykö tällaset hiukset jos on suomalaisille tyypillinen maantienharmaa hiusväri ja todella vaalea, pisamainen iho? Tiiän et olis varmaan helpompaa kommentoida asiaa kasvotusten, mut se ei valitettavasti onnistu ja oon tällä hetkellä ilman omaa luottoparturia :) Arvostaisin siis sun rehellistä mielipidettä sen verran ku pystyt tän pohjalta asiaa kommentoimaan!

  Lisäks, jos tällaset hiukset värjää mun omalla hiustenvärillä, mitä tuotteita suosittelisit tyven häivyttämiseen ja sävyttämiseen, et vois pidentää parturissa käyntivälejä?

  Kiitos jo etukäteen vastauksistas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Kyllä tuollainen mahongin punainen saattaa olla aika kylmä ja kova sävy. Mitäpä joku tämän tyylinen:
   https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a1/a2/a0/a1a2a06819aae91666c2295b590a16a2.jpg
   Vähän kuparisempi ja vaaleampi:)
   Tyvikasvu on kyllä tosiaan selkeämpi näissä kirkkaissa väreissä, ehkä joka toinen kerta värin voi laittaa vain tyveen ja joka toinen kerta koko hiuksiin, mutta luulen, että alkuvaiheessa myös se latva vaatii väriä parin kampaamokäynnin verran peräkkäin, että siihen tulee rittävästi tuota punapigmenttiä!

   Poista
  2. Hei!
   Ehdottomasti tarkoituksena olisi yrittää ylläpitää väriä parturin kanssa ja kotona sitten käyttää kotituotteita, mutta kannattaako tyveä koittaa itse häivyttää esim. Wellan Color Fresh sävytteillä jos parturiin on liian pitkä aika ja tyvikasvu ei miellytä? :)
   Ja ehdotuksesi oli muuten oikein ihana väri, mutten itse oikein pidä juuri tuosta kupariin tai muutenkaan oranssiin vivahtavista sävyistä :D Juuri sen viininpunaisen tai mahongin vivahteen takia pidän tuosta omasta ehdotuksestani, mutta sille tuskin on olemassa lämpimämpää ja hieman vaaleampaa vaihtoehtoa? :)

   Poista
 50. Hei! Utelisin, että oletko kokeillut kreppipaperilla värjäämistä? Vai toimiiko se edes oikeasti?

  VastaaPoista
 51. Hei,
  Minulla on noin olkapäille ulottuvat vaaleat hiukset. Ongelmana on hiusten katkeilu. Hiukseni ovat siis katkeilleet kauttaaltaan, erityisen häiritsevästi korvien kohdilta, jossa hiukset ovat paljon lyhyemmät kuin muualta. Aikaisemmin epäilin jatkuvan hiusten kiinnipitämisen olevan katkeilun syynä, mutta olen yrittänyt pitää hiuksia paljon enemmän auki eikä ongelma tunnu helpottavan. Lisäksi epäilen ponnarin syyllisyyttä, sillä katkenneita hiuksia on aivan joka paikassa. Jokaisen katkenneen hiuksen päässä on ikäänkuin valkea piste, jonka kohdalta hius on katkennut. Joissain hiuksissa on piste myös muualla kuin päässä ja jos hiusta vetää niin se katkeaa juuri siitä pisteen kohdalta. Eli ilmeisesti tämä piste on jonkinlainen vauriokohta. Lisäksi leikkasin hiukseni melko pitkistä lyhyemmiksi jonkin aikaa sitten toivoen, että huonot latvat häviäisi siten, mutta vauriokohtia on ilmestynyt paljon uusia.
  Hiuksiani on vaalennettu raidoilla jo usemman vuoden ja olenkin ajatellut, että vaalennus voisi olla katkeilun takana ja mietinkin pitäisikö minun pitää taukoa vaalennuksesta. Oma hiuksenikin on suhteellisen vaalea, joten voin vain olla värjäämättä hiuksia, jonkun aikaa ilman että juurikasvu olisi häiritsevä.
  Oletko törmännyt vastaavaan ja olisiko sinulla jotain neuvoja tähän ongelmaan :)? Minulla on myös todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, joka aiheuttaa hiusten katkeilua, mutta lääkitykseni on kunnossa enkä jaksa uskoa, että se olisi ainoastaan syynä vaikka tietysti hiuksissa muutokset näkyvätkin hitaasti.

  Kiitoksia paljon etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Voi olla,että hiukset näyttävät olevan eniten katkeilleet juuri korvien kohdalta, koska siinä kohden hiuksia on vähiten. Luulisinpa tosiaan myöskin, että hiuksiin on tullut joku vaurio vaalennuksesta tai vaika liian kuumasta raudasta. Ohimoiden kohdalta löytyy moneltakin lyhyempaa hiusta, joka johtuu monesti hormonimuutoksista: raskaus, imetys.. Mutta kun sulla on niitä pallukoita nähtävillä, niin taitaa tosiaan olla kyse jostain vauriosta.
   Joo,kannattaa kiinnittää huomiota vaalennusaineen vahvuuteen, koska sun hius on jo valmiiksi vaalea, jopa 3%prosenttisen hapetteen pitäisi riittää hyvin! Ja vaikutusaika ei saisi ylittyä, niissäkään osioissa, jotka on lapun väliin ensimmäisenä laitettu.

   Poista
 52. Hei! Hiusten vaalennukseen tarvitsisin pientä apua.
  Oma luonnollinen väri on vaaleanruskea, mutta viimeiset 3 vuotta olen pärjännyt näitä 5.3 sävyillä. Ensimmäiset 2 vuotta käytin Lorealin Casting creme gloss -kevytvärejä, mutta vuosi sitten vaihdoin kestoväriin, Lorealin Excellence sävy 5.32. Tästä lähtien olen värjännyt ainoastaan tyvikasvun kyseisellä värillä noin 2kk välein, latvoja en enää ollenkaan (väri säilynyt niissä hyvin). Viime syksynä värjäsin vielä muutaman vaaleamman raidan joukkoon, Lorealin Glam lights -värillä (se ruskeille hiuksille tarkoitettu).

  Tästä väristä on kuitenkin ajan kanssa tullut vähän liian tumma, ja haluaisinkin vaihtaa astetta vaaleampaan ruskeaan väriin, eli johonkin 6 alkavaan sävyyn (en tiedä vielä sen tarkemmin, sillä haluaisin saman sävyisen kuin nykyinen värini on, mutta vain sen asteen vaaleampana, eli joku 6.3 kaiketi? Mutta ainakaan Lorealin Excellence -väreissä ei tällaista ole, ja olen Lorealin värit todennut hyviksi... Olisiko suositella minkään muun tuotesarjan väriä josta tuommoista sävyä löytyisi?).

  Miten siis pitäisi tätä tukkaa lähteä vaalentamaan, kun vain yhden sävyn vaaleamman ruskean haluaisin tämän nykyisen tilalle? Värinpoistoa tuskin tarvitsee tehdä? En myöskään haluaisi ihan tuhota hiuksien kuntoa, kun nämä on aina ihan hyvässä kunnossa olleet.

  Kiitos paljon jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisit käydä KC:n värejä käyttävässä kampaamossa tekemässä remover-värinpoiston, joka ei vaalenna hiusta. poistaa vain värjättyä väriä asteen-pari:) Hiukset pysyvärt hyväkuntoisen värisinä, eikä siihen välttämättä tarvitse heti edes laittaa väriä päälle. Paitsi ehkä tyveen, sillä 6 esimerkiksi. Tai sitten ns.vaalennuspesu tai lyhyt vaikutusaika kevyen vaalennusaineella, johon on sekoitettu runsaasti mietoa hapetetetta. :)

   Poista
  2. Kotona pitäisi saada tuo vaalennus tehtyä, kun ei opiskelijabudjetti anna periksi käydä kampaamossa värjäämässä. :/ En tiedä vaalennusaineista mitään, joten mistäs löytyisi tuommoista kevyttä vaalennusainetta ja tuleeko mieto hapete siinä mukana? Kiitos jos vastaat vielä tähänkin :)

   Poista
  3. Noo, ehkä vaaleiden hiusten ombre-väri voisi olla sopiva. Tarvitset todennäköisesti kaksi pakettia ja laita kehitteen joukkoon vain puolet mukana tulevasta vaalennus jauheesta. Eli jos ostat sen kaksi ppakettia, niin mlemmista kehite emulsio, mutta vain yksi pussi vaalennusjauhetta. Vaikutus aika ehkä noin. 10-15min (tarkkaile vaalentumista). Aloita levitys latvasta ja etene tyveä kohden. Tämäkään mikään hellävarainen ole hiuksille,mutta jos niistä yhtään vaaleammat haluaa, niin vaalennus on ainoa vaihtoehto.
   Ole varovainen seuraavan värisävyn valinnan kanssa, ettei mene vahingossa takaisin liian tummaksi. Garnier Olia värit on mun mielestä aika nopeasti haalistuvia, joten voisit koittaa vaikka sitä sarjaa.:)

   Poista
 53. Moikka!

  Olen pattitilanteessa hiusteni kanssa tällä hetkellä ja tarvitsisin kipeästi apua! Jotta kampaajalla ei menisi koko aikaa vain vaihtoehtojen pohtimiseen, ajattelin lähestyä sinua ongelmassani.

  Omaan puolipitkän, viistoon leikatun polkan. Tyvestäni loistaa rakas maantieharmaani, muutoin pohjavärinä on tumma ruskea, jossa on kauttaaltaan vaaleita raitoja. Nyt raidat ovat kuitenkin kasvaneet todella yli. Niitä on jo kertaalleen nostettu, mutta sävyero on sen verran suuri, että raidoille on tehtävä nyt jotain...

  Mitä mahdollisuuksia minulla on? Onko mahdollista esim värjätä raidat jollain vaalean ruskean sävyllä, jolla saisi tasoitettua raitojen ylikasvu, sekä "häivytettyä" kamala maantienharmaa juurikasvuni? Vai onko parempi värjätä koko pää samalla sävyllä?

  10 vuotta mustilla hiuksilla heiluneena, en millään haluaisi koko päätä tumman ruskeaksi, jos ei ole ihan pakko....


  Kiitos avusta jo etukäteen!!! :)

  VastaaPoista
 54. Moikka!
  Laittaisin ehkäpä tyveen tummemman ja raitojen päälle tosiaan vaaleanruskean 6-8 tummuusluokasta, riippuen siitä, miten paljon haluat raitojen vielä erottuvan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Itse asiassa olen ehtinyt jo käymään kampaajalla ennen vastaustasi, mutta teimme juurikin ehdottamallasi tavalla. Juureen tummempaa, kuitenkin astetta vaaleampaa kuin aikaisemmin. Vaaleat raidat värjättiin tummalla vaalealla. Lopputulos on erittäin hyvä :)

   Poista
 55. Moi
  Ihana blogi :)
  Minulla on maantienvärinen tukka joka on nyt vaalennettu ja raidoitettu. Iän myötä tukkani on tummentunut ja näyttää vaaleanruskealta jossa on paljon tuhkaa. Toiveissa olisi ruskea/ tumma tukka mutta olen allerginen tummaaväriä tuottavalle ainesosalle, onko mitään keinoa saada tukkaa värjättyä/ onko väriaineita jotka eivät allergisoi?
  t. Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!Joitakin tummia sävyjä löytyy kasviväreistä tms. Mutta en nyt ole ihan varma onnistuuko niillä mahdollisten harmaiden hiusten peittäminen. Osa väreistä myös kuluu melko nopesti pesuissa.Elumenista löytyy myös luonnollisia sävyjä ja olen ymmärtänyt, että se ei useimmiten aiheuta allergiaa. Elumenissa on myös hyvä pysyvyys. Elumenia löytyy joistskin kampaamoista. Kannattaa kysellä lisää heiltä, kun löydät Elumenia käyttävän kampaamon.

   Poista
  2. Moi
   Hiusteni värjääminen tummiksi onnistui hienosti ja sain tummanruskean kuontalon kahdella värjäyskerralla ekokampaamossa.. koska en tiedä vieläkään olenko lintu vai kala, haluaisin saada vaaleat hiukset takaisin. Kuinka lähtisin vaalentamaan hiuksiani?

   Poista
 56. Heippa!

  Tein kaksi värinpoistoa mustaan tukkaani. Tavoitteena oli saada ruskeat/tummanruskeat hiukset. Laitoin vaalentuneeseen tukkaan ruskean sävyn 4.0. Tuloksena punaruskeat. Laitoin tummempaa väriä 3.0. Tukasta tuli tummemmat, mutta punaiset edelleen. Ostin vielä uuden värin, viileän tummanruskean 3.12. Tämä väri taittoikin hyvin punaisuuden pois ja nyt on aika tummanruskeat hiukset. Eri valoissa kuitenkin punaisuutta vielä on tukassa. Voinko siis vielä värjätä värillä 3.12 tai 3.1? Jos kaupasta löytyy tuota 3.1, kun tuo 3.12 oli ainoa mitä äkkiseltään löysin. Pelkään että tukka alkaa vihertämään, jos viileällä värjää liikaa? Sitä en halua :/ millä värillä jatkossa kannattaisi juurta värjätä? Nyt en aio pariin kuukauteen värjätä, saa tukka levätä.

  VastaaPoista
 57. Moikka! Joo, vaalennuksessa syntyy aina punertavuutta, kun pohjaväri on ollut tumma/musta. Ehkä punertavuutta on omaan silmääsi jopa enemmän, kun olet tottunut mustiin hiuksiin, jossa punertavuutta ei ole lainkaan. Kannattaa nyt tosiaan antaa hiusten levätä välillä! Tyveä voit värjätä vaikka 3.0

  VastaaPoista
 58. Hei! Ehkä vähän kummallinen kysymys, mutt minulla on siis värjäämättömät hiukset, ja haluaisin kokeilla tällaista: http://www.kcprofessional.fi/ajankohtaista/1_2015/uusi_color_mask_paint_-suoravari_nyt_saatavilla!.492.news
  Onko jotain helppoa keinoa värjätä hiukset (mieluiten melko omanvärisiksi, siis vaaleanrusehtaviksi), että saisin tuon tarttumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Tuota, noista aika moni soveltuu ihan vaaleaan pohjaan. Esim. koko alarivi. Mutta esim. purple rain, evergreen ja cherry bomb, voisivat värjätä myös ruskeampaa hiusta. Kannattaa valita vaikkapa väri 8.0, joka ei juurikaan vaalenna hiusta, mutta eimyöskään tummenna, kuten ehkäpä jo 7. tummuinen väri saattaisi tehdä.

   Poista
 59. Moikka! Hiukseni ovat puolipitkät, luonnolliselta väriltään tyvestä maantienharmaat/kultapigmentti latvoissa. Olen viimeiset vuodet värjännyt hiuksiani tummalla ja nyt haluankin palata mahdollisimman lähelle takaisin omaa väriäni. Tällä hetkellä hiuksistani löytyy seuraavat värit; syksyllä hiuksiini laitettiin kampaamossa väriä 7. Leikattuani vuoden vaihteessa pitkät hiukseni pidempään polkkaan, jäi jäljelle enää hius, jossa oli ainoastaan tätä kampaamoväriä oman värin päällä. Tein hiljattain kevennetyn liukuvärjäyksen ohjeistuksesi mukaan hiuksiini värinpoistolla(hapete+puolikas pussi jauhetta). Tulos oli kuitenkin liian punertava mieleeni, joten tein uuden liukuvärjäyksen ferian värillä sen ohjeen mukaan. Lopputulos oli seuraava; tyvikasvu korvien yläpuolelle, sen jälkeen kelta/oranssi liukuväri latvaan asti. Marssin markettiin ja hain Olian 7.0 värin, jonka levitin ensin hiusten pituuksiin ja lopulta omaan tyveen. Värin laitoista on nyt n. kuukausi ja tyven väri on hyvin pitkälti oman väriseni, mutta pituuksien punaisuus tuli takaisin näkyviin. Laitoin eilen värinpoiston(1 pussi jauhetta) ensin pituuksiin ja lopulta hetkeksi tyveen. Lopputulemana väri on nyt tyvestä (korviin asti) maantienharmaa ja pituuksista haalean oranssi. Selkeästi punertava, mutta tasainen. Kaapissani on valmiina odottamassa Loreal excellence creme 8.1. Kysymykseni kuuluukin nyt, että kaipaavatko hiukseni vielä värinpoiston, vai voinko laittaa seuraavaksi ko värin? Sekä miten väri tulisi levittää, ensin pituuksiin vaiko tyveen? Tummuusluokassa tyvi sekä pituus ovat lähes samaa, tyvi vain kylmä ja pituus punainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Sori, huomasin tämän vasta nyt ja tässähän on melkein viikko siitä, kun olet tämän kysymyksen laittanut. En tiedä ootko malttanut näin kauaa ootella mutta vastaan kuitenkin. Tosiaan tuo punertavuus ja lämpö on kyllä ärsyttävä, jota lhes aina vaalentaessa värjättyä ja tummempaa hiusta tulee esiin. Väriä vain ei saa oikein muulla tavalla vaaleammaksi. Paitsi sitten jos jaksaa kasvatella sen kokonaan pois. Ja jos sävystä haluaa kylmän, olisi pohjavärin hyvä olla vielä astetta-paria vaalempi tummuusluokaltaan, kuin väri johon taiton jälkeen pyritään. Taitto kuitenkin aina tummentaa hiusta ja valitun sävyn tulisi olla riittävän pigmenttinen sille tummuusasteelle, jolla sillä hetkellä ollaan.( esim. 10.1 vähän tuhkaa, riittää vaalean kellertävvän pohjaan. 7.1 paljon tuhkaa, taittaa oranssejakin pigmenttejä.)Jos pohjassa on epätasaisuuksia, kuten oransseja ja keltaisia kohtia, saattaa tuhkasävyt tehdä sen, että keltaisista tulee vihertävät ja oransseista hyvät. Tai Oranssi jää oranssiksi ja keltaisesta tulee hyvä. Siksi pohjan olisi hyvä olla mahdollisimman tasaisesti joko oranssi tai keltainen. Silloin sopiva väri on helpompi valita. Kuulostaa kuitenkin siltä, että sulle tuo 8.1 voisi toimia ihan hyvin. Vaikea on ihan tarkkaan sanoa. Hmm. ehkä laittaisin sen ensin ensin latvaan ja puolessa välissä vaikutusaikaa lisäisin myös tyveen. Toivottavasti onnistuu! :) Ja jos oot jo tehnyt värjäyksen niin kuin kävi?

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! :) Värjäsin tuolla 8.1 sävyllä muutama päivä sitten. Aluksi väri oli paikoitellen aavistuksen vihertävä, mutta nyt parin pesun jälkeen väri on tasoittunut ja on sopivan viileä. Se kuinka kauan tuo viileys säilyy, onkin sitten eri juttu. :)

   Poista
 60. Heippa!
  Olen värjännyt jo muutaman vuoden hiuksiani Garnierin 4 sävyllä (tumman ruskea/ruskea). Nyt kuitenkin olen pitänyt muutaman kuukauden tauon värjäämisestä ja oma värini (maantienharmaa/blondi) kasvaa jo vauhtia 1cm juurikasvulla. Minulla on pitkät hiukset ja tahtoisin neuvoja näiden vaalentamiseen. Sinulla on tällä hetkellä sävy jota tavoittelen / myöhemmin viellä vaaleampaakin. Olen harkinnut kampaajaa, mutta köyhänä opiskelijana myös pohtinu raidoittamista kotona.
  Mitä raitaväriä suosittelisit? Kotona värjäys saattaa olla haastavaa koska tekisin sen yksin. Olen myös katsonut vinkkisi raidoittamiseen, mutta en osaa sanoa mikä olisi juuri se minulle tarkoitettu tapa. Saako Kampaaja tarpeeksi selvän eron hiuksiin ensimmäisellä vaalennuskerralla, että näkee että jotain on tehty? Tahtoisin pysyä kaukana oransseista vivahteista. Jos teen kotona ensimmäisen raidoituksen ja jokin menee pilalle, onko kampaajalla edessään enemmän haasteita? Vai kävisinkö ensin kampaajalla ja sitten seuraavalla kerran koittaisin tehdä raitoja kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Nuo lämpimät vivahteet on aika väistämättä tiedossa, jos haluat vaaleammat hiukset. Kampaajalta tosin löytyy enemmmän keinoja sen taittamiseen. Itseassa, silloin kun on yhtään tyvikasvua, kaikki vaalentaminen on aika riskiä hommaa, sillä jos vaalennusainetta menee yhtään tyvialueelle, värjäys menee pieleen, sillä se sun oma hius vaalenee ihan eritasoll, kuin värjätty latva. Ja koska sun väri on niinkin tumma ollut, kuin 4, en suosittelisi pelkästään raidoittamalla vaalentamista. mun mielestä kaikki hiukset kannattaisi ensin saada tasaisesti vaaleamman sävyiseksi ja sitten pikkuhiljaa raidoitella koti vaalempaa. Tämä on aika pitkä prosessi. Ootko lukenut postaukseni "värinpoistolla eroon tummasta hiusväristä" Ja "Oma hiusväri takaisin" Sun tilanteessa kannattais ensin toimia tuon ekan postauksen ohjeiden mukaan ja sitten jatkaa noilla ohjeilla, joilla itse olen vaalentanut, noin 5-6 tummuusluokasta tähän nykyiseen. Kampaajalla saa varmastikin paremman lopputuloksen. mytta sielläkin tälläinen isompi vaalennus vie muutaman käyntikerran. Kampaajankin on edettävä suunnilleen tuohon tapaan. Kampaajalla voi myös vaalentaaraidoittamalla, mutta kotona ja varsinkaan yksin, en lähtisi yrittämään. Siinä tarvitaan kuitenkin vielä pitkään oikeansävyistä tyviväriäkin raitojen lisäksi. Ei nimittäin näytä hyvältä, jos tyvessa olisi vaikkapa 4 senttiä omaa kylmänvaaleahkoa tyveä ja sitten latvassa kultaisenvaaleaa raitaa ja joukossa suklaanruskeaa. Sitä helposti ajattelisi, että se raita hämää, mutta ei siitä loppujen lopuksi ole paljon iloa. Kyllä sen tyven olisi niin pitkään hyvä olla tummahkoa, kun latvastakin tummaa löytyy. Mutta tsemppii vaalennukseen!! :) Aikaahan se ottaa, mutta sitten kun oot päässyt lähelle omaa väriä, niin se on kyllä helppo. Itse en ainakaan nykyään muuten värjää, kun muutaman raidan laitan piristykseksi, ihan muutaman kerran vuodessa:)

   Poista
 61. Moi!
  Haluaisin harmaat hiukset! (https://www.google.fi/search?q=grey+hair+color&client=ms-android-samsung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-ts5VZ_nKIqhsgGxkIGQAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=615&dpr=3#imgrc=ShjXaDWoVGn9sM%253A%3BfsZi16j7e47OZM%3Bhttps%253A%252F%252Fs-media-cache-ak0.pinimg.com%252F236x%252Fb9%252Fa0%252Fa6%252Fb9a0a6a852f813fc18c48b169df1eea8.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.pinterest.com%252Fmatildeemig%252Fcoloured-hair%252F%3B236%3B339)
  Onko vinkkejä miten saisin harmaat hiukset ilman hapetevärjäystä? Mulla on tällä hetkellä omat hiukset ihan vaaaaaleat kylmänsävyiset jo valmiiksi. Hopeashampoolla pääasiassa pidän viimeyden hiuksissa. Kuitenkin sillä saa enemmän sinisenvivahdetta hiuksiin kuin harmaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Mä en saanut avattua tuota sivua, mutta suoravärit toimivat parhaiten vaalennettuun hiukseen. Joistakin sarjoista tosiaan löytyy myös harmaita sävyjä. Ja ehkä nyt niitä kehitellään lisääkin, kun sävy on erityisesti muodissa. Eli, jos satut löytämään, niin voit tietenkin kokeilla, mutta luulen, että väri saattaa tarttua epätasaisesti. Yleensä värjäämättömissäkin hiuksissa latva on vhän huokoisempi, johtuen kulumisesta. Väri saattaa tarttua tehokkaammin niihin kohtiin.

   Poista
 62. Moikka!
  Minulla on tumman ruskeat hiukset, pieniä värieroavaisuuksia on huomattavissa, sekä hieman vaaleaa juurikasvua. Voisinko käyttää tuota sinun "liukuväri tekniikkaa" - pehmeämpi versioista. Että tulee vaan siihen yhteen osioon. Ja vaikka värjätä juurikasvun sitten ihan normaalisti, jotta saan jonkunlaisia näkyviä tuloksia? Ja näyttäisikö se hyvältä? Pitkät hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin voit käyttää! Levitä vaalennus niin, että sitä ei osu vaaleaan tyvikasvuun. Ja tosiaan tyviväri sitten vielä, niin hyvä tulee:)

   Poista
 63. Onko totta, että jos teen värinpoiston ruskeisiin hiuksiin ja laitan päälle 5.0 sävyn. Tukka saattaa näyttää aivan samalta kuin lähtötilanteessa? Jotenkin imee itseensä väriä enemmän sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Kannattaa laittaa 5 tyveen ja latvaan vaikka 6. 5 ja 6 välillä on nimittäin aika iso ero! 6 saattaa olla sitten taas tyveen liian vaalea. Muutenkin on hyvä laittaa tyvikasvuun aina yhtä astetta tummempi sävy:)

   Poista
 64. Heippa! Mun hiukset on luonnostaan tän väriset http://www.haircolorsideas.com/blonde/light-blonde/riley-blonde-hair/ ja omistan todella tummat kulmat. Yhdistelmä on eksoottinen ja monet kehuvat sitä, mutta itse menin tyhmänä vajaa vuosi sitten värjäämään mustat hiukset ja niistä tuli järkyttävät. Musta ei sopinut ollenkaan joten menin kampaamoon ja mulle tehtiin värinpoisto ja laitettiin kevytväri joka tarttui hiuksiin todella hyvin mutta silti niistä tuli laikukkaat. Alkoin siis tässä vaiheessa tavoittelemaan lähelle omaa väriä. Vaaleanruskeissa hiuksissani oli paljon vaaleita laikkuja jotka näyttivät epäonnistuneilta raidoilta. Sitten aika vasta totesin että haluan tehdä asialle jotain koska hiukset eivät ole väriltään mun mieleen ja haluaisin vaaleammat hiukset niin laitatin vaaleita raitoja. Mutta kampaaja epäonnistui raidoissa ja niistäkin tuli laikukkaat ja raidat alkoi 2cm päästä juuresta. Tuntuu että räjähdän kun en tiedä mitä pitäis tehdä, pitäiskö luovuttaa vaalennusten suhteen ja värjätä ruskealla vaikka haluaisin vain oman vaalean värin takaisin koska en jaksa enään taistella tumman tukan vaalean juurikasvun kanssa ja voin todeta että vaaleat hiukset sopivat tummiin kulmiinikin paremmin. Mutta sen tiedän että haluan tehdä hiuksilleni jotain koska vihaan tämänhetkistä laikukasta tukkaani. Pyydän apuasi mitä mun pitäis tehdä? Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään tähän myös että mulla on kanssa tää nykyinen väri tosi kullertava ja lämmin (http://aijaa.com/n0YxMX), joka ei passaa mun tuhkanvaaleaan juurikasvuun ollenkaan! Haluaisin lähemmäs jotain tällaista (http://just4girls.pk/l-oreal-excellence-creme-hair-colour-5-32-solar-brown.html), mietin että voinko vain vetää tolla päälle?

   Poista
  2. Moikka! Sori, huomasin nyt vastasun kysymyksen. Niin, ehkä värjäisin hiukset nyt kauttaaltaan 6tummuisella värillä. Ehkäpä 6.32 .Ei kuitenkaan tätä kylmemmällä värillä,ettei vaaleimmat kohdat tuli viehertäviksi, tummentamisen seurauksena. Tähän sitten pikkuhiljaa vaaleita raitoja, jonkin aikaa voit joutua vielä tyveenkin laittamaan väriä, Koska omassa tyvikasvussa raidat näyttää erivärisiltä ja muutenkin oma väri tästä vielä poikkeaa. Voit katsoa mun postauksen:
   http://www.lilasyren.fi/2014/09/ohjeet-oma-hiusvari-takaisin.html
   Jossanäet, miten mä etenin, noin vajaan vuoden aikana, kuyn vaalensin omia hiuksia ruskeista lähelle omaa väriä:)

   Poista
 65. Mooi! Ajattelin kysyy sellasta, ku mulla on vuos sitten otettu chi-suoristus, ja oon värjännyy pari kertaa hiukset mustalla (ennen suoristusta myös mustat) ja nyt haluisin värjätä vähän vaalemmaaks hiukset, ja mua pelottaa et toi värinpoisto tappaa mun hiukset, ni pitäskö kokeilla tollasta folioraita tekniikkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo, toisaalta raidat on kevyemi vaihtoehto hiuksille, kun vaalennusta ei tule koko päähän, mutta folion välissä vaaleneva hius taas rasittuu (ja vaalenee) enmmän, kuin ilman foliota. Siksi esim balayga-raidat ovat hiuksiolle kevyempi vaihtoehto:)

   Poista
 66. Hei ! Voiko esimerkiksi lorealin liukuvärillä (ombre feria) värjätä koko päätä ? Olen nyt kaksi kertaa vaalentanut latvoja ja nyt tekisi mieli vaalentaa korkeammalta, melkein juuresta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! JA ANTEEKSI KAIKILLE TÄSTÄ ETEENPÄIN KYSYMYKSEN JÄTTÄNEILLE, EN HUOMANNUT; ETTÄ TÄNNE OLI NIITÄ TULLUT JA SITTEN EN MILLÄÄN MEINANNUT EHTIÄ VASTAAMAAN

   Voi värjätä, tuohan jättää vähän kellertävän sävyn, mutta sitähän voi tarvittaessa korjailla vaikka sävyttävillä hoitoainella jne. :)

   Poista
 67. Moi! :) Ehkä sä osaisit auttaa mua, kun mistään muualta en oikein saa selkoa tähän mun kysymykseen. Oon aika tietämätön vaaleiden hiusvärien suhteen, elikkäs vaalentavatko ne automaattisesti hiusta, vai voivatko ne toimia ns. sävyttäjänä? Nimittäin minulla on todella voimakkaasti raidoitetut hiukset jotka olen aina käynyt ottamassa kampaajalla noin parin vuoden ajan. Osa raidoista ovat jo melkein kadonneet oman hiusvärini sekaan (joka on perus pohjoismainen maantienharmaa) ja tuoreimmat raidat taas ovat todella vaaleita. Nyt kuitenkin haluaisin hiuksistani pääosin tasaisenväriset vaaleat. Joten voisinko heittää tähän päälle jonkun vaalean hiusvärin joka vaalentaisi hiuksiani asteen tai pari turvallisesti ilman että vaaleat raidat palavat kokonaan purkaksi? Vai kannattaako raidoitettuja hiuksia enää vaalentaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Eri sarjojen vaalennusteho vaihtelee, mutta 8 tummuusluokasta ylöspäin niissä alkaa olla aina enemmän ja enemmän vaalentavia ainesosia, mitä vaaleampaan tummuusluokkaan noustaan-> 12. Casting creme gloss on ainakin kevyesti vaalentava sarja. Raitavärit ja värinpoistot ovat taas voimakkaimmin vaalentavia. Suurimmalle osalle uskaltaisin kyllä laittaa vaalennusväriä, raidoituksen päälle. Riippuen hiustenkunnosta ja laadusta. Ainahan raidoittaessakin osa raidoista menee toistensa päälle ja sehän vasta rasittaakin vaalennettua hiusta. Tämä on myös ainoa konsti, jolla saat tasaisemman vaalean. Toisaalta, pohjavärin tummuudesta riippuen, pohjaväri saattaa jäädä kellertäväksi, koska vaalennusväri ei vaalenna yhtä tehokkaasti, kuin raitaväri. :)

   Poista
 68. Moikka, mulla on luonnon tummat hiuske joihin on laitettu vaalennusainetta ja sit värjätty 7.1. Olen käyttänyt pari eri merkkistä lila-shampoota mutta ne vievät vain keltaisuuden pois ja punertava sävy on voimaakkaampi kuin enne. Mahtaako joku wellan toner auttaa asiaan? Koska minulla on ollut keltaisuutta-punaisuutta (=oranssia?) ja nyt tavallaan olen saanut keltaisen pois, mutta punainen on pahempi kuin enne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulostaa siltä, ettei hiuksesi ole vielä vaalentuneet riittävästi, siihennähden, jollaiseksi ne haluaisit. Eli violetti taittaa keltaisia pigmenttejä, joita alkaa esiintyä 8-10 tummuusasteessa vaalennuksen jälkeen. jos hiukset ovat vielä 7 tummuusluokkaa, niissä lämpö näkyy oranssisuutena, johon tehoaa vastaväri vihreä. Koska violetissa on sekä sinistä, että punaista, se vahvistaa oranssin punertavuutta... On ehkä aika sekavaa? :) Eli, jos haluat taittaa oranssisuutta, siihen voi laittaa kylmän ruskeaa päälle. Vaalempi vaalea vaatii vielä vaalennusta, jolloin oranssin tilalle tulee keltainen. siitä voi sitten taittaa pois kellertävyyden violetilla. Vaalennus on aina vähän tälläinen projekti:) Tsemppii!!

   Poista
 69. Hei! Kävin kampaajalla muutama viikko sitten värjäyttämässä hiukset vaaleiksi. oma värini on maantienharmaa ja minulla oli pohjalla aiempi todella ihana vaalea hiekka hiuksissa. Lopputulos oli ihan kiva, mutta muutaman pesun jälkeen vaaleasta väristä tuli hyvin tunkkainen pituuksista ,sellainen rusehtava harmaa..ja tyvestä kellertävä. Mitähän tälle kannattaisi tehdä? Värjään itse tukan nyt ja kovasti mietin mitä sävyä laittaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kuulostaa siltä, että siitä on taittoväri lähtenyt kulumaan ja allaoleva vaalennuksen sävy tullut esiin. Mä luulen, että ihan jo tyven sävyttäminen lähemmäs omien hiustesi sävyä ja tummuutta tekeen kokonaisuudesta paremman näköisen. Kellertävä tyvi on aina vähän epäaidon ja tunkkaisen näköinen. Siksi mä yleensä laitoin kampaamoaikoinakin tyveen vähän tummemman sävyn, kuin latvaan, ellei oma väri ollut niin vaalea, etä se vaalentuu hyvän sävyiseksi:)

   Poista
 70. Moi :)

  Kävin kampaajalla n. 4 kk sitten vaalentamassa hiuksiani (tehtiin värihuuhtelua ja jotain muuta :D), jotta voisin helpommin kasvattaa omaa hiustenväriäni takaisin. Hiukseni kärsivät käsittelystä paljon, ja aina pesun jälkeen ne menevät järkyttävälle takulle. Olen yrittänyt välttää harjaamasta märkiä hiuksia, jotta eivät katkeilisi, mutta kun jätän tämän kammottavan takkupesäkkeen harjaamatta, ovat hiukset kuivuessaan kauhean hampun näköiset! Olisiko sinulla siis suositella jotain hyviä tuotteita hiuksilleni, jotta hiukseni eivät menisi niin kovalle takulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile santen hoitoainetta , joka on myös parhaat shampoot&hoitoaineet postauksessa. (Harmaa tuubi. Hyvä ja halpa, löytyy minestakin paikasta:)

   Poista
  2. Kiitos, menee kokeiluun! Mukavaa sunnuntaipäivää :)

   Poista
  3. Toivottavsti on toimii:)) Ja sori kun vastaus kesti näin kauan.

   Poista
  4. Kiitos suosituksesta, vasta eilen hoitoaineen löysin ja äsken pääsi kokeiluun. Todella hoitavalta tuntui jo hiuksiin levitettäessä, jospa tämäkin hamppukasa saataisiin siis terveemmän oloiseksi :D

   Poista
 71. Hei!
  Värjäsin hiuksiani liian tuhkaisella vaalean värillä ja hiukseni ovat nyt harmaan vihreä vivahteiset ja vaaleahkot, melkein vaalean ruskeat. Kävin kampaajalla korjauttamassa asiaa, mutta hiuksissani on yhä harmaan vihreä vivahde, ne ovat vain vähän lämpimämmät nyt. Olisiko sinulla ajatusta, mitä voisin hiuksilleni tehdä? Ajattelin, että värjäisin, mutta oikean sävyn valitseminen on vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ehkä joku persikkaan taittava hoitsikka voisi auttaa.. tosin en tiiä mikä ois sellainen. Mitenkähän asiaa korjattiin kampaamossa, yleensä kevyt vaalennus riittää. Myös sitruunanmehu tehoaa jonkin verran:)

   Poista
 72. Heippa Lila! Ihana blogi ja kauniit hiukset. Kuinka usein sä itse peset tukkaa? Mitä oot mieltä jokapäiväisestä pesusta? Jos käy lenkillä/salilla ja hiuksey vähän hikoaa, kannattaako ne pestä? Vai yrittää vaan pestä joka toinen päivä? Kiitos hirveesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos paljon:) Mä pesen yleensä 3 päivän välein. Hmm. jos pesee usein, niin etenkin silloin kannattaa käyttää sulfaatittomia shampoita, jotka ei kuivata niin paljoa päänahkaa tai haalista mahdollisseti värjättyjä hiuksia. :)

   Poista
 73. Moi! Nää sun hiukset tässä postauksessa on aivan täydelliset: http://www.lilasyren.fi/2014/09/ohjeet-oma-hiusvari-takaisin.html Juuri sitä siis mitä itselleni toivoisin, kun hiukset ovat n. 1,5 vuotta kasvaneet/vaalentuneet auringossa pois tummasta hiusväristä. Oletko edelleen äitiyslomalainen vai teetkö jossain Tampereella kampaajan töitä? :) Tai osaisitko suositella Tampereelta hyvää kampaamoa tuollaisten hiusten toteutukseen? Reppureissaillessa ei ole paljoa hiukset saaneet huomiota (paitsi siltä auringolta..) mutta kesällä palaan Tampereelle ja malttamattomana odotan et saan hiukset sit taas ojennukseen. Kiitos muuten loistavasta blogista, on jäänyt suosikkeihin :)

  VastaaPoista
 74. Kiitos! Mäkin oon viihtynyt tämän tyyppisessä värissä tosi pitkään! Sun kannattaa vaikka ain aina välillä laittaa ihan muutama vaalea raita, hiusten välikerroksiin. ja tyveen sävy, joka on lähellä sun omaa( näyttää vaan kivalta, kun siinä on pieni sävy) . Onnistuu varmasti monessakin paikassa:) Ite en tee tällä hetkellä liiketyötä.

  VastaaPoista
 75. Hei! Ajattelin kokeilla hiuksiin sinistä lyhytkestoista väriä, mutta aloin miettimään lopptulosta, kun hiukset ovat nyt haalentuneet värjäyksestä tällaisiksi oranssiruskeiksi, vaikuttaakohan tuo väri paljon lopputulokseen? Hiukset eivät tällä hetkellä ole kovin tummat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikuttaa. Eli sininen vaatii mahdollisimman vaalean pohjan. Tumman siniseen käy kellertäväkin. vaaleamman siniseen pitää pohjan olla oikeastaan ihan valkoinen, jotta sävy ei ole turkoosi(vaikka onhan sekin kyllä kiva:) Oranssi on sinisen vastaväri, jolloin se syö sinisen kirkkautta jonkin verran.

   Poista
 76. Moi! Onkohan 5-6 asteisesta värjätystä hiuksesta mahdollista saada kerralla 10 asteista värinpoistolla (kampaajalla)? Ei värikertymiä vaan yksi kestoväri, oma väri alla 8 asteinen. Montako astetta värinpoisto ylipäätään vaalentaa yleensä värjättyä hiusta?

  VastaaPoista
 77. Heippa! Ensiksi pakko sanoa, että mahtava blogi ja vaikutat ihanalta, aidolta tyypiltä <3 Olisko sulla antaa vinkkiä/ postausta, miten olisi mahdollista saada kotona semmonen silverblonde kylmänruskeilla lowlightseilla jo valmiiksi vaaleaan, mut aika kellertävään tukkaan? :) Mulla on kotona ostettuna L101 silverblonde jolla haluisin ihan vaan muutaman asteen vaalennusta, niin onko vaalennusainetta mahdollista jotenkin laimentaa? :) Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 78. Hei, olen yhtäkkiä hurjaa vauhtia valkopääksi harmaantuva mamma. Minulla on pitkät ruskeat hiukset, joita olen vuosikaudet itse kevytvärjännyt. Viime aikoina olen käyttänyt lorealin iced cacao sävyä, mutta nyt joutuu värjäämään vähän väliä, sillä valkoiset hiukset tunkevat koko ajan esiin, kun taas tumma sävy latvoissa pysyy. Kestoväreihin en ole uskaltanut koskea, pelkään väärää väriä.Kuulostan varmaan ääliölta, mutta en ole käynyt kampaajalla vuosikausiin ja nyt kyllä taitaa olla korkea aika mennä.Kun vaan löytäisi jonkun hyvän.Bayalage raidat kiinnostaisi, mutta mitenköhän onnistuu näiden harmaiden kanssa. Olet todella kauniisti värjännyt äitisi hiukset!Itsekin haluaisin vaaleammiksi sillä tumma jotenkin kyllästyttää ja ehkä vanhentaakin.

  VastaaPoista
 79. Hei! Minulla on punaiseksi värjätyt hiukset. Oma väri maantienhiekka. Nyt olen kyllästynyt punaiseen väriin ja haluaisin värjätä tai raitoja laittaa. Haaveeni on ruskeat hiukset vaaleilla raidoilla. Värinpoistoa en halua. Mitä väriä suosittelisit? Tai yleensä mitä kannattaisi tehdä? Oman värin kasvattaminen vie aikaa jne.

  VastaaPoista
 80. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 81. Hei! (Olen vähän myöhässä, mutta toivottavasti vastaat vielä) Olen 12-v ja minulla on vaaleat, melko pitkät hiukset. Tahtoisin vähän jotain vaihtelua tukkaani, mutta en tiedä onko se yhtään järkevää. Olen miettinyt, että tahtoisin kokeilla jotain vaaleanpunaista suoraväriä pelkästään latvoihin, mutta en tiedä onko aivan typerä idea? Miltä kuulostaa? Olisi kiva jos voisit vastata :D

  VastaaPoista
 82. Itse kärsin helposti rasvoittuvista hiuksisita mutta päänahka vähän hilseilee /kutiaa onko päänahka silloin ( kuiva tai rasvoittuva)

  VastaaPoista
 83. Moikka! En tiedä onko tämä oikea paikka kysyä ja saanko vastausta, mutta täällä yksi tosi epätoivoinen kaipaisi kovin apuja, että miten pääsisin sinisestä tukasta eroon ja saisin sen värjättyä ruskeaksi. Kokeilin tässä vähän aika sitten laittaa tälläisen vihertävänhaaleansinisen värin päälle tummanruskeaa ja silti vaan vihreys puski läpi. Onneksi sentään tajusin värjätä vain pienen hiusosion ensin etten koko päätä, koska sitten ois hieman ärsyttänyt. :D Olen jo monta kuukautta ollut värjäämättä päätäni ja haalistuttanut väriä syväpuhdistavalla ja välillä olen kokeillut myös sitruunaa. Et tiijäkkään kuinka kiitollinen oisin jos saisin sulta vinkkejä tähän miten saisin värjättyä siniset hiukset ruskeiksi. Kiitos jo kovin etukäteen! :)

  VastaaPoista
 84. Moro!
  Tuli tässä mieleen kun alan olemaan aika epätoivonen kun hiukseni kasvavat suoraan ylöspäin ja niistä muodostuu ”pallo” ja haluaisin, että ne kasvavat alaspäin tasaisen niin silloin minulla olisi enemmän vaihtoehtoja hiustyylin valinnan suhteen. Joten onko mitään keinoa millä saisin muutettua hiusteni kasvusuuntaa?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Jos se sisältää kysymyksen,vastaan heti,kun huomaan viestin:)